lørdag 17. januar 2015

Hovdeåsen 369moh, i all slags vær


Vær har vi nok av siste uken, alt fra snø, regn, sludd, stiv kuling, liten storm, frost og no plussgrader. Og når mor kikker ut vinduet, så tar vi en blanding av store regnskyer og vind i spedd plussgrader. Turvær? Tja, men vi er litt rastlause og stikker på lillemann sin favorittplass, Hovdeåsen 369moh. Sikkert vært der 100 gonger no, men veldig grei plass pga den åpne hytta på toppen. Kl 12, oppmøte på Hovden med mormor.Om regnet har dessverre fått snøen til å minke dramatisk, så er det vakkert med fargene.
Mormor står og kikker etter hjortesporene som går kryss og tvers i skogen her.Ikkje forlkeredd hjorten som er her, for stien som har menneskespor, er også full i hjortespor som følger stien.
Lillemann måtte sjekke i hullet i den store gamle bjørka, om musa hadde spist opp julegava han la til den, en seigemann. Og borte er den! :-)

Glad lillemann over at musa hadde spist den opp, og musa vart sikkert glad, og det måtte den ha blitt, for det var jo tross alt noe av det beste lillemann veit, en seigemann.Vart stående å kikke på  norges mest diskuterte tema, nemmelig været. Ser at ute ved havet kjem det nye byger. Håpe vi er oppe før dei kjem.Om været ikkje er det beste, så er fargene og skyene på sitt beste i dårlig vær.


Stien går mellom einekrattet her, og mor og lillemann kikke etter ferger og kjenner på vinden. Lillemann er glad han har regntrekket på som beskyttelse mot vinden.Vasse i snø er heilt greitt det, men den er våt og tung så fort går det ikkje.

Ikkje berre mor, lillemann og mormor som er så tur i snøen, men også en bitte liten edderkopp prøver å komme seg fram. Ikkje store karen, men akkurat stor nok til å få øye på den.


Flotte Skopphornet 1226moh er ikkje så kvit lengre, og trist å sjå snøen som forsvinner. Kunne ikkje berre snøen komt, lagt seg pent, og blitt liggende? No så kjem den, regner vekk, kjem tilbake, regner vekk igjen....  Mor ønsker seg en stabil vinter!


Oppe!!! Utkikkeren lillemann gjer jobben sin, og glad for at hytta er der enda. Kvar gong det har vært kraftig vind, så trur lillemann at hytta har blåst bort.


Ikkje lovende vær ifra havet over Ålesund no. Best å få med seg utsikten før uværet kjem hit.

Mor vart litt fasinert over værskillet her, blått på eine siden med blått hull, andre siden nesten svart.Mor og lillemann stadig på tur! :-)
Og så turens høgdepunkt, mat inni hytta :-) og mormor si skive er bedre enn lillemann si.

Matboks til lillemann og toddy, Rett i koppen nudelsuppe til mor. Godt med noe varmt å spise når det er kaldt ute.
Lillemann passer på at toddyen sin blir riktig laga.
Ikkje store hytta, men akkurat perfekt til en matpause på toppen. Er ei vete-hytte, for her var det en vete plass før. Perfekt plassert mellom fjorder og du ser utrulig langt herifra.

Det flotte været tok oss att, og mor vart stående og heva et øyebryn eller to, for snøen kom i dei vanlige stripene, men det kom så sakte at mor trudde ikkje det var mulig!


Mormor og lillemann kom også ut for å sjå, for mor har aldri sett det komme sigende så sakte. Lillemann vart stående han også, spennende med ei sky så nært.

Men en liten liker ikkje vinden som kom, og tok vandrestaven sin og snudde på hælen.

Mens gjengen satt inne i hytta, kom snøen som kasta over oss. Festlig vær å gå heim att i.

Og det surrealistiske med heile det underlige været, at der kom litt sol inn vinduet og lyste på veggen! Lillemann kunne ikkje skjønne at det skulle komme sol no! Varte knapt 2 minutter, men den var der.


Etter spist skive, er desserten vaffelkjeks med sjokoladebiter. Ugh..... men lillemann likte det.På tide å gå heim no, og berre å dra på seg lue og hette.
Lillemann hadde bestemt seg for at han  ville gå sjøl ned, og måtte vasse i snø opp til bleien. Tungt for en liten i vinden, men fast bestemt.
Mormor går først, og trakker ned en sti for lillemann. Ikkje enkelt for en på knapt 3 år med små føtter.
Vart litt tungt for lillemann, og ville tilbake i bæremeisa.
Og lengre nede i skogen, så var det en i strålende humør!

Ikkje verst å være på tur med en sånn solstråle! :-D

Den store bjørka.... og lillemann har en ny overraskelse til musa i hullet, han har spart på en liten skive bit som han skal putte inn i hullet.

Ut av meisa for å putte inni hullet sjøl. Da får mor han sikkert til å gå ned resten av veien sjøl, mindre snø her.Juhuu!! Lillemann små springer avgårde med mormor rett etter.
Mormor måtte løfte han opp i klatretreet, og lillemann ser ut til å virkelig kose seg.

Tittit bø mamma! :-D
Kjekt å sjå at lillemann koser med å være ute i naturen, liker å være på oppdagelsetur og utforske naturen. Å sjå tur glede er verdt alt :-)

Nytt tre, og nye klatremuligheter. Vil aller helst heilt opp i toppen, men det er mormor ikkje så enig i. Mor frykter at lillemann kjem til å forsvinne opp i tretoppene når han blir større :-/Nesten nede igjen, og har hatt intens trening på å si R i alle slags ord. Lillemann får det nesten til, og fryder seg over å få til mange fleire ord nesten heilt perfekt. Hiver seg på bakken og leiker åme og snegle og skal ta føttene til  mor.


Lenge leve leike lysten!! Og leike seg og fantasi er lillemann god på. En tur er en leik for lillemann, i alle fall på vei ned. Opp liker han å sitte i meisa og kose seg, for så å leike seg ned att. Og når man er på tur, så har man tid til å leike også. For det er ikkje alltid å nå toppen som er turen i seg sjøl, men det som skjer på vei opp og ned som er turen og målet. Målet er å ha det gøy! :-D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar