lørdag 11. oktober 2014

DNT hyttetur til Patchell 818moh, Stranda


Mor og lillemann har tatt en del DNT hytter dette året. Et tilbud som mor har vært for dårlig til å tenke over, og benytte seg av. Men det har endra seg det siste året, og har no både overnatta og vært innom fleire. Spesielt har Tafjordfjella blitt besøkte. Der er ei DNT hytte i Sykkylven her mor bor, Velleseter. Der har lillemann vært 2 ganger. Nabokommunen Stranda har ei utrulig flott ei, Patchell, som ligg ved foten av Dronningfjellet av Sunnmøre, Slogen 1564moh. Mor har vært inn en tur til Patchell for å prøve på Slogen ilag med søstern, men vart tåkedott på Slogen og endte på Søre Brekketind 1419moh som trøst. Men no skulle mor, lillemann og mormor inn og ha ei overnatting der. Lillemann gleda seg! Ny hytte! :-D
Kjøre inn til Stranda, ved Esso stasjonen, ta retning til Hellesylt. Etter kort tid kjem du til skiltet Engeset. Ta opp der, 4 km å kjøre, så bom på 30kr. Så videre veldig fin grusvei fram til Liasetra 421moh. 2 parkeringsplasser. Sti merka og går tvers gjennom setra.
Hyggelig velkomstskilt ved Liasetra. Elva her skal du følge omtrent heilt inn til Patchellhytta også.
Stien går inn til venstre her. Men der er noen nedfalne grantrær lengre inne, så ta stien bak hyttene som står til høgre i bildet.Veldig koselige hytte her.Stien slynger seg fram Liadalen med Engesetelva til venstre.
3 kløveret på tur, nok en gang! Lillemann ville starte i meisa, litt skummelt med folk på parkeringsplassen, og ny plass. Men veldig klar for tur!

Det tok ikkje lang tid før lillemann ville ned og gå sjøl, han såg at det var en spennende sti :-)
Litt hjelp er kjekt når det er en del stein i stien for små føtter.
Første bru og en lillemann er raskest ute med å være over. Og snur på enden for å gå den en halv gong til :-)
Full fart framover!! Lillemann fått ny giv, og småspring framover stien.

Ikkje noe blåbær å skryte av, men et og annet er spiselig enda.


Mormor og lillemann på jakt etter spiselige blåbær.

Lillemann smile fra øre til øre, for her var jo en liten foss! Elver er alltid kjekt, spesielt om vatnet fosser avgårde og spruter!
Avsatser ingen hindring, berre kjekt å måtte klatre litt ;-)

Lillemann skynder seg! For vi har en liten leik mor og lillemann der det er to stier ved siden av kvarandre som her, mor tar en, lillemann den andre. Så når vi møtes, så er det den vanlige høflige samtalen med at mor spiller overraska over å møte lillemann og sier "Neimen kven er det som er på tur?" Derpå lillemann svarer med et stort smil "Det er meg" og sier navnet sitt mens han peker på seg sjøl og skinner som ei sol. "Neimen så hyggelig og kjekt det er å møte på deg da" svarer mor, og lillemann stråler opp og så har vi en kort samtale mens vi fortsetter på stien. Sånn gjer vi ved kvar mulighet der det er 2 stier :-D

Lillemann raser avsted, skal finne den brua mor snakker om. Mor er berre glad for å være tilbake her, for dalen her med elva er så flott! Og fjella her, sukk... se rett bort på Leirvasshornet 1531moh og mor ser at det er lite snø her også.


Litt kliss-klass i stien, og ei hand å holde i er ikkje det verste, eventuelt at mor flyr han over.

Vakkert, vakkert.....


Litt smal bru uten særlig til rekkverk. Her slepp ikkje lillemann unna, men må holde mor i handa. Mor ser at lillemann sikter godt, full konsentrasjon med tunga ute som styrepinn :-DMor veit det er ingen vits i å spørre lillemann om han treng hjelp, for mor veit at han elsker sånn som dette. Vips så er han over!Lite stykke etter gangbrua vart det litt vått i stien og sva. Lillemann kjem plutselig med at han vil i meisa. Passer faktisk veldig godt med tanke på terrenget. Bedre han går litt, kviler, så går igjen og unngår å bli sliten og lei. Da er tur masse kjekkere ;-)

Mormor i telefonen. Mor er ikkje sikker på når mobildekninga faller ut, men veit at den er vekk ved Patchellhytta.Oi da! En eller annen har spraket til soppen så den var opp ned! Lillemann henger ut av meisa for å kikke på soppen. Stakkars sopp! Mor måtte snu den med foten så lillemann fekk sjå kva farge den hadde.

Til og med lillemann ville sjå elva her, og mor måtte snu meisa så han fekk sjå.

Å gå inn Liadalen er virkelig flott. Mor husker første gang for ca 1 måned siden, og allerede her i starten så visste mor at hit måtte ho tilbake med lillemann. Og jaggu så er mor tilbake!


Lillemann??! Gjemmer du deg? Litt tullerier hører med til tur, og lillemann prøver å gjemme seg bort. Greitt med mobil sånn, kan ha øyekontakt som er viktig. Speil duger like bra.Så blir det så bra sti igjen, og lillemann er litt misunnelig på mor som får gå på små bruer, at no vil han ned igjen. Og en overraska lillemann ser snø på Leirvasshornet! Viser mor snøen, og roper på mormor! Hallo mormor, her er snø!Når han når att mormor, så ser han enda meir snø! Mormor, snø der også! Berre vent til vinteren du lillemann, da får du heilt sikkert nok av snø ;-)

Var litt av ei revne her etter flommen, men lillemann forserte alt med tunga beint i munnen.

Å nei.... lillemann funnet en pinne som han herved erklærer er en tryllestav! Hokus pokus, mor er en sau! Og mor breker som en sau. Lillemann ler se fillete, og prøver igjen, og mor ender som en frosk.Rett bak til mormor, som vart trylla til ei høne1 Mor hører det kakler der bake, og en lillemann som ler og ler, og tryller og tryller. No har han funnet seg en  ny leik, og da blir det meir trylling enn framdrift ei stund.
Etter mor har blitt tryllet til et stort antall forskjellige dyr, mormor dertil, så slutter tryllestaven plutselig å virke. I alle fall så sier mor det, for etter å ha vært alle dyrene i en zoo, så syns mor at den tryllestaven burde ta en pause. Heldigvis er det ingen batterier i en pinne ;-)
Pinnen blir da døpt om til en stav, og får ny funksjon. Gjenbruk kalles det. No er lillemann på leit etter vatnet som er her, Nysetervatnet 557moh. Der blir det en stopp og matpause.Etter lengre enn langt, syns lillemann, så ser han vatnet!! :-D Klar for å ta en pause, og kaste Plopp!
Flott å sitte her mens skumringen begynner å sige på, og ser heilt inn til Slogen. Og heilt bak dit skal vi også, ved foten av Slogen og finne hytta. Er et godt stykke igjen.


Men uten mat, så duger turføtter ikkje!


Mor og lillemann <3

Fantastisk plass å sitte å sjå på Habostadbreen, i svak fersken farge ifra kveldssola.

Lillemann er fornøgd med en sjokolade som belønning for å ha spist opp skiva, og kose seg ved vannkanten og kaste Plopp! i vatnet.Har væt med på en del turer no denne meisa her. Lurer på kor mange mil som har blitt gått med den på ryggen? Og den har tålt godt med hard bruk og overlast også :-)
Med fornya energi etter matpausen, så er det full fart videre. Skal no komme oss fram også, helst før det er mørkt. Startet litt seint idag, lillemann sov en dupp, så rekner med at mørkret faller på før vi er framme.

Sliten lillemann når stien vart litt vel steinete for han, og det kom litt kald vind. Lillemann liker ikkje som kjent kald vind, og søker ly i meisa. Og en smoothie er jo kjempe godt å kose seg med også, perfekt turmat ;-)
Kvelden er i emning, og lillemann ser masse fine farger på elva og på skyene.Mormor har på hetta og kjenner at det er et annet drag i luften no, tru om det er vinteren som er i emning. Mor kjenner at lue og hansker skal få bli fast inventar for mor også i meisa, ikkje berre lillemann.


"Bustetroll!!" ler lillemann når håret til mor blåser til alle kanter i den sure vinden. Lue mor, det skulle du virkelig tatt med deg....


Mor ser ei elv der, lurer på om det er et vatn bak der? Sjekke kartet... hmm... Svartdalen bak og inn til høgre, 3 vatn faktisk! Og dei ligg på 872moh, 864moh og et på 854moh. Da veit mor det ;-)Når mor ser på fjella, så er det snart tomt for lauv på alle trea omkring. Fjellsidene er ikkje lenger oransje og gule, men mørke. Men er en stilig kontrast til den kvite snøen og den lysegrå ura.

Mor ser Slogen der bak, men veit det er over en haug, en haug til, og enda en. Ikkje bratt landskap å gå i dette, men veldig fint og bølgete. Perfekt for unger.Ser tilbake mot Stranda, og himmelen har fått den typiske blå og rosa kveldsfargen. Hodelykt er fast i meisa, og idag intet unntak.

Surt og kaldt ute, og mor sjekker lillemann. Synger diverse sanger med lillemann, og prate om alt mulig. Lillemann har søkt ly bak dyna si, og trekket beskytter han for trekk.Skal til på siste stykket, og her er det berre å leite fram hodelyktene med det samme. Skal over litt ur og en del stein, så best å sjå godt kor du går. Pluss stien er utydelig over stein, og litt manko på merking.

Klokka er nesten 20 når vi er framme ved Patchellhytta. Så brukt nesten 3 timer inn. Små føtter går fort dei, men ikkje samme lengden som en voksen. Men mor syns det er greitt tidsforbruk på dei 6,2km som det er inn.


Der er en del folk på hytta, også i sikringsbua er der folk. Tydelig at det er mange som har tenkt det samme som oss, som vi var forberedt på, er tross alt høstferie no. Er fleire her med barn, og det syns mor er så kjekt å sjå :-) Innkvarterte oss på rom 1153, lite 4 mannsrom, men treng ikkje meir. Lillemann vil ligge i overkøya, og får litt støtte av mormor på vei opp.

Fornøgd! Han skal få ligge øverst! Der er kant på senga øverst, ikkje nede, så da får lillemann ligge oppe. Mor får holde et halvt øye med han i natt, som alltid.Tar med klistermerkeboka og inn på kjøkkenet/stua for å lage mat. Der var det ganske så fullt, så setter oss i kø for å lage mat. Men ikkje så fullt at det er ubehagelig.


Kveldsmat! Boks lys lapskaus er noe både mor og lillemann spiser. Mormor venter på vatn for Real middagspose, Koselig å sitte her med forskjellige rundt oss som styrer med sitt.Lillemann er ganske så sjenert overfor nye folk, men etter litt så er det veldig morsomt å være under bordet og leike mus!


Mor lagt på dynetrekket til lillemann, og bretter dyna i 2. Da ligg lillemann på dyne under seg, pluss over seg, og kosedyna si blir pute. Perfekt!


Kveldsstellet er tatt, og en sliten med fornøgd lillemann legger seg. Mormor sovner fort, mens mor ligger og venter på å høre at lillemann også sovner. Mor synger nattasangen, og etter ei lita stund, så sover lillemann også. Da er det god natt på mor også ;-)


Lillemann våkner rundt kl8 morgonen etter, uten å ha vært våken en eneste gang i løpet av natta! Det er første gang på hytte at han ikkje har våkna, eller sparka av seg dyna. Ikkje rart at han stråler der oppe!


Inne på kjøkkenet er der fleire som er våkne også, men ingen problemer med å få plass. Koselig med levende lys en frisk morgen :-)


Gjere sjøl.... og lillemann tar i med alle sine krefter for å få ut baconosten. Tunga beint i munnen no!
Belønning for å spise opp, noen seigemenn som låg att i meisa. Noen var visst litt reduserte :-/Mor ut for morgenrunde på, ja det fornødne. Friskt ute i lufta, men er en fin fin morgen. Ser morgensola lyser på Risenosa 1573moh og den karakteristiske Jakta 1588moh.


Genial vannstasjon :-)


Ser ut som en lovende dag for dei som skal opp på Slogen idag :-)

På motsatt side ser mor gamle Patchell hytta, den orginale som vart bygd i 1924. Mor skal innom den før drar heim, for der inn har ikkje mor vært enda. Flott plassering da, ved foten av Smørskredtindane 1631moh.


Det er bygd plattform mellom Patchellhytta og bort hit til sikringsbua med 2 toalett. Sjølve Patchell er påbygd den også. Gamle delen hitover, nyere på motsatt side. Så du har 2 kjøkken på den. Mor vart stående ei stund her, for mor dro kjensel på et par. Du kjenner den følelsen at du absolutt har møtt dei før, men klarer ikkje å plassere dei? Kjip følelse, men mor berre måtte sei at "Du har eg møtt før!" Joda, riktig! Paret er i hytteledelsen på Hoemsbu! Dei var der i sommer da mor, lillemann, sambo, søstern og MrJ var der. Var rundt dei i 2 dager. Kjempe hyggelige folk! Og veldig kjekt å møte på dei igjen :-D

Tilbake til lillemann, og på en oppdagelsetur på hytta. Går forbi rommet vårt, så fortsette inn på andre delen.
Ei spennende trapp! Lillemann klatrer opp på hemsen, men der ligg det sengeklær til andre, så snur ned.
Kjøkkenet på gamle delen av hytta. Tok ikkje bilde av stua, der satt folk.Selvfølgelig så står det ei flaske med Slogenøl som stearinlysholder! Skulle nesten mangle siden det er det fjellet som lokker mange inn hit. (mor også første gongen)

Kosestund ved bordet :-)
Proviantlageret et faktisk bak skyvedørene bak lillemann, praktisk!
Kjøkkenet her, praktisk det også. Enkelt, men det er jo ikkje meir man trenger heller.

Rommet vårt for natten, rom 1158. Mor er ikkje sikker på kvifor det tallet, mor ser forskjellige tall. Men mor veit at fjellet Bolten er 1158moh, så kanskje derfor? Noe mor kan forske på neste gong ho er her, kva tall rommene har.


Rett overfor rommet, er der et påbegynt bad ser det ut som. Kun komt inn en vask, men da slipper du å gå ut og pusse tennene.


Ser ut som det er veldig mange her, men det er sandaler og crocs som folk som er her kan bruke.

Vi har pakket sammen sakene våre, ryddet opp, og skal berre ha en kikk rundt området før vi drar. No ser du godt den gamle delen av Patchellhytta til høgre, mens den påbygde er til venstre. Gamle vart bygd i 1964, mens påbygget kom i 2011.

Slogen med Jakta som speiler seg i det bitte lille vatnet (dammen) rett nedenfor hytta.
Den gamle orginale Patchell hytta som ligger ca 100m ifra den store. Bygd i 1924. Charles Watson Patchell var leire sommere på ferie på Øye, og han besteig dei fleste toppene rundt her. Han var en virkelig norgesvenn. Det var han som fekk bua satt opp her, og den fekk navnet etter han.


Lillemann er selvfølgelig først inn! Skulle no berre mangle. Han vil umiddelbart ligge der, og klatre opp i køyene, men ikkje med sko på! "Kremt, lillemann? Nei!" Kor var mor? Jo, køyene ja, der er køyeplass til 5 her.


Her heng et bilde av gjengen som var med på å bygge Patchellhytta i 1924. Lokale folk, Patchell sjøl, og etter det mor skjønner, 2 karer ifra England.

Ut døren på den enkle men historiske hytta ser du rett bort på det som no blir kalla Patchell.

Stilig med steinbygg! Tenk at denne her hadde noen år med manglende vedlikehold, og vart fullstendig restaurert på slutten av 70 tallet, og vedlikeholdt siden. Tenk alle dei dugnadstimane som folk har lagt ned for at mor og du kan komme hit! Ære være dei frivillige <3Fra trappa så ser du kor fint plassert hyttekomplekset Patchell ligg. Slogen 1564moh rett til venstre og klar for å bestiges, rett bak hytten ser du Søre Brekketind 1419moh og til høgre Vardenibba 1345moh med mørke skyflekker på. Bak gjemmer Brekketindane seg, 1578moh.


Ned dalen her ser du så vidt til Vardenibba 1345moh til venstre, Bolten 1158moh, og i mørket her til høgre, en del av utstikkeren som danner Svartedalen, midt mellom Smørskredtindane og Leirvasshornet.


Ingen tvil om at lillemann koser seg her ved gamle Patchell hytta :-D mors lille, men store utegutt!Opp att til dei nyere hyttene, plukke med meis og sekken, og skal bere kikke innom den nye sikringsbua før vi drar. Mormor har ikkje vært inn der før. Er 3 år siden sist mormor var her, og da var den ikkje bygd. Her, kjøkkenet med 2 soverom.

Opp ei trapp og hems. Enkel og grei hytte :) Og så er toalettet ei dør ved siden av inngangsdøra, meget praktisk vinterstid!
Er vel berre å sette nasen med kurs heim, og lillemann plukke med seg ei pil som står skutt fast i bakken. En ypperlig turstav!

Starter friskt sjøl med et stort smil og ny pil. Med Patchell og Slogen bak seg, vandrer lillemann heim att. Tilbake en annen gang, kanskje når han er stor nok til å gå heile veien inn sjøl?

Føreløbig så tren lillemann ei hand over steiner, og treng en kvil eller to på sånne strekninger som dette, men så lenge turen er lystbetont, så vil han være med. Mor ser ingen grunn til å tvinge lillemann til å gå meir enn han vil sjøl (litt oppmuntring skader aldri) så lenge mor orker å bære han. Får heller finne andre turer i en periode når han skal kun gå sjøl.
Passelig bru til lillemann! :-DUt på tur, aldri sur! Anna enn vinden denne dagen, den er litt sur og kald.
Søre Brekketind! Der til venstre har mor av alle vært! Ikkje planlagt tur, men en trøste topp når det ikkje vart Slogen. Mor smiler kvar gong ho ser den toppen der ;-)

Lillemann syns at den sure vinden vart litt vel sterk for han, og ville opp i meisa. Mor prøvde å forklare at vinden ikkje er farlig osv men mor trur også det er litt at han er sliten. Med vottene på, kosekaninen og kosedyna, så hører mor og mormor koselyder ifra lillemann, og begge to berre flirer :-) Han veit det å kose seg i den meisa.


Elva slynger seg og samler seg på vei ned dalen. Med litt sol på fjellsidene enda, så er det en fryd å gå her. Bortsett fra mor skulle ønske ho hadde lue og hansker.En av ikkje for mange T-er i steinura. men lillemann oppdager dei som er han, mors gode utkikker i meisa. I dagslys så er stien ikkje noe problem, det er når det er mørkt og du skal finne fram med hodelykt at du lettere kan miste stien.
Har du det bra der bak? :-)

Rett og slett vakkert....... <3 Berre dei få fargene i seg sjøl er flott!

Habostaddalen, en flott plass syns mor, i alle fall å vandre i.

Mens mor og mormor går og diskuterer, så dras mor mot kløfta der man kjem opp ifra Brunstaddalen. Mor har vært fleire gonger på Brunstadsetra, og sett inn dalen og lurt på korleis det er å gå der. Her kjem man altså ut... skal være 9km fra Brunstad til Patchellhytta. hadde vært en fin tur å gått det ;-) Eller kva mormor?

Mormor har no vært med på mang en tur med mor og lillemann. Er også veldig koselig å ha ho med, 3 generasjoner på tur. Alt vi har opplevd ilag, alt vi har utforska, alle vakre plassene vi har vært.... hadde ikkje vært det samme uten henne <3
Mor føler seg priviligert som kan ta med lillemann i meis og gå på tur som dette. Oppleve plasser og fjell, nye steder, nye hytter, treffe nye folk. Mor håper at lillemann fremdeles orker å være med mor på tur neste år også, om enn han sikkert må gå meir sjøl.

Fargerikt! Sånn som dette som gjer en glad.


Lillemann såg at det no vart veldig fin sti, og erklærte at no ville han ned. Og dermed så var en utkvilt lillemann ute på stien igjen og små sprang :-)

Mormor og lillemann, ute på vandring. Lillemann med staven sin, mens mormor kikker på fjella.


Sjøl om blåbærene ikkje er av dei beste akkurat no, så er tyttebærene fremdeles gode.


I alle fall så går mormor rundt og beiter på tyttebærene her, lillemann hjelper til med å plukke.


Lillemann kose seg i alle fall på dei fine stiene her, perfekt for små barn som mulig! Små spennende bakker, litt flater og små hauger.
Stien går rett ved noen ruiner. 2-3 stykker ligg kant i kant med stien, og er sikkert gamle sommerfjøs.

Lillemann stopper ved en av ruinene for å plukke noe spennende. Han har votter på, så stikker seg ikkje så masse der han plukker einebær. Viser mor stolt dei grønne bærene.
Lillemann hadde i jobb å finne vatnet, og endelig så dukker det opp! Matpause! :-)
Kor er mormor??? :-)
Litt gøy på tur er på sin plass ;-)
Liten apekatt som henger i trea her, sikkert sluppet løs ifra dyreparken :-D
Mat gjer seg virkelig når man er ute og er aktiv. Påfyll av energi er viktig.
Lillemann veit at der ligg noe godt i meisa, så dei ligg klar når skiva er spist opp. En til lillemann, en til mor.
Der er ei mor med 2 gutter her også, så lillemann følger spent med mens han kaster Plopp! på kva dei gjer,


Absolutt ikkje verste plassen å sitte og spise maten sin eller? ;-)Litt steinete sti for en som ikkje er så stor, men går utmerket med mors hand å holde i. Og da helst balansere på alle steinene!


En og annen stein i stien aleine er berre kjekt. Opp på steinen, og hoppe ned!Bakkene opp og ned gjer landskapet spennende å gå i, og små bekker her og der er kjekke å hoppe over.Full fart!!! Og mor må skynde seg etter en liten som plutselig setter opp farten.
Ny haug å gå ned av, og ser langt ned i dalen. En liten som tar seg en 2 minutters pust i bakken.

Stor avstand mellom trinnene på brua, men lillemann insisterer på at dette skal han klare heilt sjøl. Så vær forsiktig lillemann....Fint å gå langs elva på denne måten. Får med stille stryk, små fall og ikkje minst lyden av rennende vatn som er så godt å høre når man er ute på tur.


Har kryssa elva, og lillemann sitt i meisa og peiker på dei små søte gangbruene her. Litt trist når alt lauvet er av trea, men heldigvis farge på myra som er en fin kontrast til det blå vatnet og himmelen.Fiske! peiker lillemann, og mor skjønner kva han tenker. På tide å fikse den floken på fiskestanga hans, evnt skifte sen og dra på fisketur igjen.Mor tar tak i treet, svinger lillemann fra side til side som ei slenge. Tivoli!!! roper lillemann og ler :-DMor såg noe rart i et tre. Må studeres nærmere....

Lillemann ville også studere. Merkelig sak :-SMen så etter å ha vært i meisa ei god stund, så finn lillemann ut at no har han kvilt nok, og at stien her er for fin til å berre sitte å kikke på. Ned!Mor stoppa for å ta et bilde, og lillemann fortsetter aleine et lite stykke. Store steiner, ingen hindring!


Litt kliss-klass er her, men ikkje verre enn at lillemann sine små fjellsko duger fint :-)


En sopp! Lillemann stopper opp og vil vise mor kva han har funnet. Her er en og annen sopp, men dei minker fort no på seinhausten.

På andre siden av elva skimter mor Habostadsetra. Derifra går du opp på Storhornet 1309moh som du ser der bak. Der har lillemann faktisk vært :-)
Ok lillemann, du skal få prøve sjøl, Er ikkje så langt til bilen herifra, så skulle han bli våt, så er det ingen krise. Og ja, det gikk bra, men satte seg fast i ei grein som ligg der og trengte hjelp.Restene av en stakkars død fugel :-( Mor forklarer at døde dyr ute i naturen skal man ikkje røre. For her kjem biller, larver og andre småkryp og spiser opp det døde dyret. Noe heilt annet enn hjorten som sambo har skutt og flår på låven. Lillemann kikker spent etter ei bille, men ser ingen.Har no komt til Liasetra igjen, og bilen står rett bak trea. Lillemann veit at turen er over, og småspretter rundt. Han virker veldig fornøgd med turen, og er ikkje sliten. Tur til Patchell er virkelig en veldig flott tur, med og uten barn. Som overnattingstur er den perfekt, 6,2km inn og heilt greitt terreng for alle å gå i. Beregn ca 3 timer med barn, gjerne meir om dei skal stoppe fleire ganger for pauser. Lillemann fekk bestemme sjøl om gå og opp i meisa. Kikket litt her, og stoppet litt der. Vi hadde berre ei matpause. Patchell er en flott plass som mor heilt sikkert kjem tilbake til en dag, og da veldig gjerne for endelig å gå Slogen :-P
No heim og vente på at mors 2 tenåringer skal komme heim ifra far sin, skal bli godt å få dei heim <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar