søndag 26. april 2015

Hovdeåsen 369moh med mormor og morfar


Mor og lillemann har prøvd ei stund no å få til en tur opp på Hovdeåsen ilag med mormor. Men avtaler, vær og andre ting har stoppet en del turer, også denne. Men så mens mor satt på kne i blomsterbeddet, så tok mor og ringte mormor. Joda, mormor og morfar var allerede på vei dit dei, men kunne vente litt så mor og lillemann rakk å bli med. Skal love deg mor raska med seg en jublende lillemann, fekk på turklær, pakka litt kveldsmat i bæremeisa, og kjørte avgårde! Tur med mormor OG morfar! :-D

På parkeringsplassen, og lillemann er på feil retning! Tydelig at nedover er kjekkere enn oppover. Men han er kjempe glad for at han rakk mormor og morfar, han var litt redd for at han og mor var litt for seine.

Etter fått lillemann på rett vei, så er det en vårlig Hovdeåsen som viser seg. Grønt gras, ikkje lysebrunt og vissent. Og lillemann, tar fullstendig fredag, og vil rett opp i meisa. Ja ja, mor treng no litt trening til langtur i mai, så oppi med lillemann.


Mor har som fast tur kvar vår hit, kun for å få med blomstringa av kusymren. Her er alltid så mange tuer at enkelte plasser ser rett og slett heilt gult ut.  

Lillemann måtte no ha en kusymre han også, og mor plukker en. Fornøgd lillemann :-)
Er så fint å gå kveldstur i sånn skog og kveldssola kjem lavt inn med litt varmere farge.
Tenk å hatt en stol her no, et teppe, og en kopp kakao og berre hørt på fuglekvitteret og sett på sollyset mellom trea....
Litt spent lillemann her, gjemt oss bak rota til et veltet tre, gjemt for mormor og morfar. Lillemann kikker etter om dei finner han.


"Kjuke! Kjuke!!!" Lillemann veit absolutt kva han vil ha, og mor måtte stoppe opp. Etter kikket på den, så ser mor det er håplaust å få den laust, så lot den henge.Mormor først, så mor med en stille lillemann på ryggen etter. Mor ser etter bak, og ser en lillemann som har et ganske så salig uttrykk i ansiktet der han sitter. Morfar går bak, og spør lillemann om han får sitte på i meisa. Da kjem det en rask protest ifra lillemann om at morfar er aaaaalt for stor. Morfar svarer fort tilbake, at det er lillemann også no snart. Da vart det litt stilt ifra lillemann, måtte tenke litt på det at han sjøl snart er for stor for meisa.Kjølig i lufta, tross vårlig. dagen starta faktisk med haglskur og frossen trapp hos mor. Men kvelden her er herlig, og lillemann speider etter båter og ferger.Mormor på "Storesteinen". En stein alle barn som mor har hatt med på tur hit, har som mål opp på den. Lillemann intet unntak, og mor småsprang opp på steinen til mormor.Fra steinen ser mor flotte Skopphornet 1226moh, der snøen smelter fort. Må vel få til en tur opp dit i år også?
"Hytta mamma! Der er den!" lillemann er glad oppi meisa når han ser hytta som han er så glad i. Den ligger 369moh midt i krysset med 3 fjordarmer med utsikt heilt ut til havet. Hytta er alltid åpen også.
Lillemann, så glad for å være tilbake her, og så kjekt å være på tur med mormor og morfar.Lillemann studerer noen rundinger som henger på en krok. Flettet i gammel stil av trevirke. Fine som armband på lillemann, og glorie eller krone på morfar :-)
Mor og morfar studerer korleis dei har blitt flettet, kor mange greiner osv. Utrulig alt dei fekk til og laga sjøl.


Lillemann vil henge dei på plass sjøl, viktig å rydde på plass etter seg ;-)
Lillemann har spist aniskringla si, drukket juice, spist kvikk lunsj med morfar, og en kjeks, og dermed er det på tide å dra heim. Er leggetid for en liten kvart øyeblikk egentlig. Men først, låne morfar si lue, nesten sånn som har heime, og låne mobilen til mor og lage grimasjer :-)
Ute av hytta, og det er kveldslys ute. En flott kveld å være ute på. Storfjorden er ganske så stille, noen skyer legger seg forsiktig på Sulafjellet.Innover fjorden med Sandvikhornet 876moh midt i bildet.
Lillemann kikker etter ferger. Her på Nordvestlandet og alle fjordene her, så ser lillemann 6 ferger ifra toppen her. Så dilter han etter morfar, rundt hytta for å lage ny sti.Mor husker ifjor da einebuskene her på åsen var fulle i knall oransje sopp. Den var en del større da, no er den liten. Når det blir masse nedbør, så blir soppen stor igjen, ca 10mm lange. Soppen heiter haggtornrustsopp og angriper einer, haggtorn og pære. Etter kvart så dør einen over infeksjonsstedet. Mor spår herved en stor einedød på Hovdeåsen om litt.
Typisk lillemann, sitte i bæremeisa opp, og gå sjøl ned. Her i full fart for å finne mormor! Mormor har nemmelig gjemt seg i einebuskene, og roper ko-ko!Og der var mormor!!! :-D :-D Lillemann såg mormors rosa jakke lyse gjennom einene, og døpte dermed mormor til "Den rosa Ko-ko". Mormor er glad i farger, og dermed ikkje så lett å gjemme seg ;-)


Mormor har gjemt seg igjen, og lillemann er i kjempe humør :-)Stopper opp et øyeblikk og kikker. Er meldt dårlig vær no litt framover, så gjelder å nyte det fine som er no.
Lillemann utpå et lite berg og kikker. Den rosa ko-ko har gjemt seg nedenfor.
Den rosa ko-ko!! :-D Lillemann syns mormor er så gøy å leike med <3

Lillemann går litt her, og litt der. Følger etter morfar som lager ny sti, noe lillemann syns er kjekt. Han er flink å gå sjøl i ulendt terreng, berre han er motivert til det. Er litt for glad i å sitte i bæremeisa og sitte høgt å kikke og prate om alt han og mor ser. Blitt litt sånn pga alle lange turene mor har tatt med lillemann i bæremeisa, han har blitt vant til å sitte der. Avvenning pågår....


Treng litt motivasjon for å gå sjøl heile fjellet ned, og følge etter morfar utenfor stien er kjekt.


Vårskog er kjempe kjekt for en liten å gå på, bar mark, ikkje høgt gras og nytt begynner å spire.


Ikkje så mange fugler ute no og synger, men der er noen. Stopper opp og lytter til den fine sangen. Og siden det ikkje er blader i trea, så er det lettere å sjå fuglene.Nesten nede, og det er lillemann og mor sin tur til å gjemme seg. Springer litt i forveien, tar av meisa, og gjemmer seg bak noen trær. Lillemann lever seg inn i leiken, og innser ikkje før han er ute av skogen, at han faktisk har gått ned heile fjellet sjøl :-)
Å gå tur med mormor og mofar, det er gøy det! :-DIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar