fredag 26. desember 2014

Vinterstemning på Vassetra


Første juledag og pinnekjøttet har sunket ned. Ute er det klar himmel og det er faktisk sol på fjelltoppene på andre siden av fjorden for mor. Måååå jo berre ut!! Kikker på gradestokken, -7,5. Oi! Det var litt kaldere enn trudd. Mor spør lillemann om han vil ut på tur, og han jubler. Men så kjem han på den store fine trø traktoren han fekk til jul..... forlate den? Det vart litt verre. Mor dra den på Sessvatnet? Mor rister på hodet, der er det masse snø og umulig å dra en traktor av den størrelsem, den der veg faktisk veldig masse! Da ville lillemann være heime, helst at mor være heime også. Mormor og søstern vil være med på tur, så da dro ikkje mor aleine.
Greitt med trakka sti, slepp å vasse i snøen :-) Og etter parkeringsplassen å bedømme, så er ikkje gjengen aleine på tur her. Mange som stresser ned 1. juledag med en gåtur.


Bitende kaldt her! Enda kaldere her enn hos mor, og mor kjenner det i kinnene. Litt glad for at lillemann ikkje er med, sjøl om han ombestemte seg i det mor skulle dra. Stakkars liten sliter mellom traktoren sin og tur :-( Får vel dra han i morgen på den saken en plass ;-)


Tydelig at det er ikkje berre folk og hunder som er på tur her, en harepus har også hatt noen julehopp her.


Ikkje at gjengen trengte en pause, tross brukt en del pust på å prate, like masse på som det å gå, men rasteplassen har sånn fin utsikt ut Sykkylvsfjorden! Berre måtte nyte den litt.I snøen ser mor at frøken harepus har funnet møteplassen, for her gikk det harespor i kryss og tvers! Vært reine festen her ser det ut til. Familie greier eller noe? Men søte spor er det :-)Den strålende sola mor såg på Storevarden 645moh er nesten borte. Håper berre at får sett litt sol på toppene rundt. Uansett så er det utrulig flott å gå her og sjå på den kvite snøen som ligg der så fristende.

Mormor og søstern i rekke som en gjeng pingviner på vandring :-D Et spor for folk til fots, et spor for truger.
Men kva byr du??? Mjuke snødyner til dei fjelltoppene her! Snøen ser så mjuk og fristende ut at mor tar sats og hopper i den!


Mens mor lager en snøengel, så kjem søstern etter. Akkurat det dei mjuke snødynene mangler, 2 stk engler mens mor nynner til Engler i sneen med Jonas Fjeld og Lynni Treekrem og drømmer seg vekk.

Engler i sneen har sin egen sang
når natta er som svartest
synger de om soloppgang
jeg sto i skyggene i regn og vind
jeg var en fremmed til du åpnet deg og lot meg inn
jeg sto alene helt til du steg frem
jeg var en hjemløs men du gjorde meg til et hjem
du ga meg varme da alt var frost
englene i sneen har sin egen sang for folk som oss

så hold meg bli hos meg og vær her
sov hos meg og vær her
som flyktning og elsker og venn
og la meg bli til en del av deg
låne kropp og sjel av deg
til himmelen revner igjen


 Ny kald vri på spooning :-P


Etter litt knising i snøen så er det å fortsette, lenge leve det barnslige sinn! Nyter synet av snødyner over alt, og sjøl om det er kaldt ute, så er snøen så vanvittig fin å sjå på, og høre knitringa av snøen under skoene. I dette øyeblikket her så berre elsker mor vinteren! <3 Men spør du mor når ho måker snø, eller er på vei ned med randonee eller carvingski på beina, da får du et heilt anna svar!
Det er utrulig vanskelig å gå med ryggen til utsikt som dette, og alle snur seg stadig for å få med sola som sakte går ned bak fjellene. Folk tar oss igjen der vi går meir baklengs enn framlengs, kikker på utsikta etter som lyset forandrer seg.

Mormor med sine 2 døtre på tur :-D Lite med framdrift, men desto meir opplevelser av flott natur :-)

Ok, mor gir seg! Hent en stol eller noe, kan berre sitte her til det vakreste har gitt seg. Mor surrer rundt seg sjøl så ho omtrent snubler i beina sine for å sjå på utsikta bak, enn det som er framover. Hadde ikkje du sjøl slitt med å snu ryggen til dette? Mor gjer.....Etter møtt på folk i retur og vi ikkje komt opp en gang, så ser mor at sola er vekk på Sandvikhornet 876moh også. Sola forsvant fort når skyene kom, men likevel så er det reine kvite et vakkert syn.


Er det noe rart at mor og søstern gliser???? For en fantastisk 1. juledag! :-D

Ser at dei aller fleste snur ved postkassa, berre skriv seg inn og går ned att. Rosinen i pølsa er jo utsikta på kanten bak! Så damene fortsetter og trakker seg til utsikten.Ta daaaa!!! Utsikten! Tenk å stoppe det lille stykket før du får med deg dette! <3


Blir heilt satt ut av å stå her i farger og inntrykk, og sola sine siste stråler presser seg opp bak fjellet.Og bak der med fargene er havet. Fjell som mor drømmer om å gå neste år, tatt berre et. Alle eventyr som berre ligg der ute å bli oppdaga :-) Mor år nok ikkje med seg lillemann i bæremeisa neste vår, han blir nok for tung no, men får finne andre turer å gå. Det er en heil verden der ute, full av muligheter, gjelder berre å sjå dei ;-)

To som har blitt med på mang et eventyr, og fleire blir det!

Tid for å nyte et stille øyeblikk.... varmt i koppen og litt sjokolade.

Solens finale i det den forsvinner, brenner intenst før den forsvinn ned. Bakdelen med å bo her blant høge fjell, sola forsvinner å fort! Men du store kor vakre fjella er her!
Med baken godt planta, varm solbærsaft og gode votter, så er livet heit ålreit :-DGod natt sola, takk for et fint lysshow idag.

Mor og søstern på vei heim, på rekke og rad som vraltende pingviner i den smale stien. Fått dei aller fineste timene idag ute, og heim for å spise middagsrester fra igår.
Har vært en nydelig tur opp hit idag, og har nytt kvart et sekund! Musespor i snøen får mor til å tenke på lillemann og historiene mor og han hadde komt til å laga  ved å berre sjå på sporene. Musespor, harespor og ekornspor, det mangler ikkje dyreliv her. Mangler ikkje folk her heller, vi har møtt på over 20 på tur og både hilt og prata med dei fleste. Har kost på meir enn 5-6 hunder også. Her i Sykkylven er det utrulig mange som går tur, og benytter seg av dei flotte fjella vi har. Og så er det så kjekt å møte på kjekke folk også :-) Så tusen takk til kvar og en for å ha gjordt denne dagen så fin ;-)4 kommentarer:

 1. Ønsker dere en fin jul, flotte bilder.
  Klem :)
  Ellen S

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte du også få ei fin romjul Ellen :-)
   Juleklem il deg :-)

   Slett
 2. Ja nå har vi gode dager med sne:)) så herlig:) Det nissebilde under var kjempefint av dere:)) Søte begge to:)) Fin rom jul til dere:)))

  Nisseklem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det <3 Er så utrulig fint ute no Jill :-D Nyter snøen kvar dag (untatt når eg måker)
   Måtte du få mange fine turer i snøen! :)))

   Slett