tirsdag 2. desember 2014

Lillemann og Kompis på grilltur


Lillemann og Kompis er gode venner på barnehagen, mor og MissMa jobber ilag og er venninner. MissMa er også glad i å være ute, så her bestemte vi oss for å ta en grilltur på mørke ettermiddagen og ta middagen ved bålet. Så sagt så gjordt! Ferdig på jobb, pakke, plukke opp gutta på barnehagen og opp på Høgtun og parkerte. Målet er grillplassen ved Sessvatnet. Kompis er ikkje så vant med å gå tur i mørkret, så dette kan bli spennende. Lillemann derimot, han jubla da mor sa vi skal på tur, så meir jubel at Kompis blir med, og når mor sa bål, kom et utbrudd fra lillemann: "Eg eeeelsker bål!!!"


Lillemann nekter å starte turen, før han fekk sjekka at veden var med. Da kunne ha sette seg i meisa. Dette er en på 3 år som veit kva som treng for en båltur ;-)MissMa har Kompis i vogna, og skubber på opp bakkene til Sessvatnet. Kompis har fått seg lykt, og lyser rundt seg, litt spent, mens lillemann sitter i meisa med si nye hodelykt og stråler :-D


Oppe ved vatnet, og må sjølvsagt skrive seg inn. Kompis har "lyse på mor leiken" og smiler rått i vogna kvar gong han treff :-)


Så vidt fått fyr i bålet, før lillemann er klar med grillpinnen. Hurtig grilling på gang! Pølsa vart ikkje lunken engang, før den vart erklært ferdig.
Kompis er også klar. Litt ubehagelig med røyken som heile tiden skifter retning, tar litt tid før man venner seg til røyk, så begge gutta svirrer rundt bålet alt etter vindretninga.

Litt kos med bål også, sjøl om noen vindkast. Men lukta av bål, varmen og det behagelige lyset av flammene, det slår det meste av utendørs kos :-)Der kom et par kraftige vindkast, og Kompis vart redd, og dermed lillemann også. Vinden fekk isen på vatnet til å knake skikkelig, og det vart skummelt. Men når mor tok en isbit og kasta på isen så det vart mange små biter, da gikk det skumle fort over til å bli spennende! MissMa hjelper til med å plukke opp isbiter til Kompis, før mor tar å lager mange biter til gutta :-)
To kompiser veldig opptatte med å kaste isbiter utpå isen på vatnet. Mor hadde nok jobb med å lage nye biter, og passe på dei ikkje seila en tur utpå sjøl.Veldig greitt med det lille naustet ved bålplassen. Inni der var gutta i skjul for vinden, og der vart det fisketur og kjøttbollespising i full leik ;-)Sjå opp der!! roper Kompis, han har tydeligvis fått napp på snøret han slang ut. Lillemann iler til for å hjelpe. Mor henger på kvister som fisk og krabber. Ingenting i veien med fantasien på desse gutta!

Etter å ha spist, drukket og leika masse, så var det jakt på pakke ifra nissen. Fullt lys og ut i skogen og leite. Mor har akkurat kjøpt ny lykt til lillemann, ikkje for svak, ikkje for sterk, og går faktisk an å regulere passelig til et lite barnehode. Ingen pakke her!


Men kva er det der??! Pakker! :-D


Kompis får hjelp av MissMa til å pakke opp. Tenk at nissen har vært her på tur han og! Takk MissMa , veldig god ide ;-)

Lillemann måtte få litt hjelp han også, men så spennende det er! Og til stor jubel, kvart sitt kinderegg :-D

Tar med leiker og sjokolade tilbake til båten og forsvinner i en leikeverden dei to. Kjekt å være kompiser på tur!Og en smal gang ved veggen vart en kjekk gjemmeplass og skremme oss mødrene. En strålende fornøgd Kompis <3 etter en litt lei start ved ankomst, så gikk det veldig bra til slutt.
Mors lille skremme monster, lillemann. Glad for å være på tur, og syns det var ekstra stas å ha med Kompis. Turen heim gikk i sang og dans, og 2 veldig smilende gutter. Turen opp er på ca 1,63 grovt på kartet, og meget barnevennlig, også barnevogn. En av favorittplassene til lillemann. En sånn tur fann vi 4 ut at det går fint an å gjere fleire gonger. Så no venter vi berre på at vind og regn skal gi seg, så er vi nok ute og griller igjen skal du sjå ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar