onsdag 6. august 2014

Herlig er livet for den som liker søledammer!


Regn? Neida, er ikkje regn, det er en sluse som åpna seg og slapp alt på en gang. Splæsj!! Vannspruten stod ut fra takrennene som ikkje var høge nok, og du såg knapt over fjorden. Sukk... mor er rastlaus. Skulle egentlig på tur til selet, men droppa pga mormor hadde hodepine, og regnklær no var bortkasta, hadde blitt søkkvåt uansett. Gikk en time, vart bedre, og mor tenkte som følger: Masse regn, masse søledammer. Da kan no mor og lillemann finne søledammer og hoppe litt! :-D Mor tok en sjanse, ringte mormor: "Hodepine bedre?" Mormor att en pille, og var ok. "Være med ut og leike??" Spurte da mor. Mormor begynte å le, ikkje kvar dag ho får spørsmål om å komme ut å leike kan mor tenke seg. Men det var jo akkurat det mor skulle, ut og leike seg. "Kva har du funnet på no da?" lurte mormor på. "Traktor til lillemann og hoppe i alle søledammane opp til Sessvatnet." Mor veit at det blir det massevis av søledammer akkurat der etter en regnskyll. "Mommo, hoppe søledam mej!" stemte lillemann i. Mormor berre lo, "Kjem, må berre kle på først." Mormor er så lett å få med på tur! ;-)

Parkert bilen oppe ved Høgtun, etter måtte snu. For lillemann satt da i bilen, kikka på mor "Anna mat?" Mor svarte at mor hadde ikkje med mat denne gongen, sekken blir våt, og lillemann hadde jo akkurat spist middag. Lillemann gjentar seg sjøl fleire gonger, og til slutt så ser han berre på mor: "Mamma, anna!" temmelig oppgitt. Da forstod mor, mat til anda! :-S Selvfølgelig! Mor snudde bilen, heim og hente to skalker til endene. Dra på Sessvatnet med lillemann UTEN mat til endene, er grensa til dødssynd. Heldigvis ikkje så langt heim att. Mor låser bilen, og mormor forsvinner med lillemann på traktoren. Hei, vent på mor!!Pass opp, en grøft! Lillemann, hold fast! :)Det er no veldig fint med regndråper også da, ikkje berre grått og trist.

Etter en regnskyll så er jo graset friskt og vått, og naturen blir på en måte vaska. Ups, mor må henge på her, lillemann og mormor forsvinn.

Første søledammen, og det gjelder å sikte midt på og få mest mulig  vannsprut!
"Stoooopp!" roper lillemann og stig av traktoren. Kva no da??


Aha! Lillemann skulle ha lillebåten sin, og hoppe i søledammen! Mormor hopper i ene dammen....
..................lillemann hoppe i den andre dammen :-D


Fann større søledam, og da var det fram med den store båten mor hadde med også. Søledammer er jo perfekte til badebåtene!! :-D

Mor fortalte om fleire store dammer, og da var det å finne dei. Lillemann tar med seg traktoren, og legg ivrig i vei.
"Mamma sjå der! Samme traktor som meg!"

Og det er samme traktoren! Ford, blå og gammel. Like kjekt kvar gong å passere den blå traktoren, og berre må stoppe og kikke på den.
Dette her må være nesten søledam-himmelen! På rekke og rad, og mor jogger lett med lillemann på slep gjennom søledammene så vannspruten står!


Kan no ikkje forlate sånne perfekte dammer uten å kjøre båt der, i alle fall ikkje i følge lillemann. Fram med båtene og kjøre fram og tilbake mellom mor og lillemann.
Lillemann meinte at plantene måtte få såpe, for dei var jo nydusja, måtte jo bli rein også. Mor måtte forklare at dei treng ikkje såpe, for dei er rein nok, for dei leiker ikkje i søledam eller i sandkasse ;)Sist lillemann var på traktor tur her, så var benken en bensinstasjon, og da måtte han jo stoppe og fylle denne gongen også. Egentlig så er det mor han burde fylle på, ikkje traktoren ;)

Mens mor venter, lar ho ventetiden gå utover søledammen....

Nok ei rekke med søledammer!! :-D

Lillemann koser seg i vatnet, ingen framdrift, men det var heller ikkje planen dag.Mor hopper gjerne i søledammer ilag med lillemann. Jaktstøvlene held godt i dammer dei, så her er det berre å hoppe i vei! Livet er kjekkere for dei som kan leike :-DLivet er virkelig herlig for lillemann!!Mamma hoppe! Og dermed hopper mor og lillemann så vannspruten står til alle kanter :)Tut-tut!! Båten får virkelig føle korleis det er å krysse dei sju hav i dag. Lillemann, mors uværskræke <3


Slår ikkje feil! Har mor og mormor på seg sydvestene, så slutter det å regne :-S Og for å virkelig håne sydvesten, så kikker sola fram et lite øyeblikk. Er det mulig???!!

Trur lillemann berre skal beholde den sydvesten på, for vannleiken går hardt for seg til tider.


Mor fortell om fleire store søledammer, dermed plukker lillemann opp båtene sine og er klar for å finne fleire :)

PLASK!!!! Båtene får oppleve både stille vann og tsunamier denne dagen her.

"Sjå, vikke ikke." Den låg visst nok å flaut i vatnet. Temmelig død ja lillemann. Du skjønner, edderkopper kan ikkje svømme, og slutter å virke i vatn.
Videre, jakter på den ultimate søledammen. Mor kjem trakkende etter, med traktor og båter på slep. Snakk om å være pakkesel :-/

Og den ultimate søledammen dukka opp! Den dekte heile veien også! Lillemann heilt borte vekk i leik....
Leiter du etter søledam-paradis her i bygda, stikk til Sessvatnet etter en god regnskyll ;-)Mormor er ikkje vanskelig å be om å hoppe i en søledam ho heller :-D
Lenge lever den som kan det å leike seg!
Vakre Sessvatnet.... Lillemann har allerede lagt på sprang, for han såg ender! :-)


Her var fleire ender idag enn tidligere, og dei var virkelig nærgående. Lillemann storfornøgd med nærkontakten, og mater dei villig.


Idag, 2 mødre med unger. Til og med dei kjem opp på land for å få skivebiter med lilemann.Det er andungene som er minst redde, der lillemann storsmilende deler ut biter til alle sammen.


Mor deler opp biter, lillemann henter og deler ut. Samarbeid er tingen ;-)

Lillemann må no sjekke at maten er av god kvalitet, og smaker en bit han også. Joda, godkjent!Trur lillemann har en perfekt dag idag: Traktor-tur, søledammer, båter, hoppe i søledammer, mormor og mor hopper også, mate masse ender og han er på tur! Ikkje rart han smiler stort :-DTomt for skive biter, og lillemann vinker hade til endene. Vil ikkje heim, men han skjønner at han må. Seint for en liten kar som skal spise kveldsmat også.


Stille kveld på Sessvatnet.


Måtte en liten tur ned på brua til elva til Sessvatnet. Skulle berre...
Mor og lillemann på brua. Brua leder til grill og teltplass.
Lillemann sitt faste stopp, mannen på trestammen. Begge beina i bakken, og full brems. Mor lurer på kven som har tegna den mannen der, for no har den vært et stopp mang en gong.

Måtte ha nok en stopp i den store søledammen. Er jo ikkje mulig å passere den største dammen som er uten å hoppe i den!1 stk meget glad lillemann <3


Litt regn igjen, og tåka kjem veldig fort og legg seg tjukk og trollsk.Vakkert med tåke.

Mormor på vei inn i tåkeheimen.
Pass opp lillemann, grøft! Lillemann later som han sitter veldig fast, og mor later som om ho må dra veldig hardt! Mor er redningsbil også ;)Full fart ned bakken! Og siden mor har høge gode sko, så kræsjer lillemann i mors føtter, og dermed er jakten på mor i gang :)
Mor, mormor og lillemann fornøgde med regnværsturen. Ingenting er så gøy som å hoppe i søledammer så vatnet spruter til alle kanter! Kjøre traktoren gjennom søledammene er også gøy, og ta med båtene var en innertier ;) En sliten, sulten og trøtt lillemann sovna fort denne kvelden, veldig fornøgd <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar