torsdag 23. april 2015

Turtelling og små turer


Turtelleing er noe som fleire driver med som motivasjon for å komme seg meir ut. Som et lite spark bak for å komme seg over den dørstokkmila. Dei fleste har som mål 100 turer i løpet av året, mens andre setter seg sjøl et antall mål, som foreksempel 50 eller 70 turer. Mor var ikkje klar over den turtellingen i fjor, men kom seg til slutt på en ok sum på 136 turer ilag med lillemann. Turer aleine telte mor ikkje. Har samme mål i år, 100 turer ilag med lillemann. Men som mange lurer på, kva teller som en tur? En tur trenger ikkje være å bestige et fjell, en lang ekspedisjon, men at du faktisk forlater hagen din og tilbringer tid ute. Om det så er en kort sykkeltur til nærmeste skog og tar en liten piknik. For mor så er det å være ute minst 1 time,, kjem litt an på kva turen går ut på. Også et tur med trøtraktoren på slep kan bli en fin fin tur.


Som her en fin vårdag at Syste foreslo en sykkeltur med påfølgende liten piknik i skogen der mor brukte å ta ho og Bror med. Og når en liten 3 åring skal sykle sjøl, så blir ikkje turen så lang, berre sånn akkurat passelig gjennom nabolaget, og til skogen. Mestringsfølelsen er viktig.

Skogen er ikkje så stor, men akkurat nok til at man glemmer litt rundt seg og være i en egen verden ei lita stund. Mor har tilbragt mange timer her med Syste og Bror.


Lillemann skulle absolutt på toppen for å sjå, og ser over til Aure mellom trea.

En vakker kattepus kom nysgjerrig og fekk en heil masse kos. Ikkje akkurat skogens ville dyr, men meir enn bra nok for en liten :-)

Jukse mat denne gangen, men god var den uansett. Og ja, drikke og et piknik teppe.


Mor fekk en søt bukett med kvitveis ifra lillemann, med litt hjelp ifra Syste <3Leike gjemme og leite alle 3 var faktisk veldig kjekt! :-DOg så var det å sykle videre, og undersøke andre små plasser som virket interessante, som her. En vei, kor går den tru? Så dette vart en tur, en av 100 som er målet.Andre turer som har blitt meir som opphold ute i skogen, enn å gå langt, er i lavvo leiren til mor. Held på å lage hinderløype i skogen med masse not, og det tar tid. Da kombinerer gjerne med å fyre opp grillen (før bålforbudet tredde i kraft) og griller. Blitt noen turer hit. En gang var mor så heldig å få med alle 4 kidsa sine, inkludert dei 3 store tenåringene. Glede!! :-D


Det vart lunsj dette her for mor, sambo og lillemann, men for tenåringer så vart dette frokost ;-) Kjekt med bålpanne, berre synd åpen flamme ikkje er lov i forbudstider.

6 mager å mette, trengst litt mat.


Mens mor og sambo knyter opp nett beregnet til store barn, så styrer tenåringene seg sjøl ved bålpanna. Ikkje like entusiastisk når det begynner å yre litt. Men dei er i det minste ute!
Da greitt med en lavvo så dei kan sette seg i ly. Den lavvoen er virkelig gull verdt <3


Lillemann leiker seg i dammen rett ved, alltid en som passer på han. Har en seilbåt med liten motor som går fram og tilbake på dammen.Sambo med justeringer av det store nettet, og Syste er tester oppi der. Turen vart brått avbrutt, for Bror som passa på lillemann ropte av full hals! Og en liten lillemann som ikkje ville høre etter, plumpa rett uti dammen med et påfølgende hyl!! Mor skjønte tegninga før lillemann traff vatnet og var allerede i full sprang. Bror hoppa etter uten å nøle, på rein refleks, og dermed var det to ganske så våte i bilen på vei heim ;-) Men sånn er det å leike ved vatn, kan bli våt. Mor er berre overraska over at det ikkje har skjedd før, for har blitt noen timer her i skogen no.


En annen liten tur er en fisketur. Mor, lillemann og sambo dro på berga ved fergekaia på Magerholm etter å ha vært på Atlanterhavsparken akvarium. Opp den lille søte haugen, til og med en godt brukt sti der.Lillemann fann til og med skogs snegl og ville ha mor til å forklare kva som var inni. Stripene utenpå var i alle fall veldig fine :-)
Fra berga ser du rett ut Storfjorden og dei flotte fjella rundt her. Fin fiskeplass, ikkje sant? Lillemann fann en flott dam på berga, der vart han sittende å leike seg med den flytende racerbilen sin. Veldig kjekt med alle tangloppene som svømte i dammen!

Sambo fisker, og mor fikser bål. Mor er den som er mest glad i bål, så den fordelingen er heilt grei.


Mor har med forskjellig mat, men lillemann skulle absolutt spise pølse først, så den var også grei.
Lillemann ville søke litt ly for den sure vinden som kom og søkte ly i fanget til mor. Mors lille gogutt <3Sambo har prøvd ei god stund men ikkje fått napp engang, pølsene er oppspist, og mor skulle til å begynne å lage til wraps og kjøttfyll. Men den sure vinden hadde med seg venner, våte venner. Vart da berre frukt. Dermed så vart fisketuren kortere enn planlagt. Men fekk vært ute ei god stund da, og dette vart tur nummer 57 og ligger godt an for å nå 100 turer for året.

Men det å telle turer er en liten dytt for å komme ut i en periode du sliter litt med motivasjon. Også følge med andre som teller turer, og få litt inspirasjon, som for eksempel via instagram eler blogg. Der er det mange som teller turer, og det er alle slags turer med både tips og ideer. Ingenting er vel bedre enn å få en inspirerende ide for en tur? Geo cache, dyre bingo, farge bingo, leite etter blomster eller sopp, leike gjemme og leite, kikke og lytte etter fugler, finne dyrespor osv osv. Et tips er å lage deg ei liste over små plasser du lett kan ta en tur, slik at når en anledning byr seg, så kan du berre kikke på listen, og sleppe det jerntepper: Kor dra??
Uansett tur, lang eller kort, så er poenget å komme seg ut litt. Tell dine turer, det kan faktisk inspirere deg sjøl når du ser kor flink du har vært med å komme deg ut. Poenget er berre å komme seg ut ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar