mandag 1. september 2014

Lillemann vil på Hovdeåsen 369moh.


Lillemann har hatt en 3 dagerstur ilag med mor i Tafjordfjella. Etter det så har lillemann kun hatt små turer, og vært litt borte fra mor, for det vart et for nært forhold til mor. Så mor har tatt et par turer uten lillemann, og han har vært med mormor, og så var syste blakk, og dermed barnevakt noen timer. Lillemann levde i ei turboble i 3 dager, og etter det så skulle han kun være med mor. Siden sambo er på sjøen enda, så er det kun mor og barnehage. Men no så savner lillemann hytte, og Hovdeåsen. Så mor lover han en kveldsmat tur dit opp. Og for å gjere turen kjekkere, så tar vi med fleire! Mormor, Tante og MissMella blir med, så det ligg an til å bli en koselig og morsom tur :-)
Er så alt for lenge siden mor og lillemann var på tur med Tante! Så kjekt at ho blir med igjen :-) Og så kjekt å at MissMella også vart med! Lillemann var veldig sliten nede i bilen, og skeptisk til at andre som han ikkje kjenner særlig er med på tur. Tar litt tid, så tiner han nok. Så starter med å gå bak alle 3, og berre observerer litt.
Midt i det å sove på barnehagen eller ikkje, så en kvil var alt idag. Koseputa var ikkje nok i meisa idag, så den dro han ut, og jobba iherdig med å få plass til kosedyna si. Lillemann seira ;-) Så fornøgd gut i meisa for en kvil.

Hovdeåsen er 369moh og plassert midt i et kryss av fjordarmer, og dermed har fantastisk utsikt. Her mot Ålesund. Skal du en rask liten tur i Sykkylven og med barn, så anbefaler mor virkelig denne.

Lenge siden Tante har vært på tur no, så Hovdeåsen er perfekt! Søstrene sisters på tur ilag :-D
Hovdeåsen er en opptur, men heilt grei å gå. Ca 1km opp, 200 stigningsmeter.

Lillemann har alltid vært spesielt glad i blåklokker når vi går på Hovdeåsen, og har allerede fått mor til å plukke seg noen. Han henger ut meisa og speider etter fleire.

Einer er det masse av her, og må være et rekordår når det gjelder bær på dei. Mor må google når en skal plukke einebær for å tørke. Fint å ha som krydder til matlaging ;-)
Lillemann får et par for å studere, mens mormor prøvesmaker en i det skjulte for lillemann. Den einebæra kom ut at du, for det vart sterk smak! :-D

Lillemann ville oppå den store steinen, og dro med oss Tante oppå.

Lillemann hadde lagt seg oppå dyna si, tydelig trøtt. Så her var det å finne på noe for å holde han våken. Og det fort! Fin måte å komme litt innpå litt nye folk, er faktisk å tulle med dei, så her skulle mor springe og ta MissMella! Så ta mormor. Lillemann flira og koste seg, mens mor sprang fram og tilbake, opp og ned....


"Spling mamma, spling masse!" Lillemann vil ha mor til å springe mest mulig, og dermed så bar det oppover stien, suste forbi Tante, og ta ei småspringenede MissMella. Intervalltrening, så absolutt!!


Mange sopper langs stien, grønne, røde, oransje, små og store som denne her. Kjempe stor, men noen har sparka av den foten sin. Lillemann gav mormor skylden ;-)

Hytta! Lillemann er så glad i denne hytta her, og endelig tilbake.Ut av meisa, og det første lillemann spør på er mat. Mor overraska, men han forbinder hytta med mattur og kos. Så her er det å finne fram skiva med leverpostei til lillemann, og det fort.

Fornøgd eller??fann lyset til lillemann som bar opp en annen gang. Tenne lys er alltid like koselig. Og spise kveldsmaten sin her er så masse bedre enn heime ved det kjedelige kjøkkenbordet.For han fekk ikkje sjokolade som MissMella hadde med seg, eller kjeks ifra meisa før han hadde spist opp skiva si. Og vips, så var skiva borte!


Med kosedyna på slep, ut for å kikke på den fine hunden som passerte hyttedøra. Tør ikkje seg ut, men trygt å stå i døra og kikke.Det har regna litt mens vi satt inne, blåst også. No ut for å kikke oss litt rundt. Den fineste turen for den beste utsikta!
Her mot Festøya, Hareid, Sula og Vegsundet.

Kjære kosedyne <3 Utsikt mot Sykkylven sentrum, fergekaia Aursneset, og bak en dump der mor og lillemann bor.Lillemann på vei innatt på hytta og resten av gjengen.Skal til å gå, og en fornøgd lillemann er glad for å ha vært på hytta her igjen. Kvikna til han no, virkelig. Hjalp med kos i meisa, litt mat, tulling og godt selskap :-)Meisa no? Glem det! Her skal lillemann gå sjøl, er jo tross alt nedover jo.Minstemann, men legg seg likevel fremst og skal lede an i stien. Er ikkje størrelsen det kjem an på ;-)


En stor båt! Og den båten såg han ifra toppen jo!Det er tydelig at lillemann har gått en del i Tafjordfjella sjøl, for om han var stødig før, så har han blitt enda flinkere no. Klarer steiner i nedoverbakke fint sjøl, og holde han i handa er uaktuelt mange plasser. Skal sjøl får berre mor beskjed om der han suser ned fjellsiden.
Stakkars gras, har blitt trakka heilt flat jo, blitt borte. Grastua har blitt skalla....
Kor er mormor? Eller er det er tretroll?? Mormor sprang noen ganger i forveien, og gjemte seg. Bra forkledning mormor, et bregneblad! Lillemann lo og kosa seg, og fekk resten til å le også, over gullkorn ifra barnemunn og barnslig glede :-DStolt lillemann oppi et tre! Han elsker å klatre og sitte oppi treet. Kven treng sola når lillemann stråler like sterkt?


Kjuke! Lillemann veit absolutt kva kjuke er, og vil stadig plukke dei. Denne her har så fine striper, nesten som en sebra.
Målbevisst..........

Hmmm... den der satt virkelig godt fast! Prøve på en annen.
Mormor og Tante står baki og smiler av en ivrig lillemann der han klatrer og drar i kjuker. Ikkje tenkt å gi opp med det første.
Suksess! Stahet lønte seg til slutt! Og dermed skein sola igjen.


Med lillemann skravlende bak MissMella, bar han kjuken sin heile veien til bilen. Når han endelig fekk tak i den, så er det uaktuelt å legge den ifra seg.Ferdig å lese skiltet. Mor prøvde å tolke det han las, men hørtes gresk ut, og ingen googletranslate her. Kjuken skulle visst nok inn i bilen også. Ja ja, den får vel det. Ikkje det rareste som har vært i bilen til mor, og så lenge lillemann er fornøgd, så skal han få den med seg heim. Det var en trøtt lillemann som kom til Hovdeåsen, men en kvikk og våken lillemann som vender heim. Korleis få han i seng no tru??
Tusen takk alle sammen for en koselig tur! Må gjentas en dag, veldig snart ;-)

4 kommentarer:

 1. Det så ut som en veldig koselig kveldstur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er så kjekt å være fleire på tur, og når man ikkje er så sjølhøgtidlig ;-) Gald for all den barnsligheten eg kan få lov til når eg er ute på tur!

   Slett
 2. Som dere koser dere! Nå er det ikke lenge før lillemann har vokst ut av meisa! Husker nesten første blogginnlegget og hvor liten han var:)))

  Ha herlige turer resten av uka:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Sukk ... ja . Fra baby til stor gutt (som han hevder sjøl etter behov), han veks til fort, og eg nesten gruer meg Jill til han er for stor for meisa :-/
   Så eg turer det eg kan mens eg fremdeles er i stand til å bære han. I morgen drar vi på en lengre tur igjen, og gleder oss masse!
   Håper du får ei herlig turhelg Jill! :))

   Slett