tirsdag 17. februar 2015

Kosekveld i grillhytta i fjøra med Camp Skogstroll


Mor har den der gruppa Camp Skogstroll, og sender ut melding når mor tenker å ta seg en tur, eller avtaler med noen av vennene, og sender ut invitasjon til resten av gruppa. Sånn var det denne gangen også. Tok en kveld, men dei fleste jobbet kvelden, eller hadde trimtime. Og mor hadde fått lånt ei flott grillhytte av en kjekk grunneiger, og det vart 2 mødre og 4 kids på tur.
Er litt logistikk som skal klaffe å få til sånt når man kjem heim, og er aleine med 3 kids. Handle, lage middag til 5 kids (kjekke tanteunger på besøk), pakke, kjøre noen kids en plass, handle glemte ting, rydde vekk, pakke ferdig, få 2 kids ut døra, og så seg sjøl. Og likevel glemme noe. Pytt sann, ikkje alt man rekker over. Men mor hadde aldri byttet mot noe! Husarbeid får mor ta att til kvelden. Berre låser døra, så ser ingen rotet på den andre siden ;-) For no er det andre ting på prioriteringslista, nemmelig kvalitetstid med 2 av mine kjære, og gode venner!
En vakker kveld i vakre omgivelser, der du hører bølgene slår inn på fjøra, vinden som så vidt blåser inn fra fjorden, og en ensom hytte ved fjørekanten... stemningsfult og rolig.Plutselig så er stillheten brutt av latter og forventingsfulle folk, og grillhytten får et lite innrykk av en glad gjeng :-)
Det er MissMa, Kompis, Storebror, Syste, lillemann og mor.
Dei 4 kidsa kikker inn grillhytta, resonnerer området, og forsvinner ned til fjøresteinane mens mødrene skal tenne opp og lage klart.
Mor hadde med kull, og snart brant de godt i den store grillen. MissMa koser seg mens kidsa leiker seg ute.

Mor har aldri vært inne i denne grillhytta her før, men mor falt pladask for den! For en koselig plass <3 Sånn kunne mor virkelig tenkt seg å hatt en plass :-) Inni ligg der tepper og saueskinn på benken som går langs veggen, henger lyseholdere for telys på veggene, men mor har ikkje med telys. Kan tenke meg at det er mange som har hatt koselige timer her inne.Tenner fleire av kubbelysene som er der, og det blir en koselig stemning i grillhytta.
Hytteboka i vinduet, den må no mor skrive gruppa inn i :-)


Stemning...... så absolutt, med fjorden der ute. Snakk om flott plassering av gillhytte.Mor skynder seg å lage klart et forsøk på en dessert, bananer med sjokolade i folie.Ferdig med desserten, og ut for å sjekke til kidsa som har kasta stein i fjøra. Hørt latter og utbrudd derifra, så dei har kosa seg. MissMa vinker smilende ifra grillhytta i det mor stikker.
Tenk deg flotte solnedgang her en kveld <3

3stk, meget opptatte gutter som kaster stein.


Heldige to små gutter som har så snille og kjekke eldre søsken.
Kva skal man med leikeplass, når den største og beste leikeplassen er naturen sjøl?


Sjå den store stjerna! Lillemann peiker for Kompis ei stjerne mor såg som lyste utrulig sterkt. Himmelen begynner å bli klar, og stjernene lyser opp i mellom skyene.Dessert på gang på den praktiske grillen.Lillemann, Syste og mor har akkurat spist middag, så er rett på dessert. Lillemann  og Syste var snar på marsmellowsen! Etter det mor fekk med seg, så vart lillemann sine knapt varme, mens Syste og Storebror sine tok fyr. Pluss Syste forsket på å feste sjokolade inni marsmellowsen  så du fekk smeltet sjokolade.


Lillemann syns at saueskinna var så gode og mjuke at her kunne han faktisk overnatte. "Lalle her" kom det smilende, og la seg rett ned.
Blåse på varm toddy er viktig.

Varm banan med smeltet sjoklade! Kanskje Stratos ikkje er den best egnet, men smakte veldig godt! :-)

Kompis leiker skummel med hodelykta si, ikkje berre lillemann som kan leike monster her.
Fordelen med dei to guttene her, dei er ikkje mørkeredde! Her spring dei ut av grillhytta etter mor for å kikke seg rundt. Kun blitz som lys, men enser ikkje at det er mørkt mellom. Syste ute og passer på dei ikkje snubler i mørkret.


Teller stjerner med mor, og lurer på kor store stjerna vart av? Ei dum sky har gjemt den.

En spesiell stein ved grillhytta vakte stor interesse hos begge gutta, og mor vart stående med flashlight på mobilen som lys, der dei to undersøkte krinkler og kroker på den steinen. Mose er veldig kjekt å plukke av, av en eller annen grunn.

Etter et lite hint til Kompis at han kanskje såg bedre med hodelykta si på, så for han som en virvelvind inn og henta den. To utforskere fremdeles på samme steinen. Spesielt etter at mor viste dei gullstein som glitra på den. Kanskje Kaptein Krok kom til å komme for å hente gullet på steinen??Inne att i grillhytta, og mor skulle berre bort til bilen ved veien og hente noe. Begge gutta kom etter,som en hale,  og der gikk vi i halvmørkret og fantaserte om alle stjernene. Mor lurte på om der bodde andre på stjernene? Kanskje der var en grøn Kompis som spiste stein? Eller en gul lillemann som hoppa rundt? Gutta meinte at der var blå griser der, og store rosa elefanter. Masse godteri var der også, og mange bål som dei kunne grille på. Mangler ikkje fantasi på dei, det er heilt sikkert! Og så var det så utrulig mange stjerner der! Som glitter på heile himmelen. Veldig kjekt å gå der med sånne fantasifulle små der mor får lov til å være like fantasifull og lure. Ofte har dei sin logiske forklaring på ting også.


Tilbake, og meir mat går inn. MissMa sine heimelagde kjøttkaker gikk ned hos lillemann. Maaaaasse ketschup! Og MissMa fikser.

Syste var så (u)heldig å bli overfalt av 2 stk Skogstroll! Artig å sjå iveren dei har sjøl om dei veit at målet er masse sterkere enn dei, så pågangsmot, det har dei ;-)
Rydde sammen for å dra heim. Storebror brenner opp pappkopper og flammene lyser virkelig opp i grillhytta.Våre kjekke venner <3 sånne venner er gull verdt i kvardagen.
To kompiser som begynner å automatisk spørre etter den andre på tur i skogen. Også til frokosten på barnehagen. Kjekt å ha en kompis med på tur, og samtidig ha den tryggheten i det å ha sine søsken med. Denne gangen hadde begge søsken med, og mor såg at lillemann var veldig glad for at Syste var med. Han er veldig glad i ho, på samme måten Kompis føler seg litt halv uten Storebror med på tur.
Vinden begynner å ta seg opp ute, og det er meldt dårlig vær i ei heil uke. Trist.... men da kjekt med sånne plasser som dette.
Tusen takk til gjengen for koselig tur, og tusen takk til den snille eigeren som lot oss låne denne fine grillhytta.
Til neste tur, ha ei fin uke! :-)


2 kommentarer:

 1. For en kjekk kveld:) Var nok fleire som var på kveldskift som var misunnelige på dokke. Var nok mange kjekke opplevelser som var med til seng denne kveld for både små og dei som "eig" dei små:) Trur dei veit kor heldige dei er dei som får oppleve dette sammen med dokke.
  Ha ei flott turhelg, vi går for litt finere vær enn det har vært i dag!!
  Hilsen Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var fleire på kveldsskift ja som var litt misunnelige Kristin, men eg har vært så heldig at eg får låne den grillhytta igjen :-D Så skal prøve å finne en kveld som passer fleire ;-) Vi er heldige alle sammen som har anledning til å være ilag og dele opplevelser som dette.
   Håpe du får ei fin turhelg :-))

   Klem, Trude

   Slett