mandag 6. april 2015

Vakre Hornindal med pulken på slep på setrer.


Mor liker å dra til nye plasser, og sjå noe nytt, og nye løyper. Og Hornindal er ikkje så langt unna, og der er løyper kjørt opp fra skitrekket og inn rundt setrene der oppe. Du går gjennom setrer som Bruasetra, Storesetra og Hjortedalssetra, høgste punkt på 455moh. Setrene ligg som gjemt ei en bue mellom fjellene, og du får en bortgjemt følelse der. Mor falt for plassen med det samme! Og flotte kvite fjelltopper rundt, som berre skriker etter randoneeski.... Ååååååå.... mor er tursjuk her!
Starten av skiløypa, etter passert skitekket. Løypene som går nedover, gå til lysløype og løype rundt på markene. Eller også du havne til setrene, men da med en lang oppoverbakke. Tar du heilt til venstre, kjem du opp på setrene. Sambo har sekken på, og er klar. Mor kjem ette med pulken og lillemann.

Og utrulig kjekt, gutta boys var her også! Dei skulle ilag med mor pluss pluss inn til ei av hyttene her inne, et lite sel, for natten. Lillemann syns det var ekstra kjekt å treffe på dei her, og gikk ilag med oss innover.


Mor kikker innover, for en plass!! Her berre ser mor med det samme at ho kjem til å virkelig like seg! <3Gutta boys gikk så pass fort, at både dei og vi la bak oss resten.


Lillemann bak i pulken roper etter gutta, og mor ser bak at han smiler. Han ser opp til dei, og syns det er så stas å treffe på dei :-)

Sambo og minste i tet, mor måtte hjelpe eldste med å knyte på att en sko som datt av sekken.Det skal Horningdal ha, det er kjempe fine fjell her i det kvite. Fjell mor egentlig berre er vant med å kjøre forbi.
Det er fleire folk som kjem ned gjennom langrennsløypa i randoneeski i full fart, vært oppe på en fjelltopp, gjerne via skitrekket, og kjem ned her. Så settter dei seg i full fart ned langrennsløypa ned att, nesten til trekket. Høgenibba 1191moh er lett tilgjengelig ifra trekket, og på godværsdager, kjører dei også spor opp dit. Ikkje akkurat pulk bakker dit, dessverre. Tenk hadde mor hatt randonee på beina, da kunne mor tatt seg opp dit! :-P Lov å drømme, sjøl om er meget fornøgd med faktisk å ha langrenn og pulk også.Det er en del folk i sporet denne dagen, men likevel heilt greitt. Fine spor og flott landskap. Du har Litledalen rett bak der, med toppen på 1058moh til venstre, og Litledalsegga 1154moh til høgre.Mor lurer, er det vatn bak i den dalen der? Korleis ser det ut der bak? Fint som tur når snøen er vekk? Mor lurer på masse når se sånne nye plasser, og kikker på kart når kjem heim ;-)


Men så ser minste at han tur det er her dei skal, og det er første avstikker til hyttene her. For sikkerhets skyld, så stopper gutta her, og venter på resten av følget skal komme etter. Mor og gjengen tar farvel, og rusler videre. Lillemann ikkje like fornøgd, og vil tilbake til gutta boys. Er no på Bruasetra ca 408moh.

Gått et  stykke til, og løypa svinger til høgre her, men se at det kjem stadig ned spor ifra randonee og fjellski til venstre her, og at noen har trakka seg nesten løype rett fram mot Litledalen. Luer på kor langt dei har gått??
Mor ser opp til venstre og mot fjella skikjørerene kjem ned. Noen har tatt pause her, og spor over alt i fjellsiden. Kan gå tur opp til 2 topper opp her, også barmark, Høgnibba 1191moh og Gjugra 1296moh.


Lillemann er fremdeles våken, og spør fremdeles etter gutta. Men trur han er litt småtrøtt, så får vel finne en plass å stoppe og ta litt mat og leik?

Flott her, ikkje sant? Vakre  snødyner og hyttetak.


Veldig fine skiløper her, bredt spor. Eneste litt dumme er hundedritt her og der. Ellers, toppers plass! Og mor ser skispor opp fjellsidene der borte. Her har du mange topper å velge i på randonee eller fjellski :-D Rart mor blir litt fjellsjuk her ho går??
Ny vri på sitteplass :-D stige opp på taket, grav deg en sitteplass, og du har topp balkong med utsikt ;-) Lillemann syns det der var en rar plass å sitte, men sikkert gøy å sitte på et tak.


Inni mellom noen graner, hadde det vært folk før og rastet, og ferdig gravd sofa. Lillemann med saga si og sager noen snøkaker som andre har laget.


Mor har tatt med posen hans med leiker, og han er raskt borte i sin leikeverden. Så kjekt med snø og kopper! Kan lage både mat og slott, kjøre bil over fjell og servere mor snøkake.Kakao, toddy og et bål ute, trenger ikkje så masse meir vel? ;-)Og utsikten i fra den lille skogskanten er absolutt ikkje ille!

Liten og koselig rasteplass. Rett nedenfor ligg visstnok ei hytte, kom folk opp derifra. Den er gjemt av skogen, for den såg vi absolutt ikkje.

Pølse med sprøløk og krydder, ikkje det verste en påskedag :-)
Lillemann har hatt med den store påskeharen i sjokolade på 2 turer allerede, og trur nok den skal holde til 3 turer til før han er ferdig med den.

Sambo bruker bålet til det siste, få den 3. pølsa før det slokner.

Mor lovte lillemann å leike ilag med han når ferdig med mat, så da vart det borgbygging  snøen, med lillemann som monster og knuste etter kvart.

En som ikkje vil videre, men hiver seg uti snøen. Kjekt med snø å leike seg i, spesielt når det ikkje er snø heime.Til slutt fekk no mor lillemann tilbake i pulken, kun visst det var mor som dro pulken. Lillemann sal kun ha mor til å dra pulken, ikkje sambo. Prøvd på det et par gonger, og greitt en gang kun, andre gongen var det sånn hylig og skriking at det berre var å gi opp. Så pulkdraging er og blir mor sin jobb.


Over ei bru, og lillemann roper stopp! han ville sjå ned i elva han. Mor viser han der vatnet renner gjennom en snøtunnel, og lillemann syns det er stilig :-D


Lillemann synger bak i pulken, hørt at ei lita jente også gikk og sang.

Mor viser lillemann at der nede, der i den hytta er gutta boys no, og de skal dei sove i natt også.


Litt vanskelig for lillemann å sjå, men oppe ved hytta der står en snømann. Har passert noen snømenn idag, og snøengler i forskjellige størrelser.
Hjortedalssetra er siste setra på runden, før det da går nedover. Bak til høgre er Hjortedalalen, og du finne Tussevatna der bak. Fjellet til høgre er Sandfjellet 1117moh og ser supert ut som skitur.
Da bærer det nedover.....
Komt ut av skogen, og det blir et spesielt lys i det tynne skylaget.

Veiskille, og faktisk eineste skiltinga av skisporet. Litt vel lang rute med lillemann i pulk, men det går spor til Horningdalsetra, og er i følge skiltet 8,5km dit.
En siste kikk opp dalane og fjella her, før havner inn i skogen igjen, og markene tilbake til parkeringa. Mor lurer på alt! Korleis ser det ut inn der, oppå der, kva heiter det fjellet der, kan du fiske der? Mor trur ho rett og slett lurer for masse....


Over ei siste elv før tilbake. Mor stopper, og lillemann er halvveis våken. Han kikker ned elva, og bli stille.Litt sånn rot på kor gå i alle vendingene i lysløypa for å komme tilbake til utgangspunktet. Er mange småspor hit og dit, men du ser ca kor du skal.

Ser rett opp på skitrekket og parkeringsplassen. Siden lillemann har sovnet, og klokka er så pass masse, så rekk gjengen ingen tur i trekket, dessverre.
Farvel setrer og skispor, var hyggelig å gå her :-)Med sovende lillemann i pulken, siste biten tilbake, og mor stopper opp og hører på noen skogsduer som er like i nærheten. Mor er veldig glad for at dro hit idag, tenkt fleire gonger på plassen her, og no endelig gjordt det. Frister å komme tilbake hit også.
Nesten synd å vekke en liten som sover, men sovet i 15-20min. Kanskje han sover videre i bilen? Tvilsomt, men mor forsøker.

Dagens rute, 5,5km sånn cirka. Ikkje lange turen rundt her, men veldig kjekt. Du kan å videre andre plasser her også, går et spor nedover, og den Hornindalsetra. Men dette vart dagens runde. Lurer du på noe, google Hornindal skisenter, så får du løypekart. Uten tvil så setter mor denne plassen på liste for plasser å gå neste vinter også, og da kanskje lillemann vil gå på ski sjøl? ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar