fredag 20. mars 2015

Sysalen på tur til Vassetra 465moh


Sysalen på Ekornes har si egen friluftsgruppe på 4 personer (deri blant mor) og prøver å få med damer på tur. Prøvde forsiktig med en tur tidligere til Hovdeåsen, og var ikkje det beste oppmøtet, men dei som gikk, hadde det ganske så gøy ilag. Så prøvde på nytt med ny tur, og sjøl om været viste seg med regn og sludd, så var det noen spreke damer som møtte opp. Mor var eineste av friluftsgruppa på 4 som hadde anledning, men med 5 oppmøtte, og 4 hunder, så vart det en ganske så festlig tur :-)Alle hadde kvar sin hund, og det var ivrig hilsing på gang. Mor var litt utenfor, eineste som ikkje hadde hund! Men veldig kjekt og underholdende å sjå hundene hilse og sprette rundt. Dette kan bli en underholdende tur! :-D

Starter på Hjellane, og over denne brua. Ser bart ut, men det er ikkje lange stykket. Det har dessuten snødd litt idag.


Det regner ute, og damene er godt kledde for dette fantastiske sunnmørsværet. Bor man på Vestlandet, så er været deretter også. Vi er vant med det.Litt nysnø på grusveien og der ligg meir snø enn forventa, men det skal vel gå greitt.


Når 4 hunder er på tur i band skal hilse litt på kvarandre, da må man rekne med litt kryssing av band  :-D Men du store kor kjekt hundene syns dette er! Ikkje berre ut på tur, men faktisk ilag med mange andre og nye hunder også.Var meldt en del regn og trur nok det stoppet en del i å komme å bli med. Men regnet gikk meir over i sludd og var ikkje noe plage. Trur heller at snøen som allerede ligg som blir problemet, for trakker gjennom somme plasser der det ligg en del snø.

Dette er da Pause benken, og her skulle det da være utsikt utover Sykkylvsfjorden, ned til Aure, over til Ikornnes og heilt tut til Sula. Men et skydekke var meir opptatt av å være i lavlandet og sleppe litt nedbør, enn å holde seg oppe i himmelen og sveve. Men ei dame tok oss att, også fra sysalen men litt seint ute, og ho hadde ikkje hund! Juhuu! Mor er ikkje eneste uten hund :-)

Er no pent med kvitt landskap, men skulle no gjerne sett meir av fjella her enn dette. En pen plass å gå tur, når man ser litt.
Lyden av rennende elv er alltid like koselig. Hundene spretter rundt og leiker seg i snøen, og lyden av glad hund ilag med lyd fra elva, er faktisk veldig gledelig. Nesten sånn at mor skulle ønske ho hadde en hund sjøl.Om mor ikkje har hund, så er jo det kjekt å kose med dei som er der <3 "Få en kos da" og Pepsi kjem med snuten sin.


Trakker en del gjennom snøen her og der, gjelder å tenke lette tanker. Folk prater litt her, skifter følge, prater litt der. Ingen er på en måte utelatt om enn litt avstand mellom gruppene.  Er nesten oppe på kanten også no, så da er det stopp på bakkene opp. Og startbakkene er lårdrepere om du starter for hardt!Hopp og sprett og tjo og hei!! Noen ser faktisk ut til å danse i leiken og turgleden til hundene får resten av oss til både og smile og le. Kanskje skulle innfør fast hund på turene??


Nesten framme ved hyttene på Vassetra og postkassa. Veldig flott plass her oppe, og tilbragt ei fin helg her og fiska i vatnet eventuelt bada, det hadde slettes ikkje vært så verst. Og da ta seg en tur opp på Sandvikshornet 876moh eller en snartur opp på Storevarden 654moh.Mor hadde i alle fall med seg nok sjokolade og delte ut. Sjokolade på tur er alltid like godt ;-)

Ikkje berre godteri til dei på to føtter, men også dei firbeinte fekk litt godteri. Tim sitter pent og får godt av eigeren sin. Skulle no berre mangle at dei også skulle få litt så flinke som dei har vært til å hjelpe eigerene sine med å dra dei opp bakkane :-D

Varm solbærsaft gjer godt når man kjenner at man blir kald når man står still. Og så er det greitt å ikkje ha hund sjøl på tur, for da kan mor hjelpe til med å holde dei andre sine hunder når dei skal skifte eller pakke om ;-) Mor vart ikkje heilt hundeløs på turen.

Klokka er allerede 19.30 så dei som har lykter, leiter dei fram før man starter å gå ned. MissMa gjer seg klar mens Izor prøver å sitte stille, ikkje like lett for en ivrig hund å sitte still.Søte Timmy står pent med eigeren sin, fått godteri han og er fornøgd.

En munter gjeng på vei ned att, og hundene er litt meir rolige no enn på vei opp. Sikkert litt slitne dei også etter bakkane opp.
Det er jo vakkert med det man kaller blåtimen på kvelden, et snølagt tre blir ganske så pent i blåfarge også.


Det snør det snør, tiddeli bom! Men snø er ingen hindring i kveld, alle er godt kledde og det er ikkje særlige mengder som kjem ned, sånn heilt greitt.


Hundene er ikkje kledde, men er våte og lykkelige. Trur nok en del av dei kan forvente seg et bad når dei kjem heim.


Skydekket lar oss få glimt av lysene ifra sentrum. Tåkeheimen møter oss seinere ned i fjellsiden når vi kjører heim. Om mange trakk seg fra å bli med på tur pga regnet, dei kan berre angre ;-) Dei som gikk hadde no en fin tur med godt humør (om enn datt litt gjennom snøen) og trur nok ingen angret på at dei trosset meldingene og vart med. Så damer, når neste tur blir arrangert, hiv dokke med no da! Om turen ikkje fenger, så er det berre å snu. Bedre å snu, enn å angre på at man ikkje gikk og prøvde :-)
Ser mor deg på neste tur??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar