tirsdag 9. desember 2014

Vinteren er her!


Vinteren er her! Om ikkje så masse snø, så er det kvitt ute. Det laver ned i fra en mørk himmel, store kvite, om enn meget våte flak. Det veksler mellom snø og regn, men turlysta er der uansett. Skulle vært en tur på selet vårt og sjekka musefellene, og lillemann spør på tur dit også noen dager no. Mor har alle 3 kidsa heime og varsler at ho tar seg en tur. Syste har vært opp dit en gang før, og sier at ho vil bli med. Mor stusser, blir ho med, uten mas eller noe bedende mor øyner? Glede!!! :-D Så lenge mor ikkje bruker bilde av ho i blogg, så blir ho med. Avtalen er at ho ser gjennom bloggen for godkjenning. Koke opp nok vatn til kakao og pasta kopp til Syste. Legger i en sjokolade som Syste elsker å dyppe i kakaoen sin. Gode klær, og klare for en tur i litt dårlig vær.

Kvit vei opp til selet, vått og klissete, men det er jo kvitt! :-DPå med chainsen broddene, sjøl om det klabber på våt snø, men har ingen ønsker om å skli og dette med meisa på ryggen.Vått vær, men humøret er på topp! Mor er ute på tur ilag med lillemann og Syste <3 Mor har humørspreder Syste ved sin side, kan ikkje annet enn å smile da :-) Nesten bra at Syste er sensurerer av bildene, for tulle-selfies av oss 3 ilag egner seg ikkje for offentligheten, men gir oss en god latter der vi går :-)

Etter at høstens farger er vekk, det meste er råttent og mørkt, så har no et vakkert kvitt slør lagt seg over landskapet.Lillemann trivst godt i meisa han, og foretrekk å bli båret opp. Og så syns han det er godt med en liten kvil, om enn i våken tilstand. Han har det godt der med tak, termosokker, pose og skoene i meisa. Han skal ikkje fryse nei ;-)

Mor og Syste ser tilbake, ser skyene som nærmer se igjen. Meir snø eller sludd i vente altså.Komt opp til bekken og skal over. Syste har et lite problem, ikkje vanntette sko. Ender med ho tar sats, og hopper over heile bekken. Mor snur seg og vil ikkje sjå på....


Bekken på vei inn i vinterland.


Får litt god vinterstemning av å gå her, får nesten lyst på meir snø. Kven skulle tru at mor noensinne skulle ønske seg snø? Ikkje mor.

Syste fekk plutselig fart på seg opp siste biten til selet, plutselig energiboost. Selet ligg ensomt til i landskapet, er så søtt der det ligger. Nesten som et vintereventyr når det er meir snø.
Nesten verdt gårturen opp hit berre for å sjå snøen henge ned fra taket.


Etter å ha jobbet hardt med å få opp den vanskelige låsen, er det rett inn på stua. Syste inn på sofa med teppe og finner seg en kosekrok, lillemann fram med leikeboksen.


Mor har båret opp stor termos med varmt vatn, så her blir det kakao, toddy og Rett  koppen pasta. Kosestund i emning :-D
Lillemann er kjempe fornøgd med å få toddyen sin og har henta den lille stolen sin. Han virkelig liker seg her.Mens lillemann og Syste koser seg, pakker mor fram litt julepynt fra meisa. Må no ha litt jul her også :-)


Juleduk på kjøkkenet, og mor kjenner et lite snev av julestemning.Lillemann i full aktivitet over alt i den lille stua. Ikkje store arealet her, men han klarer å dekke over det meste.
Syste sin Rett i koppen Bolognese. Lukter godt i alle fall, og lillemann er kjapt frampå for å smake.

Lillemann er ikkje lite plagsom dessverre. Er selskapsjuk og vil leike med Syste, må ta han ned fra sofaen før han hopper Syste flat.

Spille kort med lillemann er koselig. Han elsker kort, men har liten tålmodighet og skjønner ikkje heilt reglene. Men gleden er ubetalelig.


Vart ikkje noen mus i fellene denne gangen, men vi var her så lenge at det begynner å mørknes ute. Hadde det så koselig at ingen ville heim. Ute har snøen stoppet å dale, så det ser faktisk fristende ut å gå ut også.


Skymt ute, nesten som blått lys. Litt magisk time før det blir mørkt.
Mi kjære frøken som faktisk ville være med mor og lillemann på tur <3 Ikkje så ofte tenåringer vil være med på tur, så kvar gong det skjer frivillig og uten "Væææær så snill" ifra mor, så er det en glede!


Vinter på selet..... lite og søtt. Blir vel nesten som et postkort motiv når det blir litt meir snø.

Tilbake ved bekken, og Syste skal ta sats den andre veien. Det er litt verre, og mor venter på et plask, som heldigvis ikkje kom, kun latter :-D

Hei lillemann! Du er med oss ja? Du vart ikkje att oppe på selet?  Lillemann ler av mor, som om mor skulle glemme han att? Det trudde ikkje lillemann noe på, og rister på hodet. Han hopper og rister så mor skal kjenne at han er med. Berre ta det med ro lillemann, mor kjem aldri til å glemme deg att noen plass, og mor kjenner at du er bak der.Så der trasker mor med lillemann på ryggen ilag med Syste. Tuller og fjaser, får prata om det meste. Er stunder som du ikkje blir forstyrra av andre ting, er berre oss og null dekning. Stunder som dette som vil sitte litt att og huske og sette pris på at man gjor. Oppvaskmaskina kan plukkes ut seinere, klesvasken kan også brettes seinere i kveld, men slike stunder som dette kjem ikkje tilbake. Ungene blir fort store, og mor vil heller sitte att med sånne minner og være glad for at ho gjor, enn en plettfri heim. Mor føler seg heldig som har alle dei turene med lillemann på ryggen, no er han så stor at det får bli andre turer. Og så er mor glad for dei gangene dei 2 store er med og vi gjer andre ting. Grillturene, padle eller i fjøra. Snart er dei så store at dei flytter ut, og da er det for seint. Mor vil føle at ho har hatt dei, vært ilag med dei, har satt td til dei, ikkje berre husarbeid eller cafe. Og har mor velget mellom en tur med sine barn eller aleine, så tar mor glatt den turen med barn, for det er dei turene som sitter att og beriker mor mest <3

4 kommentarer:

 1. Jeg skulle ønske at jeg hadde prioritert ungene mer. Jobb og hjem krevde mye i noen år.
  Yngstemann var med i noen år, og det virkelig kjekt å tenke tilbake på våre turer.
  Kjekk rapport.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk du 😊 eg har ofte tenkt over det med mitt friluftsliv og kva eg vil huske, kva eg vil ønske å huske. Kjekt med turer aleine også, men er nok tiden eg tilbragte ilag med ungene på tur eg vil huske best. Det er tid eg aldri får att, tid for egoturer får eg seinere, om enn eldre og ikkje så sprek. Derfor har eg fri en dag i uka for å ta med lille på tur. Eg er stadig blakk, men rik på tid ilag med lille :-)

   Slett
 2. Husvasken og klesvasken kan ein alltids ta att seinare, ja.... fått nokre spørsmål om kor tid vi eigentleg gjer husarbeid. Svaret mitt er at det gjer vi ikkje... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. :-) joda, tid til husarbeid blir litt meir begrensa Liv, blir av og til seine kvelder. Men du store det er verdt det! Hadde aldri bytta :-D

   Slett