onsdag 28. januar 2015

Bålkos med venner


Lillemann og Kompis er gode venner, og dei liker å dra på tur ilag også, noe mor og MissMa synd er perfekt! Hadde en avtale sånn i lufta ifra forrige tur til lavvoen for bål, å gjenta det. Nedbør, sterk vind, og få opp att lavvoen satte en midlertidig stopper. Lavvoen er no oppe att, og mor har vært uti skogen og laga ei skatte løype til guttane. Mor brukte refleks og surra rundt småtrær, og løypa enda under ei rot. Der la mor en boks med påtegna hodeskalle i et plastnett med litt godteri inni. Det er klart for nok en kose kveld! :-)Oppmøte Koldaveien, og gutta studerer kartet som er der for å finne ut kor dei er. Viktig, viktig ;-)

Ikkje lange stykket å gå, så gutta går dit sjøl, tross en slitsom dag på barnehagen. Litt spennende er no det også å være på skogstur.


Litt er det spørsmål om å bære, men gutta snakker vi berre litt rundt, så glemmer dei det fort. Og ganske så fort så ser dei at lavvoen er nær, og mødrene bak er snart glemt. Storebror kan veien no, fått seg holdepunkt så husker kor ta av, og er lederen. Storebror er god å ha!

Lavvoen! Og der står enda. Puh! Sist mor var opp for å sjekke, så såg den innmari trist ut, det etter snart 20 var meldt i vindkasta her ei natt. Trur den står godt her.

Kompis har geværet sitt denne gangen, mens mor glemte å ta med lillemann sitt. Det var ikkje så populært nei. Men dei klarer å dele litt ;-) Å ja, lillemann er litt blå i ansiktet idag, malt som blå tiger i barnehagen.Mor fått fyr på bålet og gjengen har satt seg godt til rette.


Tiger jegeren lillemann klar for jakt :-D


Mor klar for å teste ut noke mor ikkje har gjordt før, teste ut bål-vaffeljernet sitt. Vaffelrøre klar, optimismen er også klar.

Lillemann sjekker at toddyen og kakaoen blir bra. Etter litt røring og smaking så nikket lillemann og erklærte at det er servert.Våre herlige turvenner Storebror, Kompis og MissMa.


Midt i skogen med høge grantrær rundt, en liten lysning som er akkurat passelig til leirplass for denne gjengen :-)
Testing, testing, testing....Blåmann blåmann bukken min, tenk på vesle guten din... litt god der han springer rundt som blå tiger :-D
Første testvafle, ikkje vellykka. Mor glemte at jernet skulle forvarmes først. Svarte....
Kompis vart litt småredd der han satt, og for å få tankene på noe annet, så tok vi skattejakten. Mor lurte på om dei ville finne skatten til Kaptein Krok, han hadde vært her på tur og gjemt skatten sin. Og enstemmig vedtatt så vart det skattejakt! Til refleks løypa!Storebror vart også med, og alle kikka etter refleksene som lyste opp i skogen.


Og i enden av løypa, under ei rot, finner gutta en spennende pose! Løypa er ikkje lang, og refleksene tett, men så er den laga for at 3 åringer skal gå den uten å miste stien.

Ekte sjørøver skatt! Den har til og med en hodeskalle på seg! 2 spente gutter er veldig klare til å sjå ned i boksen.Seigemann!! Kompis har glemt alt om å være redd og smiler fra øre til øre :-D


Kvar si klubbe var der også, og lillemann syns at dette der  var skatt etter hans mage. Nå mor skulle lage skatten, måtte mor putte oppi noe som ikkje kom til fryse. Seigemanner og klubber tåler minusgrader, derfor vart det skatten.


Tilbake til bålet og mor tester ut vaffelrøre i steikepannen også. Glemte steikespaden, men en tom rett i koppen pose fungerte som steikespade. med varierende hell :-PIkkje perfekt, men greitt nok :-)

Kose stund rundt bålet <3 lagde vel nokre vafler før mor ga seg. Kakao, kjeks, vafler og pølser. Ikkje akkurat sunn mat, men kosestund en kveld av og til som dette er lov.Mor og gutta en tur i lavvoen, for Kompis syns at det var et veldig stort telt!


Kompis meiner at han skal sove akkurat der, for der var det mjuk mose. Men fekk beskjed, at mamma hans skulle ligge der bak, og mor ved siden av og passe på.

Tid for aktiv leik på bakken! Kjekt å ha lavvo å leike seg i når man er på skogstur.
Lillemann og Kompis kikker ut til MissMa og Storebror som sitter ved bålet enda.
Koselig med bål i skogen, og lillemann måtte ut å sjekke litt mens mor og Kompis vart att i lavvoen. Trur Kompis har veldig lyst til å overnatte her ;-)


2 stk drømmere ligger og fantaserer om ei natt i lavvoen og er ganske så enige.Om mor skal lage større åpning? Nei takk, jo mindre åpninga er, jo meir spennende er det å krype gjennom. En lavvo kan være kjekk den, om berre som leikeplass.
Alle kvelder har sin slutt, også denne kvelden her. 2 timer er heilt greitt en onsdags kveld med bål og litt leik. Er så kjekt å ta med seg unger ut i skogen, og er heldige som har så gode venner som dei 3.  Om vær og forhold gir en stopper for toppturer med god trim, så er sånne turer som dette et godt plaster på såret. Mor går bakerst og lyser godt opp for dei som går, tenker for seg sjøl med et smil, mor er heldig <3


4 kommentarer:

 1. Dette såg ut til å være nok en koselig tur for små og store:) Skjønner godt at du føler deg heldig, men det er jammen de rundt deg også!
  Her har jeg akkurat kommet hjem fra en tur opp på Gimsdalen. Flott å gå når en har gode brodder. Må benytte seg når været er så bra.
  Ha en flott dag evt turdag videre og takk for nok en tur "vi fikk være med på"
  Hilsen Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Var veldig koselig ja Kristin :-) fått noen spørsmål ifra noen mødre som også vil være med en kveld med 3 åringen sin. Så eg skal gjere et forsøk på å arrangere camp-3år en kveld neste uke. Kan bli interessant... Gimsdalen, en kjekk plass å gå til! Og superfin gapahuk der. Spørs om eg må ha meg en tur dit igjen snart ;-)
   Nyt turværet Kristin :-)

   Slett
 2. Det så skikkelig kjekt ut. Alltid veldig kjekt for barna å ha med kompiser på tur. Og bålkos, gapahuk og refleksløype med skattejakt setter jo veldig stemningen da. Flink du Trude! Ellers har jeg samme bålvaffeljernet som deg og tok et par runder før vi også fikk det til hehe ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at det trengst litt øvelse i den vaffelsteikinga på bålet, ikkje berre eg som var stor kløne :-)) Alle ungene syns det var kjekt, og lillemann syns det var stas å få med seg venner på tur. Alle hadde lyst til fleire turer, og det skal vi nok få ordnet veldig snart :-))) Er under planlegging! ;-)

   Slett