onsdag 15. april 2015

Bæremeistur i regnværet


Lillemann er veldig glad i bæremeisa si, og no har han spurt på den lenge. Så ved frokostbordet i barnehagen, så lovte mor at ho skulle bære lillemann på tur. En liten som smilte kjempe stort! En liten hake, det bokstavlig talt pissregner ute, og Bror skal på trafikalkurs, og mor må kjøre. Hmmm.... tenke, tenke. Levere Bror, kjøre opp på Fauskekambane, pakke med et kjapt lite telt for ly, ta med et teppe, kveldsmat og bok. Pakke sammen etter 2,5t og plukke opp Bror. Høres mulig ut! Lillemann heilt enig, og dermed så bærer det ut på tur :-)


Måtte berre spørre lillemann om han ville gå sjøl, sjøl om mor allerede visste svaret. Han skulle endelig få bæremeisa si! Fekk koseputa si, og mor omtrent såg lillemann lene seg tilbake, og slappet fullstendig av. Her er det en som skal på kosetur! :-)

Fauskekambane er en av dei mest barnevennlige turene som er i Sykkylven. Ikkje kjedelig grusvei, men koselig sti, og alltid noe å sjå på i grøftekanten. No er det å kikke etter blomster.Kvitveis finner lillemann fort, han har tross alt god utsikt ifra bæremeisa.

Mor fann endelig kusymre! Mor veit den finnes her, men var ikkje så mange av den enda. "Lillemann, ser du den?" Mor hører lillemann grynter bak i meisa. Kva er det som skjer der bak?
Mor må berre smile :-) En liten har dratt opp koseputa si, og svarer ikkje lengre.

Litt utsikt når du kjem opp på kanten, men dystert vær.
Et halvråttent tre har mange mange kjuker. Mor sier det magiske ordet kjuke til lillemann, men får berre et grynt til svar. Han sover nok om 1 minutt, uten tvil! Når han ikkje reagerer på ordet kjuke, da er han snart borte.
Når du kjem til denne låven, og en haug som er restene av et hus, så går en sti til venstre ut til Kambane og utsikt utover Sykkylven sentrum. Tar du til høgre rundt låven, går en sti inn i en veldig fin og koselig skog. Dit hadde mor planen for idag.
Stien opp i skogen. Kjempe plass for små barn å gå sjøl, og skogen er litt åpen med beitet bakke.Framme der mor hadde tenkt seg med lillemann, for er så fint å leike her. Men siden han sover, så passer det at mor setter opp det enkle teltet for ly. Den store røde vanntette posen, er et stort pledd og lillemann si nye bok.Mor leiter fram lillemann bak koseputa. Han har ingen planer om å våkne.
Teltet oppe, teppet ligg klart, og meisa med lillemann står under tak. Da er det å håpe at han våkner snart.
Mor benytter sjansen til å kikke litt rundt om teltet. Området er så fint her bak, så borte fra alt sammen. Ser nysnø i fjelltoppene,  hører elva der nede, ei ugle som gir lyd, og ser ei rue med hjortebæsj. Herlige Moder Natur <3Dei nedfalne trea lillemann klatret på ifjor, har no fått mange små kjuker langs heile stammen. Håper lillemann våkner snart, og får tid til å undersøke her.
Mor går lengre ned, om mulig å gå ned til snøen her med lillemann. Han savner snø å ake på. Det er mulig. Mor kikker mot teltet, ingen lyd derifra enda.Mor setter seg inn i teltet ilag med lillemann. Krøller seg på teppet, se alle fuglene som begynner å komme fram ifra trea og synger. Mor sitter heilt musestille, berre ser på fuglene, og lytter. Litt deilig å være en taus tilskuer til naturen også.


Men moor kan no ikkje berre sitte stille heller, trenger litt trim om mor skal klare å bære lillemann i meisa utover våren og sommeren. På med meisa, og finne stier :-)

Går en sti mor ikkje har gått før, berre for å sjå kor den ender. Og passerer en gammel, men liten nedlagt gård. Den visste ikkje mor om. Godt gjemt inni skogen.
Snakk om søt sti! Den her passer fint for unger å gå på sjøl. Stien går langs ryggen av åskanten.
Stien ender ved et rødt hus, og en ny går nedover mot elva. Mor tenkte å følge elva, så gå opp til teltet. Må vel klare å finne den plassen nede ifra?


Men ned bak kanten har ikkje snøen smeltet, og mor trakker djupt. Ingen vits dette, så mor snur.


Morn morn lillemann :-) Der våknet en liten, ikkje heilt blid, men går fort over når mor begynner å snakke om å finne teltet, om fuglene, finne mat og finne fugler.
Noen trær her har så masse skjegglav at det ser ut som pels! Et pels-tre kanskje, eller dyre-tre?? Lillemann måtte faktisk le til slutt, for et tre kan vel ikkje ha pels? Tulle mamma :-) Lillemann måtte få studere nærmere skjegglavet, og mor plukker litt til han.


Ser du teltet bort i skogen lillemann? Tar litt tid, men han ser det til slutt.


Ikkje heilt klar til å forlate meisa, og vil ha en runde inni skogen. Fann noen store fine klatresteiner med mange forskjellige moser på. Mor og lillemann fann 4 forskjellige moser på et lite område, og veldig mange forskjellige farger på en og samme stein.
Etter studert skogen ei stund, så var han klar for teltet. Passer bra, for et nytt regnskyll har akkurat startet. Lillemann syns det er kjekt å sjå teltet ute, og ikkje berre på stuegulvet. Har leiket seg i det noen ganger no, så veldig artig å ha det ute.
En glad liten, klar for kveldsmat. Veldig viktig å lukke glidelåsen på teltet, skal være koselig der inne. Regnet trommer på duken, og lillemann koser seg.Fram med matboksen og drikke. Mat går lettere ned ute, en ved kjedelige kjøkkenbordet. Og ja, det er en kjuke som ligg der bak, måtte plukke en i dag også.
Ny bok med masse forskjellige eventyr i med dyr, og lillemann er borte vekk i eventyret mens mor leser :-)Maten er spist opp, og pære i biter er fin dessert. Boka er lest, har kost med teppet, lyttet til regnet, og lyttet til fuglene.
Kosestund <3
På tide å komme seg ned att ifra fjellet, og plukke opp Bror. Lillemann ut av teltet så mor får pakke det sammen. Regnet har ikkje tenkt å stoppe opp, og blir en våt affære å pakke det sammen. En glad gutt som helst vil tilbake i meisa, men nok skal få gå sjøl.
Springe fort!!! Lillemann leder, med mor med meis og dinglesekk på siden rett bak. Full fart gjennom skogen! :-)


Et lite skogstroll <3 lykkelig er den som er glad i å være ute.
Lillemann stopper opp, ser på skyene med all regnet som ligg lavt  terrenget. Han syns dei heller kunne komt med snø, ikkje regn. Hmmm... mor er ikkje så enig der.Mor har på fjellsko, så lillemann er stolt over sine barnevadere som han kan plaske med så masse han vil, uten å bli våt ned i skoen. Han kan gå heilt til magen med vatn uten å bli våt! Han demonstrerer for mor ved å plaske og springe i alle vanndammene han finner, og smiler litt over at mor ikkje kan.

1-2-3!! Plask!! Lykken er søledammer og gode regnklær :-D Mor skulle nesten ønske ho hadde like gode regnklær og kunne hoppet ho også.

Lillemann passer på at mor ikkje går i dammene, for det er berre han som kan, og gjerne lokke mor nærmere, så han får hoppe ekstra tungt i dammen, og sprute sølevatn på mor. Liten ramp! ;-)Tilbake i bilen, og regnet viser ingen nåde. Her er svingen du tar av i på vei opp til Hjellane, altså opp ifra Ullavika. Kjører av i svingen, og stien går rett ved husveggen til dette huset. Kjent av mange den stien her, men har du ikkje vært her med små barn på tur, så anbefales denne plassen her virkelig. Fin å telte på også om du går til venstre ved huset som ligger i ruiner. Mor kjem garantert tilbake hit med lillemann, om så berre for liten tur mens venter på Syste eller Bror. No plukke opp Bror, heim med lillemann, litt kos, og så rett i senga. Og mor har allerede lovet lillemann ny tur i meisa, han ville på Hovdeåsen. Men da lovte han å trylle vekk regnet først ;-)


Lett tur, ca 2km :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar