torsdag 8. januar 2015

Lysløypa på Fjellsetra


Der er en ting Fjellsetra har mangla for langrenn i mange år no, og det er ei lysløype! Men denne vinteren her, da kom den endelig! :-D :-D Så no er det mulig å gå på langrenn etter jobb også, ikkje berre slalom. Mor fekk med seg lillemann (som jubla over ordet ski) mormor og syste. Jobb, middag, pianotime, pakke, og så kjøre til Fjellsetra. Der oppe blåste det, og en sliten lillemann satte seg på bakbeina, ville ikkje på tur pga vind. Etter litt venting, prate han vekk, sjå på trakkemaskin og ei flink syste som kjenner lillemann godt, så ordna det seg. Lillemann i pulken og strake veien ned til lysløypa :-)

Mormor tester sine smøreski, og gjer seg klar ilag med syste.

Lillemann vart heilt stille når han kom i pulken, og tar det heilt piano. Ville ikkje på ski heller, berre kose seg som han sa.

Lysløypa er reine autostradaen! Bredt spor og bra lys, så hodelykt har du ikkje behov for her.Er en del vind, og håret til syste står rett ut. Blir en frisk tur ser det ut til.


Mor har smørefrie ski, og sparer tid med smøring når du skal ha med små utålmodige barn. Deilig å være her :-)
Mor, syste og en stille lillemann i pulken. Mor glad for at syste kom med forslaget sjøl om å være med, så kjekt å ha ho med <3


Du ser ei og anna hytte langs lysløypa, men ikkje så mange på nært hold. Dei fleste ligg litt lengre opp så du føler at du er på skogstur, og ikkje i et hyttefelt. Greitt for hytteeigerene også å ikkje føle at du har folk rett inntil hytteveggen.
Løypa går langs kanten av Nysetervatnet 334-323moh alt etter kor nedtappa vatnet er.
Et og anna båt-tre står også langs løypa, med ferdig utvokste båter klar for høsting :-D Hadde vært litt av et tre å hatt i hagen! Om noen finn en avlegger til et kajakk-tre, så ønsker mor seg et! ;-)

Mormor i god driv i løypa. Heldigvis har vinden løyet litt, så er heilt greitt å være ute på tur.

Ikkje rart lillemann er stille i pulken, han har sovna. Ikkje heilt etter planen, men han har vært på tur med barnehagen idag, og hadde brukt opp energien sin for idag.
Ikkje store bakkene her, lange og slakke men syste har for lange ski for hennes størrelse, og er litt glatte. Er ikkje så enkelt da.Nesten ved sløyfa der løypa snur, tar gjengen en liten pause. Pølse på termos, sjokolade, kjeks og seigemenn. God stemning og være ute sånn ilag er virkelig kjekt!

Kopp varm buljong er godt en kjølig kveld, og pølse med brød.


Mor må vekke lillemann, han kan ikkje ta heilt natta oppi pulken heller. Ikkje heilt fornøgd når han blir vekt, men må dessverre, og treng stor dose kos. Vil verken ha seigemann eller pølse, vil berre ned i pulken igjen. Dermed så begir gjengen seg avgårde igjen.

Siste biten av løypa går i en stor sving, før den snur.
Retur løypa går litt nedenfor det andre sporet, før dei går sammen igjen. Passerer nok et båt-tre, og lillemann lurer på kva det rare der er for noe :-/Mormor koser seg på langrenn, men ikkje på skiene sine. Så her bestemte mormor seg for at ho også skal ha smørefrie ski, for det er ikkje så masse ho går på langrenn uansett. Er ganske så bekymringsløst med smørefrie også, i alle fall om du berre skal på korte turer av og til, eller skal skynde deg og har med utålmodige unger.Lyset ifra skitrekket og hyttene rett nedenfor trekket, og da veit lillemann at vi er nesten tilbake til bilen. Syste fann ut at langrenn ikkje er noe for henne, ho er nok ei slalom jente. Men ho prøvde jo, og mor er glad for at ho ville være med og prøvde, før ho sa "liker ikkje". Mor er glad for alle turene dei 2 store vil være med på, for tid ilag med dei er dyrbart.
Mor vil tilbake til lysløypa en anna kveld også, håper berre at stormen som er på vei ikkje regner vekk all snøen. Har du ikkje prøvd løypa her på kvelden, men har tenkt på det, ikkje nøl, den er verdt turen. 3km lang og godt belyst, og barnevennlig. Så pakk kveldsmaten en kveld, og ta maten ute i løypa ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar