lørdag 16. august 2014

Traktorlykke til Sessvatnet 168moh


En liten kveldstur gjer alltid godt. Mor og lillemann vil berre ta en kort og nær tur, og da er jo Sessvatnet nærmest. Og for å ikkje sitte i meisa heile tiden, så spurte mor lillemann om han ville på traktortur! Om han ville?! JAAAA!! var svaret mor fekk, ganske så kontant. Han plukka fram trøtraktoren sin med det samme, berre for å være sikker på at mor ikkje glemte den. Mor sendte sms til mormor om ho ville være med, og ho ville komme med en gong. Da var det berre å pakke en lett sekk, og lillemann pakka ned en pose med 2 skiver til endene. Og så ville han ha sekken sin, og det skal han jo få lov til. Oppi med skivene til endene, vannflaska si, og en boks med eplebiter, og dro med seg sekken sin. Han var klar!
Opp til Høgtun og bommen der. Ikkje store parkeringsplassen, men sjelden den er overfull. Lillemann har på sekken, og er klar for traktortur med 1 menneskekraft som drakraft. Ikkje mykje å skryte av, men er nok krefter for lillemann som ofte kjem med en søt uttalelse "Mamma stekk!" les, sterk ;)Herlig kveldssol og mormor strekker på beina.


Å hå.... autovern er gravd ned i veien som godt fungerende drenering. Mor drar forsiktig over så ikkje traktor eller lillemann skal bikke over. Mor gjer litt ekstra utav at lillemann sitter litt fast, og han overvåker at traktoren kjem seg fint opp ifra grøfta.

Yo baby! Yo baby! Tøffingen fått på seg solbriller i den skarpe sola, og synger i ekte rappestil. Da lillemann var liten og ikkje ville ha på solbriller, så tok mor dei på han framfor speilet, og rocka Yo baby, yo baby og lata som han var veldig tøff. Etter noen runder, så var solbriller tøft! ;-)En-mors-menneskekraft duger akkurat for en liten traktor ;-)


Traktortreff i utmarka! Og så er det samme traktor som lillemann har også. Begge to er blå, og står Ford på. Dette må undersøkes litt nærmere.... det der må være pappa traktoren, uten tvil!


Lillemann drar litt sjøl, men full kontroll har han ikkje, og i grøfta ender ferden. Litt fortvila lillemann her. Mor må trå til som kranbil og dra opp traktoren, sliter og sliter mens lillemann er engstelig for at den blir sittende fast ;)Traktoren er redda, og lillemann dra fornøgd på den litt videre.


Litt trykkende stemning ute no, skulle tru torden på vei. Men litt flott med grønne skoger, grå skyer og sol.

En dinosaur!! :-O lillemann må opp til trerota som ligner misstenkelig på en dinosaur. Den ser veldig sulten ut, kanskje den vil ha en pinne å spise på?

Dette her var en dinosaur uten tenner, og lillemann klatrer heilt opp. Hypla dinosaur!!


Og så var det den trestammen som lillemann alltid skal sjekke ut.... avsagd gran som falt over veien i vinterstormene, og noen har da tegna en mann på. Lillemann må alltid sjekke ut at mannen er der enda.


Framme ved Sessvatent, og gjett kva som kjem svømmende i stor fart?? Jo 5 andunger! :-D
Far kom rett bak, jaga vekk ungen for å få maten sjøl. Fy deg far, sånn skal du ikkje behandle ungene dine :(Lillemann raskt ned i sekken for å finne skivene han laga til, for sultne andunger trenger jo mat!


Mor deler opp skivene i biter så lillemann kan kaste ut.
Komme anda, mat! :-)Lillemann tar god sats i kasta for at alle skal få litt mat.Lett snacks er alltid kjekt på tur, frukt er forfriskende å kose seg med.
På med jakka, og hilse litt til på endene. Lillemann er veldig glad i denne plassen her, og spør ofte etter å gå hit. Er Sessvatna og Hovdeåsen som er hans favoritter.

Obligatorisk med en tur bort på slenga, og mor slepp ikkje unna denne gangen heller. Lillemann legg i vei, og snu er ingen alternativ.Denne slenga har vært til glede for mangt et barn (og kremt store barn) i årenes løp.Ut på brygga, litt gyngende der den ligg oppå steinen, men er ikkje så dypt utenfor der.

Veldig fin plass her oppe, rekreasjonsområdet for utrulig mange her. Vakkert når det er speilblankt og fjella her speiler seg.
Liten stopp ved benken for å kikke etter endene.
Noe lillemann er svært opptatt av, å lese skilta som dukker opp. Og så lese dei, sånn han trur det står der.


Drage den kjære traktoren litt sjøl først, får sjå kor langt han orker.

Tar en liten stund, men så er det påstigning av traktoren, og være fører. Kjekt å kunne veksle mellom å gå og sitte på ;)Litt kveldssol på mormor skader ikkje, men himmelen er truende. Vært en del tordenhimmel i det siste, vakkert, men ikkje det beste været å være ute i når det starter. Du tar liksom ikkje en topptur når det er sånn.


Stoppe på benken og fylle litt bensin. Benken er fast bensinstasjon, og traktoren treng jo påfyll. Heldigvis liten tank på traktoren, så påfylling skjer fort :-D
Lillemann er i alle fall fornøgd med å ha vært på tur, og han trivst veldig godt ute, som barn flest. Av og til er det lillemann sjøl som spør på en tur, av og til mor. Trur faktisk ikkje at lillemann har vært på tur uten mor enda, det gjenstår enda. Men mor har ingenting imot å være lillemann sin faste turkammerat, for du finn ingen bedre turvenn enn LILLEMANN <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar