mandag 13. oktober 2014

Familietur til Roaldshorn 1230moh med gondolen på Strandafjellet.


Lillemann er så glad i heiser! Altså, skiheiser, sånn som gondolen på Strandafjellet skisenter. Lillemann har tatt den turen 2 ganger før, og elsker den! Og som tradisjonen tro som ifjor, så samla en gjeng seg for å ta turen den siste søndagen gondolen går opp for denne sesongen. Fra der gondolen stopper, er der en paviljong med matservering og utkikksplass. Men vi har som alle ganger før, målet å gå opp på Roaldshorn. Fra paviljongen er det ca 650m å gå opp til toppen, overkommelig for småbarnsfamilier også. Mor stapper bilen full igjen, og vi er en herlig gjeng på 7 som skal avgårde. Lillemann, endelig skal du opp den heisa du har maset på! :-DLillemann visste kor han skulle, og da han såg at heisa gikk, så kom det er "JAAAAAAAA!!!!" i bilen så mor kjente det i ørene! Lykkelig liten eller?? Om enn trøtt, lillemann var så innmari klar som det var mulig å få han, endelig etter å ha kjørt forbi her i fleire måneder så skulle han opp med heisa :-D
Gladgjengen denne turen som pressa seg sammen i gondolen er mormor, søstern og frøkenH.
På motsatt side, mor, lillemann, mrM og mrR.

Gutta var som klistra på vinduet for å kikke ut. Lillemann for spenninga, dei 2 andre for dette var nytt, denne heisa he har dei ikkje tatt før.Gondolen gir deg ei fantastisk utsikt utover Stranda. Her er Strandadalen, og mor peiker for kidsa at der ligg Grandiosafabrikken. Alle kikker spent. Den der?? Kuuuult!Blir fort langt ned, og du starter på 430moh og ender oppe ved paviljongen på 1067moh. Turen tar ca 7 min.
Oppe og gutta springer til utkikksplassen rett ved avstigninga. Skilt er satt opp med oversikt.

Flott utsikt utover fjorden berre her! Rett ned er Stranda sentrum. Fjorden går forbi Stranda og vider inn til høge til Hellesylt og Geirangerfjorden. Rett fram går den over til å bli Norddalfjorden og ender inne i Tafjord. Du ser fjell som Grøtet 1519moh, Jolgrøhornet 1253moh, Vasstinden 1370moh osv.  


Paviljongen ligg rett nedenfor endestasjonen, går vei ned. Skal ikkje ned dit no, men er avtalt en is etter vært på toppen ;-)

Stien er merka ifra endestasjonen, så berre å begi se av gårde.


Lillemann er meir opptatt av heisa enda. Vrir seg alt han kan for å sjå på den lengst mulig.
Noen går rett opp, ok da får vi berre henge på. Stien går egentlig på en måte nedenfor ura så dere ikkje treng å gå den.
Ser ikke heisa, ser ikke heisa!!!! Lillemann er fortvila oppi meisa, vil sjå på heisa heile tiden. Men lillemann da, mor kan ikkje gå sidelengs heller.
Operasjon "Ta på lillemann votter". Søstern på den ene siden, frøkenH på den andre. Service! :-D

Mormor og gutta i ivrig prat om alt mulig. Gutta er i strålende tur-humør og er noen skikkelige gode gutter å ha med på tur :-)
Ikkje verst utsikt å ha når du er på vei mot toppen. Tenk deg her når du skal gå på ski! Veien du ser der nede, er veien som går over fjellet til Sykkylven. Ser du det vatnet der nede ved veien? Buvatnet med Svartevatnet rett bak.. Du kan gå herifra, følge fjellryggene, og ned til vatnet, er en tur på over 3 timer. Parker bilen ved vatnet og få noen til å kjøre følget til gondolen, eller bruk 2 biler.
Et ganske så fornøgd turfølge dette her :-) mormor med 2 av sine barn, pluss 4 barnebarn på tur.Som du ser på bilda, stien er bra den, og merkinga også. Lillemann legg merke til at det ikkje er røde T-er, men prikker. Mor forklarer at da leder i alle fall ikkje stien til noe hytte. Lillemann berre rister på hodet, ingen hytte, og virker oppgitt.
Lillemann syns no at stien er så bra, og har vært i meisa lenge nok. "Vil gå sjøl" kjem det bestemt. Og noe av det første han gjor, var å plukke stein!

Ikkje berre lillemann som plukker stein, vi var 5 stk som plukker! Mor inkludert :-/ ligg i familien dette. FrøkenH med en fin rød med grønt i.

Gutta ville også vise kva stein dei har funnet som dei syns var fine ;-)Siste biten opp er litt steinete å gå, men stien er litt rydda her og der, og er absolutt ikkje vanskelig å gå. Lillemann får låne ei hand med FrøkenH og syns det er stas å ha med mange på tur.


Og FrøkenH var virkelig snill og passa på lillemann, der han skulle opp på alle dei store steinene og balansere. Litt uvant for mor, som er vant med å enten bære lillemann, eller leie han når han går sjøl. Han har så godt av at andre har han. Men så syns han det er litt stas også.
"Mommo! Mommo! Kom å sjå!" Lillemann har funnet en kjempe stor kvit stein, og den var så stor at han ikkje fekk FrøkenH til å bære den. Mormor måtte da selvfølgelig snu, og komme til lillemann og sjå den fantastiske steinen.


Mor og søstern på tur, igjen! 2 korte turer ilag dagen før, og så denne dagen her og! :-D Det skjer virkelig ikkje kvart år :-S


Snille FrøkenH.... ikkje nok med at ho passer på lillemann, men ho er hans private sherpa også! Noen må da bære alle steinene han finn, og han må jo plukke :-P
Samlingsmøte. Kven har funnet kva når det gjelder stein. Artig å sjå kva dei forskjellige ser i kvar sine steiner. Både når det gjelder farger og form. Og litt kjekt å sjå at lillemann føler seg som en av gjengen, ser han føler seg stor.
Mens gjengen har smamlingsmøte, så kan vi andre nyte utsikten utover fjord og fjell ;-) Dagen før så var det så strålende sol til tider, no lavt skydekke og litt yr i lufta. Men uansett, en fin dag å dra på tur på.


Lillemann finner no sin allierte i søstern. Kjekt å ha mange å velge i!

Dei to gutta er som noen racere og omtrent flyg opp fjellsiden. Vi andre kjem etter. Ser en varde der oppe, men er ikkje toppvarden, men ser den så vidt rett bakom.


Såååå stor! Lillemann elsker å balansere! Og søstern passer på. (og fikser steiner som ramler ned)
3 kjempe fornøgde gutter!! :-D Juhuuuuu!!!! Dei er no på 1230moh og syns dei er så innmari høgt oppe! Du ser jo så langt avgårde her!


FrøkenH har funnet seg ei behagelig stilling, med utsikt ut mot Norddalsfjorden. Stranda sentrum er der nede bak varden. Av fjell på denne siden av fjorden ser du Skurdahornet 849moh til venstre, og til høgre ser du Dregetua 693moh og Vardnakken 878moh.


Til høgre for mor ser du inn Strandadalen og får Dregetua heilt til venstre, Fjellet nærmest her er skitrekket på motsatt side, Furset trekket, med Tuvegga 1181moh. Du ser andre store fjell som Storhornet 1309moh, Ytstevasshornet, Dalmannshorn, Fremste og Heimste Blåhornet osv. Nok av fjell og turmål å velge i her ;-)


Til høgre igjen for mor, da ser du inn Fasteindalen, som leder til Ramstaddalen i Sykkylven. Fra venstre ser du Auskjeret 1203moh, Rastamstadvarden 962moh, før Storfjorden. Ser inn til Ørskog og Stordalen her. Du ser noe innmari langt!
Det er tid for litt mat. Uten mat og drikke, duger turføtter ikkje! Og ikkje før man har spist at man får belønninga heller, seigemenn, biler og sjokolade :-P

Mor og lillemann, ute på tur, igjen :-D Men det er ingen av oss som klager nei! Kjempe koselig å ha med oss mange av våre kjære på tur <3Lillemann er så glad for å ha med både søstern og FrøkenH, og spesielt gutta som dessverre ikkje er med oss så ofte. Han føler seg litt som gutta når han får være ilag med dei, og dei er utrulig flinke til å inkludere han.

En sånn aldri så liten skyflekk med sånne små våte dråper som innhold. Var noen som meinte at no burde vi dra heim, for ikkje kjekt med ren. Men det varte ikkje så lenge, og ikkje lenge nok til at noen vart våt engang. Var heldige med den skyen der!

Heile gjengen samla :-) Mor teller..... 1,2,3,4,5. 5?? Kor er nr6? Han minste spretter sånn rundt og sitt aldri still. Smiler og hopper og har rett og slett lopper i blodet. Han rakk akkurat å hoppe ut av bildet, som vanlig.


Utdeling ifra søstern med litt dessert. Lillemann knip godt fast på det, redd for å miste noe av det. Hadde det vært skiva så hadde det ikkje vært så nøye, men godteri, det må passes veldig godt på.


Etter fått noen få dråper på oss, fekk vi en trøstepremie, en regnbue! :-D Den lyser så pent opp mellom Blåfjellet 1144moh og Skurdahornet 849moh.

Mors seigemenn på rømmen!!! Å nei, dei stikker av!
Ingen fare, gutta tar seg fort av rømlingene, og forsikrer seg om at ingen gikk tapt i fjellheimen :-D

Mor hørte med mormor om det var greitt mor stakk til andre enden av toppen uten lillemann. Der får du denne flotte utsikten her! Rett ned til 2 av Blådalsvatna 835moh og 887moh.  Lengre bak ser du Nysetervatnet 340moh. Sykkylven sitt skitrekk ligg rett ved vatnet til venstre der. Av fjella nært her ser du Kleivdalsfjellet 1154moh  heilt til venstre, og Blåfjellet 1144moh til heilt til høgre.


En nysgjerrig kar kjem etter mor for å sjå han også. Stopp! Ikkje nærmere no du!Lillemann kjem også springendes, med mormor i hælene. Skal no følge etter mor skjønner du, og er sint på ei mormor som held han att. Han skjønner ikkje at han ikkje kan ned til kanten, mor står jo der, da skal han og.Visst du no zoomer inn på bildet, så ser du faktisk 4 personer som er på tur så midt på bildet som det er mulig å få det.Mor peiker til FrøkenH. Du har vatnet rett ned her, så ser du ei elv bakom til venstre. Ser dessverre ikkje vatnet elva kjem ifra, men det er elva som kjem ifra det vatnet vi gikk til og fiska og lagde bål i Blådalen. Der var kode i Fjøre til fjells. Så der har vi vært! :-)

Alle vart stående å beundre den flotte utsikta. Søstern vart stående bak alle og tok bildet av oss. Samla gjeng, enige om at dette her virkelig er verdt en tur opp for å sjå.Lillemann står ikkje still så lenge, og studere mose, og da helst kaste den på mor er meget kjekt. Noe mor ikkje syns er like kjekt, for mose inni klær er ikkje like enkelt å få ut. Men etter litt så kom no vi fram til at der var 4 forskjellige mose arter der, og forskjellige farger.
Lillemann med søstern, klare for å pakke sammen og dra til heisa.
En fornøgd gjeng begir seg tilbake, og til en lovet is på paviljongen.


Mor og lillemann tok en mini avstikker bort til skaret. Mor vart fortalt at for noen år siden så var en kar uheldig ved den kanten, og for utenfor. Han klarte seg dessverre ikkje. Ser det er satt ut stikker lengre bak til snøen kjem så folk held seg unna skaret.

Lillemann vil veldig fort til heisa, han vil kjøre heis!Dei andre har komt seg et godt stykke allerede, men det er fort å ta dei att, berre småspringe litt.
No følger gjengen stien, ikkje bort til skitrekk heisa og ned ura, men følger stien. Og får du sol på stien, så glitrer det veldig i kråkesølv her. Det blir nesten som å gå på en glittervei!
Det kan ikkje skryte på seg å være særlig med rypelyng her, men mor klarte å finne en liten flekk med rød rypelyng. Ja ryper ja, der flaug faktisk opp 3 stykker i ura.


Heisa!!! Jaaaaaaa!!! Lillemann jubler i meisa. At den gondolen skal glede en liten sånn.....


Retning paviljongen, og den er sikkert nesten full. Det er søndag, siste dag og folk her er veldig flinke til å ta gondolen opp og spise middag eller ta seg en kaffi her. Denne gjengen har berre sikta seg inn på en is.

Is!!! Ikkje så varmt ute, men is vil vi ha. Og ser du eter på bildet, en kar mangler, igjen. Men det må no nevnes, paviljongen inne var omtrent full, og kø ved kassa. Fullt kjør og kun ei bak kassa, som også skulle lage til kaffi, servere vafler osv. En kar sprang i skytteltrafikk ifra kjøkkenet. Isen smelta i køen og måtte byttes ut.

Is-utsikten :-)

Det var en ganske så fornøgd gjeng som fekk ønskefargen på gondol vogna ned att. Gutta spurte om dei kunne ta en tur opp og ned med gondolen til, men har kjøpt kun tur/retur. Gutta kunne sikkert ha kjørt både 2 og 3 runder med gondolen. Den som strålte mest, var lillemann. Mor holdt løftet sitt med en tur med heisa før den stengte, og det gikk akkurat. Sånn var det ifjor høst også, siste dagen. Kanskje, og forhåpentligvis, så blir dette en høst tradisjon at vi tar en tur opp med gondolen og går opp på Roaldshorn. Er kjempe kjekt med at vi samles så mange og går opp. Mor skal nok ha seg en tur opp i løpet av vinteren også, da med truger igjen med lillemann til toppen.

6 kommentarer:

 1. Å samle hele familien å gå dit en søndag i oktober,hadde vært noe det :) Dei vi hadde med storkosa seg,og var veldig enige om at dit vil vi igjenn :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Roaldgondolen er super sånn for heile familien, unge og eldre. Etter første gangen vi var opp, så har vi tatt den heisa 4 ganger no. Sjøl om den no stenger for sesongen, så er det mulig på vinteren også, spesielt i påsketider å gå dit med truger, eller ski :-)

   Slett
 2. Bra turtips å ta med Noah på tur:)) Fin turuke:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Super plass å ta med Noa Jill! Og med fantastisk utsikt ;-) Du får sette den opp til neste år, siden den no stenger.
   Ha ei super turuke du også :))

   Slett
 3. Åh så fin tur:) tror du det er mulig og få med seg hunder i den gondolen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det trur eg absolutt er mulig Camilla! Har truffet på hunder på fjellet der et par ganger, og dei kom med gondolen. Var faktisk 3 hunder ved paviljongen når vi var der no (måtte berre tenke meg om) Og får du anledning en dag til å dra opp, virkelig gjer det! :-D

   Slett