onsdag 31. desember 2014

Nyttårstur med snowracer på slep


Det er nyttårsaften, og ute gir ikkje været akkurat noen vinterfølelse. Det har regna, og mildværet har fått en god del av den flotte snøen til omtrent å forsvinne. Mor kunne tenkt seg en tur på ski, men en liten var imot det. Kva da med å dra snowraceren opp til Sesvatnet? Jaaaa! jubla lillemann. Så dermed var det å kle på, og ta med mat. På vei opp til Høgtun var det en som ombestemte seg, han ville i pulken! Beklager lillemann, men kan ikkje berre ombestemme deg kvar 10. minutt.


Men når ankommet og snowraceren er framme, da kom det store smilet på lillemann også. Mor fekk på seg klatreselen, og er dermed klar som "trekkhund" :-)


Jippi!! Lillemann syns at å få trekkhund var supert! Og hunden hans fekk plass i sekken. Sånn er det når trekkhunden havner i sekken :-/
Gjelder å sko seg skikkelig når han skal på vintertur, og piggdekka er på ;-)
Er dessverre vekk dei skisporene som var kjørt opp her, men håper at det blir kjørt opp att når det kjem ny snø.


Lillemann lurer på kva som henger i treet der? Et slepetau for bil! Mor forklarer at det er omtrent som det tauet mor har på snowraceren og fast i klatreselen sin for å dra lillemann, berre masse sterkere.
Mor og lillemann, ute på tur, igjen :-D
Soooool! Lillemann trykke inn bremsene, og roper ut. Tydelig at det ikkje er så masse sol i det siste, når lillemann hopper i setet ved synet av sollys på himmelen.

Lykkeliten på tur mens mor må kle av seg lua. 8 grader ute og vind, ikkje masse som minner om midt i vinteren ang temperaturen.

Og kva er det sporet der?? Lillemann lener seg framover og lurer. En stor hjort! Og den har gått akkurat her, og sporene går faktisk rett fram på veien. Mor og lillemann teller sporene, heilt til hjorten har hoppa inn i skogen.

Med så masse snø som smelter, så er det ganske så vått i marka. Lillemann sier at fisken blir glad, for no får den masse vatn å svømme i :-)
Full stopp!!! Bensinstasjon! Og skulle no tru at bensinen skulle fylles på mor, siden det er ho som er motor, men nei..... lillemann fyller på snowraceren, setter seg på den, og lager motorlyder. Klar! roper han.


Mor ser opp til Kaldalen og fjellet Skopphornet 1226moh. Nesten trist å sjå kor masse snøen har smelta oppi fjellet. Er så fint med kvite fjelltopper når det faktisk skal være vinter.
Prøver på flata med lett jogg, og lillemann er sirene og uler av full hals! Mor er sikker på at er her noen harepuser, så knytter dei ørene som hørselvern, og hjorten flykter hals over hode for å komme unna :-SStor snøsmelting fører til stor vannføring. Og stor vannføring her har ført til masse skum! Litt gult da men, og lillemann har en fin fin forklaring på skummet: "Elva vasker fisken!! No fisken glad!" :-D


Offroad kjøring med snowracer :-) Smeltevatn som krysser veien og det er djupt, og lillemann held seg godt fast så han ikkje må svømme.
Minner litt om våren dette, smelting av snø og stor elv. Pent er det også.

Sessvatnet! :-D Lillemann måtte gå av snowraceren, for her mangla det snø på veien noen meter.
"ANDA!!!!!!" lillemann roper med det han har. Men ingen and. Mor forklarer at siden det er is på vatnet, så har anda flydd på ferie, til en plass uten snø og is. Men lover at den kjem tilbake når det begynner å bli varmt ute igjen.Av med sekk, og lillemann vil ha hunden sin. Ikkje masse til trekkhund dette her nei.....
Ingenting fremmer matlysta meir enn enn tur ut. Lillemann sikrer seg matboksen, og spiser med stor iver på skiva si mens vi kikker etter anda.Full diskusjon på kor anda kan være, og lillemann serverer den eine ville teorien etter den andre. Fantasi er ingen mangelvare hos denne gutten :-D
Vakkert med halvtint is og gjenskinn.
Heile massivet Skopphornet. Et fjell som har sett på heile sitt liv, samme kor mor har bodd.Lillemann har gitt skiva til mor til hunden! Lillemann da, kva skal mor spise no da? Etter litt forhandlinger, så får mor bytta ut skiva med en pinne til hunden, men som lillemann sa, viktig at alle får litt, hunden blir jo sliten av å sitte i sekken på tur han også.
Men der er bevis på at anda har vært her, for ei fjør hang att på en kvist. Lillemann plukka den og putta den i sekken til mor, den skulle være med heim att. Basta.
Begynt på veien heim, og passerte noen trær uten snø under. Mor og lillemann mimra om da vi passa en hund, og at den pissa på tre. Da kom lillemann på at hunden i sekken, den og må no få lov til å pisse! Mor plukka ut hunden, og lillemann bar den bort til treet, venta 3 sekund, og dermed erklærte han at hunden var ferdig. ga hunden til mor, og satte seg på snowraceren igjen.


Mor var så frekk at ho passerte "bensinstasjonen" og lillemann trykte inn bremsene og hylte stopp!! Så her var det berre å snu. Og nok en gang så var det ikkje mor som fekk bensin, kanskje like greitt.

Halvjoggende nedover så var det en frydefull lillemann på snowraceren. Bra trim på mor, bra for smilbandet til lillemann :-)
Det er mange der ute som har kasta seg på bølgen med å Tele turer, og prøve på 100 turer iløpet av 2014. Mor begynte å telle i mai, og dette her er tur nr 136 for 2014.  Har vært et innholdsrikt år med mange turer, både store og små, teltturer, lavvotur, krysset fjell ifra hytte til hytte, testet egne grenser og hatt et fantastisk tur år. No som lillemann akkurat var 3 år og har blitt stor gutt, så blir 2015 et annerledes tur år. Han blir for stor og tung til å bæres på så store turer med bæremeis, så turene framover blir annerledes. Men annerledes treng ikkje betyr mindre uteliv, berre finne nye slags turer og opplevelser.
Så takk for eventyrene i 2014, og velkommen til et nytt år med nye eventyr der ute som venter.

GODT NYTTÅR
ifra mor og lillemann4 kommentarer:

 1. Ønsker dere et godt nyttår :)
  Klem
  Ellen S

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår Ellen <3 måtte du få et supert år :)))

   Slett
 2. Riktig godt nyttår, og med ønske om mange fine turer for deg og minsten i året som kommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår til deg og Sven! Gleder meg til å sjå fleire innlegg ifra deg i det nye året også :))

   Slett