fredag 30. januar 2015

Mor og lillemann inntar fjellet igjen


Mor har fri fredager, men har jobba dei 5 siste pga masse arbeid på jobb. Men vært litt flat i det siste og tar no en dag fri ilag med lillemann. Etter legens beskjed så er mor nesten tom for jern, og litt b-vitaminer og svelger no jernpillere, K2, gerimax, og litt energi er på vei tilbake. En dag med lillemann er jo den beste medisin, så her er det å pakke pulk og sekk og dra til Fjellsetra igjen! En dag med kos, kan jo ikkje bli bedre? ;-)

Starter rett før Sætrevatnet, og siden det er formiddag, så er det lite folk ute. Lillemann er i godt humør han og glad for å sjå pulken sin :-)
Han bestemte seg for at han ville gå litt på ski, og dermed så håpte mor på at lillemann kunne tene litt på å gå sjøl, sånn at mor kan få på han slalomski snart.Hmmm... trur ikkje lillemann likte at sporet er knall hardt, for han gikk litt seint og vart skeptisk.
Av med ski og springe sjøl! Vart meir framdrift på en liten som gjemte seg bak trær og skulle kaste snø på mor.Mor var hjelpeslaus som hadde på seg ski med pulken på slep, traff!! Mor vart snart bomandert med snø og lillemann hylte i fryd! :-DInni mellom så hoppa lillemann oppi pulken, lo og så hoppa av igjen. Så lenge han har det gøy og koser seg, så er nesten alt lov. Er man på tur, så er man på tur. Har ingen mål heller, berre være ute og kose oss.


Og med sånn utsikt så er det ikkje vanskelig å kose seg heller ;-)
Er mange fine hytter her, men det virker ganske så tomt for folk enda. Det er tross alt fredag, og snart kjem det nok mange inn hit for å ta helg på hytta si.

Mor hadde egentlig tenkt seg opp på haugen der, opp den nye løypa, Håkon-løypa. Men sporet er så hardt, og opp dit er en laaaang bakke når du har pulk på slep. Og så var det med å bremse med pulk så lang nedoverbakke. Trur mor dropper den der idag, og satser på en dag der sporet er mjukere. Idag er det så hardt at du kunne jogga i sporet :-/Mor hadde tatt med 2 rompeakebrett i pulken, og fann en fin bakke. Lillemann er rask opp bakken og roper på mor.
Juhuuuuu!!! Lillemann suser ned bakker og ler. "Komme mamma!!"
Renne ilag! Og de går fort!! Mor er jo en god del tyngre, og da blir det fart!

Neste runde, og lillemann vil først, og stopper ikkje før han sitter midt på sporet.Du først mamma :-)Vel nede for 6. gong, og lillemann vil en gang til. "Komme mamma, meir!" Med kvart vårt rompeakebrett så rann vi fleire gonger enn det vi har fingrer, og ei dame som passerte oss måtte berre stoppe opp og sjå litt på oss :-)


Når det kjem til aking, lillemann er omtrent uslitelig. Og mor må tenke lette tanker kvar gong ho går opp bakken for å ikkje trakke gjennom snøen. Men kva gjer det? Har det gøy jo! :-D


"Du først mamma" og lillemann nekter å ake før mor aker. Han skal sjå når mor havner i hullet nede i bakken, for så å le så han nesten faller av rompeakebrettet sitt. Da kan han ake, og vise korleis ikkje havne i hullet.


Glad gutt! <3

Naturstudie. Kva dyr har bæsja i skogen tru?


Lillemann stoppa plutselig opp, mat. Dermed leita han fram sekken i pulken og dumpa ned med skiva si.

Gi kose kaninen en klem (som han kidnappa inne på syste sitt rom, kan bli krig det her når ho finn ut)Tilbake i pulken men no på skikkelig vis. Finne ny akebakke, men mor håper egentlig at han sovner, for han ser trøtt ut.
Med en sliten lillemann i pulken, så bærer det av sted igjen. Her er mange spor å velge i. så er berre å gå et sted.
Når gikk over elva, da måtte mor stoppe. Lillemann ville kikke litt om der var fisk, og den frys sikkert, for det er jo is i elva!


Er så greitt å gå her, en liten haug her, en liten haug der. Er ikkje flatt og kjedelig og heile tiden noe å sjå på.
Så lenge lillemann er still, så går mor. Beste hadde vært om han sovna og tok en ny matpause når han våkna, eller aka litt til.Mor må kikke opp til Langfjella kvar gong mor er her. Skal nok komme seg opp dit på randonee før vinteren er over, berre mor får tak i ski.Drømmehytta <3 Joda, den ser like koselig ut enda.

Vakre Sunnmørsalpene <3

Nysætervatnet der nede med Revsdalshornet 949moh til venstre og Auskjeret 1203moh til høgre. Litt snø i lufta og toppene forsvinn litt i skyene. Gikk et stykke langs Nysætervatnet, men sporet bråkte sånn at mor snudde.


Mor og lillemann har hørt at trakkemaskina eller løypemaskina er ute på jobb, og har fulgt lyden av den ei stund. Og når mor har den i sikte nede på parkeringsplassen, så virker det som om lillemann har sovna. Typisk...

Dermed så snur mor og tar løypa på nedsiden av Dravlausstølen. Retning bilen og kanskje rundt Sætrevatnet om  lillemann sover når kjem til bilen?
Mor berre elsker denne plassen her! Sånne fjell, flotte løyper, små hauger og koselige hytter.Mor stopper for å sjekke lillemann i pulken. Men han sov ikkje! Han hadde krøpet langt ned og kosa seg, og hadde tatt av seg lua. Og dermed så var det å snu, igjen, og dra etter den trakkemaskina.Men når kom til parkeringsplassen, så var trakkemaskina ferdig og dro. Å nei! Dermed måtte mor ta lillemann ut av pulken, og bære han heilt opp til varmestua der løypemaskina stod, og trakkemaskina.


Trakkemaskina stod og gikk, og lillemann måtte ta forsiktig på den, og så springe tilbake :-) Måtte telle lys, sjekke luftehulla og sjå at motoren gikk inni den, telle hjul inni beltene, og nekta å gå der ifra. Han skulle vente til mannen kom ut att, basta.


Det kom en kar med sin lille, han var i pappapermisjon og hadde jobbe der før. Vi gikk inn til karene, og dei foreslo en tur i trakkemaskina. Lillemann ville egentlig berre sjå at den kjørte sin vei, men fekk seg en tur! På vei opp familietrekket! :-D

Lillemann var heilt still, ture knapt sei et ord der han satt. Høgtidelig, men mor så at han av og til glemte å puste for det var litt spennende også.Juhuu!! Ned fjellet! Og lillemann klarte endelig å prate litt også :-)

En stk fornøgd gut som kikker etter karen som kjørte maskina."Min sin" hevder lillemann og nikker. Mor måtte forklare at den der er skitrekket sin, og at den jobbe med å trakke flatt fjellet for å kunne renne med store ski ned. Lillemann var kjempe fornøgd da han gikk ned att, snakka berre om trakkemaskina oppi fjellet.

Ake ned bakken fra parkeringsplassen, hever han er trakkemaskin og lager spor til store ski. Så skulle skitrekket trenge en liten maskott, lillemann stiller opp :-PMor og lillemann går og kikker på fjellene langt der borte, at han vil ligge oppå fjellet i telt og sovepose, grille pølse på bål. Trur du kan drømme videre lillemann, trur ikkje mor kjem til  bære deg og alt utstyret opp dit :-PHmmm... mor trur det er en liten som er trøtt. Han sier han skal gå sjøl, men skal ha med kosedyna. men så lenge han vil gå og er i godt humør, så er det heilt greitt.

Det tok ikkje lange stunden før han stoppa opp, satte seg ned og erklærte at no sa føttene stopp. Legge han ned i posen,  putte nedi kosekaninen, en kjeks og putte han i pulken.

Elva ifra Sætrevatnet og ser tydelig at det har vært mildvær i det siste. I sporet så er der sprekker i snøen der det er små bekker under, så mildt ute er det, +1 grad.


Ups.... etter at trakkemaskina rydda parkeringsplassen, så falt det ned noen isklumper. Her må mor til å kaste vekk noen for å få pulken forbi.
Koselig plass å ha hytte sett her nede ifra, men et stykke bak ligg veien der alle som skal til skitrekket kjører, eller skal inn til Orreneset og Fausa.


Flott, ikkje sant? ;-) Mor syns det er heeeeilt greitt å gå her :-)


Sporet på denne siden av vatnet er småkupert berre, med mange små svinger og små bakker. Ganske så annerledes enn sporet på andre siden som mor alltid bruker.


Og da er mor og lillemann tilbake til utgangspunktet. Lillemann er våken enda men fornøgd med dagens tur. Han hevder at han vil tilbake en annen dag, og da også vil han ake og kjøre trakkemaskin igjen.  Mor trur dei rompeakebretta berre kan ligge fast i pulken, men kjøre trakkemaskin trur nok mor ikkje skjer igjen. Men bra lillemann er fornøgd og glad, da er jo alt bra. Mor har hatt en kjempe fin dag ilag med lillemann, kosa seg masse. Ski, ake, trakkemaskin, mat i sporet og fått prata masse med lillemann. Mor føler seg nok en gang heldig, heldig som har lillemann og sine flotte barn, heldig som bor på denne  flotte plassen her, og heldig som berre har 20 min med bil og har dei fine løypene her å gå. Og siden løypenettet her blir gjordt masse på dugnad og betalt av sponsorer og gavemidler, så har mor satt inn et beløp inn på kontoen for vedlikehold. Mor er kjempe glad for arbeidet dei gjer her, og vil bidra litt. Så om fleire kunne bidratt litt, så kan vi få ha det fine området her og mange løyper å boltre oss i framover også. Mor oppfordrer herved fleire til å sette inn et beløp på konto 4045.07.01930, og for at du ikkje skal tru at mor lurer noen her for penger, denne linken er ifra skianlegget sine sider http://www.sunnmorsalpane.no/index.php?pageID=29&openLevel=9&cid=181 ;-)


2 kommentarer:

  1. Det gjer godt med slike dagar innimellom. Har også tatt 1/2 dag fri og vore i skiløypene - rett nok åleine. Vi er heldig som har slike flotte turområde og -løyper rett i nærleiken :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Sånne dager er meir verdt enn gull Liv Janne :-) Og eg er kjempe glad for at eg bor her og har sånne muligheter :-)

      Slett