mandag 29. desember 2014

Ski og pulk i vintersnøen på Fjellsetra


Igår var mor, lillemann og sambo på Fjellsetra på langrenn. Hadde et fantastisk himmellys den dagen. Var ikkje meldt like fint vær dagen etter, skulle komme en del snø. Men mor ville benytte seg mens ho kan, og siden sambo er vekk, så vart det mor og lillemann. Mormor ville også på langrenn med oss, så dermed vart det 3 kløveret på tur igjen :-)


Ankom Fjellsetra og parkerte ved Sætrevatnet som bruker, og oppdager at mor hadde glemt posen til lillemann som skal i pulken. Unnskyld språket men #¤%&#!!! Berre å snu og kjøre heim og hente den. Og der oppdaga mormor at termosen med kaffi hadde lekt ut i sekken hennes. Så her vart det tørking og lage drikkevatn. Like greitt snudde. Etter litt klabb og babb, så fekk no mor parkert på Fjellsetra, denne gangen på parkeringsplassen til skitrekket (mot avgift, mormor har årskort på parkeringa). Nede ved Sætrevatnet der mor bruker å parkere var det fullt.
Så endelig lillemann i pulken!
Bilen ved siden av mor og bak var tydelig venner som skulle på skitur ilag, og hadde begge ungene i en felles pulk. 2 søte små på tur :-) (bilde tatt med tillatelse) Mor hadde ekstra par med fotvarmere, og paret ved siden av fekk det for å putte i sokkene på minste.

Går fra parkeringsplassen og rett ned til løypene og går over brua. Her er du midt i løypevalget, lysløypa eller langs Nysetervatnet på begge sider til venstre, eller mot Dravlausstøylen, til Fetstøylen og langs Sætrevatnet til høgre.Like flott å sjå på fjellrekkene idag som i går, og mor smiler i dag også. Hadde ikkje du smilt om du stod her en fin vinterdag med -3 grader, fine spor, oppholdsvær og flotte fjell rundt deg?Mor smiler i alle fall, og med lillemann i pulken og mormor med, så kan det ikkje annet enn å bli en bra dag på ski :-D
Dette følget tar retning Sætrevatnet, såg ut som mindre folk der, og her var trakka et spor mor ikkje er så vant med. Dermed vart slagplanen langs Sætrevatnet, til sporet opp til Fetstøylen og om det passer tilbake via Dravlaustøylen. Ser kor vi ender. Greitt å gå en annen plass enn der det er fullt med hytter i det minste.
Mormor ser ut til å kose seg :-) Og ho ser fotomotiv over alt! Slik som mor gjor igår, og sleit med å ikkje stoppe alle plassene her.

Mor med lillemann på slep. Bra trim dette her, men samtidig veldig koselig også.

Lillemann sitt absolutt ikkje still i pulken etter kvart, og snur seg for å tøyse med mormor. Så lenge han er i godt humør, så går vel det greitt. Morroklomp er han i alle fall! :-D
Sukk hjerte men brist ikkje.............. <3Og kven er det som tramper i min pulk?? Jo, lillemann! :-D Han koser seg han på sitt vis, følger med folk og hunder som passerer, og passer på at mormor er med.Løypene her er supre å gå i, og veldig pulk vennlig. Også for små barn å gå sjøl, så finn du mange fine ok flate plasser.
Krysser sporet opp til Fetstøylen og lillemann henger ut av pulken bak. "Hallo!!" roper en blid gutt. Blir en del tyngre å dra når han har vekta så langt bak, og kjenner at pulken tar i snøen av og til. Men så lenge han har det kjekt, så får mor berre dra på.
Utsikt mot Dravlausstøylen på haugen der, mors favorittplass her. Kosligste tunet som er her.

Nesten så mor får lyst til å pynte treet med julekuler og lys :-D


I bakken opp ligg ei koselig rød hytte, idyllisk plassert litt for seg sjøl.Mormor har passert mor, og lillemann roper at mor må skynde seg! Kan jo ikkje la mormor gå ifra oss heller. Mormor forsøkte å gå fremst litt så lillemann ikkje hang sånn ut bak og bremsa for mor.
Tunge vintertrær skaper egen idyll, en slags eventyr tilstand som du ser på tegnefilmer.

Fister det å komme hit sjøl? Ta en tur, det er så vakkert her ;-)
Lillemann er fremdeles meir ut av pulken enn oppi, skraper snø og tuller rundt. Han faktisk koser seg sånn og har det gøy. Mor går ikkje så fort, så skulle han falle ut så skader han seg ikkje.Etter passert hyttene her, så får du et åpent og ganske så flatt område. En fredelig plass å gå her, litt vekk ifra skitrekk og folk. Her er noen som kjem og går, men ikkje på samme måten som nedenfor trekket.

Stopp!! Mormor, no tar vi pause! :-)

Av med termotøfler, og på med vintersko. Fotvarmere i termotøffelen har holdt lillemann sine føtter varme, og ingenting er meir tragiskt enn en trist liten med kalde føtter.

Lillemann sin favoritt, pølser! :-D Trur den gutten aldri blir lei av pølser, og mor tør knapt ta noe annet i termosen, for da er det landesorg :-/Pauseplass ved noen snøtunge trær rett ved sporet. Trakka litt til med skiene, la skiene ned, og la sitteunderlaget oppå. Synker da i det minste ikkje ned i snøen under.

Vinterkos ved skiløypa! :-D Joda, ikkje den verste plassen å tilbringe dagen på :-)
Lillemann som egentlig er ganske så sjenert av seg, har lagt merke til at på tur i skog og mark, også i skiløypa, så hilser folk på kvarandre. Så lillemann fann ut at når han sa hei, så sa folk hei tilbake. Det var litt kjekt syns han, så han bestemte seg for å være velkomst komite for alle som passerte :-) En fornøgd liten fekk mange hei og smil den stunden. Her sitter han og venter på en skiløper han såg kom i svingen, klar for å sei hei, og så smile kjempe fornøgd over at dei faktisk tok seg tid til å smile og sei hei til lille han.


Om du ikkje er kaffi menneske som mor, så er det å putte buljong i pølsevatnet veldig godt å drikke når det er kaldt ute. Klar kjøttbuljong, lett salt smak er godt når du er på tur og bruker deg.
Lillemann uti djupsnøen for å sjekke noen hull ved trerøttene. Sikker på at der bor både mus og lemen, som skal få smulene etter pølsebrødet.Mor la roen synke inn, og berre nyter det å sitte her en frisk vinterdag, og tenker for seg sjøl at livet er fullt av overraskelser og gleder. Dette her er en av gledene, gårsdagen også. Og ikkje minst ilag med folk som er deg nærmest og dei som betyr noe for deg. Dei som bringer gode følelser i deg og beriker deg. Som no. Og sjøl om er litt mas av og til å ha med dine små ut i denne praktfulle verden på tur, så skal eg love deg at du sitter att med minner som beriker livet ditt.Og lillemann beriker mors liv virkelig <3 Sier så masse rart, og lurer på alt, rører alt og kan gjere mor ganske så sprø inni mellom, men du store for en herlig unge stadig på oppdagelsestur :-DKosestund <3 Kva dei to her snakker om, er ikkje mor sikker på, men er sikkert om den sjokoladeplata mormor holder i handa ;-)

Noen seigemenn klarte så vidt å rømme ifra posen, men fort innfanga og spist :-)

På tide å bryte opp, og en litt brått sliten lillemann krøller seg ned i pulken og posen.


Sliten lillemann holdt seg meir inni pulken enn utenfor no, men han klate ikkje heilt å sitte still da.


Snøskyene er på vei ned fjella, og vil nok lage meir vinterlandskap. Mormor er glad ho ikkje er i trekket idag, for der ser det ut til å være blindeføre. Men her er det ganske så ok å være og får nyte vinteren så vakker som den er.Som dette treet, står så ensomt midt uti alt, men idag i snøen så ser treet ut som en skulptur, ikkje ensomt men som en del av det kvite landskapet og gir det kvite former.


Heile himmelen har mørknet og skyer ligger tungt på himmelen. På vei til trekket for å sei hei til morfar som er vakt der, og så komme oss heim før det tette snødrevet kjem. Mor og mormor har nok en gang hatt flaks med været, fått dei få timene med opphold som var idag. Snøen kom no skikkelig tett, og i det mor startet bilen, vart heile Fjellsetra kvitt. Så med noen fornøgde smil så vender trekløveret heim, etter noen veldig fine timer i nydelig vinterlandskap :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar