søndag 11. januar 2015

Fjellpulken i skispor Zzzzzz...


Lillemann har hatt omgangssjuka :-( Lite kjekt døgn, og har kun vært litt utenfor døra for frisk luft. Stormen Nina stoppa før oss, så her slapp Sykkylven unna, så ute er det no fint skiføre med nysnø, og nytrakka spor på Fjellsetra. Litt trøtt lillemann ville alt og ingenting, men han såg langt etter posen som skal være i pulken. Så etter litt om og men, skal, skal ikkje, så vart alt pakka. Sambo vart med i siste liten, ikkje så glad i utelivet som mor dessverre, men kjekt at han vart med da :-)
Parkerte der borte ved skitrekket, og labba ned til skispora. Masse folk i både skitekket og langrennspora denne dagen. Ikkje rart heller, kjempe forhold og masse snø!

Mor hadde håpt at der skulle være spor gjennom favorittplassen, Dravlausstøylen, men nei. Ikkje vært spor der denne vinteren. Kanskje hyttefolkene der ikkje ville ha folk gjennom der lengre? Og bak i pulken? Der var det et par øyner som lukket seg og tok en etterlengta blund <3

Første gongen gikk sporet heilt opp til Fetstøylen, men no går sporet mellom Dravlausstøylen og Fetstøylen. Mor liker seg her oppe, for er meir idyllisk enn forbi masse hytter. Med utsikt til sånne fjel, så er det berre å smile :-)1 stk meget fornøgd mor med lillemann sovende i pulken :-) Tenk mor som både hata ski (og da meiner hater) og vinter for 2 år siden? Skulle ikkje tru det! Men etter 25år så skaffa mor seg langrennski og pulk, og heiv seg uti skilivet, fast bestemt på å få det til. Tok 4 turer med litt bannskap og sjølironi, men fann til slutt skiglede ;-) Lenge leve staheten!!


Gikk til endes av Sætrevatnet 347moh, og med sånn utsikt som dette, prøv å la være å smile! :-D
Smilet daler fort når du møter sånt som dette i løypa, hundepose med innhold, etterlatt ved pisse flekken. Og da lurer mor på kva er vitsen med hundepose. Grav det ned da og dropp hundeposen enne legge det att som dette.
Mor sjekker lillemann. Zzzzzz.... og vil ikkje forstyrres. Nei nei, han får berre sove han.

Mors drømmehytte her oppe.... rød, gammel og ligg så idyllisk til, som en drøm.
Mor tilbydde sambo å få dra pulken. Folk forventer at det er mannen som drar pulken om man er på tur, og sambo syns det er ubehagelig at folk kikker. Skjønner han godt, men når han er vekk så er det alltid mor og lillemann, og dette er mor sin trim. Sånn som med bæremeis. Så for at folk ikkje skal kikke, så tar sambo pulken litt. Uvant! :-O


Mor går no for første gang på ski, uten pulk og feller! Fekk sånn lyst til å hoppe av sporet og forsvinne inn i skogen! Sukk....

Er noe eget ved det mjuke kvite, fluffy som ligg over landskapet. Verden blir så annerledes når konturene blir mjuke og meir bølgete. Vinter er så reint og vakkert, og mor faktisk kan sei at ho liker vinteren når det er sånn som dette.Siden lillemann søv så godt, så tar man like gjerne lysløypa også. Den er 2,9km lang, og satser på lillemann søv litt til ;-) Lysløypa går langs Nysætervatnet og mor ser bort på fjella Revsdalshornet 949moh til venstre, Aurdalsnibba 1126moh midt i bak, og Auskjeret 1203moh til høgre.


Enden av lysløypa, og mor ser inn til enden av Nysætervatnet. Lurer på om det er mulig å isfiske på vatnet her, om det er noe fangst å få?
Nok et båt-tre. Praktisk måte å vinter sikre båtene sine :-)
Blir fort skumring no på vinteren, og lysene ifra trekket skinner som stjerner i fjellet.
Da mor var her på Fjellsetra i skitrekket for 2 dager siden, da var alle trea snøtunge som dette her. Var heilt magiskt å være her da, men litt vind fra "Nina" har dessverre blåst vekk det meste.


Langs lysløypa er det få hytter, og dette er en av dei. En hjort henger ut på veggen, og mor er ganske så sikker på at den hadde lillemann likt, og mest sannsynlig ropt på geværet sitt for å gått på jakt :-DLillemann begynner å våkne akkurat i det kjem til utgangspunktet og knutepunktet til alle løypene. Prefekt timing! Folk begynner å forlate området, og trekke heim.
En som helst ikkje vil opp av pulken :-)


Men etter å ha fortalt om ungene som er i nærheten, blir han nysgjerrig og vil opp og sjå. Mor legg fram mat og plukker opp heile guten med posen, og setter han i fanget.Godt og varmt i posen, og veldig gøy å kaste snø på sambo som gikk rundt med ski på beina enda :-) Mor fekk seg også noen snøballer, men mor satt mest med lillemann på fanget og sikra seg at en liten fekk i seg noe mat. Pluss lillemann ville ha kos, så da er det greitt.

Siste metrene opp til veien og lillemann strålte som ei sol! Tydelig en blund i frisk luft, litt mat og leik er veien til et fornøgd smil :-D

Blåtimen er her, og mor smiler fornøgd ho også. Fått vært ute i den fine snøen, sambo har vært med, lillemann fått sovet og er blid og fornøgd, trimma litt, truffet kjentfolk i løypene, prøvd å gå på ski uten pulk og feller, og prøvd seg på skøyteteknikk for første gong. Lite elegant, men må øves på det også. Alt skal prøves for første gang en eller annen gang, sånn som carving. Mor er nybegynner der også, fått rennt så lite der også, et par ganger i året, men mor har et ordtak ho lever etter: Eg kan ingenting, men alt skal prøves allikavel :-DIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar