fredag 19. september 2014

Mor og lillemann låner baby Mini på tur.


Mor er så heldig å være tante til en herlig liten kar, ca4 måneder gammel og heil skjønn! Blid som få, og er glad i folk. Mor har fått lov til å låne han med på en tur! Hans første skogstur :-D Så her skulle mor trille tur til Sessvatnet, med lillemann i bæremeisa. Lillemann gledde seg, for han har aldri vært med en baby på tur, og absolutt ikkje at mor som skal ha den med.


Mor parkerer på den faste parkeringsplassen, tar ut vogna, og lurer forsiktig en sovende Mini ned i vogna. Trøtt liten rakk å sovne i bilen.Mini i vogna, og lillemann klar i meisa, da er det klart for tur! Ca 2 km opp til vatnet, ikkje langt, så det blir nok en passelig tur så seint på kvelden.


Obligatorisk stopp, plassen rett etter start med traktor og hjortehorn på veggen.


Litt kos å trille vogn igjen, føles ut som det er en evighet siden lillemann var så liten. Mini søv godt og har det bra på tur :-)

Lillemann heng ut av meisa og må følge med på mini i vogna. Han syns det er både koselig og spennende å ha med mini, og smiler der han sitt. "Min baby" kjem det ifra lillemann. "Vi kan låne masse på tur" svarer mor. Lillemann er heilt enig, må låne mini anna gong også :-)
Mor merker at ho både skubber vogn og har meis, er bra trim dette her, men virkelig koselig å gå her på den vante veien. Håpet er å finne ei and eller to og gi mat til. Mor til mini er litt engstelig, men berre sjå, det her går veldig fint :-D


Og sopper ja, må no finne sopper i grøftekantene. Gjerne store sopper, og har dei hull, så må det fantaseres om kven som har laga hullene. Det er alt ifra maur, fugl, mus, en pinne, lillemann eller et spøkelse.Skilt! roper lillemann og skal ha mor til å lese. Lillemann lurer på om den går til ei hytte, for han vil finne hytte igjen. Ser du noen T, spør mor. Lillemann rister på hodet. Ingen T, ingen hytte. "Igår" svarer lillemann og meiner at skal finne hytte i morgen.

Benken er bensinstasjon, og lillemann meiner vogna treng bensin. Dermed knekker mor en kvist, og vips! så får vogna påfyll av bensin. Beste form for påfyll av bensin for vogna hadde vært å gi mor en sjokolade ;-)

Ikkje så masse høstfarger her enda, og lillemann lurer på om kan gå oppå fjellet der, sånn no med en gong. Lillemann, det der Skopphornet 1226moh og er litt vel høgt for en kveldstur. Og kan ikkje trille vogn opp fjellet der. Lillemann har løsninga, en bæremeis til! Flott lillemann....
Mini har våkna, og kikker seg forundra rundt. Ikkje vant med å sjå mor og lillemann når han våkner, heller ikkje å sjå trær som passerer over hodet hans. Smiler når lillemann snakker til han, og dermed så er det gjordt for en lykkelig lillemann, mini liker han! :-D Mini blir liggende å kikke på trea mens mor triller, så spennende! Mini sin første skogstur!

Lillemann prater med lille, forteller om skogen her, og endene ved vatnet. Må no fortelle mini om kva som venter han, og lære han om naturen og skogen, for han skal jo bli med på fleire turer har lillemann bestemt.Dermed er vi oppe ved Sessvatnet. Heilt stille og speilblankt vatn. Er dessverre for seine til solnedgangen her, sola er borte. Og ingen and :-(Lillemann fortell at magen er sulten, og vil ha ei skive. Fram med matboks og skive, koseputa og spise. Blir sulten av å være på tur!Veldig flott å sitte her ved vatnet og berre nyte livet. Sjøl om er ofte på tur hit opp, så syns mor det er like vakkert kvar gong <3

Mini koser seg også, prøver å prate med mor og er en fornøyelig liten.


Lillemann vil også prate med mini, og er stolt som berre det når mini smiler til han :-)


På med lua og opp for å sjå. Kan no ikkje berre ligge i vogna heller, må no opp og få sjå også. "Hello mum, I`m in the forest!"


Stolt lillemann deler gjerne mor med mini, og lillemann forteller om endene, frosker og fisk som hopper her.Lillemann vil til dissa, og vil at mor skal bære han også. Litt sån at siden mor bærer mini, så skal han og. Men mor forklarer at mini er baby, kan ikkje gå, og mor kan ikkje bære 2. han må være stor gutt, gå først og vise vei til mini, vise kor flink han er å gå sjøl. Og dermed var det problemet over.
Så kom der 2 ender inn for landing! Dei hadde hørt mor og lillemann, og kom no for å få mat! Dermed så droppa lillemann disse, og gikk rett til meisa for å hente mat.

Fornøgd liten krabat som er ute i skogen på tur <3
Lillemann spring fram og tilbake mellom brødbitene og endene, strålende fornøgd med at endene kom til slutt.
Andungene har blitt veldig store no, og snart flyr dei vel sin vei. Får håpe noen av dei klarer seg og kjem tilbake. I alle fall, her er nok av turfolk som gir dei mat ;-)
Lua er litt stor, og mini såg ingen ender. Av med lua, og det var full fokus på ender og lillemann som sprang rundt! Masse liv dette he for en liten.

Mini i full fokus på endene, lurer på kva som skjer. Men det var utrulig spennende.
Lillemann forteller gjerne om både endene og Sessvatnet, viser mini maten endene får.
Det mørknes veldig fort, og det kjem dis over vatnet. Er på tide å komme oss heim mens det er lyst nok.
Lillemann er ikkje heilt enig, for han hører en lyd inn i tåkedisen.2 ender til er på vei! Har nok hørt matinga, og vil ha dei også. Så da måtte no dei og få mat.

Lillemann mater fort, for det er no mørkt snart, og da kjem spøkelse! Mor forklarer at spøkelse kun er på tv og i bøker, så ingen fare.
Mini klar for tur heim att, og lillemann er klar. Det er veldig kjekt å ha med mini, ekstra koselig med baby på tur.Mini har smokken i 2 minutter så sprett den ut, pludrer og kikker på trea på tur ned. Sjøl om det er skymt ute og dårlig med sikt, så er han fornøgd. Mini er en solstråle å ha med på tur! Så får vi håpe at vi får låne mini mange gonger framover, både på trilletur og fjelltur :-)
2 kommentarer:

 1. Nytt medlem til turlaget:))) herlige:) Fin turhelg til dåkke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp Jill, nytt medlem :-D Håper eg får låne han masse!
   God turhelg til deg og spreka ;-)

   Slett