tirsdag 16. september 2014

Med jentene og søstern til Blådalen.


Søstern har bursdag idag, gratulere så masse med dagen søstern!! :-D <3 og syste og frøkenH har sagt ja til å bli med på tur. En kodetur, for alle mangler Blådalen, og treng 6 koder for å være med på Fjøre til fjells. Dagen starter med tåke og dis, men ender opp med strålende solskinn! Litt seint avgårde, for lillemann var trøtt og tok en dupp. Pluss tenåringer står ikkje akkurat tidlig opp.... Mor og lillemann lager eplekake, for kake hører til på en bursdag. Fiskestanga må bli med, for Blådalen har fiskevatn og lillemann vil fiske.
Kjører til Fjellsetra, og tar av inn før Sætrevatnet 347moh. Kjører grusveien mellom hyttene heilt til du kjem til en stor parkeringsplass, og grusveien er sperret med kjetting over. Så går du videre til veien stopper ved elva, der heng det en plastpose som markerer stien opp til høgre.Parkeringsplassen i enden av veien.
I samla flokk går vi videre inn den resterende veien, klar for nye eventyr! Og syste skulle teste å bære meisa uten lillemann, og mor går med syste sin sekk. Litt mekelig å sjå andre bære meisa :-PLillemann var i strålende humør, sien han har sovet så lenge. Så han heiv seg i grøftene og kosa seg.

Til veis ende, bokstavlig talt, og stien går opp til høgre her før brua over elva.

Lillemann godsnakka med frøkenH, som bar han litt opp stien. Var nok helst kos og oppmerksomhet han var ute etter ;-)


Men tar ikkje lang tid før lillemann er nede sjøl og går, er jo tross alt sti, og ikkje kjedelig grusvei.


Stien opp er faktisk veldig fin og tydelig. Ser ut til å bli en lovende tur!Litt dis over vakre høstfjell, perfekt dag for en tur.


Flink liten å gå sjøl når han kjem uti skogen, for sti er meir utfordrende og spennende.


Plukke blåbær har man alltid litt tid til. Lillemann er litt sånn av og på med å spise blåbær, så mor krysser fingrene for at han putter litt inn i munnen.
FrøkenH løfter opp lillemann så han får plukke blad som henger og dingler ifra treet med spindelvev. Ser ut som bladet svever i lufta.Joda, er framdrift, men er en del avstikkere også. Plukke blåbær, plukke blad og klatre litt i trær som er passelige til lillemann.Pause tre, og perfekt å klatre på :-)

Mor veit ikkje om så mange 2 åringer som er så opptatte av kjuker som lillemann er. Han syns dei er spesielle og artige, og liker å prøve å plukke dei ned.


Litt misunnelig på jentene som får lov til å klatre ned til elva og kikke seg rundt. Han og vil, men mor syns det ikkje er noe plass for han. Flott elv faktisk, og koselig å høre elvebrus mens du går.


Sopper hører høsten til. Små, store, hullete, heile og alle slags farger. Litt sport i å finne dei som er gjemt under lyng og røtter.


Hallo? Kva er det dokke to styrer med? Lillemann og søstern veldig opptatt med noe ned i lyngen. Mor oppfatter ordet sopp, berre trekker på skuldrene og skjønner at her er det berre å vente litt :-)Søstern og lillemann kjem snart etter, med lillemann småsyngende. Tydelig at han koser seg på tur der han trakker seg i vei. Stien er veldig barnevennlig, så her er det berre å dra på familietur!


Lillemann elsker å klatre oppå store steiner, for da er han høøøgt! Og så liker han å hoppe ifra steinen også, ikkje noe mor syns er like bra kvar gong..... men når hans høgt elskede syste står ved og tar imot, da hopper han nesten før han får lov, for han veit syste alltid tar imot <3

Et lite parti der du kan klatre lillemann! :-D Og lykkelig ned på alle 4 og tar utfordringa på strak arm. Sånt er så gøy!
En utkikkspause ved elva på en stor stein. Fått meir utsikt no, og ser over dei fleste tretoppene.

Mor peiker ut for syste, ser faktisk heilt inn på Fausa, og huset til syste si farmor og farfar! Syste litt overraska over ser heilt dit inn, men er også koselig å kunne sjå inn til dei. Fausa blir husene ca midt i bildet.Store fjellet på andre siden er Auskjeret 1203moh, litt av Revsdalshornet 949moh heilt til venstre.På tide med en pause. Fjellprinser blir også slitne, sånn som tenåringsjenter som ikkje spiste før dei dro på tur. Viktig å spise mat før man går, så man ikkje blir tom for energi, for fjelltur er super trim!

Stien går sånn delvis langs elva til tider, og elva er faktisk flott når du ser ned i sånne kløfter som dette. Mor kan tenke seg her renn masse vatn om våren og snøsmeltinga!


Utdeling av sjokolade til alle, inkludert en liten luring oppi meisa :-)

Noen har virkelig tatt seg tid og arbeid med å legge steiner over myrområdet. No er det heldigvis ganske tørt no på høsten, men steinene er  kjekke å gå på her.

Heilt nydelig!! <3 høsten har sånne utrulige farger!

Stien går no heilt i kanten av elva. Mor spring litt i forveien for å sjå om det er langt att.


Var et lite stykke att, ca 15min. Skal bak til der skyggen er, der bak kanten ligg vatnet. Syste i full fart mot turens ende, mor småspringende etter.

Hmmmm... mor ser bort og lurer på korleis det ser ut der borte? Mor har vært på toppen av Roaldshorn og Kleivdalsfjellet og sett ned, men det blir ikkje det samme, og så husker mor ikkje heilt korleis det såg ut heller. Alltid så interessant å sjå sånne spennende plasser på kva er bakom ;-)
Ifølge kartet så ligg der 2 av 5 vatn baki der.
Siste metrene, og det er rett før mor ser kanten av vatnet. Hendene fulle i ved, for er ikkje masse tre akkurat her oppe. Plukka med litt så får laga bål til å grille pølsene.Bååål!!! Lillemann venter sånn på det bålet! Og pølser..... han er glad for å være framme, for han ser no vatnet, og veit mor har med fiskestanga hans :-)

Jentene har allerede komt fram til bålplassen, og vinker til oss vedsankende mødrene. Bålplass! får vi beskjed om. Trur der er 2 jenter no som er sultne ;-)

Velkommen til Blådalen folkens, dette er da 1 av 5 vatn i området. Vakker plass sådan, og er fiskevatn.

Mor har allerede lagt merke til den kanten opp der. Og mor som alltid, tenker: Kva ligg der, og korleis ser det ut der? Egentlig tragisk dette her, fullfører et turmål, men ender med å få fleire... :-/Søstern, kjem du??! Fullt opptatt med å sanke ved....Fyrbøter søster! Det er så kjekt med bål! Og frøkenH venter på fyr så ho får grilla seg ei pølse, for magen er tom!

Det er så fantastisk flott i blåtimen på kvelden, så stille og vakkert. Da perfekt å være i Blådalen ;-)

Lillemann er i full gang med å fiske han. Litt uvøren i kasta sine denne kvelden, rett og slett fare for å få en av på kroken. Lillemann da, kva feiler det kastina di denne kvelden??


Men han gir ikkje opp, sjøl om resten av oss velger å holde litt trygg avstand. Tålmodighet har han, i alle fall om det gjelder fisking ;-)Koselig <3 ikkje verst måte å feire bursdagen sin på dette, med bål, tur, mat og med frøkna si med. Ja og så resten av oss også da ;-)Lillemann er som kjent en hurtiggriller, og er vel den som har ei pølse klar først. Meeeget fornøgd med endelig få ei pølse!

Resten av gjengen er litt meir tålmodige, og vil gjerne ha gjennomvarm pølse i det minste.
Skikkelig fyr på bålet i det minste, og ketschupflaska går på rundgang. Skal du opp hit, sank med deg ved litt lengre nede, her oppe er det ganske så tomt.


Sitte 743moh sånn på kvelden ilag med sine kjære, kalles kvalitetstid <3
Kremt kremt, har pølsebrødene til søstern blitt litt vel klemte i sekken?
Sjå mor, ketschup bart!! Og gliser stort for stolt å vise fram barten sin. Vent noen (rettere sagt mange) år ti du lillemann, da får du nok en bart skal du sjå ;-)
Til bursdag hører kake til, og mor og lillemann hadde bakt eplekake med epler ifra hagen. Ekte høstkake.


Kake!!! :-D Ekte kakemons, sånn som sin mor :-P


Mor har kikket på den kanten der masse no, og diskusjonen har gått rundt bålet. Og kva gjer syste? Jo, ho tar fart og stikk opp siden! Mor har mest lyst til å springe etter, mor har også lyst til å sjå korleis det ser ut oppi der, men kan ikkje pga lillemann. Og kor syste fekk energien sin ifra? Mor aner ikkje. Pølsene? Kaka? Plutselig ikkje sliten lengre. Mor ser syste forsvinne raskt opp siden, og resten står att litt misunnelige. "Har du med mobilen???!!" roper mor etter syste, "eg og vil sjå korleis det ser ut der oppe!!" roper mor. Sukk...Tilbake sitt andre att og passer pølsene til syste, og begynner på marsmellowsen.

"Sjå mamma, munnen full!" Liten tvil om at lillemann virkelig koser seg.


FrøkenH får også prøve fiskestangen til lillemann, kjekt med litt selskap også syns lillemann.


Lillemann følger spent med. Får frøkenH noen fisk tru?

Mor prøver også, men ingen napp på mor heller. Ser stadig fisk som vaker eller hopper, ikkje store, men dei er no der.Ikkje fisk, men lillemann danser dansen rundt bålet uansett. Dans fiskedansen du lillemann, kanskje du får fisk etterpå?

Mor kikker stadig opp mot kanten, veit at der er 2 vatn bakover der, og speider etter syste som er der. Kjem ho ikkje snart? Og til slutt, der kjem en skikkelse der oppe som vinker! Mor glad for å sjå ho tilbake.
Syste viser mor 3 bilder ifra kanten der oppe. Og korleis det såg ut? Her er bildet ifra syste. Vatnet på 849moh.


Lilemann har no danset fiskedansen, og prøver igjen.... skal ha poeng for vilje og tålmodighet!


Og tålmodighet lønte seg!! :-D Lillemann har fått en fisk!! Stor jubel og ståhei, så berre å passe på at han ikkje hopper av steinen i glede her! :-)
Ikkje store fisken, men for lillemann er den meir enn stor nok. Mor foreslo å hive den ut igjen, og det var uaktuelt! Den der skulle han ha med heim og spise til lunsj! Basta. Stor fornøgd lillemann :-D


Seiersdans!! :-DOg så bærer det heim att. Klokka er 19 allerede, og fisken til lillemann kom i siste liten. Og med søstern framfor med fisken til lillemann dinglende ifra sekken, så har lillemann full kontroll på fangsten sin. Den blir fint mørna og rista der på vei heim.Stiger fram ifra skyggenes dal, og ut i siste strålene av kveldssol her.Den lave høstsola varmer enda, og lyset er varmt på farge.


Med lillemann i meisa, så går det fort nedover igjen. Høstfargene får en ekstra glød og gullfarge i kveldssola, og alle er på en måte ekstra glade. Synger, danser og ler på vei ned.

Syste og frøkenH går fremst og bestemmer tempoet. FrøkenH har på musikk, og alle er egentlig ganske så fornøgde med dagens tur. Nysetervatnet 340moh dukker opp der nede.Kor vart søstern av? Mor kikker bak. Ho kjem springendes etter, vært opptatt med å ta noen bilder.Nedi siden er sola vekk. Syste går først, med mor rett bak. Stien langs elva er fin å gå, og lillemann maser om å få gå sjøl. Mor forklarer at vi må nesten skynde oss ned, for må jo rekke leggetiden hans.

Men som trøst får lillemann riste i utallige bjørker så bladene omtrent regner ned! Noen havner i nakken, men likevel, lillemann ler så han sjøl rister! :-DSøstern og frøkenH <3
Lillemann har hakk i plata, og gjentar utallige ganger "Riste, riste, riste dinna!" Skal riste alle trær langs stien. Mor sukker, og fortell at kan ikkje riste alle, men kan få passelige på vei. FrøkenH rister også på et tre så bladene nesten dekker håret! Høstens gullregn...
Riste, riste!! Lillemann har n blitt hekta på å riste trær, og søstern og frøkenH står bak og berre smiler over entusiasmen til lillemann. Dessuten så er det kjekt å ha søstern som plukker vekk bjørkeblad ifra nakken til lillemann.Mors kjære frøken <3 mor er så utrulig glad for at ho vart med på tur, det er ikkje så ofte. Har hatt noen småturer med begge mine 2 store, vært å grilla og padla kano og kajakk, men ikkje blogga om det. Tenåringene mine har ikkje så lyst til å være med på blogg, og dermed så dropper vi det. Denne gangen fekk mor lov ;-)Riste enda et tre... sikkert tre nr 20 på denne turen ned. Men lillemann er lykkelig da, å få regne litt.


Tripp trapp tresko, vandrer elegant over steinene i den fargerike myra.

Siste rest av kveldssol på fjelltoppene og mor må medgi at vi fekk maks ut av kvelden. Fått siste strålene av kveldssola, og fått i oss kveldsmaten.

Komt oss ned på veien igjen, og lillemann får ut av meisa og gå sjøl, for no er det kun litt vei før tilbake til bilen. Søstern skjønner ingenting der lillemann sirkler rundt ho og drar. For lillemann skal no berre sjekke tilstanden til fangsten sin som heng bakpå! Mmmm... lunsj! han skal heim og steike fisken sin og soise den med en gang! Kveldsmat, prøver mor seg på, klokka er no snart 20! Nei, lunsj, hevder lillemann bestemt. Så da får vi berre kalle det for en ekstrem sein lunsj.
Full fart framover! Ikkje noen sinke lillemann, tross en god del kortere bein enn oss andre.


Med frøkenH med musikk på, danser lillemann på sin vei etter ho, springer etter musikken sin  som han kaller det. Jogger, danser, flyg fly ilag med søstern, og har det ganske så greitt sånn egentlig. Livet for lillemann idag har vært som en lang tur leik. Har kosa seg ifra begynnelsen, til slutt. Ikkje minst, han har fått fisk!! Ekstra bonus at det er fleire av dei han er glad i som er med på turen, og dermed meir gøy. Samtidig så er mor glad for å være ilag med sine, og spesielt på søstern sin bursdag. Vart ikkje akkurat ballonger og festivitas på henne, men gleden over å være ilag og være glade i kvarandre, kan ikkje byttes inn mot penger <3 Glad i deg søstern!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar