tirsdag 7. april 2015

Skiløypa i Eidsdalen og eggete lunsjLitt hit, litt dit. Blitt litt sånn i påska. Sambo er ifra Eidsdalen, og inn for å hilse på tilreisende familie, kjøre traktor og diverse. Men da også ei fin anledning til å gå skisporet i lysløypa på Kleiva rett ved. Ikkje like lett å få med lillemann, som berre ville kjøre traktor, men en grinete liten treng en kvil, traktor gal eller ikkje.

Og kva gjer mor og lillemann på trur du her?? ;-) Kikk i enden av tauet......Hallooooo! Raser etter traktoren på snowracer vel! :-D :-D Lillemann veldig alvorlig når kamera kom opp, men ellers så satt både han og mor og hylte og ropte i rein fryd! Kjempe kjekt! Og ikkje minst, slipper å gå opp bakker, berre henge etter traktoren rundt på marka. Og så fekk lillemann sitte på i traktoren også, så ikkje noe rart at lillemann nektet å forlate traktoren ;-)

Etter gjentatte løfter om kjøre meir traktor etterpå, måtte berre få tatt av kjettingene, og at garasjen var opptatt, at han trengte mat, og fristet med kosedyna og posen i pulken, så vart lillemann med. Løypa starter ifra veien, meget praktisk. Fra Eidsvatnet og opp på Kleiva, er det berre 3km å kjøre. Løypa går langs ryggen der, og oppå den før kjem tilbake til utgangspunktet.
Parkere enkelt ved "skihuset" der, og du har løyper også på oversiden av huset også. Her er godt skientusisatliv her inne, så løyper er kjørt opp så fort det er forhold for det.Langs ryggen når du går i løypa, har du heile tiden råflotte Skårene med høgste punkt 1829moh ved siden av deg.Lillemann som var så trøtt, var våken et stykke til, koste seg i pulken.
Sporet er ganske så fint det, men verre med føret for en pulk. Du sjøl glir lett nok, men en pulk måtte slepes etter, og stake ned bakkene. Klam snø.... Vart god trim på mor dette.
Blir dette vinterens siste pulktur tru?? Mor håper no ikkje det, tross tungt i dag. Litt yr i luften, tung pulk, men mor er like glad ho, er glad berre ho er ute :-D

Fint oppå her, og du ser inn fjellene. Inn der og du kjem rett ned Geiranger.


Sambo opp bakken, mor litt treigere etter. Er ikkje noe flat løype dette, men ganske så kupert, super trim!
Tross vanskelig å sjå topper no, så ser mor at det der er Sleddalen der oppe. Mor og sambo mimrer om turen hadde på tidlig høsten da gikk opp halve Eidsheia til Skusetsetra, og kom ned rett under Sleddalen.Litt greitt med litt flater oppå ryggen, så mor får kvilt litt.


Skårene er veldig langt, så måtte et panorama for å få med alt. Mor har likt det fjellet ifra først gang her inne.
Mor kan ikkje noe for det, men blikket rettes stadig mot fjellene. Mor har så lyst å utforske fjellene og dalene her, men er så langt alle retninger, og tar sånn tid :-( og med en lillemann på slep, så begrenser det seg.


Og noe mor virkelig kunne tenkt seg før snøen forsvinner, opp Eidsheia der, forbi Oaldsvatnet, bak til Solskaret og du får utsikt ned Sunnyvsfjorden og rett bort på Åkernes. Mor skimter Indreeidshornet 1562moh heilt til venstre, ned i "dumpa" ligger Svartevatnet 1023moh, fint fiskevatn.Hmmm... kva er det her? En avstikker ifra løypa? Merket opp til Laupen, og ser ut som trakkemaskina har gått et lite stykke opp her uten å lage skispor. Mor ser på sambo, opp her? Sambo trekker på skuldrene, kvifor ikkje, og mor stikker opp.


Pulk på skogstur :-) Var et par bare tuster over noen tuer, men fekk no pulken over. Trakket slutter her, for masse trær, og der er fotspor videre opp i skogen. Men gjengen stopper her for å raste.
Og så var det å vekke en liten da.... han blir alltid så gretten av å bli vekt, og mor gruer seg litt. Men han kan ikkje sove for lenge heller, blir ingen søvn til natta.
Mor ser mot sola. Av og til så virker det som den nesten bryter gjennom, for så å forsvinne. Men fint lys da når det er sånn.

Det var en gretten lillemann mor plukket opp, og etter hyling og sparking, så la mor han på underlaget. Han nesten sovnet igjen, heilt til noen folk nærmet seg. Folk opp hit? tenkte mor, ikkje trakket løype her. Kom kjentfolk, og en gutt på 10år. Da glemte lillemann å være gretten, og meir nysgjerring. Så veldig greitt med folk som kom og stoppet opp for en prat. Var på jakt etter skogens ro, men endte med at satt oss på den mest traffikerte plassen i heile skogen :-D Veldig koselig faktisk :-)Dagens lunsj på bål, egg og skiver. Klar for kokkelering!Bål og egg, det er lunsjen sin det ;-)

En glad lillemann fått maten sin, og er flinkere til å spise ute, enn heime ved kjøkkenbordet. Lillemann og mat er en vanskelig kombinasjon, så lettere når han er ute.

Med fornyet energi, springer han rundt i skogen. Folket har gått videre, opp til en gamme rett overfor plassen her. Verken mor eller sambo visste om den gammen, men skal opp og sjekke den etterpå. Det er derfor det var så masse folk, alle skulle opp til gammen!


"Mamma, sjå! Mamma, sjå!" Lillemann finner på sprell og er en lykkeliten mens mor prøver å spise og laga kakao og toddy. Kjekt at han kan leike seg på egenhand uten å trenge leiker.
Mor hadde med en liten overraskelse til sambo som ekstra mat, en boks med ferdig sterkere mat, varma opp i panna over bålet, og tortilla. Nam nam!! Godt med ekstra smakfull mat ute på tur.

Lillemann kom og halte og dro i mor, hadde funnet noe og trengte hjelp. Han prøvde å ta i så hardt han kunne, det var en kjuke han hadde funnet og ville ha. Etter et realt spark ifra mor, så løsnet den. En fornøgd liten studerte den, og sa fast bestemt at den skulle være med heim. Ja ha, og dermed havnet den i sekken. Trur lillemann har 5-6 kjuker liggende heime i ei eske, og da er resten kastet på tur.Dagens leirplass. For 10min siden låg der sikkert 4 par ski og staver, pluss vårt utstyr.


Varm drikke er godt på tur, og kakao har det blitt noen kopper av denne vinteren. Mor drikker ikkje kaffe serru ;-)


Sambo og lillemann skulle finne noe spennende, og mor skulle komme etter og liksom leite etter dei. Sambo og lillemann skulle finne den jordgammen og gjemme seg i den. Mor kjem etter, later som om ho lurer på kor dei er. Mor ser gammen, flott plassert oppå flata med utsikt til fjellene her. Fjella i bakgrunnen er Grøtet 1519moh og Litlegrøtet 1342moh.

Litt av en plass dette! Mor roper etter lillemann, lurer på kor han er. Kanskje han er i trollhula?? Mor får banke på...Og et lillemann troll brøler til mor!! :-D Lillemann er god på å brøle.
Inne i gammen er bålplassen fremdeles varm, og veldig sterk røyklukt der inne, den slår imot mor. Mor husker at det luktet veldig sterkt bål av folk som kom og passerte oss tidligere.
Lillemann er raskt opp på taket, er troll jo. Mor kjem etter for å passe på han.Bra utsikt i fra taket :-) Skårene til venstre, kløfta er veien til Geiranger, fjellet er Indreeidshornet 1562moh, skimter Vardegga 1453moh, så flata til Eidsheia. Rett nedenfor skogskanten her ligg Eide og Eidsvatnet 425moh. Mor sitter no på ca 620moh.

Flott rekke med fjell dette her. Skal no mor sjå, begynne ifra høgre... Grøtet, så Litlegrøtet, så er fjell på 1446moh med Smogehornet som ende. Fjellet til venstre er nok Nonshaugen 1344moh.


Lillemann roper at sola snart kjem! Berre dei dumme skyene kunne flytte seg.... og han prøver å blåse dei vekk.Alt gøy har en slutt, og så fort ordet traktor vart nevnt, så var lillemann rask med å komme seg i pulken. Etter en tur ned fra skogen i lite elegant stil med pulken på slep, så kom mor seg uskadd ned. Staker ned ei bratte bakkane for å få litt fart og ha tivoli med lillemann. Og ja, for å renne ifra sambo til lillemann sin store fryd :-DGøy på pulktur!! :-) "Fortere mamma!!" roper lillemann der bak og ler og hyler.
Og vips så er man tilbake til utgangspunktet, og mor ser seg tilbake, rakk denne løypa også før snøen forsvinner. Og no, traktortur står som neste post.


Sånn cirka turen vart denne gang, lysløypa på Kleiva, 4km. Ikkje store turen, men kjekk nok sånn en rask tur ut på tur :-)Traktortur og mor måtte berre beundre utsikta, ei utsikt mor aldri blir lei av, Eidsvatnet og Indreeide der bak. Fin plass Eide <3


Vart en fin dag i Eidsdalen dette, og en kjempe fornøgd lillemann rakk 2 traktorturer, en tur i pulken med mat på bålet i skogen, truffet masse familie han ikkje husker, og hatt en koselig dag. Men mor kjenner at der er fleire plasser mor gjerne vil gå her inne enda, og må veldig snart tilbake... Eidsdalen, skal ikkje sjå bort ifra mor kjem raskt tilbake ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar