søndag 19. oktober 2014

Ut i regn og opp Hovdeåsen 369moh


Å være inne heile dagen er ikkje bra for verken mor eller lillemann. Begge blir rastløse, og lillemann er vanskelig. Løsning, en tur ut. Så etter fått lillemann til å sove litt, så var det å høre med mormor og Carol om dei ville være med på Hovdeåsen og lufte kropp og sinn. Og det ville dei! Mormor måtte berre bake ei eplekake først. Greitt med Hovdeåsen er at du får oppover-trim, og at der er åpen hytte på toppen å sitte i det lekre regnværet, og at den har den beste utsikta på en liten tur her i bygda.Starter på Hovden i Hundeidvik, samme plass som mor og lillemann har gått utallige ganger før. Det er nok Hovdeåsen og Sessvatnet som er mest brukt av denne duoen.Det regner, og lillemann ville starte i meisa, greitt nok det. Trim for mor....

Mormor og Carol starter på den kjente stien, glade for å berre være ute, om så en liten tur som dette. Er ca 1km opp, 200 høgdemeter. Hytta på toppen er den som drar også, for veldig kjekt å kunne sitte inni der i ly for vær og vind og spise nistematen :-)Det er noe med den dørstokkmila og vil ut, og været er ikkje av det beste, og hodet ikkje orker å tenke på kor gå med ly. Da er dei kjente stier veldig kjekke å ha. Mor passer berre på å ikkje gå her for mange gonger for tett, for da blir man lei.


Mor og lillemann er allerede i full undring over naturen. Berre som dette, kor har alle bladene på trea blitt av? Jo, på bakken! Stien er helt full!Lillemann kikker opp, er der ingen blader att der oppe tru?


Begge to kikker opp, og etter litt diskusjon, så er mor og lillemann ganske så enige, der er forferdelig lite blader att der oppe! :-O Der er jo hull opp til himmelen!
Lillemann ser noen kjuker, og peker og hopper. Han vil plukke dei! Men ikkje like enkelt for sitter godt fast.
Men en liten ga etter, og en fornøgd lillemann fekk den inn i meisa. Kva annen 2 åring blir glad for en kjuke??? Ingen andre mor veit om.Ikkje det beste været, men heller ikkje det verste. Så lenge det ikkje blåser, så kan regnklær og ei hette duge :-)


Ikkje nok med den lille kjuken, men Carol fekk tak i ei kjempe stor kjuke, og lillemann er virkelig fornøgd!


Meir flott vær i vente ute ifra havet....Sjøl om det er stigning her, så er det ganske så greitt å gå her. Stien blir trakket på av fleire turgåere kvar eineste dag.


Fornøgd lillemann på tur :-)"Hytta!!! Der!!!" Lillemann roper ut i glede, og ler bak i meisa. "Hytta mi..." kjem det ifra han. Mor forklarer at det er ikkje hans hytte, men alle si hytte, at alle kan bruke den.


Greitt å ha ei hytte her å søke ly i på sånne dager.
Mens mormor og Carol fremdeles er ute, lager mor og lillemann klart maten sin. Mor har rett i koppen suppe, meksikansk tomatsuppe, og lillemann måtte lukte på. Lukter godt!
Mor med suppe, og en lykkelig lillemann fann 2 pølser på termosen :-D Sjøl om været ikkje er det beste, så klarer vi alltid å finne på noe jos <3


Mormor og Carol kjem også inn, og hjelper lillemann å tenne lyset sitt. Han husker at kubbelyset er hans som vi en gang bar opp.

Når der er 3 stk som har med kvar sin godsak opp, så blir det ikkje så verst utvalg ;-) Lillemann fekk ingenting før han hadde spist opp. Og skal love deg maten forsvant fort!
Der kom en mann forbi vinduet som en skygge, og lillemann litt spent (og litt skummelt) ut for å sjå om han fremdeles er der.Lite opphold i regnet og vinden har løyet, så helt greitt for en liten å springe rundt ute og utforske området.

BØ!!! Lillemann gjemmer seg bak en stein, hopper opp og roper Bø! Har det ikkje meir gøy enn man lager sjøl :-DKor er lillemann tru??? :-)


Kjempe utsikt fra en så liten ås, på under 400moh og du ser så langt! Sandvikhornet, Aurdalsnibba osv. Skyene stenger for utsikta inn til Sjøholt.

Full fart!!

Bak lillemann ser du Sula og Solevågen.

På nytt med regn, og litt vind. Berre å komme seg ned før det kjem meir. Lillemann skal som vanlig gå ned sjøl, og venter på mor.


Lillemann dilter etter Carol, fast bestemt på å vise at han er en stor gutt og klarer å gå sjøl.

Og når bakken blir for glatt og bratt, da har lillemann si egen løsning: Ake på baken! Alt ei regnbukse kan brukes til :-D

Kjempe fornøgd med seg sjøl, forsvinner lillemann ned fjellsiden.


Et smil sier mer enn ord? ;-)
Og kor vart lillemann av no da tru?


Ei hjependes hand må til i steinete partier, men det syns lillemann er heilt greitt. Litt vondt å dette på rompa.

Når der er 2 stier, så går lillemann dei ene, mor den andre, og tar den vanlige "Hei, men kven er det som er ute på tur?" Derpå lillemann svarer som alltid "Det er meg" og peker på seg sjøl og smiler. Så er samtalen igang om kor kjekt det er å møtes osv. Sånn har mor og lillemann gjordt 3 gonger no på vei ned, og han syns det er like stas kvar gong :-)


Kven er skitten???? Blir berre å ta av han klær ved bilen og spyle dei når komt heim. Bedre med en lykkelig skitten og ute-unge, enn en stille unge som berre er inne. Det er noe som heter vaskemaskin og hageslange ;-)Mormor!!! Lillemann på jakt etter ei mormor.

Godt med ei mormor-hand også når mor og lillemann skal ta kvar sin sti for å møtes.


Et perfekt sitte tre! Lillemann har vært oppi det en gang før, og vil opp igjen. Men denne gangen vil han enda lengre opp, og sliter med å forstå at mor ikkje klarer å løfte han enda lengre opp! Mor er jo stor!! Vil ikkje akkurat kalle 168cm stort, men greitt nok... han innser til slutt at lengre opp kjem han seg ikkje, og koser seg der han sitt.
Mors favoritt tre her på Hovdeåsen, ei stor og gammel bjørk. Mor har stoppet her mang en gang og berre sett på det vakre treet, tenkt på kor mange om har passert det, tatt på det, og sett på det sånn som mor gjer no. Det er absolutt ikkje siste gangen mor står her heller, trur nok det blir 3 sifra antall ganger opp her i årene framover også. Hovdeåsen er veldig grei sånn, for du har så masse på en gang:
Barnevennlig
ok kort
variert landskap med skog, berg, hei
hjort
hytte
fabelaktig utsikt
nyyydelige solnedganger
fin sti
fin trim
Mor har sikkert glemt noe, men den er en favorittplass for å berre hive seg rundt for litt frisk luft i all slags vær. Og ikkje minst, er en av lillemann sine favoritter <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar