fredag 29. august 2014

Mor og lillemann krysser Tafjordfjella 3,6 mil aleine. Del 1, Tjønnebu


Mor har hatt en drøm om å vandre tvers gjennom Tafjordfjella via DNT hytter i noen år no, men aldri blitt. Alle forsøk ifjor med lillemann gikk rett vest. Mor måtte alltid belage seg på å ha med noen pga litt utstyr til lillemann. I år er lillemann så tung, at mor hadde gitt seg på ideen etter å ha innsett at rutene er for krevende med 25kg på ryggen i form av ei meis. Og noen bratte parti har ikkje mor lyst til å ha med lillemann på heller. Men så fekk mor øynene opp for Tjønnebu ifra Grønningseter i Valldalen. Planen var ei overnatting der, så ned att dagen etter. Men så kom ideen, videre til Vakkerstøylen..... etter å ha sikra seg mulig hentetransport på Brude i Rauma av mormor på mandagen, så var det å høre med mors Tafjordfjellsekspert, arbeidskollega og turvenn LP. Han meinte at det var en tur mor kunne klare! Er det mulig?? Mor studerte på nettet, kartet, kva plass får mor i meisa, proviant på hyttene osv. Mor skulle virkelig prøve! :-D Og skulle det vise seg at dette vart tungt, eller lillemann fekk nok, så kunne mor berre snu ved Tjønnebu og ned att.
Så da vart ruta sånn: 1. dag Grønningseter- Tjønnebu (11km, 3t) 2. dag Tjønnebu-Vakkerstøylen (16km, 5t) 3. dag Vakkerstøylen- Tunga (9km, 2,5t) Tidene er det som er oppgitt på nettet for en ok trent mann med 10kg sekk uten pauser, ikke det mor brukte med lillemann! Mor måtte nok legge til 1-2t ekstra. Men korleis det gikk? Er det tyngste mor har gjordt med meis noensinne! Her er i allefall del 1 ;-)
Grønningseter-Tjønnebu. Starter i Valldalen, langt oppi dalen retning Trollstigen, rv. 63 og tar av inn til Grønningseter. Der var/er bomvei inn siste 1km på grusvei. Bompeng tatt vekk da mor var der pga dårlig vei. Du kan også få kjøpt fiskekort til vatna ved bommen, eller på Tjønnebu. Parkeringsplass, og gjennom ei grind over ei lita bru. Bildet er faktisk skiltet ved veikrysset inn til Grønningseter, mor holdt på å kjøre forbi! :-S


Berre det å kjøre inn dalen og sjå terrenget mor skal opp i, får mor til å smile :-D
Skal inn til elva, og opp dalen til venstre og på en måte rundt og bak det fjellet i midten. Rett og slett en rundtur rundt Litlehornet 1395moh ;-)
Altså, mor har sikkert 1000 sommerfugler i magen, for mor har aldri vært her før, aner ikkje korleis terreng det er, om turen blir hard eller noe. Har studert kart og rutebeskrivelser på nett, snakka med LP, men det blir på en måte en test av mor. Klarer mor 3 dager med lillemann og meis? Det er langt, og vil lillemann? Blir været bra? Er det greitt å gå? Klarer mor vekta? Må mor snu ved Tjønnebu, eller kjem ho seg heilt til Vakkerstøylen? 16km er langt! 3,6mil på 3 dager høres ut som galskap. En styrke, psykisk og fysisk test. For å starte det best som mulig, så er det bleieskift og litt mat ved bilen før start. Bære minst mulig opp, og da spise no. Dessuten så får mor roa litt nervene før ho starter.... Lillemann, han kikker på sauer han. Kvite hyggelige ulldotter som gir fjellet litt ekstra liv :)
Og meisa? Den er pakka til randen! Her har du haugen på kjøkkenbordet før nedpakking. Alt mor og lillemann treng for 3 dager på fjellet, pluss fiskestanga til lillemann. Mor kikka på haugen, så på meisa. Korleis i alle dager få det der med seg?? Gikk på et vis, med en vanntett 8l pose for klær, og en vanntett pose for jakka til mor. Resten havna i meisa eller på frontposene på meisa. Resultat vart 1 meget stappa meis, og med lillemann så vart det 25kg.


Lillemann har allerede sett skiltet for dagens tur, og han er klar. Mor, tja nesten klar. klar, ferdig, gå!Første steget av fleire tusen er tatt når mor og lillemann krysser brua over Steindalelva. Turen er i gang :-/


Lillemann skulle få nok å sjå på opp dalen, for her ser det ut til å være mange sauer! :-)Men mange sauer, for nært, vart litt skummelt for en liten. Opp vart det tryggeste.
Passert sauene, den store mengda i det minste, og et stiskille. En god del smalere sti enn den mor går på, men lillemann vil likevel ta av. Litt overtalelse for å få han til å snu, for den stien der går ikkje til hytta, men til dalen opp Grøndalsvatnet 670moh.Det er fint å gå her, men er ei lita bratte opp til Steindalsstølen, så en liten ville til slutt opp i meisa og var sliten. Så no får mor virkelig kjenne på full tyngde på meisa. Kjære lår, vær med meg i dag.....


Litt opp siden, og mor snur seg. Pustepause! Må no få med litt av utsikta også, for forhåpentligvis så skal mor ikkje ned att denne veien her.

Stien er brei og fin den, ikkje noke problem der :-)


Det ser no veldig fint ut inn dalen der borte da, lurer på korleis det vatnet der inne ser ut.En liten utstikker fra stien gir ei fin utsikt ned elva ifra Steindalen. Mor elsker sånne plasser som dette!Ned elva, ikkje så verst det heller ;-)

Etter ordre ifra lillemann måtte mor snu og kikke på soppen han såg. Han sitter oppi meisa og kikker etter sopp konstant. Mor har blitt vist mange sopper hittil, men denne måtte mor berre sjå.


Oi! Der dukka det opp et bygg. Er oppe på Steindalsstølen allerede? Ca 600moh ligg den, så stigning fra parkeringa
 på ca 185meter.

Lillemann er i alle fall oppglødd over å sjå hytter, og teller bygga etter kvart som dei dukker opp.

Og alle sauene! Vennligsinnede sådan, men lillemann er litt skeptisk og vil ikkje ned sjøl og sei hei.Lillemann peiker og teller sauer, vil sjekke hyttedører osv.
Lillemann kunne sikkert ha vært på setra ei stund, men mor veit at vi skal no fram idag også. Mor ser inn dalen, og det er berre å fortsette. Møter heilt sikkert sau lengre inn også.Lillemann vinker hade til sauene, og er no klar for nye eventyr. Farvel Steindalsstølen, håper vi ikkje ser vakre deg i morgen ;-)

Litt meir på avstand så ser mor or flott plasset den stølen er. Full utsikt nedover Grønningsetra, nedover Valldalen der stølen ligg midt på ryggen til Litlehornet 1436moh.Det er lite blåbær å finne i lavlandet iår, men oppi fjellet, der bugner det av blåbær! Og masse også! Og så fine høstfarger det er på dei no :-) Lillemann har lyst på noen blåbær, men da for å fore mor. Så da må mor finne på noe for å få lillemann til å spise dei sjøl. Lillemann veit at blåbær er masse farger inni, lilla (sjøl om han vil kalle fargen rosa). Så mor sei at kva skjer om han spis blåbær? Det vistte ikkje lillemann. Jo når du får blåbær på fingrane, da blir dei lilla. Så om han spis blåbær, så bæsjer han lilla! Plutselig så gikk blåbær inn med lillemann ;-)
Heldigvis en del blåbærlyng langs den fine stien inn, så mor plukker etter kvart som lillemann spis.
En fornøgd blåbær spiser som skal ha lilla bæsj når mor skal skifte bleie! Vart masse prat og tulling om dette, og poff så gikk tiden fort.


Altså, mor er litt overraska over terrenget her, positivt overraska. For heiter jo Steindalen, er høgt oppe, men likevel så er her mjuk sand og masse vegetasjon. Mor forventa meir steinete terreng, meir nakent enn det her. Dette her er jo berre heilt supert! :-D
Det er faktisk berre heilt nydelig å gå her! Landskapet er over all forventning :-)

Og dei fine røde T-ene viser trygt vei på tur. Veldig godt merka, tross tydelig sti, så her går du veldig trygt.
Mor går rundt og vrir hodet for å få med seg alt her i dalen.
No er stien her så fin å gå, at en viss lillemann vil ned og gå sjøl. Mors beste turvenn <3
Lillemann er allerede på jakt, på jakt etter sauer! Og han finner fort fleire kvite ulldotter som han må telle.

Mor venter.... lillemann har stoppa for å plukke blåbær, som også inkluderer kreklig, for han ser ikkje forskjellen. Han må no få kose seg også :-) og han sjøl vil ikkje spise meir, så her får mor berre spise.


Stien er ikkje like fin heile tiden, til tider veldig steinete. Men lillemann har en stødig fot og er glad i å balansere sånn. Litt utfordring syns lillemann berre er gøy!Lillemann er virkelig i siget idag! Han går og går, går og går, mor er heilt overraska. Må være ny plass, svak stigning og at han virkelig koser seg på tur.


Klatre på store steiner har lillemann alltid vært glad i, og noen måtte han få lov til å bestige idag også. Godt med en pause for små føtter også. Og jo meir lillemann går, jo bedre for mor idag ;-)

Ikkje akkurat blåbær, mor forsøke å lære han forskjellen. No er det nesten ikkje blåbær å finne meir, komt langt opp, men krekling er her massevis av. Vær så god mor <3 og ei lita barnehand med bær.Lillemann oppå en kjempe  stein!! Kaster mose på mor og ler rått....


Mindre vegetasjon her no, men likevel vakkert her. Høstfarger har begynt å vises, kontraster til den røffe fjellveggen.Steindalselva går ikkje så langt ifra stien, en fin levende kontrast til fjella.

Akkurat her er det fin og slakk stigning inn den flotte dalen. Litt steinete, litt våttt her og der, men generelt veldig fint å gå. Mor ser 2 topper baki der, der den eine er Breifjellet 1601moh. Ikkje små høgder her inne ;-)

Funksjonell jakthytte med delvis tak? Artig var den uansett :)
Full fart framover!! :-D Lillemann er usedvanlig flink til å gå sjøl idag, kanskje fordi det er en ny plass, fint å gå, eller rett og slett fordi han veit det er en spesiell tur vi er på? En eventyr tur? Sprudler gjer han uansett. Over våte områder, flyr mor han, eller held han i hendene og så hopper han ifra stein til stein. Tungt å gjere det slik, med meis på ryggen og han er tung, men er bedre og morsommere enn å ha han på ryggen.

Litt slitt skilt som lillemann må lese. Trur det var landskapsvern opp hit, som no blir nasjonalpark.Rognebærtre??? Her oppe? Mor ser ikkje ofte rognebærtre sånn plutselig oppi denne høgda her. Fremdeles med grønne blad på, utrulig nok.
Bjørkene derimot er gule, og løvet faller av. Her er høsten virkelig i anmarsj! Vakre farger da, men  litt trist at sommeren er over for i år.Sliten lillemann tilbake i meisa. Har gått ca 2km sjøl no, så litt pause er vel fortjent. Dessuten så er det meir stigning også no. Flinke lillemann til mor <3


Mor er så spent på kor etappen videre til Vakkerstøylen går, for mor er så spent om det er en tur mor klarer? Korleis ser skaret ut? Så mor kikker på alle topper, om skar ved. Veit at det ikkje er enda, men klarer ikkje å la være å kikke etter.


Og der sovna lillemann. Tok litt tid, men sovna til slutt. Trøtte supergutten til mor.
Med lillemann i meisa, sovende, er det berre for mor å sett på marsjfart og komme seg lengst mulig mens han søv. Toppen rett fram, en del av Bjørnegga med den delen der på 1484moh. Til venstre er Sylkoppvatnet 1097moh.


Lillemann låg litt vondt med si litt tette nase, så litt justering var på sin plass. Skal no sove godt også!Når mor runder, så ser mor at det er slutt på fine stier, blir meir svaberg og steinete. Mor øyner da slutten av turen! Trur ho....
Ikkje mange småelver på vei opp, vært meir sildrebekker og tilsig. Den elva der må no komme ifra et av dei mange vatna oppe ved Tjønnebu! Mor har sett på kartet, og det blir en ynda fiskeplass for lillemann med vatn rundt hytta på alle kanter :-)
Mor tok ingen bilder, men gått litt svaberg med litt glatte parti. Mor kjenner at det er litt no, siste kneikene er litt tung. Men er vel snart oppe! Mor har sett på den elva heile veien rundt svingen, og mor lurer virkelig på korleis det ser ut oppi der. mange vatn? Et lite vatn? Fleire vatn?  Og så er mor litt himmelfallen over fargane i sollyset, som en lysende fargepalett.Ser ut som nesten framme. Mor er så spent på korleis det ser ut når ho endelig kjem fram!


Har hatt en liten regnskur på vei opp, og var på med regntrekk lengre nede. Vært litt blanda med overskyet, og sol. Og det er når det er sol som dette at mor berre må stoppe opp og kikke, skaret til Sylkoppvatnet.

Mor innsett at det mor trude var kanten, var en lure kant. Stoppe opp og ta en pustepause. Ja ja, vart å gå litt til. Lillemann søv enda, så håpe han får sove ifra seg.


Fordelen med høst, vakre varme farger med reinmose som kvit kontrast. Er på høsten reinmosen virkelig kjem til heder, når alt anna skifter farge.Første gang mor ser at et lite vatn er vardeplass ;-)

Mini frosk!! Mor fanga den, og den ville ikkje hoppe ifra mors hand etterpå. Fraus sikkert, og mors hand var varm. Veldig liten var den, så nesten synd lillemann sov enda.


Oi!! Den tåka kom fort! Kjem veltendes over Tjørnane og mot mor. Den ser ut til å stoppe der, men mor får en anelse om at der oppe er en tåkeplass, der tåke kjem fort ifra alle dalene rundt.
Kva skal man med maleri på veggene, når det flotteste maleriet er å finne ute??


Det var litt lengre enn mor trudde. Kanten lot vente på seg. Når mor er litt sliten no etter 10km, korleis ville det da være etter 16km? Spørs om det blir å snu ned att i morgen, eller prøve på skaret der det er lagt ut vaier, ikkje klare det og måtte snu? Mor vil gjerne prøve seg videre, men blir ingen lett tur i så fall. Først no, komme seg til Tjønnebu!Veldig spesielt å sjå på foten av Litlehornet 1436moh og korleis fjellet går i oppløsning i form av steinskiver. Toppen der må være et lite ur mareritt å gå?
Mor har tatt med seg 5 forskjellige sånne energibarer for turen, og en no er nødvendig. Ikkje spist siden parkeringsplassen, og mor er tom. Lage middag på hytta til lillemann (og mor) blir førsteprioritet. Lillemann er no våken, og deler energibaren med mor :-)


Ohoi! Nye spennende topper dukker opp i horisonten!Bak mor, ikkje fullt så spennende, en regnskur! Og den tar innpå...
Her er det berre å få opp farten og vandre videre. Lillemann er spent på hytta, mor også. Snakker om vatna som er her, og det å fiske etter middagen. Storfjellet dukker opp rett framfor mor, det skal mor sjå no i noen timer.
T-er leder vei! Å komme seg hit opp er absolutt ingen problem med den gode merkinga.


Endelig!!!! :-D Mor og lillemann er oppe! Ser 2 hytter mellom vatna her, den røde var ikkje mor klar over, men det er den brune lengre bak til venstre som er Tjønnebu. Storfjellet 1759moh i lett tåke. Mor skal inn skaret til venstre for det i morgen, om alt klaffer. Så skaret ser ikkje så hardt ut i starten i alle fall.
Passere den røde hytta, og for at lillemann skulle sjå at den er låst, åpna mor stormdøra som var berre låst med en krok, for så å ta tak i handtaket så lillemann såg den var låst. Ingen her i alle fall.
Da er det berre å komme seg til Tjønnebu. Regnet har tatt litt innpå, men berre småregn enda. Der er 4 på hytta allerede veit mor, for mor møtte 2 fiskere på vei ned nedi svaberga her, og dei fortalte om 4 karer som skal være her, og at ingen av dei 2 hadde fått fisk.

Velkommen til Tjønnebu, 985moh, i Norddal kommune,ubetjent og derfor uten mat. 2 rom, derav et er kombinert kjøkken og stue, og andre et soverom med sengeplass til 5. Hytta er oppgitt til sengeplass for 7, derav 2 på benk i stua.  Og hytta skal ha fjellets flotteste do, men den får mor kikke på seinere. No inn og mat!Hytta var ikkje låst, kun en bøyd spiker som lillemann gjerne ville åpne opp sjøl. Og det må no han få lov til. Så her er det berre for mor å lene seg inntil med meisa, og la lillemann få åpne døra :)

Førstemann inn! Lillemann er virkelig klar for hyttelivet, og er i full gang med å kikke seg rundt.

Utsikta ifra hyttedøra fra venstre: skaret og elva opp ti Krynkelvatnet 1203moh. Så fjellet Krynkelen 1494moh  med dalen ned der Grøndalsvatnet 670moh ligg. Fjellet Litlehornet 1436moh heilt til høgre. Og ja, Litlehornet dukker opp på andre kart under navnet Veslehornet. Mor kom opp heeeeilt til høgre her.


Ned der mor og lillemann kom opp, og regnskyene herjer, Steindalen og fjella der. Godt å komme opp og vite at dagens økt er over.

Lillemann virker meget fornøgd med tilværelsen, hytte etter en lang tur. Fin akkurat passelig hytte midt mellom alle fiskevatna her.
Lillemann sjekker ut sengene, vil helst ligge oppe. Men får heller finne ut av det når dei 4 andre kjem, for plass til 5 her, og 2 på stua.

Mor åpner glidelåsen på buret til meisa, og ting ramler ut! Her skal eg love deg at det er meget nøye pakka og stua!
Noe lillemann ikkje har fått brukt før, mors turkniv :-/ under strengt oppsyn og irettesetting så er det full konsentrasjon med å dele opp pølsene til middag ;-)


Ikkje proviant på denne hytta, men står ei hylle med litt krydder, te, kaffi og sukker.


Mens middagen koker, er lillemann i drømmeland der han kikker ut av vinduet. Heilt sikkert i drømmeland med fiskestanga i handa :-D

Pastaskruer i mange farger og pølse, mat som gjer lillemann glad! Mor også akkurat no. Mest morsomt var å ta mor sin mat og spise den FØR mor :-O
Det regna litt da vi kom til hytta. Slutta når vi var ferdige å spise, heldigvis. Fram med fiskestanga, og ut. Lillemann ville ut med det samme. så berre å springe etter. Studere sopp er viktig, og no har vi all verdens tid, så berre kos deg lillemann :-)
Klar, ferdig, kast! Den nye kobber med rødt spinneren er på, og det er lov å håpe på fangst. Men mor er litt i tvil. Når andre ikkje fekk idag, så skal det bra gjerast at en liten som kaster kortere skal få det til. Men fiskegleden er det ingenting i veien med.Full konsentrasjon......


Var litt grunt der lillemann stod, og satte seg fast noen ganger. Opp på skuldrene, og bytter plass. Lillemann såg faktisk en fisk som var opp! Du store hendelse!! :-DPrøver igjen, men lillemann er litt utenfor på kastinga si idag, av en eller annen grunn. Kaster skjevt, men treff no vatnet for det meste. Utsikt til elva opp til Krynkelvatnet.

Stå her med lillemann og kjenne roen sige på, lillemann koser seg, og landskapet rundt får mor til å stadig kikke seg rundt og studere plasser. Det er stunder som dette som virkelig får mor til å smile og kose seg. Har på en måte gått litt rundt vatnet, Tjønnebu blir no ved foten av fjellet der,  sånn ca midt på. Fjellet er en tarm utstikker fra Bjørnsegga, og den toppen der er ca 1484moh.


Når mor ser inn det skaret mor og lillemann forhåpentligvis skal inn i morgen, så er det nok ei regnsky på vei. Den 3 for idag. Lillemann vil fiske litt til, så litt våte får vi tåle ;-)Mor vil også forsøke å gå opp til kanten der og sjå om det er mulig å sjå ned til Grøndalsvatnet, men nei. Kanskje må meir rundt vatnet enn dette, men regnet setter en stopper for det.

Litt full fart på mors skuldre tilbake til hytta, og der kom dei 4 andre karene som er her. Og kva skjer da? Jo regnet stopper! Fiska oss ei god stund inn i regnet, og stoppa jaggu da vi var ved hyttedøra. Men no er det nok fiske for ei stund.


Tjønnebu har fått rykte på seg for å ha det flotteste doen i fjellheimen! Vart laga til da Dronning Sonja var her på tur. Og til å være ei lita 7 sengeplass ubetjent hytte, så skal no størrelsen og standarden på utedoen ikkje være noe å klage over! :-D
Lillemann er med, og han sjekker ut pynten her inne. veldig masse dekor og stæsj for en enkel utedo, veldig trivelig faktisk.Lillemann er mest opptatt av rypereiret som er her i hylla. Et falskt reir, pluss det plyndra rypereiret. Et dyr som har tatt mor og egg. Veldig interessant for en liten å kikke på i det minste.

Diverse morsomheter pga dette skal være det fineste utedoen i fjellheimen :-)

Fra vinduet har lillemann lagt merke til benker og bord i stein. Det måtte også sjekkes ut, der han svirrer rundt området på oppdagelsestur. Og ingenting i veien med humøret på lillemann, det er sikkert! Verre med mor, som er litt bekymra. Det stod på ut.no at Tjønnebu hadde mobildekning, og mor lovte å gi lyd ifra seg at alt var i orden når kom fram. Og også gi beskjed om gikk videre til Vakkerstøylen eller ikkje, om mormor da skal hente. Mor har trakka rundt heile området mens fiska, men ingenting. Meldinga går og surrer men går ikkje ut. Mormor er sikkert veldig bekymra, og det skjønner mor. Å dra aleine som mor og lillemann, love å gi et pip, men får ikkje. Så akkurat den biten der med at det står dekning og er ikkje, skaper no problemer for mor. Verken netcom eller telenordekning her.Lillemann er ganske så bekymringsløs, koser seg og har kursen for vatnet bak hytta. Fiske. Bombe! :-/ mor dilter etter med fiskestanga og mikro slukskrinet og passer på lillemann.

Utsikta til Tjønnebu, og tåkedotter som kjem og går her oppe på 1000 meters høgde.Speilblankt på vatnet, vindstille, og fjella speiler seg vakkert. Kun ringer ifra sluken til lillemann, og en og annen fisk som vaker.


Ny tåkesky kjem som kasta opp ifra Grøndalsvatnet, kjem og går heile tiden.
Lillemann skifter litt plass, forsøker litt her og der. Av og til må mor få laust en sluk, han snurrer fast framme på stanga og treng hjelp, men stort sett så går det greitt.
 Et fiske paradis!! 3 vatn her med mange fiskeplasser, vil du gå litt så er der fleire fiskevatn.
Merker det er kveld no, og på med lua på lillemann som ikkje har tenkt å gi seg enda. Ser fisk, men ingen napp dessverre. Nesten så mor tar synd i lillemann med sin tålmodighet, men ikkje får fisk.

Å hjelp! Lillemann fikser sjøl krøll framme på stanga. Sluken!! Mor er redd for at han blir for ivrig og få den i dei små fingrene. "Sånn!" hører mor lillemann stolt roper, fiksa sjøl. Kjære vene, han skal no gjere alt sjøl!
En av karene på hytta som veit av det å nyte livet :-) Dei har hatt en lang rundtur idag: opp til Illstigvatnet (som mor skal passere i morgo, fohåpentligvis) så gikk dei opp og over Bjørnegga, ned til Sylkoppvatnet og fiska der, før rundt tilbake til hytta. da er det velfortjent å legge seg rett ut, og smile til livet :)

Inne i hytta igjen, og lillemann spiller tromme på det lille fiskeskrinet, mens mor og lillemann synger sanger. Litt rytme på tur skader ikkje ;-)  Karane hadde tent lys inne, og var ganske så koselig stemning. Dei skulle ha sein middag, fiskene som eldstemann hadde fått.

Mor ser ut på tåka, glad ho ikkje er ute og går no, og sender en tanke til dei som er ute no. Det er kveld også, og snart leggetid for en liten.Men først litt toddy og kakao på mor og lillemann. Lillemann klarte ikkje å bestemme seg for kva han ville ha, så endte med mor og lillemann berre delte begge koppene.
Lese litt i traktorboka som mor har med. Kjempe kjekt å ha klistermerke på plass og sitte ilag med mor, sånn kosestund.


Og det er ikkje berre lillemann som må pusse tenner, trollet på veggen må også pusse tennene sine. Mor fekk stoppa lillemann, for tannkost er noe man ikkje deler, men snill tanke da.


Mor fekk senga under vinduet, så ho ligg hode mot hode med lillemann i vinkel. 3 karer tar køysenger, og 4. mann tar brisken på stua. Tok litt tid før en liten fjellprins fekk til å sovne, men da han endelig sovna, da sov han innmari godt også.
I morgen en ny dag, nye muligheter i Tafjordfjella, og blir det Vakkerstøylen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar