mandag 5. januar 2015

Lillemann og mor tilbake til Fjellsetra på ski


Søndag og sambo skal vekk, og tenåringene søv enda. Lyn og torden har herja, og det har snødd ifra seg, for no i det minste. Igår var været elendig, og ikkje noe vær å dra en liten ut i pulk etter og vart inne dag. Men no lysner det opp ute mot havet, og mor og lillemann kikker ut. De er ski vær!! :-D Mor pakker alt som trengst, pluss langrennskiene til lillemann. Mor tenkte at han skulle få forsøke seg idag. 20min å kjøre til Sunnmørsalpene Fjellseter skiarena, og parkerer. Klar for skisporet! :-D


Lillemann sitter spent i pulken og vil på ski sjøl med en gang. Avtale, sitte i pulken til kjem til flat løype.Innmari fornøgd lillemann med skiene endelig på! :-D
Var lite knall og fall, men smilet var på uansett. Fort gikk det heller ikkje, men skigleden var desto større :-)Akkurat fylt 3 år, men har litt ståpå vilje og vil så gjerne. Andre passerte, smilte til en liten som var stolt der han gikk.
Mors glad gutt!! "Mamma, vi to på ski ilag!"Om lillemann ikkje fekk sola han ønskte seg, så var dette ikkje noe dårlig vær med tanke på starten av dagen.

Et klart tegn på at lillemann er sliten..... klatrer opp på pulken og påstår at han skal holde godt fast, for skiene ville han beholde på ;-)


Pust i bakken for en liten. Ikkje så langt han gikk sjøl, men for han var det en seier :-)Masse av løypene som var her sist, var ikkje oppkjørt no. Så valgets kvaler, kor gå og kor endte man? Men landskapet her er fint samme kor du går, så var berre å sikte seg inn ei retning.

Mor sikta seg retning Fetstøylen igjen, og fekk trakka litt i bakkene opp. Stopper av og til opp for å holde kontakten med lillemann, for han har så masse å fortelle om alt han ser :-) Akkurat det savner mor med bæremeisa, mister sånn kontakten når han er så langt bak i pulken.
I løypene er det folk over alt! Mange som er ute og koser seg. Veldig kjekt å treffe på både venner, familie og kollegaer og slå av en prat. En veldig koselig dag å være på skitur :-)

Mor hadde en avtale med lillemann. Når han ville ha matpause så skulle han berre rope "Pølse!!" Og lillemann fekk matpause akkurat når han ville, noe han syns var stas.
Fornøgd eller? ;-) Han ville sitte i pulken å spise, det kom litt vind, og så likte han seg så godt der idag. Og så lenge han får pølse på termos, så er han fornøgd. Stakkars mor den dagen termosen ikkje er med :-P Og koselig med folk som stoppa der vi stod ;-) Lillemann fekk seg ny venn der vi stod, i alle fall påstod lillemann det sjøl ;-)
Mor kikket langt etter Dravlausstøylen som ikkje hadde skispor gjennom idag. Kosligste tunet som er her på Fjellsetra. Og den røde hytta som ligg inni mellom granene, mors drømmehytte <3


Er berre så vakkert her, sukk....

Etter lillemann inntok 2 pølser og kosa seg med buljong, så bar det videre langs Sætrevatnet.
Etter gått nesten heile vatnet, snudde duoen, bilen er et stykke unna no. Koselig med hyttene her, det åpne landskapet, fjella og skitrekket i fjellsiden.Lillemann ropte der bak, og mor stoppa. Han hadde att en bitte liten pølsebit, og lurte på om han kunne få lov til å legge den att til musa? Babyene til musa er sikkert sultne hevder han. Tydelig at han er mett, og mor ser at det kjem en hund rett bak. Berre legg den att til musa du vennen, den blir heilt sikkert glad ;-)
Mor er berre så glad for at snøen ikkje er borte her oppe, at det kom litt påfyll. Så innmari koselig å ha denne fine plassen her å gå på langrenn på, så nært tilgjengelig også. Mens mor drar, satt lillemann bak i pulken og sang så alle hørte det, No tenner vi det andre lys..... var mang en person som kommenterte kor koselig det var med reiseradio i løypa :-D


Etter mor klarte å ploge seg ned bakkene, så vart det så stille bak. Mor kikker etter. Lillemann hadde nesten sovna! Skulle ikkje ha stoppa, men er ikkje lett når man er aleine på tur med pulk og få sjekka sjøl uten å måtte stoppe opp og ta av alt.Lillemann omtrent spratt ut av pulken han, og skulle stå på ski igjen. Det var den søvnen.... Men ivrig var han, og mange stoppa opp og skulle hilse på han der han smilte :-)Mens lillemann stabba og gikk, ser mor skyene som kjem inn. Det der er skikkelige snøskyer! Dobbeltsjekker at hetta til lillemann er skikkelig på, og dekker til pulken.
Det snør, men lillemann bryr seg ikkje. Mor? Kjem du?! Dette er artig!!! :-D :-D
Store snøflak daler ned, og det daler ned masse, og fort! Lillemann, han koser seg og små synger.


Men til slutt vart det nok på en liten også, og søkte ly oppi pulken. Med hendene med votter på, leiker han vindusvisker på skjermen sin, og synger sangen Hjulene på bussen og viskerene sier svisj svisj svisj! :-P Bra været ikkje plager han.

Mor er fornøgd med skiene sine også, nyinnkjøpte den dagen. Smørefrie til 700kr på Obs, så mor får droppa fjellski med feller på. Mor er elendig på ski, og må jo begynne en plass. Med tanke på mor ikkje hadde gått på ski på 25år da lillemann var 1 år , så kjøpe ski, dra rett med pulken, finne ut av ting, og etter 4. forsøk faktisk finne ski glede. Fra ikkje like vinter eller ski, til faktisk glede seg over snøen, er et stort framskritt for mor ;-)
Lillemann ser elva, omtrent hopper ut av pulken, for han vil fiske! Om mor skaffer seg et bor, så kanskje mor og lillemann får prøve ut isfiske?
Syngende lillemann, i full snøkav, er solstrålen i vinterværet :-)
Pulken i bilen, skiene på taket, og en lillemann vil ikkje heim. Han hopper i brøytekanten, graver og koser seg. Mor kasta en strålende lillemann minst 20 ganger opp i brøytekanten, for så å ake ned i alle retninger. Snøen er gøy, samme kor den er. Så der vart mor og lillemann stående, leikende i brøytekanten, men fekk hyggelig selskap der vi stod. På tur med lillemann gjelder det ikkje å ha dårlig tid, og det er heilt greitt, er jo på tur for å kose oss. Lillemann ville tilbake neste dag også han, syns ski og snø er gøy, så tur glede og leik, det har lillemann masse av :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar