torsdag 23. oktober 2014

Mor, anda er sulten! Traktortur til Sessvatnet, igjen.


Lillemann er som regel sliten og trøtt etter dagen i barnehagen, ikkje søv han der lengre heller. Mor og ser på lillemann, at han no er litt segen etter dagen, og et par trøtte øyner er ikkje til å ta feil av. "Vil du ut en tur lillemann?" mor spør han pent. "Ut i hagen litt og få frisk luft?" Lillemann nikker, så ser han på mor. "Simon" sier han og nikker, "anda sulten." Ok, ikkje hagen altså men Sessvatnet. Så mor forsøker å ringe mor til Simon. Så prøver mor til Erik, bestemor til Erik, men nei. "Mate anda, and sulten" nikker lillemann og er bestemt kor han skal. Ringe søstern og spør lillemann om dra annen plass borte hos søstern. Men nei, fast bestemt på å mate dei endene, og ha med traktoren. Så den er grei, og mor tar med skiver til endene, flaske vatn til lillemann, og noen kjeks. Ender, mor håper dokke er sultne! :-/

Er så glad i den lille blå traktoren sin, og er fornøgd så lenge den får være med :-)En annen som også er ute på tur, en syklist! Mange som bruker veien her som sykkeltur.


Mor og lillemann står og ser på skyene som har lagt seg så dovent på Skopphornet 1226moh. Kun Stavekollen 637moh som vises i skylaget. Lillemann meiner bestemt på at det er røyk ifra et bål! Mor er tvilende, men lillemann nikker bestemt og smiler. Stoooort bål til trollet! smiler han og viser med armene kor stort det bålet er. Trollet grille pølse, nikker lillemann, og både mor og lillemann misunner det heldige trollet.

Mor drar videre på den traktoren, og lillemann lager motorlyd. Plutselig så var der 2 motorlyder! Lillemann satte på bremsene, altså føttene i bakken så mor nesten hopper, og kikker opp. Et helikopter! Lillemann har vært fasinert av helikopter etter alle turene i bæremeis og sett på helikoptrene som bygger monstermastene.

Der er laga til noen "renner" for regnvatnet, og kvar gong så er det å stoppe opp, og sjekke om traktoren (altså mor) er sterk nok til å komme seg over. Kvar gong så går det bra, til hurra-rop ifra lillemann. Super-mamma!!Der veien er veldig fin, og ikkje så bratt, så halvjogger mor med traktoren og lillemann på slep. Mor berre roper til lillemann "Full fart!!" og han løfter bena sine, held seg godt fast og hyler mens mor halvjogger avgårde. "Fortere!!" roper lillemann, men det tør ikkje mor.


Joggetur!! Noen drar dekk på trimtur, mor drar lillemann ;-) Og lillemann er reine sirenen, så beklager hjortejegere. Men vi har det innmari gøy! :-D
Mor sjekker om han henger på.....  jepp!
Et stopp her og der for å kikke i grøftekanten er viktig. Kan jo hende man passerer noe interessant. Dagens tema, kvifor noen blad ikkje blir gule, røde eller brune, men forblir grønne. Komplisert å forklare en liten, men han hadde en enkel forklaring sjøl, glemt å male bladet! :-D


En blomst jo :-O og det er det ikkje mange att her, og er den eineste mor fann på denne turen. Den vart plukket, og festa i midten på rattet til traktoren som pynt.


Obligatorisk er et stopp på "bensinstasjonen" som er en pausebenk. Traktoren går ikkje så fort no som i starten (kanskje pga oppoverbakke lillemann?). Så egentlig så burde lillemann fylle bensin/sjokolade på mor, og ikkje traktoren.


Lillemann lurer på om trollet snart er ferdig med å grille. Lillemann vil også grille, og telt. Mor lover at om det kjem finvær, så skal han og mor stikke og telte, ja og grille. Det syns lillemann var en grei avtale :-)Endelig komt til området med søledammer :-P Lillemann er godt kledd for det våte element, mens mor må hoppe over, noe lillemann syns er morsomt.
Men så var det noen dammer som var alt for fine til å berre kjøre gjennom....
Hjelper lite at mor ikkje er kledd for vatn, når lillemann tar sats og sparker vatn etter mor! Spring mor!!

Tydelig preg at det er på senhøsten no. Fann kun en eineste sopp, og 2 lilla blomster. Stakkars soppen som var att heilt aleine :-(
Litt utenfor veien står ei rot med en halv stamme på. Den ser ut som en dinosaur!
Lillemann brøler som en dinosaur, er stor og skummel og forteller et skummelt eventyr til mor om dinosauren. Lillemann har i alle fall god fantasi ;-)Lillemann sjekker at det store hjulet bak er stort nok til å dra han ut av søledammen.... er det no mor skal fortelle at det faktisk er mor som drar alt? Nei, mor lar han være i fantasien litt til, og lar traktoren sakte komme opp ifra søledammen. Yess! roper lillemann, og jubler over beseiringen av søledammen.


Sessvatnet!! Lillemann begynner med en gang å rope på endene, og skal love deg at han virkelig kan å rope!! Mor må nesten holde seg for ørene! Og utrulig nok, 2 ender kjem. Syklisten hadde me seg andemat han også, men såg ikkje ei eineste ei. Men når lillemann ropte, da kom det 2.


Mor berre elsker det vatnet her oppe <3 det er berre heilt nydelig her, og mor prøver å sjå det på nytt kvar gong. Tenk å være så heldig å ha en sånn plass så nært seg.

Mor lager biter til lillemann, og han mater endene. Kvar gong endene fyker avgårde over vatnet så vannspruten står, så kjem det fryeshyl ifra lillemann. Rart endene ikkje stikker av i skrekk :-SEndene er ganske så tamme og kjem veldig nært. Lillemann putter 2 biter i munnen, 3 kaster han på vatnet. Litt mat til seg sjøl, mest til endene, for dei er jo fleire enn han. Selvsagt, er jo logisk det mor.Lillemann tester, kor nært kan dei komme?? Svar, 10cm ifra skoen til lillemann :-) men kom dei for nært, da trakk lillemann seg unna, vart litt vel skummelt.


Mor er jo vant med meisa på tur, og i ei jakke vart det kun plass til skiver til endene (og lillemann), 1 lite flaske vatn og 3 kjeks. Men er akkurat det som er nok for en liten kveldstur.
Etter å ha mata endene, snakket med kjentfolk som også var på tur, så var det å komme seg heim før det vart for mørkt. Lillemann går litt sjøl, for spise kjeks og kjøre traktor gikk ikkje. Men kan da hoppe i søledammer i stedet. Bonus!

Turen heim gikk fort. Når kjeksen var inntatt, 5-6 søledammer var hoppa i, så var det oppå traktoren igjen. Og no som det var en del nedover, så gikk det unna! Lillemann liker virkelig at mor skal jogge, og jogge fort! Mor er litt skeptisk til å jogge i vanlig fart, redd for lillemann skal falle av. Men han roper at mor skal springe fortere og fortere. Ikkje rart at han syns at traktortur er gøy :-D
Vel heime trenger traktoren en vask, og hageslangen blir dratt fram. Blir omhyggelig vaska i alle vinkler, klar for ny tur en annen dag, for endene må no få mat en annen dag også ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar