onsdag 29. april 2015

Fiskelykke for lillemann


Sambo skal no dra på sjøen på jobb igjen, og da er han borte i 5 uker. Så siste kvelden heime så tok mor, lillemann og sambo med fiskestenger, og satte lillemann på trø traktoren. En rask tur ned til fiskeberga, berre for å sjå om der er noe fangst på en fin fin kveld :-)


Kveldssola kikker fram rundt svingen på grusveien. Blitt noen ganger mor har ått ned denne veen her, vært her mang en gan med Bror og Syste da dei var små.


Litt nedoverbakke, så mor slipper å dra på lillemann, men trør sjøl, og bremser for harde livet. Guten er ikkje så glad i fart når han ikkje har kontroll.Lillemann stopper opp mange gonger for å kikke. Kikke på fugler, fantasi ting, ferga, nausta der nede osv. Men også for å fortelle mor, at der nede, der er det sol!En gut som er veldig, veldig glad i den traktoren sin! Skikkelig traktor med luft i dekka sånn som bilene :-P Tung som berre det, men den skal nok holde noen år denne der ;-)

Komt ned til hytta som er der. Sjelden mor ser folk der, helst midt i fellesferien, men folk har fiska på berga her i fleire tiår. Lillemann og mor har parkert traktoren midt i all lyngen og skogen. Er man på traktor tur, så er man på traktor tur og drar den så langt man kjem på stien også.
Ned på berget og godt å ha ei hand å holde i <3


"Kva er det du ser på lillemann?" Mor måtte stoppe opp midt i stien, og det viser seg at det er hjortebæsj! Nesten på berga, nede ved sjøen. Den hjorten er over alt!
Sambo er raskt i gang med å fiske, men lillemann var meir opptatt av å undersøke området. Så sambo fekk fiske, og lillemann leier mor avgårde på ekspedisjon ;-)


Vakre Sykkylven der mor ser snøen minker på toppene for kvar dag. Det er faktisk vår! :-)


Lillemann vil kikke ned i vatnet, for kanskje han ser fisken der nede? Eller kanskje ei sjøstjerne?
Mo ber lillemann stå midt på brygga, og så gynger mor sidelengs så brygga lager egne bølger og er som tivoli! Lillemann ler, og prøver å gynge han også.


Men siden han no har fått undersøkt området, da kan han fiske. Det heiter så at du skal gjere deg kjent med omgivelsene, og det har han no gjordt, og dermed er det den fiskelykken som må komme. Han er i det minste optimist, og hiver ut sjøl.
Mor måtte hjelpe til å sveive, for der var jammen meg det fisk!! :-D :-D En lykkelig fisker, dulter lett til fangsten som spreller, og gliser bredt :-) Han har fått fisk!!


Fisken var litt liten, og ikkje skadet, så den skulle få komme tilbake til havet, og heller fiske den når den vart større. Lillemann gir fisken et avstands farvel kyss, og så hiver sambo den ut.Da vart det meir fart i en liten fisker som skulle fiske meir med en eineste gong! Så hiver han ut så hardt at han nesten følger med ut sjøl. Her skal det fiskes!

Nei men har du sett! Nok en fisk! Da har lillemann fått 2 fisk. Han setter seg på huk, og roper "Hallo!!" til fisken. Det er virkelig fiske dagen til lillemann idag :-)


Siden sambo skal dra i morgen, så får lillemann ei lita gave, en egen lille kniv. Mor rynker litt på nasen, for den der er skarp, og lillemann er berre 3 år. Men han får instruksjon ifra sambo, at kun bruke den ilag med mor. Ja ja, får vel få prøve seg guten, og stolt skjærer han over på fisken. Alt skal no læres også.Lillemann tar ei lita fiske pause, og leiker seg med vatn og noen leiker han har med. Mor tar over stanga, mens storfiskeren slapper litt av.

Men så fekk mor en stor fisk på kroken, men den falt av rett over vannflata :-( Lillemann vart heilt oppglødd over den store fisken, og dermed skulle han fiske igjen.

Sambo hadde dårlig med fangst, og etter lillemann og mor sin suksess, så skifta han også over til samme sluk som lillemann. Og da fekk han også fangst! Lillemann syns det er stas med all fisken, samme kva størrelse den har. Fangst er fangst ;-)


Obligastoriske ha det bra franske kysset, og ut i sjøen med fisken igjen.


Etter en kjeks pause, så skulle lillemann kaste laaaangt. Og det gjor han også, men i feil retning :-P Han kastet over berget, ned i fjorden på andre siden, sånn at lillemann og sambo måtte kltre opp på berget, mens mor måtte springe rundt og ned i sjøkanten for å løsne den. Lillemann ler, for han kastet jo kjempe langt!! :-DNår han stod på berget, så såg han brygga igjen. Da var det på tide med ny undersøkelse tur. Mor og lillemann kikker og gynger og koser oss i kveldssola. Heilt til sambo roper..... FISK! Dermed så la mor og lillemann på sprang over berget igjen.
Lillemann følger spent med, den fisken er større enn hans som ligger i posen.
Og da må no fangsten veges, og lillemann held først. Men han er så pass kort at han klarer ikkje strekke se nok :-( Sambo måtte hjelpe til.


I det kveldssola legger seg, så er leggetiden til lillemann passert også. På tide å finne traktoren igjen, og komme seg heim.
Akkurat det er så fint her nede på berga, kveldssola. Den savner mor å sjå ifra huset sitt. Mor bor litt feil til innser ho :-S
En meget fornøgd fisker på sin trofaste traktor, kjempe fornøgd med dagens fiskelykke :-) Vart 1 som slapp unna, 3 tilbake i sjøen, og 2 i posen. No heim og steike den til kveldsmat, og så er det å få en liten fisker litt seint i seng, men lykkelig <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar