søndag 2. november 2014

Søndagstur til Aurenakken 404moh.


Søndag og det regner litt ute enda. Og i hagen heime blåser det meget friskt. I 2 dager har mor og lillemann kun vært ute i hagen i regnværet, fullt regnhyre og hodelykt på mørke kvelden. Men mor og lillemann hadde litt lyst til annet denne dagen, og er heime aleine. Kor gå? Og noen som vil være med? Forøkte både her og der, men folk opptatte eller har dagen derpå. Ja ja, da gå aleine. Men kor? Skulle vært på selet og sjekka musefellene og om tettingen har fungert, og henge opp nye gardinene. Men mor har litt lyst på en annen plass. Lillemann valgte plass når mor ga han 3 alternativ, Aurenakken, nikker han. Mor gav han alternativ som muligens kan ta med trøtraktoren, så Aurenakken, no kjem mor og lillemann!

Kjøre til Aure sentrum, forbi fotballbanen, og videre bak mot Haugset. Etter passert boligfeltet, kjem en fjøs på høgre hand, veien etter står et grønt skilt med Aurenakken på. Og kjører opp, og kjem til denne parkeringsplassen. Lillemann sjekker hjulene sine, og at svingingen på traktoren fungerer. Da var han klar!

Litt problemer med å komme under bommen, men lillemann ordnet ut :-) Mor med bæremeis måtte gå rundt.Siste skrik med høst no, snøen som låg langt ned i fjella har smelta vekk, men kjem nok fort tilbake.Mor ser det er mange som trener med å dra dekk, mor syns no dette her er like effektivt! Men mere morsomt! Og bakkene i starten er t u n g e......

Noen som fryser på føttene? Lillemann lurer på korleis sokken har hoppa av foten og ut av skoen? Mor får ta den med på returen og kaste den i søppelet heime.Det vart så bratt og humpete at lillemann gikk av traktoren. Heilt greitt for mor som no er virkelig varm! Mange som bruker å gå her, også hester for lillemann fann heste bæsj.
Kjeks pause. Traktoren måtte sitte heilt ved siden av lillemann, den er tross alt noe lillemann er veldig glad i.Mor fekk beskjed om å sitte på andre siden av lillemann, viktig at mor også spiste kjeks mente han. Mors lille moroklump!
Bakken var tung og humpete, og lillemann ville oppi meisa no. Så gjemte traktoren bak et tre.

Sende blad ned den lille bekken var morsomt! Mindre blad, jo fortere gikk dei.
Midt i bakken ga lillemann opp. En slurk vatn av favorittflaska si, flaska fra Barnas Turlag. Kom som pakke i posten som premie for å ha vært på 5 DNT hytter til. Første gangen fekk han matboks, no flaska. Og veldig viktig, med Turboreven på! Mor må få sjå om det er mulig å kjøpe den Turborev bamsen til lillemann :-)

Dagens trim.... men den beste og koseligste trimmen som finst! <3
Mor glad traktoren står att nedi eine bakken, ikkje noe vei for traktor kjøring her. Men no veit mor til neste gang. Og bakkene er så pass bratte at det er tungt å dra den, og kan steile på en stein.

Hjort sier du lillemann? Kor? Mor og lillemann speider inn i skogen, men ser ingen hjort. Lillemann husker at da vi gikk på Kolda på seine kvelden, så lyste øynene da mor brukte hodelykta. Men ikkje mørkt nok ute no til det lillemann.


En svak regnbue dukker opp i regnværet. Litt vanskelig å sjå fargene, men ser gul, rød og kanskje blå.

Over myrene ser mor Straumshornet 976moh til høgre, og Borgundkollen 782moh til venstre. Lillemann ville opp dit no med en gang, den store. Men dit nekter mor å bære lillemann, Straumshornet er ingen bæremeistur lille venn. Når du blir stor, da kan du. Lillemann påstår han er stor, og strekker seg i meisa. Beklager lillemann, du må bli like stor som syste først.
Her skulle det vært et skilt. Rett fram og du kjem til en benk, og den veien juletreet står. Til venstre er opp til sjølve toppen og utkikken.
Grønt!! roper lillemann, og syns det er rart. Heilt rett lillemann, noen ting blir ikkje brunt til vinteren. Noen få ting er vintergrønt også. Ikkje lett å forstå naturen.
Oppå kanten møter du stien ifra Vikedalen, så går den felles fram til toppen. Mor og lillemann møtte ei som kom derifra og skulle gå rundt. Har møtt mange idag på tur, tross litt regn. En eldre kar stoppa ei god stund og slo av en prat. Mor syns det er koselig å møte folk på tur. Alle er så hyggelige ute i naturen, på butikken så sier ingen hei, men ute på tur hilser nesten alle.
Fin sti den siste biten.

Passerte toppen og heile pauseplassen, rett ned til utkikken for å sjå brua. Mor har sagt til lillemann at han ser brua herifra, og no var han spent! Han har vært her mange ganger før, men like glad kvar gong ;-)Til høgre ser mor det som skal bli juletrelyset til advent, kanten der julelyset står. Går alltid dit på vinteren når treet er tent.Sykkylven i regnvær. Det store fjellmassivet rett fram er Skopphornet 1226moh. Et fjell mange ser fra både Ålesund og området der ute. Er mange som har et slags forhold til det, for det ruver litt i terrenget. Og mor viser lillemann kor huset vårt er. Over bruen, ca 700m til høgre i et lite boligfelt. Hallo huset! :-)

Fornøgd lillemann i meisa, klar for pølsene i termosen. Begynt å regne meir no, men satser på en matpause går greitt uansett.
Det har komt en liten benk litt innpå kanten. Må være utrulig fint å sitte der på en fin kveld med solnedgang.


Masse regn, sier lillemann og peker. Heilt rett du, meir regn i vente.... ser faktisk ut som det er vatn i Riksheimelva også, og det er ikkje ofte! en er nemmelig tatt til kraft, heile elva.


Tester den nye pausebenken. Regnet stopper ikkje lillemann og hans pølser ;-)Mor tar heller et heimebakt rundstykke bakt igår av mor og lillemann.


Rasteplassen oppå Aurenakken. Satt ei ung jente med en hund ilag med oss også og venta på noen, men gikk til utkikken en tur. Her finn du benk og grillplass. Veldig greitt som middagstur etter jobb.

Det regnet og regnet, samla seg nok vatn i termoskoppen til å drikke det. Så ser mor under benken, der er det jo tørt! Benken er så tett at den fungerer som tak. Dermed så tar mor med alt sammen og "benker" oss under benken :-DFantastisk matplass!! Kvifor sitte oppå benken når det er bedre å sitte under?? :-D
Konglene stikker også av og søker ly på benken. Lillemann og mor telte 3 framfor, og 2 bak. Mor kostet av lillemann en i det stille...

Trur den jenta tenkte sitt da ho kom tilbake med hunden, og hunden forsvant under benken til oss, og oppdaget oss :-/ trur det ikkje er kvar dag noen tar matpausen under benken. Spurte om å kunne gi hunden en pølsebit, og det var greitt. Den luktet pølser, og må no få smake den og.Litt rundstykke fristet lillemann også.
Fram  fra benken og litt druer til dessert.
Komme no da mor! Gå sjøl, finne traktor! Kjem lillemann, berre legge regntrekket over meisa.Regn er ikkje noe hinder for turglade lillemann :-) softshell duger bra i regnvær også, og dette settet ifra Skogstad har lillemann snart bodd i på alle turer.Full fart! Han berre elsker stier i skogen, grusvei er kjedelig.
Siste biten er der 2 stier, litt langt unna kvarandre, men lillemann insisterer på at han og mor skal ta kvar sin sti, for så å møtes og ta leiken, "nei hei, kven er det på tur?-det er meg-så hyggelig å møte deg da" Lillemann elsker den leiken der på tur! Berre late som om vi er to som tilfeldig møtes på tur.
Fornøgd lillemann møter mor, og samtalen er i gang :-)


Syngende i regnet vandrer vi med freidig mot og synger bondegårdsangen med lillemann som sjefs velger av dyr.Heldigvis berre flate søledammer her, passer fint siden lillemann kun har fjellskoene på seg.


Bort i skogholtet står det nok ei jaktbu. Lillemann lurer på om der er en jeger i den, om han kan skyte lillemann. Mor betrygger lillemann med at han ikkje ser ut som noen hjort, og ikkje høres han ut som en heller.
Lillemann finner en pinne, og så er vi på hjortejakt. Mor skyter en i skogen, og lillemann forklarer mor at no må ho bruke kniv på hjorten og ta av skinnet.Mor forklarer at det heter å flå. Etterpå skal vi spise den. Lage kjøttkaker? spør mor. Mmmmm... nikker lillemann, hjort er nam nam!
Med flotte Sykkylvsfjell å sjå på, så får mor lyst opp på en større topp. Til høgre stikker så vidt Aurdalsnibba 1126moh opp, mor ser vardene oppå der. Mor har vært der 3 gonger, og alle 3 gongene med meis. Mor kunne tenkt seg en tur opp uten lillemann også. Veldig flott utsikt der oppe ifra. Midt i bildet er Remerhornet 866moh og bak den ligg selet vi låner også.
Men kva er det som ligg i veikanten? En melkekartong! Kva gjer den her oppe? Mor og lillemann stusser over at den er her. Boss, nikker lillemann. Og mor plukker den opp, tømmer den for vatn, og stapper den ilag med annet rusk mor har plukket opp.


Har vært litt vatn her, og store hull mellom steinene ligner på musehull. Lillemann sjekker med en pinne om noen mus er heime. I så fall burde den bruke redningsvest....Kjære traktor! Lillemann springer bort til treet for å hente traktoren sin.

Stor stein!!! Kjempe fornøgd med seg sjøl at han klarer å løfte den opp. Berre pass tåen din lillemann.....Mor dra meg! Og så setter han seg tilrette. Her blir det å virkelig bremse lillemann på vei ned, for her er bakkene bratte. Blir nok en gang bra trim på mor dette.


En virkelig fornøgd lillemann nesten nede, og er så pass svak bakke at han kan få trø aleine, etter å ha bevist for mor at han klarer å bremse. Turen opp er etter skiltene 1,5km en vei, og er en fin trim med sine oppoverbakker. Regnet har dessverre gjordt veien litt vel humpete for traktoren og barnevogn. Får heller bli meis opp her, eller truger til vinteren. Mor har fått bra trim for idag, først med å dra traktoren i bratta, så bære lillemann, og til slutt holde att. Lillemann har fått seg en god tur, fått med seg traktoren, fått pølse, skli på baken i gjørma, skutt hjort med pinner, leiket hytte under benken og sunget mange sanger. Inn i bilen og ta av alle våte klær og kjøre heim. Er like tørr under, tross en del regn og sitte på bakken, skli i stien og sitte på en våt traktor. Men en herlig tur vart det, så sofa er vel lov no? ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar