lørdag 21. februar 2015

Middagen smaker best ute


Fredag og mor og lillemann er heime aleine, er heime aleine heile helga faktisk. Bror og Syste er hos far sin denne helga, så kva finne på idag? Lillemann ville telte no med en gang, men det blir litt for vått akkurat no til å slå opp et telt, og tren litt meir tid til å planlegge. Lillemann sitt beste alternativ vart bål. Tja, blæs litt ved fjøra, regnbyger kjem og går. Mormor? Jo ho kunne godt tenkt seg å ta middagen ute ho også. Grilhytta, den er litt innendørs på sånne litt ufine kvelder, men kan være ute og leike i fjøra. Så tenkt, så gjordt, middagen blir ute :-)
No som lillemann begynner å bli stor (tross veldig sliten etter barnehage og har mest lyst til å kræsjlande i sofaen) så tar han ansvaret for at det mor setter fram, blir pakka ned i sekken. Mor får ikkje lov til å putte noe ned i, og så sleper han seken til døra.  En som vil på tur!

En nydelig plass dette her, kun 3 min med bil ifra mor. En av plassene mor leika som liten faktisk. Lillemann er glad i mormor si, men han lurer på kor Kompis er? Kvifor er ikkje han med? Tydelig at dei to gutta trivs godt ilag på tur ;-)

Har med vanngeværet til Bror, går på batteri og er kjempe kjekt å leike med. Trur lillemann har vatna alle mors vinterdvalende rosebusker med det der, og bilen, campingvognen og traktoren sin.


Mens mor og mormor går inn i grillhytta, så forsvinner lillemann retning fjøra. Han skal skyte på vatnet. Logikk? Ikkje for oss voksne kanskje, men for en liten er det. Spennende å lage "rot" i vatnet. En stolt gut viser mor at han fann et skjell!

Mormor blir med lillemann, så han ikkje er aleine der nede. Barn og vann har en lei tendens til å bli litt vel nære venner, så nære at barn blir våte :-PVakker himmel som kjem med nok ei rengbyge ifra havet der ute.Koselig grillhytte <3Trur lillemann gikk tom for vatn, for dei kjem opp att. Godt å ha litt tid med mormor også. Mor har gjordt klart inne og fyrt opp.
Lillemann måtte vise mor kva han fann i vatnet! Og så er den jo så fin! :-D lillemann vil aller helst ha den med heim, men mor forklarer at den treng havvatn, ikkje vatn ifra kranen, og uten vatn så dør den.
Aller nådigst så fekk sjøstjerna bli med inn, i bøtta.Mor fyller på vanntanken, og lillemann er ute igjen og skyter. Blir nok aldri lei den der, for hadde 3 runder heime også.Mormor har med ferdiglaga kyllinggryte, berre å sette over flammene og varme litt. Lukter godt!

Lillemann leiker seg litt inne. Merkelig kor fast ei sjøstjerne kan sitte du? Opp ned og greier, at den ikkje faller ned!


Mor og lillemann er ute igjen, men no for å gi sjøstjerna litt vatn, og plukke noen skjell i bøtta.
Lillemann veit kva han treng for å spise, og liner opp det han trenger, og har mor glemt noe, så får ho høre det også :-D :-D Klar for mat!


Lillemann smakte på kyllinggryta, men nei. Skulle ha karbonade og pølse. Den er grei lillemann, men mor tar kyllinggryte og salat. Lillemann fann toddy også, så her har han det klart.Det er så kjekt med bål!! :-D Fornøgd no lillemann?
Blir fort mørkt ute no, men lillemann viser ingen tegn til å være mørkeredd heller. Men trengte litt lys for å sjå steinen han skyter på for å lage drikkevatn til hjorten. På med mors hodelykt, for hjorten treng drikke den også, spesielt når den skal spise så tørt gras.


Dagens dessert er druer, og her er det å finne dei minste druene, for dei er mest lik han, og kalles baby-druer. Dei skal kun lillemann spise, dermed basta.


Litt inne kos, men samtidig ute. Levende lys, hytte og bål. En liten utegutt kan nesten ikkje få det bedre. Middagen går kanskje ikkje fortere ned, men den går lettere ned og meir, pluss smaker bedre når man er ute. Lillemann er glad i å spise ute, glad i bål, så det gjelder å benytte seg. Trur det blir en del bål i fjøra så fort bålforbudet er tilbake, for lillemann er den som spør etter bål og tur. Men i morgen, da blir det en ny runde på "store ski" som lillemann kaller det, om været tillater det.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar