fredag 5. desember 2014

Kvalitetstid med frøkna mi i mørkret.


Lillemann er den som er veldig glad i å være ute på tur ilag med mor. Ikkje noe rart heller, for han har vært med mor på tur siden han var 4 måneder gammel. Mor har 2 tenåringer også, Bror og Syste. Som tenåringer flest så er den turlysten liten, men av og til så glimter dei til. Men dei ønsker å ikkje være med i blogg eller insta, eller noe annet media. Noe mor respekterer, denne blogg fått tillatelse til altså ;-)  Så grillturer, padling, småturer osv havner ikkje på blogg. Men sambo er no heime, og dermed kunne mor og Syste ta seg en tur på Hovdeåsen heilt aleine! Syste vil være med mor på en liten tur? Lykke!! :-D

Det er mørkt ute, som den mørketiden det er no, men hodelykter gjer en tur mulig. Kjente stier er kjekt å ha på mørke turer. Syste sier "Hei", og er klar ;-)
Kven skulle tru det er begynnelsen av desember?? Barmark og knapt frost på bakken. Har regna noen dager no, vind og mildt til tider. Trur noen må fortelle Moder Natur kva årstid det er.


Men samtidig så er det veldig greitt å ha bar sti å gå på, forlenger turmulighetene litt ;-) Og med god hodelykt så er sikt ingen problem å gå på kvelden. Trist er berre at det er mørkt når man er ferdig på jobb, og alt føles som en lang kveld.Og siden andre enn mor og Syste er på tur, så er det fritt til å klatre i alle trær som er mulig. Framdrift er så som så, men turen til målet er ofte heile turen!

Det er så måneklart ute at mor nesten kunne gått uten lykt utenfor skogen. Stoppe et par gonger og gikk av stien. Vi slokte alle lykter, og berre stod der i månelyset og kikket på landskapet og alle lysene der ute. Såg også andre hodelykter på fjell, på tur som  oss 2. Koselig å stå sånn, godt med tid aleine.Fang månen og du fanger mange drømmer.....


Mor drømmer om månen langt der oppe.....
Toppen av Hovdeåsen står ei vetehytte, åpen for alle. Bygd i 2008 på dugnad og er nok den mest brukte hytta her i Sykkylven. Den står så perfekt plassert også, midt i krysset til 3 fjordarmer, og du ser utrulig langt her ifra.

Mor lovte Syste noe godt på toppen, og ei kosestund, oss 2 heilt aleine. Varm kakao, sjokolade til å dyppe i kakaoen, og friske seigemenn. Vart sittende ei god stund og berre prate.


Utenfor hytta ser mor alle lysene mot Ålesund, kun den store svarte fjorden i  mellom. Ser faktisk litt av julestjerna på Sukkertoppen også, ser Godøya, Langevågen, Solevågen osv. Hadde mor hatt stativ og et godt kamera med, så skulle du fått sett dei kvite toppane til Molladalstindane som lyste opp i mørkret.


Ikkje store hytta, men er høgt elsket av mange turgåere, blant annet lillemann :-D
Rart kor fort det går nedover.... og i godt humør, tull og fjas, så er turen plutselig over. Mor var veldig glad for denne stunden aleine med Syste. Ikkje alltid det er lett å få til aleinetid med dei 2 store når man har 3 unger i hus, av og til 4. Da er et godt dei stundene man faktisk får, og setter stor pris på dei. Tusen takk frøken mi for en hyggelig kveld :-*


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar