søndag 15. februar 2015

Lillemann fann slalomglede!


Lillemann prøvde slalom igår for første gong, og tok 1 time å berre få på han sko og ski med forsiktig overtalelse. Viktig å ikkje presse, for da er man dømt til ødelegge gleden. Søndag var ny dag med værmeldinger med full sol. Denne gangen skulle Bror også opp på slalom. Mor frykta at lillemann kom til å trekke seg fra "store ski" som han kaller det, til tross for han hadde det kjekt dagen før. Så alt turutstyret ligger klart bak i bilen, men pluss truger og staver, i tilfelle en tur opp på Roaldshorn med pulk.


Sånn ser et bagasjerom ut når mor har det faste utstyret som pulk, staver, lillemann sine langrennski, rompeakebrett, skisko, snowracer, stort sitteunderlag, dunposen til pulken, halv pose med ved. Pluss slalomsko til lillemann, mor og Bror, slalomski til lillemann, truger, ekstra staver for dyp snø og fjellsko. Og så er der 3 par ski på taket. Kor er sekken med mat og drikke? Og nettet med luer, hansker, skibriller og hjelmer? Inn att og hente resten. Trur mor er forberedt på det meste av snøaktivitet idag, som igår.
Som fryktet, lillemann ville ikkje på "store ski". Og mor hadde tatt feil slalomsko til Bror. Så inn på skiutleige. Men der såg lillemann noen bitte små nybegynnere ski for 2-3 år, og dermed var saken heilt snudd! Dei skiene skulle han ha! Og mor leigde dei. Dermed var det bort i bua der morfar var vakt, joiner mormor, Bror, og 2 søskenbarna, Rob og Mar. Først spise litt niste med mormor, og passer godt på dei små skiene.
Litt stolt lillemann som no har meir passelige ski og sko, lettere å styre når skiene er korte.
Lillemann i litt sånn gledesrus og litt sjenert for det er så mange folk på fjellet idag.

Men etter 3 runder i barnetrekket, så går faktisk lillemann ifra mor i køen. Bra mor denne dagen har sele på lillemann, lettere å styre han og holde han, sjøl om har han tett inntil, mellom beina. Men han står heldigvis meir sjøl idag.
6 runder, og brå stopp! Tørst og sliten, masse folk og treng en pause. Sjokolade mor?? ;-)
Mor tok med lillemann opp til søstern som er vakt på familietrekket. Der var Rob også. Kjekt å sitte i stresslessen og sjå på alle som skulle opp trekket.
Kor mange skitrekk har en ekte Stressless som kvilestol til utebruk? :-DLillemann fekk være med inn i vaktbua, og der fann han en stor snødrill!

Fekk til og med være med på  prøvebore et hull! Stor stas for liten gutt :-D
Men når alle dro opp det trekket, så ville lillemann også! Og dermed så prøvde mor seg på å dra lillemann opp trekket. Og en gledeshylende lillemann kosa seg maks i heisa opp, med en ski på kvar side av mor sin ski, og mor forsøkte å holde begge to fast i koppheisen. Men kor han strålte! En lykkelig liten som står sjøl på toppen av trekket.På med sele, og ned bakkene bar det. Og lillemann? Han ropte og hoia og var så lykkelig som det er mulig å bli! <3

Virker som om når lillemann fekk lengre bakker, meir rom rundt seg, da gikk det bedre. Han til og med forsøkte seg på å svinge og stå sjøl.
Liten gutt men stor verden som han vil så gjerne utforske. Han hadde kun 5 sekunder til å kikke seg rundt, før han maste på at han ville renne meir.Mor ser opp deler av trekket. Det er fantastiske forhold oppi bakkene idag, og kjenner at har litt lyst opp. Tenker tilbake for 3-4 uker siden da frøkna mi/syste falt oppi der en kveld vi var her, og brakk kragebeinet. Derfor er ho ikkje med gjengen opp. Mor har ikkje vært oppi bakken siden, før i trekket idag.


Utsikten framover er heller ikkje så verst, og tenker at man skal snu ryggen til deler av det som har skjedd, og tenke framover. Ta lærdom, og fortsett fram. Mor skal gjere sitt beste for å få ho opp att i påsken.


Lillemann på strak line :-D :-D

Og kjempe kjekt når Bror og Mar dukker opp også, og lillemann prøver å vise kor flink han er overfor dei store gutta.

Trur du lillemann var fornøgd med en runde opp? Nå nei du, dette var så gøy at han omtrent trygla om en runde til! Og Rob vart med han også. Ekstra kjekt å ha med søskenbarnet sitt å renne.

Lillemann i farta!! Mor hører på at han hyler heile tiden når han renner, han koser seg sånn at folk snur seg og kikker. Det er tydelig at folk hører gledes sirenene som kjem ned bakkene i tekket ;-)

I kø for ny tur! Lykkeliten!!! :-D
Og opp igjen... mor med koppen mellom knea for å klare å holde lillemann, stå i hockey, med en av lillemann sine ski på kvar side av mors venstre ski, og han lener seg på mors kne. God trim for mor dette her, kjenner lår som griner litt etter 5 runder opp, og ploge bredt ned bakkene.Men lillemann viser ingen tegn til å ville gi seg. Han faktisk satte seg på bakken og nekta heim! Renne meir!


Mor, lillemann og Rob. Kjekt å være fleire ilag :-)

I kø, igjen. Og der stod en far med ei jente litt større enn lillemann ved siden av lillemann. Lillemann tydelig betatt, ville holde jenta i handa. Her var det sjekking på gang!
Lykkelige lillemann som gliser fra øre til øre, elsker kvart et sekund av turen ned. Rob ville kjøre skogsløypa, og da skulle lillemann også. Den er flatere enn familietrekket.

Bror og Mar vart også med på siste runden, og lillemann var en kjempe fornøgd gutt med alle sine gutter rundt seg. Litt stas å være en av gjengen og klare å stå sjøl. Mor har sluppet litt band, men han klarer ikkje å bremse eller å svinge kontrollert enda. Får sjå om der er en skilærer han tør bli med, for er lettere med en fremmed enn mor når en liten skal lære og høre etter.
Bror var godt beskytta i vinden som kom, og det var ekstra kjekt at han vart med idag. Han og Mar rente mest for seg sjøl, berre såg dei inni mellom, men dei to hadde det kjekt dei.
Var en kjekk dag på fjellet, og en heilt utslitt lillemann sank fullstendig sammen med kosedyna i bilen. Mor sine lår gråt en skvett, men mor er berre glad for at lillemann fann slalomglede, og at han vil enda meir. Så ved neste fine værmeldingene, da er det berre å dra opp att til trekket og sleppe lillemann laus :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar