onsdag 25. februar 2015

En heil gjeng i lysløypa på ski


Søndag og ute så snør det, en masse! Ingen vits i å dra på skitrekket med lillemann idag, blindeføre. Dessuten så er både mor og lillemann trøtte idag. Lukket gardinene for været ute, og tok rett og slett en ettermiddagslur iblant en haug med bøker i mors seng. Kvalitetstid! men når våknet igjen, da var snøkavet over! Kva gjere no? Litt sol på fjella også, nysnø, så må jo berre ut, og snart er kvelden her. Så ringte mormor, kva med lysløypa og ta med jentene? Altså FrøkenA og FrøkenS. Også søstern. Jo, det er mor og lillemann med på, er klar om 30min. Middagen ned i magen og bilen er klar på et blunk, berre venter på mormor og jentene. Skitur, glede!


Parkert på Fjellsetra og himmelen som har vært skydekt det meste av dagen, viser fram sin vakre blå farge.Lillemann er så utrulig glad for å ha med jentene på tur, og dei er raskt ute av bilen og er klare for tur, helst med en gong!

Mormor og jentene har fått på seg ski, og skal ned bakken og i løypa. Mor har spent på seg pulk og ski, og er klar med lillemann, også på ski.


2stk klare med skia på beina. Lillemann krever å få på seg selen som han bruker i skitrekket, for bakken ned var bratt og hard for han. Hmmmm... ikkje bra tendens dette her, sele på langrenn også pga bakke. Men prøver.

Uredde FrøkenA berre setter utenfor den knallharde bakken og suser ned! 2. eller 3. gong den 7 år gamle jenta ifra Nederland har ski på beina, og viser stor iver og glede. Veeeent frøken!


Ja ja, lillemann satte seg på bakbeina, og oppi pulken bar det. Men utsikten for en kjempe fin tur ligger framfor gjengen. Lysløypa, heilt fantastisk!


Søstern med 2 jenter ligg framfor oss, med FrøkenS. Mor, lillemann, mormor og denne frøkna her danner baktropp.
Berre heilt nydelig ute <3 nysnø, klar himmel, måne og fine løyper.
Baktroppen! :-D FrøkenA viser sånn skiglede, at det er en fryd å ha ho med på tur!

Og fjella ligg der borte, endelig frie for snøskyer, viser sine kvite topper og innbyr til tur. Stegjern til Revsdalshornet 949moh til venstre, eller randoneetur til Auskjeret/Auskaret 1203moh til høgre. Lenge siden mor var på en topp no.

Mor speider etter resten av gjengen, dei er der framme en plass. Lysløypa går i en hårnålsving i enden, så møtes til slutt ;-)Nesten i enden av lysløypa, der møtte mor på dei, leika seg i løssnøen og venta på baktroppen.  Dei hadde tatt sporet nedenfor, det som er retursporet. Møtes i svingen! :-)
Ei av jentene kom opp, og lillemann hang ut av pulken for å få med seg kva slags jente det der var.


"Tante!!" Lillemann roper på søstern som går på sporet nedenfor. Han syns at ho også skulle gå der oppe med han. Kva i alle dager gjer ho der nede tru?


I svingen så kom diskusjonen om kva spor tilbake, og valget vart det øvste, for å få mest nedoverbakker å renne på. Og så kom det ønske om pause fra føkna her, dermed så 1,2,3 så droppa gjengen ned i og ved sporet.


Alle jentene gikk rundt i løssnøen og rann ned småbakkene, og FrøkenA la seg rett ned.
Jentene imponerte med balansen i småbakkene og krysser sporet, og står fremdeles på beina! Unna vei!! :-DSøstern og lillemann fekk kvar sitt rompeakebrett ifra pulken, og ned bakken bar det mens jentene for på ski.
Søstern og lillemann i snøkrig!


Drikke og matpause på mormor og jentene. Til å ikkje hatt ski før og er 2. eller3. gong på ski, så imponere dei stort. Og skiglede og ståpåvilje som berre det.
Lillemann berre sprudler og ruller seg i snøen med søstern og mor, og lager plutselig en snøengel i rein glede. Han koser seg max og sprudler.
Far til eine jenta som var med søstern, kom også og var ilag med gjengen ei stund. En ivrig hund som skapte stemning surrer rundt beina hans. Finne bilene igjen.


Månen, lyset, snøen og ei jente med stålvilje, en perfekt kveld for en skitur. Sånt som dette gjer mor glad!

Juhuuu! Ned bakken med gjengen! Lillemann i pulken har av og til nok med å følge med på kven som er bak han, ved siden av eller kor er hunden??Mor og FrøkenA kunne tenkt seg den koselige hytta med hjortehodet på veggen, tenk å hatt ei seng der og stearinlys og kakao?Mor holder følge med FrøkenA, mens mormor og FrøkenS danner baktropp.


Lillemann henger ut av pulken og "skraper" som han kaller det. Bremser kaller mor det da. Men så lenge han trivst der bak og er blid, så tåler mor litt ekstra. Om enn det ikkje vart noe skigåing på lillemann, så vart det en tur ut med leik. Han har nok funnet ut at nedover på slalomski virkelig er tingen, og ikkje langrenn. Kanskje han oppdager langrenn neste vinter? Mor vil ikkje presse og ødelegge mulig skiglede. Får tørrtrene meir i hagen heime. Men denne kveldsturen var veldig koselig ilag med mange på tur, og kven skulle tru at det vart en sånn tur, når dagen starta så kvit? ;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar