lørdag 14. februar 2015

Barn-i-løypa (ski) og bål i fjøra


Mor veit at her er noe som heiter "Barn i løypa" for unger på ski kvar fredag fra kl18-20, i lysløypa i Søvikdal. Et tiltak som har vært i mange, mnage år, men mor aldri vært på. Så denne fredagen så tenkte mor å teste det ut på lillemann. Kanskje han syns det er meir gøy og givende å gå på ski ilag med andre unger, enn ilag med mor. Veit at det er et veldig populært tiltak, og folk bruker det flittig. Logistikken blir da på ski med lillemann, heim før kl20 for å levere tenåringer på Åpen Storhall (alkoholfri fritidsklubb), så ta kveldsmaten med lillemann en plass, og få noen til å hente tenåringene til mor kl12 i natt. Sånn er det å være 3 barnsmor og sambo ute på sjøen i 5 uker. Logistikk. Men alt går, treng berre litt planlegging (og flaks).
På parkeringsplassen var det mange biler, til og med parkeringsvakter. Og lysløypa, den var faktisk stor! Mor vart stående å berre kikke ei stund, unger over alt i alle aldre. Mor veit at det skal være kontigent en plass (50kr), men aner ikkje kor. Finn det nok ut iløpet av kvelden.

Lillemann ville opp, høgere oppe og tryggere. Ny plass, masse folk. Speider etter kjentfolk, kan jo hende at noen av vennene hans er her, Kven veit?
Lillemann er ikkje akkurat skientusiast, og spesielt ikkje når er trøtt etter en lang dag og lang uke på barnehagen. Men inspirert av andre unger, og traff en venn på samme alder som også hadde ski, da kom skiene på.
Ikkje heilt enig.... mor måtte lokke med at er han flink, så får kanskje han og sånn vest med nummer på som han ser noen unger har, men da må han øve litt først. Så lokke med premie om han klarte å gå bort til et lys borti løypa. Lillemann liker ikkje at skiene sklir avgårde av seg sjøl! Mor skulle hatt klister. Notat til seg sjøl til neste gong.

Nei nei, til slutt så tok mor lillemann mellom beina, stavene sine tvers over, sånn at lillemann kunne holde seg fast. Gikk no på et vis, og kom fram til lysstolpen til slutt. Da vart han fornøgd, og litt stolt. Mor vil ikkje tøye grensa for langt, og snudde for kiosken og lovnaden om juice og sjokolade. Skal holde det man lover ;-)Lillemann sikter seg inn på kiosken, mens han kikker etter vennen sin.

Belønningstid! Kiosken selger diverse sjokolader, litt drops og annet godteri, pluss vafler og pølse med brød. Juice, sjokomelk osv. Heilt ok priser også. Litt bord og stoler inne også på den lille bua. Vanntank for drikke ute til og med. Sykkylven har rundt 8000 innbyggere, men imponere stadig med friluftstiltak. Kommuna her er virkelig ei friluftskommune. Omtent samme or du går i fjella her snart, så treff du folk, sommer som på vinter.


Lillemann ville ikkje meir. Ikkje lange stykket, men er no i gang. Men han ville en runde i pulken, og mor kunne tenkt seg å sett litt av løypene her. Klar for en kort runde! Søvikdal er litt utkant av Sykkylven, men fine løyper har dei :-)

Hmmm... spor hit, spor dit. Kjekt med fleire valg enn berre 2 runder. All ære til dei som styrer dette!


Så den logistikken... Syste ringte, kom mor snart? Og dei 3 tenåringene fekk beskjed om å gjere seg klare, mor er der om 15min. Så den kveldsmaten. Hmmm.... lyst på bål, og maten ligg klar i sekken allerede. Står ett nett med ved i huken på huset. Jo, tenne bål i fjøra på Aursneset og spise rundstykkene der. Mor må jo over brua og bommen og hente tenåringene, så over brua og bommen for å levere dei på Åpen Storhall, så da er mor rett ved Aursneset. Så tenkt så gjordt. Greitt med ok stort bagasjerom på bilen, der ligg heile tiden det store sitteunderlaget, skistaver, lillemann sine ski, pulken og iverse småting. lettee å berre hive seg rundt når du skal noe. Og lillemann, om han er sliten? Mor skjønner ikkje at han hevder det, for plutselig så spring han på stien ut til fjøra! Vent på mooooor!Deilig med bål i mørkret <3 lillemann heilt enig, og bøyer seg fram for å lukte på bålet. "Lukter godt!" hevder han.
Sitteunderlag og klar for kveldsmaten. Lillemann prater i ett sett om bål, ski, morfar på skitrekket i morgen, stjerner, månen, krabber og mor lurer på om noen har puttet på han penger. Mor rekk knapt svare på en ting før han spør om noe annet.

Flygende teppe!! Lillemann griper tak i "teppet" sånn som prinsesse Sofia gjor på tegnefilmen igår, og han flyger høøøøgt, langt over alle fjellene og store sjøer. Ære være livlig fantasi :-D
"Moooor!! Komme og flyge! Teppet er litt vilt!" Var utemmet det flygende teppet på tegnefilmen skjønner du, så da må holde godt fast, og treng hjelp til å styre det. Sjølvsagt skal mor hjelpe. Kjem lillemann!

Vi holdt på å kræsje i et stort tårn! :-P Hadde folk sett og hørt oss no.... nei og nei. Her svinger vi på "teppet" så vi nesten faller av, lener så så langt bak vi kan får å svinge over fjellet, stuper framover og hyler for å flyge etter en fugel ned mot bakken. Kva skal man med berg og dalbane når man har fantasi??? :-D :-D

Kveldsmat, og den får berre spises mellom flygingene. Bråstopp når lillemann skal stoppe ved den flygendes tallerken med mat.Inni mellom så er det heilt stopp, og begge to faller bort i tankene ved bålet. Er noe magiskt med bål, noe beroligende. Til og med lillemann kan bli heilt stille.Ute og flyger igjen. Er enige om at bålet er sola, og hodelykta på steinen er månen.
Ny flygetur og kniper godt fast i "teppet". Skal over det høgste fjellet som er, og mor får beskjed om å holde veldig godt fast. Ta det heilt med ro lillemann, mor lar deg aldri falle ned ;-)

Aller nådigst stoppe litt i flygingen for siste biten med mat. Viktig skjønner du det der med å passe på teppet.


Fann ei full flaske i fjøra, passer perfekt til å slukke restene av bålet med. Og selvfølgelig så skal lillemann få lov til å slukke! Viktig jobb det der med å slukke, og lillemann kan berre lære seg det med det samme. Han kan å tenne bål, og da må han kunne det å slukke det også.


Det vart veldig masse røyk! :-PEn liten gutt datt fullstendig sammen når kom inn i bilen. Tar under 10 minutter heim, men tok han under 2 minutter å forsvinne i drømmeland, samme kva mor prøvde å holde han våken. Litt sliten tru? 5 dager i barnehagen, ikkje sovet middag en eineste dag, vært på ski, så bål i fjøra med spennende flygeteppe tur, og er over leggetid. Av med dress, på med ny bleie, tannpuss er berre å glemme for han er umulig å vekke uten hyl og grin. Opp i senga og får ta natta. Det er godt å være lillemann på tur, men det er absolutt slitsomt også ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar