mandag 23. februar 2015

Sysal aktivitetsgruppe, fellestur til Hovdeåsen 369moh


Sysalen på Ekornes har en nystarta friluftsgruppe, og målet er å arrangere fellesturer for dei over 160 damene som er der. Det er 4 stykker, inkludert mor som sitt i den gruppa. Første målet vart en lavterskeltur til Hovdeåsen, men den litt lengre veien enn standard ifra Hovden. Dato er satt, klokkeslett, og mor hadde med lillemann. Krysser fingrene for at der er mange oppmøtte!


Mor hadde et håp om at hadde 15 oppmøtte, men dessverre var det berre 5 damer pluss lillemann i bæremeisa. Men men, satser på at det kun er en treg oppstart, og at andre ser at det er kjekt med tur ilag, og hiver seg med neste tur. Så damene satser friskt i litt vind, og går til sti-start. Fra parkeringa ved Koldaveien/gamle Sykkylvsbrua, er det ikkje mange metrene på hovedveien til stien tar av til høgre ved skiltet på treet.Litt snø har det komt, men ikkje verre enn at noen hadde lave tursko. Gikk kjempe greitt!Mor og lillemann danner baktropp, mor syns det er greitt for mor går ikkje så fort med tung last. Så folkens, ingen fare om du trur du går sakte, her går man ilag, eller danner en baktropp ilag med mor ;-) Koselig skog dette her da.
Kremt, kremt, lillemann? Sovna du omtrent med det samme?? Og mor som ikkje har med koseputa, for rekna med at han hadde sovet seg frampå i helga. Så feil tok mor altså.Heile gjengen på tur! Om ikkje vart så mange frammøtte, så hadde gjengen det rett så kjekt! :-D

Vi vandrer med freidig mot, og vinden blåser i tretoppene. Ikkje berre føttene som blir trimma skal mor love deg, praten går livlig, latteren sitter løst, og mang et verdensproblem vart tatt opp.
En del av stien ligg i heilt flatt område, og der er skogen så nydelig! Berre vent til våren og du går her, kjempe fint.

Og bakpå skifter lillemann stadig sovestilling. Han syns vel at damediskusjonene var utenfor hans område, og berre lukka øyner og ører ;-)

Når du kjem litt opp, så får du sett mot Skopphornet 1226moh. Denne delen er Storheia på 1086moh.
Flott utsikt vart studert, og pust trekt inn. Ingen haste tur dette, lavterskel, og skal ha tid til å både prate og kikke på utsikta.
Sjøl om vinden blåser litt friskt denne kvelden, er det ikkje flott ute vel?

Stoppe og nyte utsikta.
Latteren den satt meget løst, og det er noen meget blide og friske damer som er på tur :-D Lillemann, han berre Zzzzzz....
Fin utsikt her ifra også, ser ned til Tuvatnet 41moh, ser fergene som går mellom Aursneset og Magerholm over Storfjorden. Kvite fjelltopper så langt øyet kan sjå.Omtrent toppen! Ser akkurat hytta der bak. Og det skal bli godt å komme inn i den, for vinden blåser rimelig friskt på toppen no.


Lillemann våkna, og ikkje akkurat blid. Så mens resten av damene trakk inn i hytta, satt mor og lillemann og prata litt for å få lillemann litt meir blid. Ikkje greitt å våkne opp uten å være ferdig å sove, og ikkje likte han vinden på toppen heller. Men etter kikket bort på hytta han er så glad i, så kom han fram til at han  vil dit bort og inn ifra vinden. Mor har bæremeis med regntrekk på, og den blir da stor, og vinden får godt tak. Måtte stoppe et par ganger, men heilt greitt.

Inne i hytta var det god stemning :-D Fram med kaffi, sjokolader og anna snadder som har gjemt seg i diverse sekker.Lillemann syns damene var greie, og koste seg med diverse han fann i meisa. Glemt var alt triste, og snart så var han i sitt vanlige, og ville ikkje ned att lengre.Tja, hadde ikkje fått inn 160 sydamer her da, men skulle nok fått det kjekt utenfor også ;-) Har vært opptil 12stk her inne, så fleire kunne trygt blitt med idag ;-)


Etter en lengre pause, pakke sammen, på med hodelykter, og en latter etter et utbredt smataleemne for tiden, 50 shades of grey. Mor har lest 1,5 bok, men ikkje sett filmen, burde hører mor. Filmdate med mor noen??? Sukk.Frisk vind, friskt humør og veldig greitt å gå. Kjem bak kanten av toppen, og havner i godt le. Ikkje engang lillemann brydde seg om vinden når kom i le.


Mjuk og fristende snø :-D Sporty og sprudlende dame dette her!


Akkurat mot toppen var det litt snø, men godt trakka sti. Lave sko går fint, men litt halvhøge er vel å foretrekke.


Og når du kom inn i skogen, da var det ikkje noe snø å snakke om egentlig, et tynt lag berre. Lillemann var i sitt sedvanlige pratehumør, og samtalene mellom mor og lillemann stiftet tema og retning rett som det var. Her var det masse hjortespor å sjå, og fantasien gikk løpsk med hjort, hule, den sover, gjemt seg eller fryser. Og den villeste, lillemann ri på en hjort inni skogen! Lykke til sier berre mor.


På veien ned så vart mang et turmål tatt opp. Alt ifra korte turer, rundturer, DNThyttetur osv. Og om det blir videre arrangert turer, så skal det ikkje mangle på turmål! :-D
Altså, humor mangler gjengen ikkje, og ikkje særlig sjølhøgtidlige heller. Klem et tre terapien som inianerene har, den fungerer. Har du stress eller er lei deg, klem et tre hardt. Mor tester, og sjekker om kan videreføre terapien bakover :-D


Siste stykket ned, og lillemann som er utkikk har fått i oppgave å sjå etter bilveien. Lillemann har prata nesten heile veien ned, damene rundt oss også. Ingen stresstur, men en lattermild tur i peneste lavterskelstil. Ingen skal være bekymra for at det er kun spreke folk med, dette er turer for alle. Om så er, ta med ungene også om ønskelig, mor har med lillemann. Neste tur blir om 3 uker, og kom gjerne med innspill om turmål og ønsker. Mor ønsker i alle fall fleire sånne turer! Så heng på damer, og bli med! ;-)


6 kommentarer:

 1. Så flott tur og ikkje minst utsikt. Tror vi må besøke hovdeåsen din en dag 👍😊 er hytta open for alle?

  SvarSlett
 2. Hovdeåsen er den minste turen som gir aller best utsikt Camilla :-D Lillemann sin avoritt, så absolutt. Er 2 veier opp, den vi tok no, eller ifra Hovden. Hovden er litt kortere, meir åpent, men litt brattere. Hytta på toppen er ikkje stor, men er åpen for alle heile året. Bygd på dugnad. Står en benk på toppen, og en slags tønnegrill. Litt nedsnødd på vinteren. En tur som anbefales om dokke er på mine trakter :-) Vi kan bli med vi! ;-)

  SvarSlett
 3. Kanskje vi må planlegge en felles tur på hovdeåsen.😊 Hadde vært veldig koselig🙏👍 Lage oss ett bål og kose oss litt. tar lett helgeturer til Sykkylven vi😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja! Bålkos på Hovdeåsen med dokke tar eg glatt! :-D berre å pipe på så finn vi en dag det passer :-) :-)

   Slett