mandag 16. mars 2015

Roaldshornet 1230moh med pulk og truger


Det er et fjell mor stadig ha tenkt på dei siste ukene, Roaldshornet 1230moh på Stranda, for der er så utrulig til fjell og fjord utsikt. Mor er opp dit med lillemann 2 ganger i året, en i påsketider med bæremeis og truger, og en på høsten. Du tar gondolen på Strandafjellet skisenter, og går ifra endestasjonen og opp på Roaldshornet. Men no er lillemann så stor og tung, at mor veit ikkje om ho vil synke langt ned med sånn last. Det blir fort ca 25kg vinterstid med pose, bekledning, mat, drikke og diverse utstyr. Derfor vart det vurdert lurest i å ta pulken. Mor har aldri hatt pulken i skiheisa før, men fått beskjed at det er mulig. Men så var det dette fantastiske vindfulle været vi har hatt i det siste, blåst trollkjerringer på både toppane og flat mark, så turen har lagt på vent lenge. Pluss gå dit i djup puddersnø, er litt vel tungt. Men så var det komt den dagen de alt såg ut til å ligge til rette! Lørdag, meldt lite vind, og knall sol! :-D :-D Kan vel ikkje bli bedre? Nei, så derfor så pakker mor sekk og pulk, og drar til Stranda. Lillemann er gjerne med han tross tur igår også, berre mor bygde lego med han i en halv time først. Deal lillemann ;-)


Med pulken på slep så er det en lillemann som kjenner se godt igjen her, og gleder seg veldig masse til å kjøre gondolen! Mor ser at det kjøres ikkje berre gondol, men mest stolheiser. Lillemann får velge, og valget vart ikkje overraskende, gondolen. Så var det å få inn pulken i gondolen...
Lykken er en egen gondol og ha det det som prinsen på fjellet ;-)


Ikkje verst utsikt ned heisa heller, og lillemann får med seg alt.
Nesten oppe og paviljongen dukke opp. Kunne knapt fått bedre og vakrere plassering av en paviljong enn dette! Kan no ta litt fakta også om denne heisa. Den er faktisk en ganske så fin tur, berre for turen opp også å nyte utsikta, eller ta en lunsj eller middag her. Du starter på 430moh, tar gondol i ca 7 minutter, og ender på 1067moh rett overfor paviljongen. En tur lillemann er veldig glad i.

Og sjølv ifra gondolen så får du ei heilt utrulig utsikt ned til Stranda sentrum og ut Norddalsfjorden.
Kom ut av gondolen, og der slo lillemann seg litt vrang. Trøtt kanskje, eller berre lei seg for at gondolturen er over? Mor tok han med til kanten for å sjå på utsikta.

Lillemann ville både heim att, ikkje i gondolen, men så i gondolen, før mor lokka med posen i pulken og kosedyna. Da vart det pulken. Håper han sovner.


Det er trakka ei bredde opp som går til avstigninga til t-kroktrekket. Er på vei opp den og kan ikkje annet enn å berre nyte det fantastisk nydelige fjellandskapet som er her. Grunnen til at mor så gjerne ville hit også.

Mor er vant med å gå skrått her, for så opp, men dette her ser veldig bratt ut, og pulken var mykje tyngre å dra med truger enn det mor trudde. Liten aha opplevelse faktisk. Vant med på ski og spor, men med truge og her, vart litt meir enn mor trudde. Bakken her, grøss.... men gir ikkje opp før det er stopp!Starter optimistisk. Så lenge lillemann har det ok bak i der, så er det berre å prøve seg.
Framfor mor, folk på vei opp t-trekket.

Pustepause i monster bakken, og ser at snowboardere også trakker på beina. Mor komt seg nesten opp! Pokkers bakke! Pust, pes.
Oppe!! På kanten i alle fall. Ser målet der borte, vardene på Roaldshornet. Skal nok komme seg dit, berre vent.


Utrulig flott, ikkje sant??

2 stk med skiene på skuldrene kom gående. Også med samme mål som mor for dagen. Snakket ikkje norsk, og kikket langt etter lillemann i pulken. Lurte på alderen på lillemann. Trur ikkje dei er vant med å sjå en pulk på fjellet :-P
Litt skrått å gå langs her, så går ikkje fort. Bedre seint enn med knall og fall. Har ingen hast heller. Lillemann, han har dessverre ikkje sovna. Håper han ikkje blir trøtt og lei på toppen, det er litt kjedelig for han sin del.
2 andre på ski som beundrer omgivelsene her. Langt der nede har du hovedveien mor kom ifra Sykkylven også. Topper som Ytstevassen 1330moh, Holetindane 1288moh, Dalmannshornet 1476moh, Brunstadhornet 1524moh osv osv.

Mor skal ikkje på noen måte skryte på seg å være sterk, men trur mor kan sette ordet sta på seg sjøl. Gikk ikkje akkurat fort opp, var tungt, men er oppe!! :-D Men på toppen blåser det noe innmari! Lillemann søker ly ned i pulken og leiker larve.Lillemann og pulken, på fjellets tak :-) :-) Mor er kjempe fornøgd! Ser heilt ut til havet herifra, Gamlemsveten der ute.


Hadde tenkt å tenne bål her oppe, for var meldt lite vind, men akkurat no er mor glad for at tok pølsene i termos for sikkerhets skyld, og lillemann ville gjerne ha ei pølse.


Mat servert nedi pulken :-) Lillemann liker seg der nede, blitt en leikeplass, samt skjul for den sterke og kalde vinden.


Utpå kanten og varden der du ser rett bort til Fjellseter skitrekk, der mor og lillemann har vært en del denne vinteren. Du ser Nysætervatnet der nede også. Ser fjella Sætrefjellet 877moh fra venstre, Revsdalshornet 949moh, og Auskjeret 1203moh.
Å Vestland Vestland..... Du ser ut til Ålesund, Brattvåg, inn til Ørskog og her Sykkylven.


Føles nesten som på verdens tak når du står her, kvite topper samme kor du snur deg og fjorder.
Andre som var her dro, så dro pulken på nedsiden av varden, der var det masse meir vindstille. Lillemann stikker dermed hodet opp av pulken, og begynner å kikke seg litt rundt.


Toppvarden. Mor syns det er ekstra kjekt å sjå denne varden idag, sist tur hit var i høst ilag med mormor og guttaboys.Fantastisk! En nederlender som bor i Ålesund er her også, mor ser han nyter kvart et sekund av utsikten.

Pauseplassen. Litt meir i le bak der, og vinden begynner å løye litt. Kanskje mor får lillemann ut av pulken no?

En varde kan brukes til mangt, le for et stubbebål og klatrefjell for en liten.

Sånn en skal mor jaggu lage seg et lager av! :-) Så genialt for en topptur å dra med seg. Lurer på kor motorsagen er?


"Ake??" Lillemann ser spørrende på mor. Oi da, da vil mor være ganske så nært og styre lillemann unna subbebålet og at han løfter hælane når han aker så han ikkje stuper, for det gjor han sist gang her med snø og aket ned samme plass.
Lillemann klarer seg utmerket etter et par forsøk og fått ei bane. Mor ake også en tur, på nåde.

Mor besteg fjellet, lillemann har sitt fjell på toppen :-) så lenge han er glad, leker og trives, så er mor også glad.
Litt av ei utsikt ifra rasteplassen eller?? Er heilt fantastisk å være her oppe, med ei fabelaktig utsikt samme kor du står på denne toppen.Han ifra Nederland står stille lenge der borte, ser på holdninga at han virkelig nyter det å være her. Veldig hyggelig mann også, slo av en prat før han gikk ned.


Multigrilling??


Med mor som har en hand på lillemann, klatrer han forsiktig den lille varden også. Lillemann kikker etterpå ut fjorden, det er så langt ned! Han klarer ikkje å sjå fisken i vatnet en gang :-P
Ser inn Strandadalen, retning du kjører for å komme til Hellesylt. Vårstemning der nede, akkurat som heime hos mor.

Lykkeliten springer rundt på toppen, med mor rett bak, redd for en liten skal komme ut på avrundet kanter og ake sin vei. Berre tanken får mor til å grøsse! Men han er lykkelig, hopper og spretter, koser seg i sola og snøen.


Lillemann vent på mor! Sukk... trim for eldre dette her :-S


Marsmellows pause, litt godt å ta en pause i springingen.


Så er det pån igjen.... juhuuu! Oppe på verdens tak og nyter kvart et minutt av det <3Mor viser lillemann skitrekket han bruker å være, og på pulk der nede. Og så forteller mor at mormor og guttaboys er på slalom der borte. Da vil lillemann også på storeski, med en gong!
Full fart! Og mor i full fart etter. Så godt å sjå han rase rundt på denne måten, at han er glad.
Litt tørst lillemann? Fram med termosen med varmevatn, og lillemann sjekker at mors kakao er god nok. Sjekke fleire skeier, berre for sikkerhets skyld.

Dette er sånne øyeblikk mor later som ho ikkje ser, lillemann slikker på isen ved en liten varde.Et lite hull, akkurat passelig til lillemann, heilt vindstille inni der også. Mor tramper oppå steinen, og dermed så leiker mor og lillemann Bukkene Bruse og trollet ei stund.Kom på den Go morgen yoghurten, og dermed siste påfyll før må ned att. Hetta er på, men ikkje pga vind, men fordi mor og lillemann har rullet rundt i snøen! :-D

Og litt eplekake skader heller ikkje..... kremt kremt.


Og noe lillemann syns er gøy, slukke stubbebålet med snø! Like kjekt med røyk kvar gong, og viktig å ikkje forlate et brennende bål.
Nesten pakket og klar, litt feil plassering av lasten? Lillemann, du kan ikkje sitte der framme, mor skal love deg at da faller du av i bakken. Bakken ja, blir interessant dette med pulk bak på vei ned.

Oi da! Ned vart bratt det også ja med en pulk som dytter på sin vekt når mor skal bremse med trugene ned. Litt is enkelte plasser også, så gå med berre sko vart verre. Og kvar kant førte til ny dytt. Mor tenker på dei som drar på lange ekspedisjoner over Grønland, til Nordpolen osv med pulk ned bakker, over glipper osv. Det må være tøffe folk! En pulk med en 3 åring pluss diverse oppakning er absolutt nok for mor. Mor ser folk nede på kanten, på vei opp hit. Mor bremser med det ho har, og sender en kjærlig tanke til dei veldig gode trugene som har tagger nesten heile veien rundt, pluss god klo under. Klarer mor ikkje å bremse eller snubler, så tryner ho framover, og får pulken over seg. Ikkje akkurat fristende. Sakte og rolig, og lener seg absolutt maks bakover for å bremse.Men, når kom seg opp, så kjem ho seg ned. Lillemann gleder seg til gondolen, mor er glad for å komme opp på toppen der bak. Been there, done that! :-)

Og så er det den bakken her.... mor er glad for en ting,at ho ikkje har ski på beina akkurat no!


Nede, inne i gondolen, og en lykkelig lillemann, og like lykkelig mor. Kom seg opp, kom seg ned. Med et par aha opplevelser. Var masse tyngre enn mor trudde å dra den pulken opp, og masse verre å bremse den pulken ned enn forventa. Mor smiler og er veldig fornøgd med dagen, lillemann like så. Roaldshornet skuffer aldri. Heilt til han kom ned, skulle kjøre gondol en gang til! Han nektet virkelig å dra heim! På ingen måte, nei. Så tok mor og lillemann en rundtur med gondolen, og da stengte trekket også. Dermed så fekk mor med seg lillemann heim. Men om det no blir en tur til opp på Roaldshorn, så skal mor virkelig vurdere å ta bæremeisa, om enn det blir tungt. Og når mor tenker seg om, må no tilbake dit ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar