torsdag 26. februar 2015

Camp Skogstroll inntar fjøra i hopetall


Camp Skogstroll er ei nyoppstarta turgruppe mor starta, og har forsøkt oss på noen turer. Fått fleire medlemmer, og sjøl om det ikkje alltid passer alle den kvelden turen er, så blir det tur. Denne kvelden her var det klaff for fleire. 14 stk skal innta fjøra og grillhytta. Dette her må da berre bli koselig :-)Mor og lillemann drar litt før dei andre, for å tenne opp grillen, og laga klart der.Bål!! :-D En liten som er veldig glad i bål ;-)
Etter å ha tent alle lys i grillhytta, så satte lillemann seg ned for å vente på dei andre skulle komme. Tok ikkje meir enn 3 minutter, så såg han noen jenter komme springende ned marka.

Og snart kom der enda fleire! Så kjekt! :-D Dei her har ikkje vært med oss på tur før, og alltid kjekt å få nye turvenner.Etter kikka inn grillhytta, så inntok ungene fjøra. Trur det er ei stund siden det var så mange unger her på en gang. 9 unger var høgt og lavt!Mor fann et fiskehode, og det vart nøye studert av ungene. Spesielt denne frøkna her syns at det var veldig stilig, og undersøkte det nøye. Og så testa vi kor skarpe tennene var. Konkluderte med at hade den fisken der vært levende, skulle vi absolutt ikkje stikke fingrene inn i den munnen!Mor viste lillemann dei små men skarpe tennene til fisken. Dei fungerte veldig fint til å rake graset med ;-)
Så gøy det er å springe rundt her! Mødrene spredte seg og delte på å passe på.Mor såg en stor "ball" og fekk med heile barnegjengen for å undersøke den. Ball er et magiskt ord for unger. Var fleire som ville ha den med heim, og mor hadde en og en unge oppå.

Alle ting som ligger i fjøra vart nøye studert, og spurt om kva det var for noe.

Et lite berg vart en lite klatreberg for ungene.
Og skli ned berget var super sklie! Ungene gikk omtrent i kø for å skli ned.
Kompis strålende fornøgd med å være ute og leike seg. "Vi er bestevenner" nikker lillemann om Kompis.
Opp og ned det lille berget, og det var både en trollhaug, prinsesseberg, akeslott og skummel plass. Alt etter fantasien der og da.


Området rundt grillhytta er jo perfekt for sånne samlinger som dette, med god plass, berg, sjøkant, marker og ingen biler. Og samme kor du snudde deg, så sprang det en unge. Herlig!! :-DDei to litt store jentene fekk lov til å gå litt lengre rundt på området enn dei små. Og dei kom tilbake med masse spennende som dei fann. Mor fekk i oppgave å forklare kva alt dei fann var for noe. Alt ifra kjevebein, fendere, halve plastkanner og ringer til garn. Og så fann dei ei stor tann! Måtte vært til en kjempe, for den var enorm! Mor gapte opp så kunne sammenligne, og den var masse større en mor sine, og mor har jo tross alt voksne-tenner (var berre en beinbit men forma ligna ei tann)
Omsider så trekte alle inn. Kullet hadde brent lenge aleine no, så det var godt og varmt inne.
3 sultne unger veldig klare for grilling.Tøffelina her har vært med oss på tur før, og er like tøff (og kanskje tøffere) enn gutta.Lillemann og Kompis ei stund aleine i fjøra, mens MissMa passer på. Greitt å være fleire å skifte på å sjå etter. Mor hadde sine runder også.
Lillemann måtte også studere den kjeven, og den treng en tannlege! Det var hull i tennene :-P Mor måtte forklare at der er ingen tannlege i skogen. Lillemann tok med kjeven for å vise Kompis.

Ungene sprang inn og ut av grillhytta, alt etter som det passa seg. Tøffelina her fekk smaken på marsmellows :-)
Kompis og lillemann ute igjen. Ferdig med å grille inne med runde nummer 2. Pølser, marsmellows, ostepop, pinnebrød osv. Har ikkje den eine med seg, så har en annen. Greitt når man er fleire, deler ;-)Og så den kvite fristende marsmellowsen, tydelig en favoritt med alle sammen.

Mor med steikepanna si, steiker litt pinnebrød. Nam nam!!

Vår faste turvenn MissMa og hennes to turglade gutter.


Dei to store jentene var inn og ut som virvelvinder og utforska omtrent heile området. Berre sveipa innom grillhytta for noe å grille, så for dei ut igjen. Og ja, når man trer 4 marsmellows på en pinne og held den over åpen flamme, da tar den fyr! :-D :-D Intens blåsing...


Ny med på tur, MissMon og har 2 gutter. Kjekt at dei vil være med oss på tur, og håper dei blir med fleire gonger :-)
Mørkt ute? Nei da, ikkje for desse ungene her. Utrulig kor vann lokker!


MissC og hennes gut er også nye. Kjekt at gruppa veks og får fleire turvenner! Der er 2 medlemmer til, som hopper på en tur når det passer seg. Mor kan like opplegget her, for som regel så passer det med tur for en eller annen, og da har man heile tiden noen å spørre om å bli med på tur. Og så har ungene så godt av å være på tur ilag med andre også, og så er det meir morro!

Jentene kom hoppende inn, og siste innspurt før alt kullet er borte, og på tide å pakke sammen og få trøtte små unger heim til leggetid. Dei to her kunne sikkert holdt på i en god stund til ;-)
Siste knekk med Kvikk Lunsj på mor og lillemann, mens folk pakker og drar. MissMa og mor sveiper med blikket over gulvet for å sikre at alt er tatt med. Mor feier over gulvet, rydder på plass ting, og tar med gjenglemte luer og hansker. Mor og lillemann går over marka til bilen, og lillemann kikker på himmelen. Han var litt skeptisk til så mange som 14 stk på tur ilag, men han syns at det var kjempe kjekt! Mor spurte om skal gjere det en gang til? "Jo," kom det stille,"kan vi da alle ligge i lavvo?" Hjelp.........
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar