mandag 19. januar 2015

Kveldsmat med venner i skogen med bål


Etter en dag der mor og lillemann har vært på Fjellsetra i skiløypene i noen timer, så er det kjekt å ta kveldsmaten ute i skogen rundt et bål med gode venner. Lillemann sin Kompis, Storebror og MissMa ville være med opp til lavvoen, tenne bål og grille kveldsmat. Planen er enkel, møte opp ved veien til Kolda, og traske opp til lavvoen.Opp skogen og er så kort at her klarer både lillemann og Kompis å gå sjøl. MissMa har gutta mens mor har posene med ved. Storebror leder an det lille stykket opp.

Restene av bålet fra vår #nattinaturen i lavvoen. Noen har vært her, funnet mormors grillpinne, og satt den i bakken ved bålet så den vart funnet. Tusen takk, kven du enn er :-)Men lavvoen, den har falt ned. Sterk vind dagen vi overnatta, dagen derpå også, pluss pinnene vart satt i bakke full av snø og mjuk mose. Det var virkelig synd, for gutta hadde sikkert kost seg med å være inni den.
Før mor sikrer lavvoen så den ikkje blåser bort, lager mor til bålet, så stikker mor i noen av pinnene til lavvoen, sikrer topphatten, og tilbake til bålet. Får finne ut om sette den opp i morgen eller hente den ned.Mor hadde med noen store stjerneskudd, og det vart god stemning hos gutta :-D


Og lillemann som ikkje fekk pølse i skiløypa, hadde ikkje tid til å grille den, plukket den rett av pinnen og rett i munnen. Fra å være mester i hurtiggrilling, til å droppe grillinga.
Kos rundt bålet er både godt for magen og sjela en sein kveld, for både store og små.


Varmen ifra bålet, gyldne tonene i lyset, lukta av røyk og pølse. Joda, dette her var virkelig en god ting :-)Pølse på bålet er no bedre enn pølse på termos, pølsa er ikkje den samme uten litt bål lukt.Siste runde med stjerneskudd, og gutta koser seg.MissMa hadde med seg en porsjon pinnebrød deig med oregano, og lukta kiler mor i nasen :-)

Meste av snøen har regnet bort, og blitt til is en del av det. Men veldig gøy å skli på magen og snurre rundt.

Fornøgde bålbrennere. Kompis og lillemann går i barnehagen ilag, og har no snakka lenge om å finne på noe ilag, så det har vært nedtelling idag om når dra!

Sniff sniff... kjenner du lukta av pinnebrød, oregano og bål?Lillemann er no så vant med bål, at han begynner å bli litt tøff. Fram med et langt strå og får det til å brenne til stor jubel. Kompis hjelper til med å blåse ut etter kvart han får fyr.


Vart grilla en del pinnebrød og delt med gutta, pluss spising av rå deig. Rart kor et bål kan samle både store og små? Og det å være ilag, uten tv og data, kvalitetstid kalles det ;-)

Mor fann en råtnende stamme med hull i, og gutta kom for å kikke. Mor hevder at det er huset til musa, og må jo sjekke om mor har rett. Kompis og mor vart sittende litt og rive i stykker den råtne stammen for å finne gangene til musa, og om der dukka opp en bille eller to.

Etterpå tok mor med gutta litt i skogen for å gå på "hjortejakt". For da vi låg i lavvoen, var her masse hjortespor og fann kor den låg. Lillemann har med seg geværet sitt, og er veldig klar. Da kunne også MissMa sitte ved bålet aleine litt og slappe av.

Kompis fekk låne geværet, og snart var gutta på sporet av hjorten. Hjortebæsj er observert!

Under et velta tre, var det gravd ut litt og mor lurte på om det var huset til reven. Kompis var i fyr og flamme, og litt skeptisk på samme tid. Og for sikkerhets skyld, så skaut han inn i hullet. Lillemann dobbeltsjekker her at det ikkje kjem ut noen rev. Og det gjor det ikkje, ingen rev kom ut. Oppdrag utført!


Et fint klatretre, og mor setter lillemann oppi. Fornøgd liten lager apelyder og koser seg.
En på utkikk, en er jeger. Grei arbeidsfordeling mellom to gode venner ;-)Varm kakao er godt en kald kveld.


Bålet slokner nesten, og det gjer nesten gjengen også :-D Alle gått inn i sløvemodus! Da er det på tide å dra heim og finne senga ;-)

På vei ned så gjemte storebror seg, men han var nok litt lett å sjå i mørkret med all den refleksen på den gule dressen. Men gutta syns det var gøy!Ei jakthytte vart grundig inspisert på veien. Litt råtten stige, så mor var opp aleine og kikka, mens gutta fann opp jakthistorier.Mor fann revespor! Spesielt Kompis er opptatt av rever, og lurte veldig på kor den gikk.
Ute av skogen og går siste biten på Koldaveien. Storebror later som han faller og dunker se i kveld, og er en spøkefugl. Så mens han ligg der på bakken, tar mor tak i beina og drar han på ryggen. Dermed skulle både Kompis og lillemann også bli dratt etter beina. Så MissMa tar Kompis og drar han et stykke mens mor drar Storebror.


Så la lillemann seg ned, og dermed tar mor et tak i han også, og drar han et godt stykke. Artig syns en liten, og er veldig fornøgd med dagen.
Opp til lavvoen og bålplassen er ikkje lange stykket å gå, så er en kortreist tur. Men siden man har kjørt med bil og e godt unna heimen sin, så føler gutta at dei er langt vekk allikevel. Skal ikkje så masse til for å lage en koselig og ganske så trivelig tur, og ofte er det enkleste det beste ;-)
2 kommentarer:

  1. Hello Lillemann! I'm glad you have so many adventures to tell us! I hope the hot chocolate was delicious. Be care!

    SvarSlett
  2. Hi! Have many adventures to come to experience ;-) and more chocolate to eat and fireplaces to make Alberto, also hope for a new night in the lavvo soon! :-( :-)

    SvarSlett