lørdag 4. april 2015

Påsketur med ski og pulk


Ustabilt vær, kor dra?? Værmeldingene er ikkje heilt til å stole på, og finne ut kor der er trakka skiløyper, er ikkje alltid like lett. Etter masse googling for langrennsløyper i Valldal, så gav mor opp. Så  et opphold i skylaget med snø, så vart pulk, sekk, ski og lillemann pakka ut i bilen. Meldingene var best for her heime, så Fjellsetra vart valget nok en gang. Greitt nok det, og lillemann såg fram til pulk, posen sin og kosedyna, en som er trøtt. Mor og sambo såg fram til en god tur med bål etterpå.

Lillemann var ikkje vanskelig å be idag, han såg fram til litt kos i pulken. Tipper at han kjem til å sovne om ikkje så lenge. Mor spenner på seg pulken, og sambo tar sekken. Klar for tur!
Kva med rundt Sætrevatnet? Mor og lillemann har gått den runden i år, men ikkje sambo. Rundt vatnet er på ca 3,7km.
Sjøl om løypa er tett inntil hyttene her, så er det fint å gå her.

Litt sol kikker fram, og mor sjekker bak. Lillemann ser ut til å begynne å ta natt natt.


Fine og koselige hytter, fint plassert ved vatnet. Mor ser folk bak i fjellet, på vei opp Langfjella. Mor smiler, vært der! :-D

 Gjor seg med nysnøen som har komt siste døgnet, 50cm har det komt visst nok.

Mor på andre siden av vatnet, med lillemann bak som sover. Traff på MissMa og Kompis med familie, men lillemann hadde akkurat sovnet dessverre. Dei er på hytta her, hadde sikkert vært kjekt for lillemann å leika med Kompis.Flekkvis med sol, men herlig påskeferie! Snø over haugene, gamle setrer og herlige skispor.
Mens sambo var i telefon, så bestemte mor seg for at ho skulle opp Håkons løypa med pulken på slep! Hittil har mo da latt sambo ta pulken opp den lange bakken, men mor skulle no virkelig dra den opp sjøl også. Av med den tjukke jakka, og opp skal mor :-P

Håkons løypa er ny for året på Fjellsetra, og går til Nakkane 441moh. Oppå åsen får du utmeket utsikt utover Velledalen og fjellene rundt der.

Sambo ute ved utkikken. Mor rett bak, fornøgd med å få opp pulken sjøl med litt klabbing. Dette er grunnen til mor vil opp på Nakkane, utsikten!

Tomatrød, men fornøgd :-) Lillemann bak er stille og sover, han har jo egen ute-seng heldige han! Og den ute-senga treng ny runde med voks, den henger i sporet.


Mine vakre fjell <3


Mens mor og sambo rusler rundt i sporet oppe på Nakkane, ser man en stor gjeng med unger og voksne som driver å renner, hopper og leiker seg i fjellsiden. Den eine etter andre hopper, tryner, stabber seg opp att, og ler. Sambo mimrer tilbake til sine yngre år og ski leik i Eidsdalen. Mor unngikk for det meste ski i sine unge år :-/


Blå himmel og kvite skyer i horisonten, og mor syns at dette her virkelig er påskefeire! Nysnø og fine spor, lillemann som sover i pulken og på tur med sambo.Og i det sporet snur, ikkje så blått og fint lengre. Alle i bakken som dreiv å rann, forsvant ned dei også.


Vel nede den lange bakken og er på Festølen. Vårsmeltingen har virkelig gjordt sitt her, og er ikkje masse att av skisporet. Fekk pulken akkurat over.

Ikkje nok med at snøen er borte, det er maten i magen til mor også. Den haugen der borte ser perfekt ut for en rast med bål :-) og det er på tide å vekke lillemann.

På vei i laussnøen opp til haugen, våknet lillemann. Perfekt timing! Ville ikkje opp med det samme, men det skal nok mor få ordnet ;-)
Lillemann sin pose med leiker frister så pass at han villig vil ut av pulken.
Mor og lillemann lage klar pølser for bålet. Mor har prøvd å friste med kjøttboller i staden for pølse, men nei. Og så skal han fikse sjøl!


Bål ute i det fri, det er noe eget ved det. Noe med stemningen, varmen, lyset, lukten, noe helt eget.

Noen liker kaffi på bålet, mens denne gjengen foretrekker pølser :-)Varm kakao, en sikker vinner for mor.

Lillemann er fornøgd han, så lenge han får pølsa si. Gjerne med ketschup og sprøstekt løk på! Løk spiser han gjerne som potetgull ved siden av også.For å få litt ekstra smak: ketschup, tacokrydder og sprøstekt løk. Og dermed er den litt kjedelige pølsa i brødet litt meir spennende.
Lillemann på raid i sekken. han har spist opp, og får leite etter dessert. Alltid like spennende å sjå kav som er der.

Ops.... der var litt av kvart i sekken. Sjøl om der er en del, så smaker lillemann kun på litt av det, for kjekkest å berre ha utvalget og kunne velge. Sjøl om der er en del, så kan en kjekspakke vare over 7 turer før den er tom, like ens ei sjokoladeplate.En perfekt grillet marsmellows! Og den stakk sambo av med.... på`n igjen og grille ny.


Ei kråke surra rundt og ropte Kra kra! Og lillemann tok i alt han har og brølte tilbake! Kråka har sett alt godteriet, og lillemann roper kra kra tilbake at den skal holde seg unna. Lillemann sier han er ute, og kan dermed bruke utestemme, så der kjem mor kort til :-P
Tross skisko, så kunne ikkje mor la det perfekte klatretreet berre stå heilt ubrukt heller, og forsvant oppi. Lillemann skulle også bli med, må ikkje tru mor får klatre aleine, er du gal! Sambo hjelper på med votter.

Lillemann starter friskt sjøl, men mor trur nok det er lurest å komme nesten ned og hjelpe han opp. Han stopper ikkje før han er like høgt som mor, og det tør mor ikkje.

2 stk aper i et tre :-D og lillemann lager apelyder og roper så høgt at noen skiløpere kikker opp.
Han ville absolutt ikkje ned, og drev å klatret opp og ned dei 4 greinene sjøl. Stolt over å klare seg sjøl, og mor fekk streng beskjed om å ikkje holde han. Men mor stod med hendene 10 cm ifra han heile tiden. Han var utkvilt han og kunne leiket seg lenge der, men sambo begynte å bli kald, så her måtte det lokkes for å få han ned, og til slutt få han opp i pulken. Nesten synd å dra no som han var i full leik, men å fryse er ikkje kjekt det heller.


Mor spenner på att pulken, og mor og lillemann vinker hadet til treet og pauseplassen.
Her oppe i denne delen av løypene trivst mor best. Her er det litt vekk ifra folk, masse hytter og skitrekket. Det er her du finner litt meir ensom fjellfølelse, tross noen skiløpere her også. men du er meir vekk ifra alt, og ser topper og skog her.
Oppe på en haug står det en liten iglo. Den må no undersøkes! Lillemann peiker og vil dit, den vil han inn i! :-) :-)

Ut av pulken og strake retninga inn i den stilige igloen. "Passelig meg!" roper lillemann og kryper inn.

Der er et vindu på igloen, og lillemann kikker ut. Vinduet er munnen til en kanin, med 2 tenner :-D
Mor fekk også plass inni der, og begge to kikker ut munnen til kaninen. Stiligste kaninen mor har sett på lenge, med munn, tenner, nase, 2 lange ører og appelsin skall til øyner.Kan du ikkje bygge en sånn heime??? Lillemann vil ha en sånn..... men heime er det ikkej snø nok i hagen dessverre.


Fin utsikt da, syns lillemann og kikker ut. Kan sjå fly her visst venter lenge nok nikker han. Sikkert lyn også.Også her måtte det overtales til å dra videre, kaninen var kjempe gøy! Og lovte å holde utkikk etter fleire igloer. Lillemann speider der han sitter i pulken, trur han ser en heile tiden. Mor berre nyter utsikten mens han speider. Trur ikkje det er så mange av dei her at det gjer noe.Men hadde du sett! Her var en til! Og et løfte er et løfte, og mor måtte av med skiene og ta lillemann ut av pulken, igjen.


Plass til mor er også jo :-) sambo surrer rundt her også med skiene på, mens mor og lillemann leiker inne i igloen og springer litt ute.

Han syns sofaen inni var fin, men manglet tv, så mor tegnet en tv i snøen overfor døren, og tegnet en påskehare på tv`en. Da vart lillemann fornøgd.Må no få lov til å leike litt da, tross en litt kald sambo. Han nekter plent å komme tilbake til pulken når det er så fin snø her! Så mor og lillemann leiker litt, for er jo ikkje snø heime. Hoppe i snøen, og springe rundt igloen er det kjekkeste. Lillemann kunne sikkert vært her i noen timer til han, for han har jo sovet mens mor og sambo har gått tur. Men alle gode ting har en ende, og heim må man til slutt. Lillemann syns at dagen har vært kjekk han, og vil på tur neste dag også. Den er grei lillemann, det skal du få :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar