mandag 18. mai 2015

17. mai i tradisjonen tro, Hovdeåsen 369mohMor og lillemann er heime aleine denne helga, og har vært en tur til Velleseterhytta ilag med mormor og 2 lånejenter. Mor lovte en tur 17. mai også til lillemann, til favorittplassen  hans. Tradisjonen tru kvar 17. mai, så blir den feiret på Hovdeåsen, i år, intet unntak. Men først er det et lovt treklatringsprosjekt, og gå i 17. maitog på skulen.

Åpningen av 17. mai starter i plommetreet, med traktor som klatrer i treet, favorittbamsene, flagg, dress og IS! :-D Dermed er 17. mai i gang! Lillemann vann forresten en mammutbamse for dette bildet med #mittre ;-)
Lillemann studerer skiltet, og lurer på kva som står der. For du skjønner, han var midt i muffinsen på skulen, og kikket på mor: "No på lille-hytta". Mor vart litt forundra, for ville han ikkje feire lengre enn som så? Nei, han var ferdig, og ville på tur, no med en gang. Ja ha, den er no grei. Heim og pakke og varsle mormor at no kjem og henter ho. Mor lurer på om han aldri blir lei denne plassen.Men om gått her mang en gang før, så er det en veldig fin tur, og med sånne farger på bakken med kusymre og skogsfiol, så er det ikkje trist å gå her ;-)Mini 17. mai tog opp Hovdeåsen! :-D Lillemann hevder han er sliten, og treng kvile. Trur no ikkje det var så hardt å gå 17. mai tog, men han stod fast på sitt.


Berre elsker skogen her! Stien mellom bjørkene slår meg kvar gong i sin skjønnhet, uansett årstid.


Oppå et veltet tre, og lillemann vil plukke sjøl. Mor lener seg inntil, og dermed er 1 kvitveis sikret.En art som mor ikkje er vant med i fra barndommen, en slags mini bekkeblom. Vårkål. Lite sjarmerende navn egentlig, men den lyse opp i sin gule farge.Vår, virkelig en oppløftende årstid der du berre ser naturen blir grønnere og grønnere. Deilig!
Mor og lillemann studerer blad knopper ifra en kvist. Baby blad som lillemann kaller dei.


Og været og utsikten på en sånn dag, er jo heilt supert! Meldt regn om litt, og skyene kjem sigende bakfra, så er berre å nyte det mens man kan.
Mormor i si heilnorske tskjorte. Er det feiring, så er det feiring :-D
Og en fornøgd lillemann som sitter i bæremeisa, vifter med føttene, og gleder seg til hytta. Liten ramp inni mellom og stikker pinner i håret til mor.


Mor forsøker seg når er nesten ved stor steinen, om han ikkje vil gå sjøl no? Om han vil? Så absolutt! Han skal opp på den steinen, og kjem seg knapt fort nok ut av meisa.Flagget til topps! Mormor følger etter for å passe på en liten.
Da er det berre å motivere for siste biten opp...Etter litt om og men, så kom lillemann seg opp! Ikkje alle dager som er like kjekke å gå på sjøl, og ting kan ta tid. Men han er veldig fornøgd med å endelig være oppe, og får plutselig farten opp for å komme seg til hytta.Og på toppen, der har du ei utrulig utsikt ut til Ålesund, og havet der ute. En liten stoppet opp og kikket stille.

Inne i hytta drar mormor opp en stor boks! Og i den boksen, kransekake! Skal love deg der var en liten som gliste bredt ;-) Så pynter mormor og mor med kjeks og sjokolade. Er det 17. mai, så er det 17. mai.Lillemann drar fram boka si ifra meisa, koser seg med kake, kjeks og toddy. No har han fått hytta si, og er kjempe fornøgd.
En smell bon bon måtte no testes, og mormor fekk krona. Og fekk æren av å lese dei elendige vitsene som er inni.Mor og lillemann, et supert team på tur! :-D Alltid tid til litt kos og gøy også.
Lillemann var rask med å stikke ut, for han skulle kose seg fekk mor beskjed om.

Drar rundt på den store stokken som har blitt forsøkt brent på bål, og svirrer rundt på toppen. Telle ferger er viktig!
Hytta, så fint plassert i krysset til 3 fjorder, midt blant høge fjell.
Lillemann lurer på om der er ei sjørøverøy der ute, og mor peiker ut Flisnesholmen. Der er det kanskje ei sjørøver øy? Tru om der er en skatt der?


Juhuuu!!! roper lillemann, heilt ytterst på toppen. Her vil han være lenge!
Er jo heilt utrulig kor flott utsikt du får på en sånn liten tur. Alle fjell og fjorder du ser på den lille toppen her.


Kor lenge lillemann styrte her oppe, aner mor ikkje, men det var lenge. Skyene kjem tettere innpå, og Skopphornet forsvinner inn i skydekket. Da er det berre å finne att bilen, for da er regnet rett rundt hjørnet. Som regel må mor bære lillemann opp, og han går ned sjøl. Så mor krysser fingrene for at det gjelder no også.
De er en del rustsopp på einetrea her dessverre, som ifjor høst. Lillemann plukker dei lange oransje soppene og viser mormor.
Har sett noen maur på vei opp og ned, og der fann mor endelig ei maurtue. Lillemann held litt avstand, vil ikkje ha dei på skoa sine. Men er veldig interessant å sjå kor det myldrer i maur der.Liten gutt, stor verden. Masse å oppdage enda :-)Ned stien, og mor får ikkje hjelpe. Fjorden glinser der nede, og prøver å ignorere dei mørke skyene bak.


Hopp og sprett, tjo hei og lillemann synger på sin vei. Ikkje akkurat sommersang, men På låven sitter nissen :-P for den syns han er litt gøy!

Unnskyld for gjentagelse, men er det ikkje berre heilt nydelig?? <3


Lillemann ga seg før han kom ned til skogen, da nektet han å gå en meter til. Dermed opp att i meisa, og strålende fornøgd der han har dinglet med beina ei stund no. Det skal bli hardt å slutte med den bæremeisa ja... den kjem lillemann til å slite med å ta farvel med.

Og plukke på trær er jo ingen problem når du allerede er oppe i høgda ;-) Og han såg et hull i et tre, og det må undersøkes nøye.Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn.... og mai er virkelig en flott måned når det gjelder det spirende grønne. Ustabilt vær ja, men du store kor godt det er å atter sjå grønne tær og marker.Og den grønne sti er så oppmuntrende å gå også, stien fram til sommer og sol :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar