mandag 9. mars 2015

Når mor inviterer på middag i skogen


Mor prøver å teste ut kva som er mulig å laga på den lavvo ovnen sin G-stove, og beherske varmen. Mor og lillemann hadde søndagsmiddagen der med pannekaker, mini pizza, sjokolade kake, og varm toddy og kakao, meget godt. Men litt svidd pga for nærkontakt med steikeflate i steikeovnen, så der er rom for forbedringer. Mor hadde en løsning i hodet, men må testes ut. Mors venninne MissMa med Kompis og Storebror vart dermed invitert på middag/kveldsmat i lavvoen. Mor skulle stå for middag, berre dei tok med seg fat, bestikk osv. Lillemann kjempe fornøgd, for han skal ha med Kompis på tur på fjellet! :-)

Etter foreldremøte med frøkna, henta sekk, skifta klær, så bar det ut til lavvoen. Og lillemann, kvifor ta den letteste veien opp, når den vanskligere er meir morsom?


"Mamma! Lavvoen står enda! Vinden har ikkje blåst den ned!" :-)  Når han no visste lavvoen var i god behold, så bar det rett bort til tauene.Men når mor forsvant inn i lavvoen, da kom lillemann fort etter, og skulle ha opp pipa. Mor legger ned pipa kvar gong pga vindene som er her for tiden. Skulle lavvoen knekke under, så knekker ikkje pipa ;-)Lillemann snakker stadig om at Kompis snart kjem, og mor og lillemann lytter ofte etter billyd. Når hørte dei kom, var det ut i skogkanten og ta imot dei. Mor måtte likevel ned i bilen og hente noe. Lillemann står bak treet oppe ved kanten og er velkomstkomite :-)Stolt over stolen sin, setter han seg fornøgd over at gjengen har komt.

Storebror og Kompis finn seg fort til rette, og føler seg heime med det samme :-)
Lillemann stikker ut mens mor får fyr i ovnen, og Kompis kjem raskt etter. Kvifor være inne, når det som er gøy er ute?

Kompis meiner at er han inne, så skal uteklær av, og vrenger av seg.

Mor og lillemann sine gode venner, alltid like kjekke å ha med på tur :-)

Mors kjøkken. Ser kanskje litt uorganisert ut, men der er et visst system da. Skal få til karbonader, potetmos, drikke, og en dessert. Treng litt planlegging, og litt varme. Mor har hatt vann i vanntanken, til potetmos og drikke, varmer karbonader, og lagt  en liten rist inni steikeovnen for at desserten ikkje skal svi seg under.


Kompis er snill og serverer lillemann potetmos. Begge hevder at dei er bestevenner, og det trur nok mor stemmer. Kompis er berre 3 dager eldre enn lillemann, går i samme barnehage og skal gå i samme klasse.Lukta av karbonader fyller lavvoen, og steker runde nummer to, og alle blir borte :-)
Dagens lavterskel-kokk, mor :-)


Så får mor satt seg litt ned og nyte en litt sein middag. Ikkje verste middagen i en lavvo dette her.

Gutta er en del inn og ut av lavvoen, men veldig kjekt at dei styrer seg sjøl da. Dette som er så greitt med en lavvo, er ute og inne samtidig og har det ganske så fritt.Mens gutta er ute, MissMa også, så legger Storebror seg og fantaserer om at her skal han ligge og sove. Mor stikker ut og lar han få ei lita stund i fred og ro.Mor stikker hodet inn etter ei stund, har rørt sammen kakerøren og hatt i den første forma. For ikkje få svidd bunn som igår, så har mor ei rist under, kilt fast. Skulle kanskje fått klipt den til. Avbitertang neste gong og tilpasse.
Ute roper lillemann at mor må komme og sjå. Mor hiver innpå litt meir ved, ovnen litt kald langt bak til steikeovnen, og stikker ut.

Stolt viser gutta at dei har laga bål!
Lillemann tar litt mose for at det skal ta lett "fyr" og later som han tenner på. Han forsikrer mor at det ikkje er ekte, han berre later som. "Trenger ikkje være redd" forsikrer han. Bra er no det... tydelig at han har vært med på en del båltenning :-D

Tauet er populært, men mor ser ho får stramme opp det øverste neste gong.

Noen knall og fall vart det når dei prøver på en snurr framover, men det går bra. Rett etterpå er dei tilbake og prøver igjen. Super balansetrening, og øver på å holde seg fast sjøl.Plata som er på slenga, er dum. Så mor sager til en passelig sittepinne, og lillemann hjelper til med å sage litt. Lærer ikkje uten å få prøve under trygge rammer.

MissMa med kaffikoppen koser seg ute mens gutta herjer i skogen. Det er sånne kvelder man lever litt på i kvardagen, og sitter att med et smil neste dag man er tidlig opp og jobb kaller.Slenga fungerer! Ny pinne, og straks bedre. Begge gutta prøvde, men litt vanskelig å holde seg godt enda. Blir nok tryggere på den når dei får prøvd meir ;-)Mors favorittsyssel i skogen, klatre i trær! Og kvifor er det berre ungane som skal ha det gøy? Og til frydeshyl ifra lillemann er mor ape :-)  MissMa trur med å svelge kaffien om treet knekker! :-D

"Ej med vil!!" roper lillemann der mor henger opp ned noen ganger. "Ej med ape!" Mor lurer på kva som er så befriende med å klatre i trær og henge opp ned? Om det er noe med å gjere noe annet enn å være voksen og gjere det som blir forventa av en? Være litt barn inni mellom? Kjekt er det uansett :-D


Dermed så skal gutta også klatre. Lillemann er nok sliten, for han gir fort opp denne kvelden, ikkje likt han. Prøver seg på noen trær, og mor henger han opp ned et par gonger. Greitt å ha mor som heisekran så han også får være ape. Kompis tør ikkje la mor holde han opp ned, og ser berre skeptisk på. En dag Kompis, da skal nok mor få deg og til å henge opp ned ;-)Inn og sjekke kaka. Perfekt! Og noen Ååååååå! høres i lavvoen over synet av nysteikt sjokoladekake :-) :-) Fått opp att varmen, og mens første no blir delt opp, så er neste allerede i ovnen. Genial denne G-stoven! Mor er meget fornøgd med det kjøpet. Idag er det rask løsning, Sjokolade muffins miks. Treng berre vatn og smør, røres med visp i en liten bolle, og du har fin deig. I går lagde mor røra sjøl heime, og hadde i en lita flaske.


Lillemann koser seg med kake, og sjekker at der er fyr i ovnen så neste kake også blir steikt fort.

Begynner å bli ganske så mette denne gjengen her no, mor kjenner at magen begynner å bli ganske så full. Men plass til litt til kake da....

Lillemann måtte no få den toddyen sin, og varmt vatn tappes rett ifra vanntanken på ovnen.

Alt en ovnsbakt leverposteiboks kan brukes til ;-) Kaka stekt sånn at den er litt flytende akkurat i midten, og fleire sukk brer seg i lavvoen når mor deler den opp. Snakk om delikatesse ute på tur! Inni med neste!

Lillemann laga seg en koseplass. Litt sliten no vennen? Full i magen, slitsom dag på barnehagen, leika på leikeplassen med Bror, så rett opp i skogen for middag og leik. Slitsomt å være liten.


Men ikkje verre enn at han med et bredt smil får slikke bollen :-D

Ut igjen, for meir leik. Mor har pakket sammen, MissMa holder på. Hører guttene no er slitne, og er nok på tide å få dei heim. Rekner med at der er 2 små som sovner ganske så fort i kveld :-) Siste kreftene blir brukt opp, og så er det ned i bilene. Mor har fått testa meir ut den ovnen, hatt med gode venner, gjordt nok en middag til ute-middag. Ny meny er i gang i hodet, så det er garantert ikkje siste gongen mor tar middagen ute. Og til dagens testkaniner for mors matlaging, tusen takk for nok en kjempe koselig dag :-)2 kommentarer:

 1. flott blogg, liker denne bloggen

  du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
  slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Janne, kjekt å høre :-D Kjekt du liker bloggen. Skal kikke på den malen ;-)

   Slett