mandag 2. februar 2015

Mor inviterer til Camp Skogstroll


Mor har hatt med venner på grilltur til lavvoen noen ganger, og har fått hint ifra andre mødre, at dei også kunne tenkt seg å blitt med på grilltur en kveld. Så mor tenkte litt.... skulle mor ta med en no og en da, så vart det mange turer. Men kva med å ta en kveld og invitere alle sammen på en gang? Invitere med fleire med unger på 3-4 år? Så tenkt så gjordt, og dermed vart Camp Skogstroll avgjordt! Og i mangel på et Barnas Turlag i nærheten, så arrangerte mor rett og slett en barnas turkveld sjøl. Kvelden før dro mor og syste opp til lavvoen med meir ved, hengte opp noen lys (som snødde nede dessverre), lagde ny skatteløype med refleks og ny skatt. Klar for innrykk av små skogstroll mandagen :-)


Mor våknet opp mandagen og turdagen til at alt ute var KVITT!! Ups... det var snøfritt dagen før, og no var sikkert både skatten og lavvoen nedsnødd :-P Snøen den lava skikkelig ned, tett snøkav, men alle møtte opp likevel, bestemt på å at det her blir en fin kveld uansett. Sporty mødre! :-DLillemann har lært at skilt er viktig, og leser skiltet ved Koldaveien. "Dårlig veg, kjøring på eget ansvar"


Ikkje lange veien å gå, men noen unger var så slitne etter dagen på barnehagen, at dei sovna i bilen. Lillemann var en av dei ;-) Dei fleste gikk sjøl, men noen halvveis bli båret, en satt på snowracer.Jakthytta er ny for dei fleste, og er spennende å sjå ei hytte oppi et tre!


Det var en gang en grøn Helsport Kongsvold 8 manns lavvo, den er no kvit som et spøkelse! Her er det berre å komme seg inn i den og slå av snøen, sånn at folk kan søke ly for snøværet.
Mor fyrer opp bålet med hjelp ifra lillemann. Aller helst ville han putte en masse snø på bålet, skjønner ikkje heilt at det faktisk berre slukker det.Med ei arbeidslampe hengende inne i lavvoen så man får lys der inne, er den god å ha når det virkelig snør ned ute :-) Og så syns ungene det er litt kjekt med et stort telt ;-)Men gjengen har hell med seg, for snøen avtar og det faktisk blir ok å være ute. Og når dei fleste små har vært inni lavvoen og kikka seg rundt, da lokket bålet ute.


Lavvo leirplassen <3 koselig her, veldig praktisk plass. Men mor må flytte den snart, har avtale med grunneiger om å få stå noen dager til før ta den ned. Friluftsloven sier at det er lov å telte eller annet opphold i 2 dager, utenom det så må man ha tillatelse ifra grunneiger. Unntak, på høyfjellet eller område fjernt ifra bebyggelse. Mor jobbet med å få tak i grunneiger, men han hadde vanskelig telefonnummer å få tak i, og endelig fekk nummer, så var han på forretningsreise ei uke. Men fekk tillatelse til noen dager til pga grillkvelden med ungene, før må fjerne lavvoen. Så ny plass til lavvo søkes! :-P


Ingenting er så koselig i mørkret som et bål :-)
Ungene hadde ingen problemer med å aktivisere seg sjøl. Dei forsvant inn i skogen på jakt etter trær å klatre i. Mor fulgte etter, ha eit lite øye med gjengen.


Lillemann kjente att klatretreet sitt, og ei frøken skulle prøve å komme seg opp. Opp gikk greitt, ned var verre. Mor leike litt heisekran!Lillemann skulle ikkje være verre, og klatret opp han også. Leike ape som han kaller det.


No er lavvo leiren ikkje så langt unna turveien, og denne gjengen her på 5 mødre og 6 unger ikkje akkurat stille. Såg ei og annen hodelykt som lyste i vår retning, og en kom til og med opp ilag med den lille hunden sin for å hilse på oss :-) Veldig koselig!

Hunden fekk meir enn nok oppmerksomhet fra alle ungene, og den fekk meir enn nok pinner og leik.


Unger med kvar sin pinne, på jakt etter hunden.....MissL hadde med seg snowracer og hadde seg en akerunde ned bakken. Hadde mor tenkt seg om, hadde mor tatt med lillemann sin også, men her var nok å gjere på akkurat no, og noen unger i gjengen har ikkje møtt kvarandre før. Kjekt med nye venner ;-)


Så kom spørsmålet, er bålet klar for å grilles på no?? Kompis syns det er klart nok.
Kveldens gjest :-) Trur den hunden smeltet mang et barnehjerte denne kvelden!


Lillemann var ikkje akkurat lysten på middagen heime idag, så greitt at han spiste seg ei pølse før anna godt kom fram.
Lillemann har gledet seg sånn til denne kvelden, mange han har hatt lyst til å dra på tur med før men ikkje blitt, alle samlet no på en gang.
Mor hadde med seg ekstra grillpinner, og det kom godt med. Vart grilla noen pølser på dette bålet :-)Det er noe med den pølsa og bål, hører liksom sammen. I alle fall så er det en selvfølge for lillemann, intet bål uten pølse!


En fantastisk herlig gjeng! :-D


MissMa og Kompis, våre faste turvenner, er med sjølvsagt i kveld også ;-) neste gong trur mor at Storebror også må bli med, mangler liksom noe uten han er med.Mors barndomsvenninne og minste frøkna. Mor og ho jobber ilag, minstefrøkna og lillemann går i barnehagen ilag. Veldig koselig at dei ville være med :-)


Ei mor jobber ilag med, og venninne av MissMa, og hennes to unger. Ho ytret ønske om å bli med en gang, og det er jo kjekt at folk vil være med! Selvfølgelig så måtte ho bli med oss :-)
Mor mangler bilde av mor og sønn på aketur, det er datter av vår gode venninne og turvenn Carol. Hennes sønn går også i barnehagen ilag med lillemann. Har forsøkt oss på tur ilag med dei før, men ikkje gått i boks. No fekk vi det endelig til å klaffe!
Lillemann finner fram sjøl kopper og poser til toddy og kakao. Dreven i gamet no han :-P


Er ikkje så kaldt ute, rundt null grader, men en kopp varm drikke er godt når man sitter still.
Kjekt og praktisk med naturens kjøleskap når toddyen er litt for varm ;-) og når mor tenker seg om, den koppen står att i snøen! Ja ja, grave den fram når hente lavvoen.
Etter inntatt en haug med marsmellows, pølser, drikke og litt kjeks, så spurte mor en litt sliten og trøtt Kompis om han husket skatten til Kaptein Krok som vi fann sist. Og det husker han! Lillemann også. Og dermed var det ut på skattejakt! Inn i småskogen i winter wonderland! Refleksene lyser opp, og går sport i å finne dei.Trea heng litt lavere no enn da mor og syste lagde løypa, så her var det å riste noen trær, og krype under noen andre. Men spennende, det var det absolutt!

Greitt for dei små å smyge seg under, men mor hørte noen utbrudd i fra noen mødre som fekk snø i nakken :-DHer var det mange refleks! Så her må skatten  være en plass.


Intens graving i snøen, og det skimtes en pose!Eldste frøkna fekk ansvaret med å åpne skattekista, som inneholder Kaptein Krok sitt lørdagsgodteri! Mor forteller at Kaptein Krok har gjemt den her så ikkje Smisk skulle spise den opp, og mor måtte forsikre et par unger om at han ikkje var her no. Mor spurte enkelt, er det lørdag? Nei! fekk mor til svar. Nei, men da er han her heller ikkje. Logisk forklaring meinte ungene. Da kunne dei trygt spise det :-DNed att ifra løypa, da kom det et nytt snøfall. veldig greitt, for rakk alt sammen! Grilling, leik, kos og skattejakt. Så ned og pakke sammen, for noen unger var slitne også.


Det snør, det snør. tiddeli bom! og MissL spar snø oppå bålrestene. Alle andre har begynt å gå, så siste opprydning.
Og dermed så kjem MissL og sønnen susendes ned bakken som siste ifra lavvoleiren.


Mor og lillemann springer fort fort ned bakken, og tar att dei på snowraceren. Alle samlet på parkeringsplassen, og denne gjengen her har vært en fryd å være på tur ilag med <3 Lillemann er super fornøgd med kvelden, hatt mange venner med på tur, mor har hatt venninner med på tur, og det har vært en super kveld. Om vi fekk en del snø på turen, så la det absolutt ingen demper på turen. Ungene har koset seg, mødrene også. Så ideen om Camp Skogstroll var slett ikkje så dum. Om mor finner ny plass til lavvoen snart, så kanskje det er mulig å gjenta kvelden? ;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar