onsdag 20. august 2014

Med mine kjære barn på DNT Tøssebrobu, Kaldhussetra, Tafjordfjella 600moh.


Planen for helga var nok en gang å dra til Runde, men denne gongen med lillemann, syste, MissH og søstern. Endring i planer, litt dårlig vær (igjen) og søstern skulle til Romsdalen for å ta fjellturer der, så såg det ut til å ikkje bli noen tur. Jentene var skuffa..... var forberedt på en hyttetur ilag. Men mor tok en kikk på været andre plasser, og en kikk på andre DNT hytter, så kom mor med et alternativ til jentene, Kaldhussetra! ÅST har mange hytter i Tafjordfjella, og Kaldhussetra ligg rett ved veien i dalen, så om det regner en del, så gjer det ingenting, kjører heilt til hytta. Hyttetur skulle det bli! Så mor hadde med seg lillemann, syste og MissH inn aleine på tur. Gleeeeede!! :-D
Kjøre inn til Tafjord, brua over elva, og følger skiltinga til Kaldhussetra. Noe oppstiging og svinger, så kjem du opp til Heimste Kaldhussetervatnet 572-560moh. Jepp, vatnet varierer i fullhet pga det er er regulert, Tafjord området er et stort kraftverk men meget pent gjort.


Rett etter ankomt vatnet, så er der en grusvei opp til høgre. Står treskilt med mange skilt på, men er vanskelig å sjå. Kjøre litt opp, og kjem hit. Ser den store hovedhytta som er stengt i år, den er under oppussing. Men Tøssebrobu hytta rett ved er en ubetjent nøkkelbu, og den var dagens mål :)
Sjølve Kaldhusseter hytta, får seg et ansiktsløft. Hytta vart bygd i 1958 og er betjent i sesongen. Den har 43 senger, fordelt på 2,3 og 4 sengsrom. Mor har aldri vært her før, men trur nok mor må ha en tur inn når hytta er ferdig :)
Men vårt mål er denne, Tøssebrobu. 18 sengshytte, fordelt på 6 rom. Mor har fått seg ny dnt-nøkkel, etter den første vart hekta av meis på en tur. Her skal være både strøm med 220v, innlagt vatn, kano, båt, mobildekning (litt selektiv i sådann) og steikeovn.

Midt mellom Kaldhusseterhytta og Tøssebu, ligg uthuset med vannklosett, vask, 1 dusj med varmevatn (20kr) og rom for hundeeiger og 2 hundebur. Tørkerom er der også. Toalettet og rommet har samme inngangsdør med dnt-nøkkel.På tide å åpne Tøssebrobu og sjå kor gjengen skal være denne natta :-)

Inn døra og kjem rett inn på kjøkkenet.
Stort vindu på stua, med 2 sittegrupper og en vedovn.Så var det å finne oss soverom for natta. Jentene har allerede sprunget avgårde for å finne seg det beste rommet :)
Først 4 rom med ei køyseng i kvar, så 2 rom i enden med hjørnekøysenger. Mor tipper jentene velger en av dei ;)Romma med 1 køyseng.MissH finner seg til rette på jentene sitt rom :)

Lillemann vil også ligge høgt! Han sjekker ut sengene, og syns det er stas å være på hytte igjen.

Mor og lillemann sjekker ut naborommet, også hjørnekøysenger med plass til 4. Lillemann vil så gjerne ligge høgt han og, og klatrer i vei. Siden det er hjørnekøysenger, så kan mor ligge å passe på lillemann, pluss der er kant på eine senga.

Ikkje lange stykket ifra bilen, heilt perfekt for dager meldt regn, og berre vil komme seg litt heime ifra. Dessuten så er det en perfekt utgangspunkt for å ta turer videre i det meget gode stinettet her. Med Kaldhussetra som utgangspunkt kan du gå over til Herdalen, Reindalssetra, Danskehytta og Geiranger.Fra Kaldhusseterhytta ser du rett bort på Litlejordhornet 1566moh.

Innover dalen så ser du kun Heimste Kaldhussetervatnet, der ligg et til ganske så nært. Ser Grovdalen oppi fjellrekka, der en markant topp stikker opp. Mor usikker på om det er Nibba 1818moh, eller fortoppen til Nibba.Tenk å kunne pakka sekken og gått fra hytte til hytte mellom desse flotte fjella! <3 Det hadde virkelig vært en drøm å gjordt ei uke! :-D DNT hytter er virkelig genialt slik, så absolutt.

Ikkje noke turvandring som står på planen denne gangen, men et løfte om at jentene skulle få bade! :-S
Mor hadde fått forklaring på kor det var finest å bade ifra en arbeidskollega, LP, som er her i fjella en god del. Midt mellom vatna, en vei ned, og en sti til høgre.

Eureka! Fremste Kaldhussetervatnet :) Men om dette er badeplassen? Mor usikker, for LP skulle sette opp lavvoen sin der. Mor vil ikkje ha noen bilder av jentene uti vatnet, men skal love deg at dei var raskt uti, og like raskt iland igjen ;-)Mens mor snudde seg for å sette ifra seg meisa, så surra lillemann seg nedi noen groper der sanden var som gjørme.... et hyl, og lillemann låg langflat i gjørma. Skal innrømme det var ei litt for raskt sint mor som måtte vasse lett og kjapt ut, kleppe tak i lillemann og bære han etter klær på tørr grunn. Lillemann kunne egentlig ikkje lastes for det, for han går jo over alt. Men mor var så oppgitt der og da, at mor hørtes litt sint ut. Men like fort blid igjen også da ;) Lillemann litt fortvila over å være våt og skitten!


Mor gikk litt til, og da dukka stranda opp. MissH var først ut og dukka seg :-DSå kom syste etter, med svømmetak!! Brrrr......


Lillemann endte barføtt på en fin plass for å endelig kunne fiske. Fornøgd kaster han ut, klar for litt fisketid.

Fra fiskeplassen til lillemann blir jentene litt små på stranda der dei sitt og tørker seg litt. Kald opplevelse, men det visste dei på forhånd, og mor hadde advart dei. Men så gøy dei hadde det! :-)

Mors fiske gale lillemann <3
LP sin lavvo står fint til på stranda, vente på at eigeren skal komme tilbake ifra fisketur oppi fjella her.


Mor fram med sitteunderlag til lillemann å står på, for han nekter å gi seg på å fiske. Fisk får han garantert ikkje når jentene bader og springer rundt i vatnet, men han virker veldig fornøgd der han står :)

Mor spring litt fram og tilbake for å hjelpe lillemann, og skylle små skitne sko i vatnet. Fin start på hytteturen med bløyte av sko!
Mor starter på lunsjen. Ikkje berre berre med da en liten som surrer med fiskestanga, setter seg fast, krøller sena osv. Men det blir da noe til slutt.


Jukselunsj i det grønne! Godt med noe varmt når det er kjølig ute, og ikkje minst når man har bada. Koker opp vatn med pølsebiter i. Og så polarbrød til.
Mor og lillemann skal dele på 2 poser Rett i koppen suppe med pølsebiter i.
Jentene hadde valgt seg på førehand Lee nudler og pastaboks. Og skal love deg jentene no  venter på varm mat! Lett kalde begge to etter badinga.


Mor har henta inn lillemann også. Han slit med å sveive inn etter gjørmebadet fiskestanga hadde. Fått drit inni, og sjøl om mor demonterte og skylte vekk sanden, så er nok smøringen borte. No på 2 sitteunderlag og koseputa på føttene.


Lillemann utålmodig og vil ha med en gong. Siden nudlene var for varme, så prøver han seg på kyllingsuppa. Hjelper lite at mor fortel at den er like varm som nudelsuppa. Sukk... han får berre få prøve seg.
Vår lille plass på stranda. Masse fine steiner her, og med sandbotn å bade på. Litt stein er der, men veldig fin badeplass.

Lillemann har no spist nok suppe syns han, så da er det rett på pølsepanna! Her er det berre å fordele pølsebitene fort som mulig, før han gjer krav på alle. Uten tvil at han koser seg :-D


Viktig å få med seg alle pølsebitene, og rett og slett bøtta innpå!
Og siden det var så mange fine steiner der, så hadde dei seg ei stund med stein leiting. Den eine steinen finere enn den andre, i mange forskjellige farger. I bakgrunn, Litlejordhornet.

Mor surra da litt rundt, og kikka på lavvoen til LP. Koselig plass å ha leir her, ved vatnet og midt mellom fjella.


Her står skilt med fare på, pga inntak til kraftverket. Men jentene skulle ikkje svømme midt uti vatnet, er berre i fjøresteinane, og ikkje er vi rett ved heller. Dessuten så er det badeplassen for andre også dette.
Et lite paradis på jord? ;-)

Mor leiter etter en sti som kan gi utsikt til Heimste Kaldhussetervatnet. En slags sti er her, men kor fører den tru? Mor jogger litt, så ho ikkje er meir enn 2 min unna steinkikkerene.

Ned på myra, litt fram, og mor får da utsikt til Heimste Kaldhussetervatnet. Ikkje mange metrene mellom dei to vatna, og ved høg vassføring, så er dei nesten sammen.


Fjellet har begynt å ta på seg høstskruden sin. Flotte farger popper fram, klar for vakre høstturer snart. Litt vemodig at sommeren er over, men den fargerike høsten er ikkje å forrakte den heller.

En som virkelig har det kjekt på tur! :-DSkal vi dra no?? Mor venter på kidsa. Ikkje alltid like lett å løsrive seg når man har det kjekt. Komme oss til hytta og fyre opp, og tørke noen sko tilhørende lillemann og MissH, og skifte på lillemann.

Med lillemann uten sko på beina, så var mor glad ho tok med meisa. Et sånt "meir mat" tilfelle, på lillemann som gomler på et polarbrød. Tar energi det å være ute og ha det kjekt :)
Mor hadde lyst til å kjøre veien til endes, dei få metrene som var att. Veien går gjennom kraftverkhyttene, og ender på en stor snu og parkeringsplass ved kraftverket. Stod fleire biler her, så tydelig at det er turfolk opp i Storkaldhusseterdalen. Mor sjekka ut stien, og den frista veldig å gå :-P om jentene ville være med på tur i morgen?? MissH ville gjerne, for det skal væe ei bru, og så til mange fine vatn innover dalen. Syste hadde ikkje lyst, så da dropper vi den. Mor kan alltids komme tilbake ei annen helg med lillemann og gå tur, no er det helg for å være ilag og kose oss :)Å ja, MissH og lillemann kikker ned på noe spennende mor såg under brua.......

.........en stor tunnel!! Her vatnet skal komme ut. Lillemann er sikker på at der bor trollet! MissH fekk lyst inn å kikke, men det er absolutt forbudt, hilsen mor. Men spennende var det å kikke på ;)På vei tilbake til Tøssebrobu, og mor stopper. Så fint det er her!! Ser no kor naustet er til høgre, tilhørende ÅST og Kaldhussetra. Siden hovedhytta er stengt, så ligg naustnøkkelen i vinduskarmen på kjøkkenet til Tøssebrobu. Mor har planer om å sjekke ut kva som ligg der seinere i kveld. Og så hadde mor tenkt å ta med lillemann på en liten rotur, og jentene om dei ville. Mor ser båten som er fortøyd der, praktisk!
Tilbake i Tøssebrobu tenner mor opp i vedovnen, mens lillemann les blader og alt anna som ligger her av lesestoff. Godt å få i seg varmen igjen, og hoppe litt rundt inne. Jentene koser seg, og lillemann surrer ilag med mor.

Der kom et litt eldre par ifra Tyskland, kom ifra Reindalsetra, og skulle videre til Danskehytta. Dei kom til å berre lage seg mat i Tøssebrubo, og legge seg i rommet i uthuset. Der kom dei til å få være ifred, o vi ikkje forstyrre dei på hytta. Dei var tydelig slitne etter turen, og skulle rett i seng etter mat. Så mens dei laga seg mat, stakk lillemann og mor på rotur. Her studerer lillemann skiltene nede ved veien opp til hyttene.Mange skilt, mange valgmuligheter ;-)

Veien ned til naustet var vanskelig. Tydelig at dei hadde utbedra veien opp til hyttene, og tømt massen rett ned der stien går. Sikkert meininga å utbedre den her og, men akkurat no litt vanskelig.
Lillemann kikker inn, båter!! Mange båter! Mor kjenner smilet til mor no er stort: Kajakk!!! :-D :-D Mor som drømmer om å ha en kajakk, her ligg en mor kan låne! :-D Mor krysser fingrene for en aldri så liten kajakktur.... Og kanskje jentene heller vil padle kano enn en robåt? Dette her blir berre bedre og bedre!

Lillemann spent i robåten, litt redd for at mor ikkje skal rekke å hoppe ombord ilag med han. Som om mor hadde latt lillemann dra aleine? Hadde aldri skjedd, tru meg på det du lillemann ;-)Klar, ferdig, kast! Rakk så vidt å komme utpå vatnet før lillemann kasta ut. Nesten klappa til mor i hodet med stanga. Her gjelder det å passe seg du!


Fredfylt å være i en båt utpå vatnet på kvelden.
Ser Kaldhusseterhytta som ligg pent til, stikk opp ifra skogen omtrent midt i bilet. Tøssebrobu ligg skjult.Vart ikkje så mange kast på lillemann, syns at redningsvesten er i veien for å sette fiskestanga i magen, for så å sveive. Dessuten så har den blitt så tung å sveive på for en liten etter fallet i sandgjørma. Lillemann fek da heller sveive på mor si stang. Men han koser seg berre over å være ute i båt :)

Kjem tilbake til hytta, og jentene sitter og slapper av i sofaen, og paret ifra Tyskland er nesten ferdige. Koselig når det er mørkt ute å sjå inn i et stort vindu og sjå noen du er glad i sitte der, koser seg og smiler til deg.

Kosestund i sofaen mor og lillemann også :) Lillemann skal i seng no, han er sliten av dagen.

Pusse tenner er viktig! Og lillemann veit kva turtannkost som er hans.Ikkje mange protester på å legge seg idag :-P Sliten, trøtt og får ligge høgt. Lillemann har aldri lagt øverst i ei køyseng før, og er strålende fornøgd over å gjere som dei store.
Med kosekaninen på plass, kosedyna og den kjære soveposen sovna lillemann fot. Nattanussen er gitt, nattasangen er sunget. God natt lillemann, sov godt <3Uti dei litt seine nattestimene, sitter mor med syste og MissH og speler Trivial Pursuit. Mangla terning, men fiksa med å lage 6 lapper med tall som vi trekte ifra ei skål. Masse kos og masse latter på oss. Til slutt måtte mor be pent om å få legge seg, trøtt og lillemann skal nok opp til kl7... men for en kjekk dag det har vært da :-D
Gooood morgen!! :-D Våken lillemann kom rett over kl7 krypendes til mor og skulle ligge i mors lakenpose. Deilig å ha litt sløve morgoner :)
Jentene sov enda, som tenåringer flest. Så mor og lillemann tok frokost aleine. Kjekt med dei små porsjonene med pålegg så lillemann får velge sjøl, og så greie pakninger å ha med på tur!
Mor våkna natta av mus på soverommet, men er ikkje redde dei, og sovna fort att. Men det viste seg at der hadde vært mus på kjøkkenet også! Mor hadde en nett med litt innpakka mat stående på gulvet, og en ziplock pose med ris. Musa hadde gnagd seg gjennom nettet, og så risposen. Så den risen var berre å kaste.

MissH hadde med seg en knudrete ball, og den var kjekk å sparke med, så mor og lillemann sparke seg i mellom, og kasta litt. Kjekt å være på hyttetur :-)

Kjenner varmen brer seg ifra vedovnen, deilig og varmt til jentene står opp, og tyskerene kjem for frokost.


Kikke ut vinduet og sola skinner, i vertfall litt ;-)Når mor må på do, da må lillemann pent bli med. Og da gjerne leike seg litt ute. Mange blomster å finne enda her, og pugging av farger pågår.
Vakkert, rett og slett her inne.....


Lillemann finner mange tyttebær, og forer mor med dei. Liker å plukke dei, men ikkje å spise dei.


Morgensol og røyk ut av pipa, hyttekos!


Det tyske paret er våkne, og kjem snart ned. Dama er faktisk ifra Portugal, men bor i Tyskland. Mor vekte jentene, på tide å stå opp no. Litt morgenkos med syste syns lillemann er kjekt.

Og så bort til MissH for litt kos der også. Snakk om å være en heldig lillemann! :-D
Frokost til jentene, pølse med brød. Siden risen var ødelagt, så forsvant den planlagte frokosten.


Lillemann er så glad i jentene, og ikkje minst at han får være ilag med dei. Mor kjenner at ho føler seg utrulig heldig som har dei 3 her, så heldig å få være på tur ilag med dei, får ha denne opplevelsen her ilag. Mor kjenner at ho smiler når ho ser på dei. Jepp, mor vart nesten sentimental der ho stod.... <3


Lillemann var seint i seng igår, og var trøtt til sovetid. Sovna etter ei lita stund, for mor forklarte at dersom han ikkje sov, så kom han til å bli for trøtt til å dra på ny rotur. Og lillemann har virkelig lyst til å ro meir!Jentene skulle slappe litt av mens lillemann sov, så mor spurte pent om ho kunne få en liten time og stikke å padle litt kajakk?? Og det var greitt! Så mor var rask med å ta med naustnøkkelen ifra vinduskarmen, ned til naustet, og bar kajakken ned til vatnet. Lykke!!! :-D
1 stk meget fornøgd mor! Ikkje ofte mor har anledning til å padle kajakk, spesielt siden mor ikkje har kajakk sjøl. Denne helga her blir berre bedre og bedre!


Mor litt overraska over muligheten, og padler berre rundt på vatnet. Ser på den blankskurte og gråglatte Litlejordhornet, lurer på kor stien til Herdalen går. lang tur, men er den overkommelig tru med lillemann?
Mor setter kursen innover dalen, lurer på kva fjelltopper ho ser, kor stier går, fantasere å gå opp i Storekalhusseterdalen og sjå alle vatna der. Mulig mor må tilbake hit med lillemann og gå noen småturer. Gå fra hytte til hytte med lillemann er nok for hardt. Og sånn tur tør mor ikkje å legge ut på aleine heller.

Veldig nakne berg med tett skog på. Landskapet blir så annerledes i høgda enn i lavlandet, blir litt fasinert av det. Mor tar seg sjøl i å sitte å synge mens ho padler, heilt vekk i sin egen verden.
Er litt hytter her også. Ligger spredt utover området. Her hørte mor folk igår.
Mor snur, ikkje bli for lenge vekk for mor lovte kun 1 time. Og når lillemann våkner, skal vi alle ned å padle og ro.

Stemningsfullt........

Mor trivst virkelig på vatnet i en kajakk, om enn urutinert og ikkje særlig flink, så er mor aleine så ingen stress.
Litt motvind, men du så kjekt det er å padle!! :-D

Så dagens innrømmelse.... mor endte temmelig våt på bakenden alias ræva. Ingen strand å skli opp på, kun å stille kajakken sidelengs til dei store steinene, for så å stige iland. Ikkje like enkelt for urutinerte mor. Holdt på å bikke rundt, men berre nesten. For så langt at det kom vatn inn i kajakken, og mor fekk temmelig våt bakende.... korleis i alle dager klarer folk å stige opp ifra en kajakk, og så sidelengs i land? Noe mor virkelig burde øve på, med badedrakt.
Tusen takk ÅST for at dere har kajakk, båt og kano her :-D No er det å vente til lillemann våkner, så kan alle padle og ro ilag.
Mor oppe på veien igjen. Ikkje lett vei ned til naustet, steinene her er ifra utvidelsen av veien opp, og berre dumpa her. Men ser stien der nede.Geiterams er vel snart den eineste litt store blomsten som er att no, men du store kor fargerikt det er med den også.


Tøssebrobu er utstyrt med ekstra proviant i sommer pga Kaldhussetra er stengt. Du skulle klare deg fint her.
Pluss på kjøleskapet står det diverse hermetikk og pålegg. I kjøleskapet står det smøre smør, litt pålegg og diverse rester etter folk.


Våken og glad lillemann som får all oppmerksomheten til MissH. Han skulle da være klar for nye aktiviteter ;)


Regner litt ute no, men kler godt på oss, og har på vester. Ingen som klager over regndråper heller, merkelig ;-)
Syste har gledd seg litt ekstra, for ho har aldri prøv kajakk før, og hadde no anledningen. Etter litt justering, litt pepptalk, så var ho utpå. Litt nervøs.

Og trur du ikkje at det der tok ho lett?? Og padler i vei. Mor står att litt lettere nervøs, sjøl om prata om kva ho skal gjere om ho bikker rundt osv.
Mor raskt med å komme oss ut i robåten mens syste sirkler i området. MissH ville ro, for det syns ho er så gøy. Selvfølgelig så skal ho få lov til det, skulle berre mangle. Mor er gjerne passasjer ho ;-)

Ei syste som herved ønsker seg en kajakk! Ups....  mor vinne i lotto og kjøpe to, så vi får padle ilag. Greitt å ha drømmer. Og en kano så lillemann kan være med på tur også, som telttur med kano. Lotto, mor må berre levere inn en lotto til neste helg :-P


Team mor og lilemann <3 Lillemann stor koser seg, og glemmer litt det å fiske, har gått inn at fiskestanga er litt ubrukelig no, men syns det er spennende nok å være utpå med båt og følge med kajakken :)


Mens MissH prøver å få dreisen på roinga, så dorger vi i samme slengen med mors fiskestang. Tvilsomt der bit på noe, men skader ikkje å prøve.
MissH fekk til slutt skikkelig dreisen på dette med å ro, litt sånn buktende, men da skulle ho sett mor da ho rodde igår kveld :-S mor ikkje rodd siden samme alder som MissH snart, og var heilt elendig. Nesten greitt mor fekk øve i fred.


Plan, ro inni bukta tvers over vatnet, gå iland litt, og så bytte på kjakken. MissH har kajakk sjøl, men ikkje brukt den noe særlig i år. Så ho skal få padle tilbake, og da eventuelt syste få ro.


Vakkert, ikkje sant? Og dette er oppdemt, skulle ikkje tru det, er så pent gjordt.Mor har litt lyst opp til den hytta der, for den ser litt gammel ut, og ser ut til å ha vært et sel som har vært brukt til dyr og slått. Den låg så fint til oppå haugen også.
I land og lillemann kaster Plopp1 omtrent med det samme han går i land.
Mor kikker litt rundt om der er mulig å gå opp til hytta men dei andre leiter etter stein.


Ser rett over til turisthytta, og sola kjem aller nådigst fram med noen stråler til oss.Mor stoppa ved ei elv. Høgt gras som er temmelig vått, så skal mor opp til hytta så blir ho gjennomvåt. Et forfallent kvernhus står att i elva, bevis på at her har vært masse aktivitet før.
Skal vi dra no? spør mor. Lillemann rister på hodet. Hjelp ikkje at det regner meir no, var kjekt å kaste Plopp! i vannkanten.


Måtte minne lillemann på at vi skulle ro og båt før han kom :-) Og da var han veldig klar for at han skulle ro! Lillemann fekk prøve igår kveld, og uten suksess. Tunge årer og vanskelig for en så liten en, men fekk prøvd i det minste. Mor måtte minne han på korleis det gikk dagen før, og da var det i orden.

Det regner meir no, rett så at mor frykter at alle blir temmelig våte. Men ikkje et ord eller noe form for klaging over været, null niks! Trur dei har det så kjekt at dei glemmer regnet alle sammen. Og no er det MissH som skal utpå.


Joda, syste ville prøve å ro ho også, og får grepet på det. Mor meiner at man lærer ikkje uten å få prøve, og få øve litt. Og roing er greitt å kunne, og kan være gøy også.

Jentene hadde ingen problemer med å ha det gøy me båten og kajakken, der missH prøvde å få tak i båten, og syste ro og svinge unna kajakken. Fekk oss fleire gode og lattermilde øyeblikk i ring utpå vatnet :-)


Lillemann var fullt opptatt med å følge med på alt som foregikk, at han glemte stanga! Har ikkje skjedd før, så det er tydelig at han har det kjekt ;-)


Mors kjekke MissH, smilende og glad, kjempe kjekk å ha med på tur <3Og så var det å komme iland da.... samme som mor sleit med: sidelengs avstigning! Mor måtte holde kajakken så ho kom seg tørr på land. Tru om noen kunne forbarme seg over mor og lært ho teknikken??
Tilbake i naustet med kajakken, som hadde skjult en mindre gul kajakk. Her er det virkelig noe for enhver altså, drømmebåter for mor dette her.


Tilbake på hytta for å lage middag, pannekaker. Lillemann i full konsentrasjon der han skal ha røre på skeia si for å maule/spise. han er så glad i pannekake og vaffelrøre.

Endte med en glad lillemann som fekk en stor dæsj rør i kopp...Et stort DNT middagsfat med nystekte pannekaker! Nam!! :-P

En sulten gjeng som egentlig ikkje har lyst heim. Jentene har vært på mor om å ikkje berre droppe første skuledag, og heller være her ei natt til. Jentene vil definitivt tilbake hit ei helg, aller helst om 14 dager da syste er hos mor. MissH ville være med om mor dro tilbake neste helg også for å gå tur, sørre far sin om å få bli med. Mor sa vi skulle sjå kva som blir, om eventuelt forsøke Runde (igjen) eller overtale Syste til å gå litt, til Reindalsetra. Mor rekner med at ho får høre det når helga nærmer seg ;-)
Vaske opp, pakke, rydde...  mor har vaska alle vinduskarmene her som var fulle i spindelvev, og vaska alle tinga som stod nedstøva i vinduene. Jentene var ikkje raske med å pakke, så når syste sin bag endelig kom, så fekk mor seg en overraskelse!! Innholdet er nemmelig........ ser du det? ;-)....................lillemann!! Syste har fått plass til lillemann i baggen og kom bærendes med han inn. Ikkje rart den var tung! Der gikk mor rett på spøken, for kva i alle dager kunne syste ha som var så tungt? Hytteturen har vært sånn heile tiden, med et lurt smil om munnen. Alle har kosa seg, alt har gått fint. Alle har trivst på Tøssebrobu, og ingen ville dra. Det har vært litt folk innom, men kun det paret ifra Tyskland som overnatta. Jentene har spilt musikk og lillemann dansa, spelt på pad, spelt Trivial Pursuit, bada, laga lunsj ute, rodd og padla, fiska og slappa av. Jentene har vært heilt supre med lillemann som har fått vært inkludert heile tiden, tulla med og kost med. Mor har følt seg priviligert denne helga som har desse flotte ungene rundt seg. Savner berre eldstemann, Bror, som er snart 16år og ville være att heime. Han er så stor at han styrer seg sjøl, men mor merker at han snart er egenrådig. Om han da blir med om 14 dager, det gjenstår å sjå, for det var nesten at han vart med denne gongen. Mor vil ikkje tvinge noen med, for da er det gøy vekke. Men uansett, skulle du trenge et avbrekk i kvardagen, men ikkje vil gå et stykke pga mange unger, dårlig vær eller noe, så er denne hytta her perfekt! Hjelp ofte det å berre komme seg vekk, sjå andre vegger, en ny plass. Og det er ikkje noe negativt at det er fantastisk fint her inne heller. Mor har no notert seg denne hytta, så skal ikkje sjå bort ifra at mor kjem tilbake en dag ;-)


Avslutter med bilder av Onilsavatnet som du passerer ifra Kaldhussetera, også om du skal til Reindalssetra. Var så flott at det gikk et stort Wowwwww!! ifra alle i bilen og måtte stoppe. Her folkens har dere en av grunnene til at mor er betatt av Tafjordfjellsområdet! Nyt! :-DIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar