lørdag 22. november 2014

Lavterskel grilltur i bållengsel.


Bål og grilling er noe denne familien her er glad i, og når mor og lillemann er heime aleine, kvifor ikkje ta en kjapp tur på Fauske-kambane og grille litt i kveldsmørkret? Lillemann kan ikkje sjå røyk ute før han nevner bål. Søstern er med, og litt tid ilag med bål, høres ut som en god ide å tilbringe kvelden på. Fauske kambane ligg på vei opp til Hjellane. Kjører opp Ullavika, opp forbi skulen, til høgre, og så opp alle svingene mot Hjellane. I en sving ligg et eldre kvitt hus litt ensomt til. Bak huset går stien til Kambane.

Søstern hadde vært på loftet og henta seg gamle skiklær, og døypte dei om til bålklær. Mor har henta frm sine bålklær. Greitt å ha noe du ikkje er redd for skal få et svihull eller lukte bål. Søstern stod å venta på mor og lillemann, og putta med seg veden ifra mor i sekken. Klare for båltur!! :-D

Stien opp i starten er like koselig i alle årstider, ved alle døgnets tider. Som en koselig tunnel omfavner den deg.


Skikkelig frost i bakken med sølvglitter på. Mange små glitter strødd utover stien.

Lillemann vil omtrent alltid bli båret fram til målet, også idag. Men han koser seg i meisa si han og er kjempe klar for bål!Grinda inn til marka lyser så fint opp i mørkret, koselig.


Framme ved kanten der du får utmerket utsikt over Sykkylvsfjorden med Aure på venstre siden, og Ikornnes på høgre siden av fjorden. Og lysene ifra brua som går over fjorden.


Lillemann er meget hjelpsom med å hjelpe søstern med å lage bålet, en ekte bål entusiast! Han er snart 3 år, men om du gir han ved, fyrstikker og papir, så veit han korleis du skal lage et bål.

Bålet brenner!! :-D Lillemann kjempe fornøgd med at no er det båltid! Skal ikkje så masse til for å glede han :-)
Raskt framme med grillspydene sine, både lillemann og søstern. Lillemann har grilla så mange gonger no, at han finner fram grillpinnen sin, drar den ut, setter på pølsa, og griller sjøl. Lover bra for en liten kar og uteliv :-P
Mors lille store livsnyter <3


Magien med bål i mørkret, varmen, gløden, det er noe heilt eget å sitte der med bål. En slags ro og samlepunkt samtidig?


Lillemann klar til ny pølse, før mor en gang er klar med første.

Fredfylt kveldsmat :-DLillemann fann seg en favoritt plass, en stubbe på kanten av berget. Der satt han fleire ganger og berre kikket utover, heilt stille.Marsmellows og toddy er ikkje så verst en kald kveld ved bålet.Lillemann og søstern en tur rundt om i terrenget. Må no kikke seg litt rundt også, ting blir så spennende i mørkret :-)

Og kva annet er koselig når man er ute en stjerneklar kveld? Jo, ligge på ryggen og kikke på stjernene. Søstern peiker på Karlsvogn og andre store stjerner der oppe, og lillemann teller. Etterpå fekk mor streng beskjed i fr alillemann om å legge seg ned å kikke ho også.
Med sånn utsikt, så slukker vi bålet for denne gang. Et avbrekk i kvardagen med kosestund er ikkje å forakte.
Tydelig at et ikkje berre er mennesker som går tur her, men firbeinte også. Gjelder å ha godt lys så man ikkje trakker på bæsj og får stinke-føtter :-O
Lillemann klarte å smiske seg til å sitte på skuldrene til søstern. I tre tunnelen så var leiken å ta tak i greinene, for no var lillemann så stor!
Man trenger ikkje å gjere en tur så stor midt i kvardagen. Er berre å ta med pose med ved, litt enkel mat, sitteunderlag, drikke og noe å fyre opp med. Er ikkje meir enn 500m å gå, og du sitter 174 moh og har utsikt utover Sykkylven. Bedre å være ute litt, enn å berre være inne. Lenge leve lavterskelturen! :-D
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar