mandag 23. mars 2015

Kveldstur til Sessvatnet med traktor


Lillemann er veldig glad i å dra på tur med traktoren sin, og da mor lurte på om han ville på tur til Sessvatnet med traktoren sin, da var svaret JAAAA! :-) Da er jo saken grei vel? Og etter erfaring, så blir det en veldig skuffet lillemann om ikkje har med drikke og noe å spise på, så pakket mor en lett sekk, traktoren inn i bilen, og overtalte sambo til slutt til å bli med.

Er en fin kveld og lillemann kikke etter rosa skyer på himmelen. Tar på seg sekken sin, setter seg på traktoren, og er klar for å bli dratt opp traktorveien til Sessvatnet.
Alltid kjekt å treffe hyggelige på folk med søte hunder, og en lillemann syns at den hunden kan bli med på tur en dag.
Ikkje akkurat særlig med snø att på veien, men den snøen som vart funnet, den måtte selvfølgelig lillemann kjøre over med traktoren sin. Der har vært en traktor før lillemann på snøen også, men dog litt større enn han sin. Kor er den tru?
Lillemann henger der bak mor og speider etter "bensinstasjonen" sin. Traktoren treng bensin!
Opp med beina og mor halvjogger så han får full fart! :-D
Benken er bensinstasjon, og sambo løfter på panseret for å fylle på. Nå nei du, feil plass! Er ikkje der han skal fylle på, og lillemann finner seg en egnet pinne, og fyller på på rett plass. Dermed så hiver han seg på traktoren igjen, og er klar.Vår i lavlandet, fremdeles vinter oppi høgda. Er vel ikkje så lenge til våren har krøpet seg opp på fjellet også.Viktig hytte oppi skogen, for der sitter jegeren og skal skyte hjorten. Lillemann hevder at han skal bli jeger når han blir stor, og det trur faktisk mor på også.

Alle søledammene skal kjøres oppi, og krysser gjerne heile veien for å få ta i en søledam. Og gjerne med litt fart så det spruter! :-D


Målet for turen var å sjekke om isen på Sessvatnet er borte, for da kjem endene tilbake. Lillemann liker dei, for dei er så tamme, og er glad i å få skiver med lillemann. Men nei, fremdeles is her. Lillemann vil gå utpå isen, men mor ber han heller sette seg på en stein, og sjekke kor tjukk isen er. Og etter kastet noen steiner på, så skjønner lillemann at den er veldig utrygg. Kom oss aldri på skøyter i år dessverre.
Sjølv om mor har vært mange ganger her ved Sessvatnet, så syns mor at her er like vakker kvar gong. Vatnet, skogen, myrområdet og fjella her. Skopphornet 1226moh med Stavekollen 637moh til venstre.
Lillemann og sambo følger noen luftbobler under isen, artig å sjå dei farer avgårde. Kor ender dei tru?


Blir fort skymt no på kvelden, og er på tide med den mat stoppen som lillemann ønsker seg.
Fram med sekken. Lillemann vil spise skiva heime, og går rett på kjeksen. Små prater med sambo og koser seg. Lillemann på tur :-)


Lillemann forklarer sambo kor endene bruker å komme for å få mat. Her er det nesten nedtelling til endene kjem tilbake ;-)

En siste stopp før heim, lille brua og kaster strå og pinner, før bort til elva og sjekker kor fort den renner.


Går fort ned att, og mor halvjogger litt med en hylende lillemann på slep. Så stoppe for å vente på sambo. Til slutt er lillemann sliten, og vil opp på skuldrene til sambo, for er slitsomt at små føtter skal gå så fort på trøene! Vel heime var det å ta med koselys, sitteunderlag, matboksen og 2 stk krøp under kjøkkenbordet for kveldsmat. Mor og lillemann kniser under bordet i halvmørket, og later som er ute i skogen på tur. Til slutt var det berre å bære en lite inn på badet, pusse skarpe tenner og få han i seng. Slitsomt å være liten på tur :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar