onsdag 27. mai 2015

Da lillemann stappet traktoren inn i teltet


Etter at mor og lillemann teltet  Kambedalen, så har lillemann mast på å telte igjen. På kvar eineste tur, så vil han telte der. Telte ilag med kuene på vei til Lysholsetra, telte med endene ved Sessvatnet, telte i skogen, telte ved sjøen... Og så har han laget seg teltplasser inne, bak kjøkkendøra, ved trappa. Men ved trappa vart det krise, for der var ikkje plass til bål. Mor kapitulerer og tar hintet, lillemann vil veldig gjerne telte, kun 8 dager siden sist telttur. Mor drar fram teltet, og setter det opp i hagen! Litt yr, men det gjer ingenting. Meir regn kjem det i natt, men kort vei inn. Takk og pris for en stor hage og masse trær :-)
Mor tar å setter opp teltet, mens lillemann plukker blomster. Snart ferdig!
Lillemann påstår han skal plukke alle blomstrene i hagen, altså engkarsen. Da har han en stor jobb framfor seg :-P mor får en kjempe stor bukett.Mor roper på lillemann, teltet er ferdig! Lillemann jubler, og så står han heilt stille i 15 sekunder. Mor ser at han tenker. Kva no da?? Så springer han i full fart. "Kvar skal du?" roper mor. "Hente traktor vel" roper lillemann. Mor skjønner tegninga, og roper tilbake "Jammen traktoren får ikkje plass inni teltet!" Mor aner ikkje kven ho snakker til, Berlinmuren kanskje, for han kjem med traktoren sin, og dytter den inn teltåpningen så heile teltet rister. "Sånn," sier lillemann og klapper fornøgd i hendene,"traktor også telte vel." Så springer han igjen. Kva no da?


Å kjære vene... han kjem med sykkelen sin også! Mor tenker at her blir det vanskelig å komme seg inn sjøl. Mor sa stopp da han skulle ha gravemaskina også, no syns mor at det var nok.


Når man er på telttur, så er man på tur. Og da kan man gå på oppdagelsetur i området. Greitt at mor har en meget stor hage, mange store trær, og ikkje vakker plen men masse blomster og ugras. Og mange snegler som er kjekke å studere.  Ekskursjon i egen hage er sterkt undervurdert :-)


Og det kjekke ved å telte i hagen, kan ta med masse bamser og leiker! 2 heile plastnett pakka lillemann, og mor måtte hjelpe. Men snakk om fornøgd liten! Favorittbamsene sine, leiker, traktor uti teltet, og veit han skal sove i soveposen sin ilag med mor.
Så mange bamser til? lurer lillemann på. Mor trur det er nok no, skal ha plass til han også.Og så en lovt is date med lillemann i teltet. Skål!
Mammut bamsen er ny i familien, og den fekk ekstra omsorg. Lillemann vann den av Speidersport for bildet da traktoren og han klatra i treet. Og selvfølgelig må mammuten få litt kveldsmat.Leike litt med desserten er også lov ;-) Lillemnn hevdet på butikken, at det e ingen bra telttur uten kjeks! Bokstavkjeks fin måte å lære seg bokstaver på.


Inn å pusse tenner, skifte bleie, og ut att for å ta natta. Lillemann rasker med seg trillebåren sin, "klipper" gras, og parkerer den også i forteltet.
Når lillemann skal på telttur.... mor berre glad han ikkje henta andre traktoren også, begge tilhengerene, gravemaskina, og andre leiker. Hadde ikkje vært mulig å komme seg inn!

Med mammuten i armkroken, sovner lillemann fort, veldig fort. Litt over leggetid, men ikkje så gale. Og alle bamsene trygt plassert oppe hos lillemann, så vart de en egentlig rolig natt. Sov godt lille venn <3
5.40 våkner mor og trur ho har forsovet seg! Hører veldig mange fugler, veldig lyst ute, og masse biler. Kikker opp, og 20cm ifra hodet, en stor snegle på tur :-/  Heldigvis på utsiden. Og er ikkje aleine snegle på tur. Regnet har trommet på teltduken  heile natt, så sneglene har rømt oppover innerteltet. Mor tenker at det problemet får mor ta seinere, prøve å sove litt til...


Lillemann, han sover enda, mot normalt.
Men da mors alarm piper, så måtte mor vekke lillemann. Og en smør blid liten reiser seg opp, og smiler fra øre til øre. Snakk om å være morgenblid! :-DMen han kryper fort ned i soveposen sin igjen, vil helst ikkje stå opp, for posen er så deilig!
Men opp må man, ellers så kjem lillemann for seint til frokosten i barnehagen, og mor for seint på jobb. Etter mor og lillemann står et temmelig vått telt, men innvendig like tørt. En natt i hagen gikk over all forventning, og kanskje lillemann kan være fornøgd ei stund til ;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar