søndag 23. november 2014

Vinterkulde uten snø på selet.


Lillemann våkner lørdagsmorgen og vil på tur. Og kor vil du da? lurer mor på. "Lillehytta" var svaret med et stort smil :-) Det skulle no være greitt, for mor har sydd ferdig gardinene til kjøkkenet, og har noen musefeller å sjekke. Pakker meis, tar med vinterposen osv. Utpå ettermiddagen så drar mor og lillemann en liten tur på lillehytta. -3 grader ute, men det gjer ingenting med riktige klær :-)


Ingen snø enda, men frost etter en kveld med regn, gir temmelig kvit bakke, så litt vinterstemning er det.Lillemann trivst veldig godt i meisa, av og til for godt. Han elsker å sitte der og kikke seg rundt, være ute i frisk luft, og prate.
Kjem opp eine svingen og lillemann hører fossen allerede. Han trur elva snart er is den også, sånn som vatnet oppe mot Klovtinden. Og da blir elva og fossen stille! Teori og praksis er to forskjellige ting lillemann, men mor får vise deg i vinter korleis elva og fossen er da ;-)


Lillemann er veldig opptatt av farger, og no er himmelen veldig rosa og blå bak oss. Ser bak til fjellet Trolltinden og Ytstetinden på Ørskogfjellet som danner et stort trollbitt ilag.

Mor viser lillemann kor kaldt det er ute, og dermed kor viktig det er med votter no. Einebusken er heilt kvit!! Lillemann er heilt sikker på at det er snø, så mor må knekke en kvist, og sender den bak i meisa. Store isflak som er fine å sjå på.
Mor peiker på rognebærtreet som mor og lillemann fulgte med på. Det som var så fargerikt så lenge! No er det heilt tomt.... stakkars tre. Lillemann tar synd i treet som nesten ikkje virker lengre. Mor forteller lillemann kva som skjer når vinteren er over, og sola igjen skinner på treet. Da ropte lillemann Hurra!!! Da virker det! :-D
Det knaser så godt under skoene til mor når ho går. Ber lillemann stoppe å prate ei lita stund, og høre etter. Lillemann ler, nesten som å trakke på is!


Ned på kne og la lillemann sjå det kvite graset. Lillemann skulle plukke alt han, men det blir litt vanskelig. Verre for mor å komme seg opp att ifra knestående :-/ Kva skal mor med treningsenter og bodypump, når mor har lillemann??

Fann til slutt litt is også, og alle plassene måtte trakkes på før mor fekk fortsette å gå.Nesten hytta, jaaaa! Lillemann har vært her en del ganger no, og kan nok veien utenatt.Rød og fin, kald og ensom, ligg lillehytta. Men det som er litt kjekt å sjå, er at etter minst 15år uten å bli brukt, var her ingen sti. No ser du tydelig stien opp til hytta :-DLille kvardagslykken og mini paradis <3
3x5m og mangler alt! Derfor paradis.

Og inne? Jo der hadde det havna ei mus i fellene. Lillemann studerer den musa som driver å bæsjer over heile hytta. Er muselort over begge gulva, under møbler, oppå møblene, oppå skap. Rett og slett over alt! Derfor har det ikkje blitt noen meir overnatting her. Kan ikkje vaske ned kvar gong man går inn døren, og likevel vite at musa har vært oppå alt, og inni alt. Til og med ned i kaffikjelen som vi bruker til å koke vatn i :-/


Men muselort tross, er koselig her og stearinlys er alltid stemningsettende :-)


Spiste før vi dro, men en kopp fiskesuppe er det alltid plass tid. Og lillemann liker å ha mat på tur, sulten eller ikkje.
Kan det å slappe av ;-) og blåse frostrøyk når man er innendørs, det er gøy det!
Lillemann har lånt mors lille kiste, han kaller den for skattekiste. Inni der ligger en stein som vi fann på Runde fyr da vi overnatta der. Steinen heiter Lykke og er en vandrestein. No tok vi den med oss hit, til vår Lykke-plass.

Legger den en stund i kjøkkenvinduet mens mor henger opp nye gardiner. Velkommen Lykke til vår plass som gir oss lykke :-) Lykke er en av fleire vandresteiner som lagt ut i Norges land, og meiningen er at den som finner den, skal ta den med til en ny plass. Så legge ut bilde på facbooksiden til steinene, og kan dermed sjå kor den har vært før, og kor den havner. Spennende ide! Mor veit no at denne steinen har komt med fly ifra Bodø :-)Lillemann måtte sjekke vinduet han også, om utsikta er den samme som før. Og han ser lys laaangt der nede!

Det er ikkje snø ute enda, eller advent, men en liten vinterpynt er lov ;-) Henge på gardinstanga på kjøkkenet og kikke ut. Ei lita hytte som dette her, litt ensom i sin egen lille verden, som her. Minner mor og hytta.
Mor, kjem du! Lillemann vil ha litt selskap. Tulle litt før vi går. Mor skal berre sette opp 2 nye feller, så kjem ho. Eine fella nekter, berre spretter opp att. I søppelet med den. Den andre går fint, men i det mor og lillemann skal til å gå ut av døra, så smeller den av seg sjøl. Mor inn att og sette den opp på nytt. Her må mor til å finne noen bedre feller altså enn dei vanlig standard klapp-fellene.Mor og lillemann åpner døra og kikker ut. Heilt mørkt ute no, men marka, den glitrer som masse glitter! Lillemann begynner å telle glitteret, men gir opp.


Lillemann ville overnatte på lillehytta han, men mor forklarte kvifor ikkje. Til og med oppå ryggen på en lenestol var det fult av muselort. Nesten skulle ha tatt en høgtrykkspyler og spylt ned alt. Mor ser med lengsel på hytta. savner det å overnatte her, savner det å komme hit og slappe av. No er det å passe seg for muselort heile tiden. Men musene skal ikkje vinne, mor skal nok få knekken på dei til slutt.
Mens mor og lillemann vandrer i mørkret, så er lillemann på utkikk etter hjorten, den må no være her en plass? Stopper av og til for å sjå på glitteret på bakken, kikke opp på stjernene, kikke inn i skogen. Og spesielt det med å slå av hodelykta og kikke opp, for lillemann sa han såg en sånn lys- strek! Og den gikk fort! Sikkert et stjerneskudd. En veldig stjerneklar kveld denne kvelden der man ser langt bak i himmelen, som lillemann kaller det. kaldt er det ute, men merker det knapt i gode klær. Lillemann koser seg i posen sin med tøfler på. Han e fornøgd han, fått vært en tur på lillehytta. Aller helst ligge der, men det får vi ta att når musene er borte ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar