søndag 14. desember 2014

Fordi lillemann vil....


Det starta allerede på barnehagen fredagen, og mor lurte på kva lillemann ville finne på i helga. Meisa! Jaaaa! var svaret. Lørdag, lovte mor. Lillemann kikker på mor, ville med en gang han. Han ville på lille-hytta med en gang! Sukk... Fredags kvelden gikk med til host host på lillemann. Lørdag vart heller ingen bra dag på lillemann som kasta opp :-( Så mor gikk en kjapp tur på Hovdeåsen med 3 andre den kvelden. Like greitt, heile lørdagen blåste det, sludda, hagla og regna heilt til kvelden. Men søndags morgen, da var mor sikker på at lillemann var i fin form, og pakka meisa. Fram med lille termosen og 2 pølser. Sambo ville ikkje være med, så dermed la mor og en smilende lillemann i vei :-) Lille hytta!

Lillemann krøller seg i meisa, og er klar. Han har venta på å få komme til lille hytta lenge no, og mor fekk straks beskjed om at han skulle kose seg i meisa heile veien opp. Dette er en 3 åring som veit kva han vil!
Noe uvant, for snøen har spor! Og det er ikkje mor sine, men 2 herrer og 1 hund. Bortsett fra jegere i bil, og samme folkene som rydda litt veikant tidligere, så har mor tilgode å treffe folk på tur her. Men her er akkurat nok snø til at mor går gjennom den litt harde snøen 90% av tiden, og resten ikkje. Litt tungt å gå sånn. Men akkurat no er mor berre lykkelig over å være ute! :-D
Lillemann henger ut av meisa for å kikke på sporene, og mor viser at det er store spor! Ja da, mor veit at sporene blir støre når snøen smelter litt, men det veit ikkje lillemann, så han kjem fram til at det er en stooooor mann!
Lillemann og mor kikker på fjellene rundt, lillemann trur han har vært oppå alle topper han. Og visst ikkje vært der, så skal han dit. Så mor får beskjed, "Mor bære dit opp!"


Kikker ned i elva, og lillemann savner fiskestanga si. Ikkje heilt sikker på om der er fisk, for det var litt masse steiner der som fiskene kan slå hodet sitt på. Meir vatn, var løsninga hans.


Baby kongler! Lillemann kikker etter treet dei kom ifra, og trur dei har hoppa langt. Mor må forklare at det er vinden som har blåst dei, kongler kan ikkje hoppe. Mor plukker dei opp, og gir dei til lillemann for studie.

Nei men, hallo! Sjekk dei søte sporene! Dei surrer i grøfta, og over veien noen plasser her. Mus! roper lillemann. Mor trur det er noe annet, et ekorn. Sporene ellers rundt tyder på det. Tenk å kunne møtt et ekorn her uti skogen! Det hadde vært koselig. Mor og lillemann gikk og speida på snøen etter fleire spor, og fann både her og der.


Litt vind idag, men ellers heilt supert tur vær :-D Mor får berre benytte seg, for er meldt regn heile neste uke, så her er det berre å nyte vinterlyset mens man kan.


Mor måtte dra fram taket til slutt, kom noen vind kast som lillemann ikkje likte. Og så var det å få meisa på ryggen igjen :-/ Lillemann synger på siste verset med å bli båret i meis og oppakning, noe mor syns er trist. Er så kjekt på tur med bæremeis <3

Vakre Sandvikshornet 876moh under vinterhimmel.Heile veien opp har vi kikket på fotspor, ekornspor, hundespor og gamle hjortespor. Men no fann vi heilt ferske hjortespor, og lurer på kor dei er no? Hørte dei oss og sprang sin vei? Eller kor bor dei? Masse man kan prate om og fantasere om berre over noen spor.
Det vart merkelig stille bak, og da skjulet til hytta dukka opp, var det ingen lillemann som ropte ut at vi snart var framme.

Ta da!! En sovende lillemann, som mor trudde.
Mor kjem på at det er lite ved på hytta. Og mor har pose bak i meisa...
Fullt lasta... mine armer er lasta med..... ved! Svarte, dette her går seint oppover. Trakker og synker, fullasta. Nesten bra lillemann sover.
Her er ingen fotspor lengre, kun dyrespor. Koselige selet <3 mor har blitt veldig glad i denne plassen med tiden, et lite paradis.
Spor som dette er ikkje ofte mor ser. Sporene er ikkje så store, ca 5cm. Artig med to og to ilag, så bykser det avgårde. Tipper på en mår eller noe? Noen som veit? Artig at dyret har passert så nært veggen.Døra er vanskelig å få opp, og så er det å få inn meisa med en sovende lillemann i. Når mor står, så når karmen mor på nasetippen, så er ikkje store døra :-)

Mor mangler fullstendig julestemning, men her oppe så er det noe som siger inn. Fred og ro. litt julepynt og snø. Mangler berre et juletre.


Lillemann? Han har virkelig slokna hardt! han treng søvn, så han får berre sove i fred. Godt ligg han også. Mor tar å samler sammen alle teppene, for det er muselort over alt. Meiner virkelig over alt også. Ingen mus i fellene, og det er ikkje særlig meir muselort enn sist. Så mor rister tepper, koster gulvene, vasker dei, og vasker bord, benker og hyller med sånn engangs våtmopp. Mor øyner et nytt håp om å ligge her igjen! :-)Siste innspurt før lillemann våkner, plukke fram nissene ifra meisa. Blir litt koselig her no :-)
Tente lys, koselig nisse, og lukta av nyvaska. Mor kjenner at ho smiler, smiler bredt. Litt fornøgd med at det er reint, og at mor fann et musebol og fjerna det.
No som mor stod stille, så kjenner mor noen kalde tær i crocsene. Fyre opp :-)

Lillemann er satt inn på stua mens mor vaska kjøkkenet. No er der bevegelse, våkner han tru? Han har sovet lenge no.
Mor skynder seg og setter opp nye heilt nye og annerledes musefeller. Sjå om dei virker bedre enn tradisjonelle. Krysser fingrene.


Lillemann våkner opp, smågriner ikkje som han bruker, men kikker seg rundt. Så smiler han bredt og nesten roper: "Lille hytta!" Snakk om å våkne fornøgd! :-D Men må kose seg litt meir våken først.
Lillemann ville berre sitte i meisa, og mor satte han heilt inntil bordet. Mor sleit med å få pølsene ut av termosen, og lillemann ville prøve han også. Vanskelig dei to de skulle være da! Lager litt gøy med den vanskelige pølsa, og dermed er latteren i gang.Ser du det spannet med lego? Lillemann skulle absolutt ha den med seg. Mor sa at det var liten plass, og blir tungt med alt. Da ser lillemann på mor, og svarer enkelt, "Du sterk mamma." Klarte å presse den inn under, utrulig nok. Men det vart en lykkelig lillemann som leika seg på bordet.


Tid til å spise? Nei du, ikkje matlyst eller tid. Så mor sniker inn noen biter inni mellom. Kjekt med nisser og leiker, være på lille-hytta og ha mor for seg sjøl.Satt inne og kikket på trea som svaia i vinden, hørte det laga lyd i taket av og til. Så når skulle gå heim, så ville lillemann ha taket på igjen.

Mor viser lillemann sporene, og så går fantasien løs om kva dyr, og kor det skal. Så ser vi etter fugler oppe i skyene, og at dei svever over fjellene her på jakt etter mat.Mor og lillemann har snudd seg og sagt hade til lille-hytta. Lillemann forklarer til mor at lille-hytta ikkje er lei seg for at vi drar, for den veit at vi kjem tilbake. Den er kkje lei seg. Mor må smile, alt en liten har ut av seg :-)


På vei ned er det ny leik, finne trær med baby kongler på. Og så er det så rart at der er noen lange også. Mor forklarer at konglene er som treet sine frø, for tre kan ikkje få babyer. Lillemann rister på hodet, at tre får babyer er heilt uhørt. Derfor, forklarer mor, så har treet kongler som faller på bakken, og kanskje blir nye tre. Lurt, syns lillemann. Og det er utrulig kor mange trær som har kongler langs veien her. Rart alt man ser når bladene er borte.
Lillemann har lært litt julesanger på barnehagen, også heime. Så her går da mor og lillemann og synger "På låven sitter nissen". Lillemann vil ha mor til å synge høgre, slik at han og kan synge høgre. Så beklager jeger som vi såg bilen til, eller andre som overhørte oss, det var lite skogens ro akkurat no. Synge volum, skrålende. Såg noen nye hjortespor som ikkje var der da vi gikk opp, der skittent sølevatn har spruta utover etter hjortekloven. Kanskje det var vår ustemte, men lykkelige synging som skremte vettet av dei? Lillemann trur det. Men så lenge lillemann er en glad gutt, så er mor glad, og dermed er det 2 lykkelige vandrere som synger på sin vei heim i vinden :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar