søndag 26. april 2015

4 årstidene på Vellingsneset


Søndag, mor og lillemann vil ut en tur. Ute så skifter det mellom snøvær, sludd, hagl, regn, sol, vind og regnbue. 10 minutter med sol og opphold, kan det holde litt tru?? Mor piper på MissMa. Ho er på besøk hos MissMon, men ho har hatt lyst ut til Vellingsneset lenge no, at ho var med. Vellingsneset står på hennes ønskeliste, så ho var lett å få med ;-) MissMon med familie blir også med.Vær, ingen hindring (håper mor) og pakker meis, ved, pølser, drikke og hiver lillemann sin traktor inn i bilen. Vellingsneset, her kjem vi!

2 kompiser klare på kvar sin traktor, glade for å sjå kvarandre igjen :-)


Var no ikkje så lenge dei kjørte for egen maskin, og ville tauest. Men plutselig så hogg lillemann i bremsa, hoppa av traktoren, og stupte ned i motoren. No galt lillemann?? Mor stopper og kikker, for det er no vitterlig ho som er motoren sånn egentlig. Lillemann stikker hodet fram att, klapper på panseret, og sier veslevoksent: "Sånn, no fiksa" og setter seg på setet og venter på at mor skal dra igjen. Jaha, den var no grei. Bra motoren virker da...

Kompis har sin far som motor, og den virker til å være i orden ;-)

Et stopp i regnet, og sola forbarmer seg over gjengen. Greitt å dra traktor her, om enn litt steinete her og der. MissMon og familien kjem snart etter.Vær ingen hindring for denne gjengen her :-)

Veien er veldig barnevennlig, og kort nok for små. Veldig flatt heile veien og ingen bakker. Veien går over til å bli meir gras, men likevel kjempe fin å gå på. Hompetitten sånn her og der med traktor, men det syns gutta berre var gøy!
Stien ned til Vellingsneset er godt merket med et stort skilt, med skummel hodeskalle på :-P ligg en til ved siden av også. Tøft syns gutta!
Her må traktorene parkeres, for no er det sti ned gjennom skogen. Mor knytter dei fast i et tre, og gutta forsikrer seg at dei har det bra før dei går.

Sti er så kjekt! Spesielt når den går flatt og litt nedover ;-)10 meter, og bom stopp. Må no kikke litt på kvitveisen også, for den er jo så fin. Og så er den lilla!

No ser dei jo sjøen også, og farta settes litt opp. Berre vent litt, kjem et lite parti der dokke må holde i handa gutter! Ellers er stien heilt grei.
Sånt liten bit berre ned et berg.

Gutta, dei er langt framfor og ser både stranda og berget. Første mann ned!! :-)
Rett til dammen på berga, før verken mor eller andre rakk å komme ut av skogen.Gutter!!! Hallllloooo! Ikkje for langt ut på berget! Selektiv hørsel gitt. Her er det berre å springe etter. Berga er litt glatte her, og prøve å holde dei innen synsvidde og trygg avstand ifra sjøkanten.


Sukk.... enda meir nedbør er på vei inn :-( som forventa dessverre, men hadde jo håpet da.

Bra med vind her, men gutta bryr seg ikkje enda. Meir opptatt av alle dammene på berga og alt som er å sjå på og oppdage.

Er fint å være med barn på Velingsneset, plass til mange her. Teltplass rett ved der du kjem ut av skogen. Mor, lillemann og mormor tok ei teltnatt her i fjor, og skal nok snart tilbake :-) I natt frister ikkje akkurat. Festøykollen 911moh stikker akkurat fram fra regnskyene der ute.


Mens mor får fyr på bålet, så kjem resten ut av skogen. MissMon med mann og 3 barn på tur.


Dei 3 også rett bort til dammen. Rart kor den trekker til seg barn du ;-)


Storebror ved bålet. Blåser en del, så mor har bygd opp enda meir stein mot vinden på bålplassen. Alt her er vått, så mor er glad ho har med et nett med ved, og MissMa 3 briketter. Vart bra bål til slutt ;-)

Lillemann ville ha med mor og leite etter tanglopper. Greitt det lille venn, og mor snur noen større steiner. Makk?? Den var virkelig liten og lys i fargen. Mor veit det er mange sorter for meitemark i Norge, men denne her i sjøkanten er mor ikkje sikker på.En gutt som er glad i sjøen :-) Han ser ut til å være i sin egen verden et lite øyeblikk. Mor spør om han liker sjøen og stranda godt, og mor får et smil og et nikk til svar.


MrF kjem ned og leiter under steiner ilag med gutta sine. Frøkna sitt ved bålet og griller pølse.

En knust kråkebolle! Mor forklarer lillemann og en til om kråkebollen og måsen som spise den. Alle tar forsiktig borti piggene. Lillemann putter den i bøtta si for å vise Kompis.


Lillemann og Kompis tilbake til dammen, leiker med alt dei finner. Ingen fancy leiker, kun det man finner rundt seg.
Veldig kjekt å være fleire på tur, er alltid noen å leike med, noen som finner noe spennende og er meir liv rundt seg. Her har en funnet seg en rolig plass og nyter det å være ute.
Og så er det meir koselig rundt bålet også :-)


Litt pølser her eller?? ;-)
3 familier får akkurat plass rundt bålplassen. Mor syns det er heilt greitt å være her før mauren under steinene våkner. Dei bittesmå maurene auler under kvar en stein rundt plassen her på varme fine dager. Vurderer sterkt å ta med maurmiddel en dag... kjedelig på en sommerdag og mauren biter skinka di, eller en liten.I en liten dam finner lillemann noe i vatnet. Det er froskeegg! Og noen er klekte. Dessverre alle døde av kulden som har vært i det siste. Trur frosken var våryr litt for tidlig :-(


Mor og lillemann studerer dei døde eggene. Litt trist at dei ikkje blir frosker da.En liten flink griller :-)

Litt kjølig ute, og MissMa og familien samles og plasserer Kompis i midten i le for vinden. Storebror er omsorgsfull og setter seg ytterst for å passe på lillebror <3
Mor er vegg til lillemann, og lillemann benytter sjansen til litt kos og nærhet.
Lillemann var ikkje særlig sulten, heller tilbake til dammen. Han drar med seg mor, og dermed så kjøres det plankebåt på dammen.


Snart kom det fleire til for å leike med mor og lillemann :-)


Sur vind, og trekker opp i skogkanten som er i meir le, er noen småkalde barnehender no. Skogen byr på nye leikemuligheter også.
Litt surt ute no, og lillemann lukter også litt surt. Mor skjønner no kvifor han kjem med setninga "Vil heim". Så mor henter meisa og pakker sammen. Resten bestemmer seg for å dra dei også.
Storebror i et ganske så perfekt klatretre :-)
Mor vil også prøve treet!

Så fort mor forlot treet, så stormet resten av ungene til. Lillemann og Kompis er raske med å forsøke :-) Sunn hobby! :-D


En fekk litt problemer med å komme seg dit han ville, så mor rett og slett lempet han opp! Fornøgd! :-)

Heim att, og mor og lillemann trasker nesten bakerst, bak MissMon. Lillemann ville gå sjøl og ikkje i meisa, ikkje rart med den bleien han har på no....

2 muntre karer danner baktropp, der minste virkelig koser seg maks i bæremeisa si.
Mor bar lillemann knappe 20 meter, for han var litt redd for at Kompis hadde dratt videre uten han. Så full fart når han se resten venter oppe på veien.
Lillemann satte seg rett ned på traktoren, og mor festet tauet i bæremeisa og dro. Hiv og hoi! Trekktrening! :-) Inni mellom så kjenner mor plutselig at traktoren blir vektløs, Storebror tar en dytt i lillemann ;-)

Kjekk gjeng på tur dette her. Håper å gjenta turen en annen dag, men da med pent vær, og heile gjengen igjen :-) Lillemann syns at det var en kjempe kjekk tur han, og vil gjerne en gang til med alle sammen. Og mor håper at det lar seg gjere igjen. Er dokke med folkens? ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar